Всички категории

7-те Най-Добри Тестове за Бременност

Животът на всеки може да се промени за секунди.

Например в момента, когато тестът за бременност се окаже положителен.

Всяка майка помни кога и как е разбрала, че е бременна. Със сигурност бременността е повратна точка в живота на всяка жена, затова с подобна тема шега не бива.

Затова е важно и доколко може да се разчита на тестовете за бременност, тъй като те понякога могат да дадат грешен резултат и да подведат човека.

В миналото хората не са разполагали с подобни продукти, затова “трудната” жена се е познавала в по-напреднал стадии от бременността по съвсем различни знаци.

За щастие в днешно време можете да откриете тестове във всяка аптека. Те са евтини и достъпни за всички, а освен това са и безопасни за здравето на жената.

Ако търсите повече информация за тестовете за бременност имате късмет, защото в нашия наръчник сме събрали всичко най-важно, за да сте подготвени по темата.

В края ще откриете и някои от нашите предложения за най-добрите тестове на българския пазар към момента.

Да започваме!

Какво представляват тестовете за бременност?

Когато една жена забременее, тялото ѝ започва да произвежда повече от така наречения ЧХГ хормон – човешки хорионгонадотропин.

Неговата задача е да регулира някои от веществата като жълтите тела в организма по време на бременност, както и да стимулира производството на някои важни хормони.

Още на 48-мия час от оплождането, количеството на хормона вече достига двойни стойности. От 8-та до 12-тата седмица ЧХГ достига максималните си стойности, след което бавно започва да намалява.

Тестовете за бременност засичат именно това вещество в урината или кръвта на жената.

В зависимост от неговите стойности те определят дали яйцеклетката е оплодена.

Разбира се, има изключения. Понякога организмът се забавя в производството или поради външни причини тестът не може да засече хормона, което, от своя страна, води до отрицателен резултат.

В други случаи пък организмът преминава през химична бременност, което води до фалшиво положителен резултат, макар този тип обърквания да са далеч по-малко.

При всички случаи тестовете за бременност понякога грешат, затова винаги е удачно да направите повече от един, за да сте сигурни в резултата.

Какви видове тестове за бременност съществуват?

Разбира се, качеството на тестовете за бременност варира в зависимост от продукта. Всяка жена може да избере да направи само някои от тестовете, за да провери дали наистина е бременна.

Често първата стъпка е тестът, който се прави у дома.

Той е уринен и достоверен почти колкото изследванията в лекарския кабинет, стига да го направите както трябва.

Този тип тестове разполагат с лентичка, която трябва да напоите с урина. След това трябва да изчакате известно време, за да излезе резултатът. Макар ЧХГ да се произвежда в големи количества дори 2 дни след оплождането, тези тестове засичат бременността около 10 дни след началото.

Най-често се случва жената да направи такъв тест след пропускане на месечната менструация, а това обикновено се става около 14 дни след оплождането. Независимо кога правите теста, ви препоръчваме да си купите два, за да сте сигурни в резултата.

Другият вариант са кръвните изследвания.

Те се правят в по-специални случаи, когато жената е имала проблеми със зачеването или други здравословни усложнения. Въпреки това, винаги може да поискате такъв вид тест от вашия здравен специалист.

Те са изключително точни, защото засичат дори и най-малкото наличие на ЧХГ в организма. Това означава, че ще можете да разберете дали сте бременна още на седмия до десетия ден след зачеване.

Освен това, за разлика от уринните тестове, те дават и информация за точното количество на хормона, което може да определи и в коя седмица е жената.

Често специалистите препоръчват няколко кръвни изследвания в течение на бременността, за да следят наличието на хормона.

В първите няколко седмици от зачеването, неговото количество се удвоява на всеки два дни. Ако растежът спре, това може да е повод за притеснение, а ако е прекалено много за ранния стадий на бременността, то това може да означава, че жената носи повече от един плод.

Разбира се, най-сигурният начин за проверка е ултрасаундът.

Обикновено неговият ред идва след като вече сте установили бременността чрез един от двата гореспоменати варианта.

