Всички категории

7-те Най-Добри Тостери

Тостерите се предлагат в много различни видове и размери като ценовият диапазон също варира значително.


И въпреки че основната работа на тостерите е сравнително проста, намирането на подходящия модел на пазара може да бъде по-трудно отколкото сте предполагали.

Независимо дали искате да смените стария тостер или сте решили да си купите такъв за първи път – в това ръководство ще ви представим най-важното, което трябва да знаете за тостерите.

Ще ви помогнем да изберете и най-правилния модел според вашите изисквания, нужди и бюджет.

Размер


Когато решавате тостер с какви размери ще ви трябва, има няколко въпроса на които трябва да си отговорите:

  • Колко филийки искате да печете наведнъж?
  • Колко широки искате да бъдат отворите за филийки?
  • Колко свободно място имате на кухненския плот?

Бързо ще забележите, че повечето тостери включват отговора на първия въпрос в обозначението на модела си. На пазара обикновено се срещат изскачащи тостери за две и четири филийки, както и тостерни печки събиращи от четири до девет филийки.

Вторият въпрос се отнася за изскачащите тостери, но не трябва да го пренебрегвате ако искате такъв тостер.

Ако ще препичате филийки, чиято дебелина е по-голяма от стандартната, тогава ви трябва модел с по-широки отвори за филийките. В тостер с по-широки отвори ще можете да препичате и други неща освен филийки.

Последният въпрос, на който трябва да си отговорите е колко свободно място имате на кухненския плот. Той е особено важен ако плотът ви е по-малък като площ или просто вече е прекалено зает с всякакви електроуреди.

Изскачащите тостери обикновено са достатъчно малки и компактни, за да не представляват чак такъв проблем.

Тостерните печки обаче варират откъм размери. С тях ще можете да печете повече филийки наведнъж, дори могат да се използват за печене на пица или бисквити, но за сметка на това заемат доста повече място. Ще трябва да прецените колко свободна площ имате на плота и какъв би бил най-удачният избор.

Цена


Изскачащите тостери могат да ви струват от 20 до 200 лева според избраната марка и модел.

Тостерните печки очаквано са по-скъпи и обикновено са позиционирани между 50 и 500 лева. И в двата случая цените варират според различните модели и какво може и предлага като функционалности всеки от тях.

Има някои основни фактори, които могат да обяснят разликите в цените.

При изскачащите тостери можете да намерите изключително базови модели, които препичат филийки и са изработени от евтини материали. В другия край на ценовия диапазон са моделите с добавени настройки и функционалности, изработени от висококачествени материали.

Вероятно някои потребители ще искат да си вземат тостер, който е позициониран в златната среда на ценовия диапазон. Той би се справил отлично с препичането на филийки, като същевременно ще е изработен от достатъчно качествени и здрави материали, че да издържи години на експлоатация.

При тостерните печки нещата отново стоят по сходен начин.

Много модели използват конвекторно запичане, което е доказано като бърз и често предпочитан метод. Печките, които имат повече настройки и могат да пекат повече филийки обикновено са по-скъпи.

Употреба


Едно от основните неща, които трябва да вземете предвид при избирането на нов тостер е за какво точно ще се използва той.

Ако имате прости нужди като да препичате филийки хляб – тогава можете да си вземете напълно обикновен базов тостер и ще останете доволни. Това е с уговорката, че нямате претенции колко точно да е препечен хлябът или пък не искате изключително модерен тостер с невероятен дизайн, който е изработен от висококачествени материали.

Ако пък търсите тостер, в който да запитате не само хляб – тогава потърсете изскачащ модел с по-широки отвори или директно се насочете към тостерна печка.

Ако пък парите и мястото в кухнята не са проблем и искате уред, който да не сменяте дълги години, то тогава инвестицията в тостерна печка от висок клас може би ще бъде напълно оправдана във вашите очи.

Настройки

По-базовите тостери имат основни настройки за препичане на хляба – обикновено леко, средно или добре препечено.