Ултрасаундът може да се усъществи само в кабинета на вашия специалист.

Освен, че веднага ще покаже наличието на плода, благодарение на прегледа ще получите и много важна информация за състоянието му.

Кога трябва да направите тест за бременност?

Често жената може да усети промяната в тялото си дори преди да направи теста.

Както вероятно се досещате, най-големият повод за съмнение си остава пропускането на месечната менструация.

Повечето жени имат изградения навик да следят своя режим и така да забележат по-лесно ако нещо не е наред.

Обикновено месечния цикъл трае 28 дни, но не е изключено да продължи и до 38-40 дни, в зависимост от начина на живот и хормоналното състояние.

Най-добре е да направите теста около месец след пропускането, за да сте сигурни, че не става въпрос за проблем от стрес, хормонален дисбаланс или промяна в медикаментите.

Освен менструацията, е добре да обърнете внимание и на други признаци.

Често жената в начален стадий на бременността чувства болки в корема и гърдите.

Подобни симптоми приличат на тези, които жената получава преди месечната си менструация.

Например може да почувствате гадене, световъртеж или силна умора. Някои храни може вече да не ви изглеждат толкова апетитно или да клоните към други, които обикновено не ядете.

При всички случаи, бъдете нащрек и следете тялото си внимателно.

При усложнения или прекалено силни болки ви препоръчваме директно да посетите специалист, вместо да губите излишно време с тест за бременност.

Как правилно да направите теста за бременност?

Често жените нямат вяра на тестовете за бременност, защото всички са чували за фалшивите резултати.

В зависимост от времето и начина, по който направите теста, той може да се окаже отрицателен, дори и да има оплождане.

Обратният вариант също е възможен и макар да е по-рядко, понякога тестът може да покаже и фалшиво положителен резултат.

Именно затова е от изключителна важност да направите теста правилно, за да те убедени в резултата.

На първо място проверете опаковката и датата на годност.

Ако продуктът е произведен отдавна или е съхраняван неправилно, може да е повреден и да даде грешни стойности.

След като отворите опаковката, не се нахвърляйте веднага на самия тест.

Първо задължително прочетете инструкциите, тъй като всеки продукт се използва по различен начин и изисква специално внимание.

Ако правите уринен тест, се постарайте да свършите задачата сутринта или поне три часа след последното уриниране. Тогава в течността има най-много концентрация на ЧХГ, което ще доведе и до по-достоверни стойности.

Гледайте и да ограничите прекаления прием на течности за известно време, тъй като това може да разреди веществото.

И, разбира се, винаги се посъветвайте със специалист преди и след теста, ако имате допълнителни съмнения или усложнения.

Бременността разтърсва целия организъм и изисква много внимание и грижа за себе си, но дори и да тестът да не е положителен, на болежките трябва да се гледа сериозно.

Какво да правите, ако тестът за бременност е положителен?

След като сте прочели нашия наръчник, закупили сте теста и сте го направили, той е излязъл положителен. А сега какво?

Е, на първо място ще ви е нужно известно време да си поемете въздух и да възприемете новата информация. Подобна промяна със сигурност може да окаже влияние върху психиката на човека и да разтърси живота му.

Не приемайте, обаче, резултата от домашно направения тест за чиста монета. След като този първи етап премине, ви съветваме да се свържете с личен лекар или специалист възможно най-рано.

Те ще ви посъветват какво е редно да се направи, ще ви насрочат допълнителни изследвания и най-вероятно ще ви поканят в кабинета за общ медицински преглед.

Важното е да обмислите внимателно пътя, по който ще поемете.

Ако дълго се чакали да видите двете чертички, доволни сте от резултата и решите да износите бебето – честито! Това е един красив подарък за вас. Открийте лекар, който да проследява бременността ви, и се консултирайте с него за всичко през този красив за вас период от живота.

В кабинета на избрания от вас гинеколог, можете да очаквате обстоен преглед. Той може да включва поредица от лабораторни изследвания, ултрасаунд, физически преглед, както и обсъждане на медицинската история на рода ви.

Не се изненадвайте, ако още в самото начало на бременността се наложи да приемате някакъв вид лекарства. Следете строго приема и не позволявайте на околните да влияят на психиката ви, тъй като всяка бременност е различна.

Ако, обаче, става дума за нежелана бременност, е от изключително значение да направите не по-малко информирано решение и да не оставате сами срещу подобно предизвикателство.

Освен към здравния специалист, ви препоръчваме да се обърнете и към поне един близък, било то роднина или доверен приятел, на чиято подкрепа да разчитате.

Редно е да започнете да се подготвяте за бременността и да пренаредите живота си.

За да се развива бебето правилно е необходимо майката да му дава това, от което има нужда. Започнете да пиете повече вода, както и да приемате достатъчно плодове, зеленчуци и протеин.

Можете да изберете да приемате и допълнителни добавки и витамини, но задължително се консултирайте с вашия лекар за тях.

Както вече се досещате, ще се наложи да спрете употребата на алкохола и цигарите, както и да избягвате храни като сурова риба и непастьоризирани млечни продукти.

И не на последно място, ще трябва да започнете и да се образовате по темата за майчинството и отглеждането на дете.

Ако четете в интернет, внимателно подбирайте източниците си и винаги подхождайте със скептицизъм към прочетеното, докато не получите одобрение от специалист по темата.

Можете да заложите и на множеството книги на пазара, чиято цел е да информират майката и да я преведат през всички предизвикателства по време на и след бременността.

 

Е, надяваме се да сме ви помогнали с нашия наръчник!

А сега да се насочим и към нашите предложения…

1. ШУЪРЧЕК Тест за бременност


Един от най-популярните бързи тестове за бременност в България е на Шуърчек. В опаковката ще откриете както самия тест, така и пипета, с която по-лесно да поставите течността върху него. Вътре има и календарче за следене на месечната бременност, с което по-лесно да изчислите кога и как е най-добре да направите теста.
Купи сега

2. ПРЕСТО Тест за бременност


Следващото ни предложение е тестът на Престо, който също е уринен. Опаковката съдържа две касети – едната ще трябва да направите няколко дни след половия акт, а втората можете да направите малко по-късно, за да сте сигурни в резултата. Като повечето тестове, този също указва резултата с една или две чертички, затова изчакайте достатъчно време, за да сте напълно сигурни.
Купи сега

3. БИЛИВ Тест за бременност


Още един тест за бременност, който може да направите по всяко време на денонощието. Продуктът е компактен и лесен за употреба, но не идва с пипета или чашка, затова ви препоръчваме да го направите у дома.
Купи сега

4. Barza Тест за бременност


Следващият продукт също е писалка за установяване на бременността, която използва капки от урината, за да засече оплождането. Действието е от 3 до 5 минути и макар да продуктът да е хигиенен и удобен за обществена тоалетна, е най-удачно да го направите вкъщи.
Купи сега

5. ЕКСПРЕС ТЕСТ Ранен тест за бременност


Тестовете под формата на писалка са изключително удобни, тъй като леки, преносими и разполагат с капачка, която го запазва чист и хигиенен. Този продукт не отстъпва по нищо на останалите такива, като в опаковката ще намерите и инструкции за употреба, които да ви улеснят, за да сте сигурни в резултата.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. ИЙЗИ Тест за бременност


Тестът на Ийзи разполага с лента, върху която да поставите няколко капки от урината, за да бъдат засечение нивата на ЧГХ. Тестът е лесен за употреба, компактен и може да бъде направен по всяко време на деня, като ви препоръчваме това да бъде поне няколко часа след последното уриниране.
Купи сега

7. ЛЕЙДИ Тест за бременност


Последното ни предложение е касетата на Лейди, която е с чувствителност 25mlU/ml. Това означава, че тя ще засече максимално точно стойностите на ЧГХ в урината ви. В опаковката ще намерите и капкомер за максимално чисто боравене с теста, както и влагоуловител.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!