За много непретенциозни потребители това е напълно достатъчно. Някои по-скъпи модели тостери имат и много повече настройки. Често се срещат изскачащи модели, които имат опция за по-силно препичане само от едната страна.

Ако редовно замразявате тостове или гофрети, тостер с функция за размразяване може да ви бъде изключително полезен. Ако пък всеки член на семейството ви предпочита филийките си по различен начин, тостер с повече настройки вероятно би бил приет по-добре от всички.

Тостерните печки очаквано имат повече настройки, тъй като тяхната функционалност е много по-голяма.

Модел с много настройки може да опрости значително процеса на приготовление на много храни. Печка с конвекция ще пече нещата много по-бързо и равномерно. Модел с грил функция ще ви даде възможността да приготвяте пиле и пуйка, които ще имат невероятен вкус и текстура.

Използване и почистване


Повечето тостери са направени лесни за използване, особено след като намерите точните настройки за вашите филийки.

Настроен веднъж – тостерът ви ще е още по-лесен за използване. Просто не забравяйте да изберете достатъчно голям тостер за нуждите на домакинството, така приготвянето на закуска за цялото семейство ще е още по-бързо.

Почистването на тостерите е малко по-сложно. Ако има тава за трохите – то тогава ще можете лесно да я изпразвате и съответно да почистите тостера. Тостерна печка с незалепващо покритие също ще се чисти много по-лесно отколкото модел без такова покритие.

Здравина

Един качествен тостер ще издържи на години употреба. Не се учудвайте ако висококачествен и добре подбран модел издържи дори десетилетие.

Ако не сте сигурни дали избраният тостер ще е достатъчно здрав, можете да се ориентирате по отзивите за марката и самият модел в интернет, както и да вземете предвид цената и гаранцията. Не малко модели тостери и тостерни печки се предлагат с удължена гаранция от производителя, което несъмнено показва, че са по-здрави от останалите.

В повечето случаи по-високата цена също е показател, че моделът е изработен от по-качествени и издръжливи материали.

Най-добре е първо да прочетете мнения и ревюта и чак след това да се водите по цената и гаранцията от производителя.

Характеристики и екстри

МощностДобре е да проверите каква е мощността на избрания тостер. Тя се измерва във ватове.

Обикновено колкото по-висока е тя, толкова по-бързо ще препича той.

Модели с по-ниска мощност ще ви предоставят по-бавна скорост на препичане, но пък така филийките ще са по-меки отвътре и хрупкави отвън. Около 1000 вата е добра мощност за изскачащ тостер за две филийки. За модел за четири филийки търсете поне 1800 вата мощност.

Все пак имайте предвид, че различните видове хляб се препичат по различен начин и за различно време.

Качество на запичането

Нагряващите елементи в тостера се грижат за загряването и запичането на хляба. Въпреки че няма как да изпробвате един тостер преди да го купите, вероятно ще можете да го огледате добре и да видите и нагряващите елементи.

Колкото по-малко са те и колкото по-далеч са разположени един от друг – толкова по-неравномерно запичане можете да очаквате.

Многото нагряващи елементи без големи пространства между тях ще ви донесат по-равномерно препичане.

Енергийна ефективностВъзможността да изберете дали някои или всички нагряващи елементи да работят може да ви спести пари в дългосрочен план.

Така например ако искате да си препечете една филийка, но имате тостер за четири ще можете да го настроите да не работят всички нагреватели и съответно да не се консумира излишна електроенергия.

Възможност за независима работа

Ако изберете тостер за четири филийки ще е добре да проверите дали има възможност всеки отвор да пече независимо. Обикновено опцията е да се настройват отделно два по два, но пак е по-добре в сравнение с нищо.

Проверка нивото на запичане

Тостери с подобна екстра ще позволят на филийките да изскочат, за да видите точно колко са се запекли. Така ако ги върнете обратно – препичането ще продължи откъдето е прекъснато, а няма да започне отначало.

Размразяване

Вече споменахме, че това може да е полезна екстра за хората, които обичат да замразяват или просто пазаруват основно замразени продукти.

Подгряване

Ако филийките ви се изстинали и не искате да ги изхвърляте и да печете други, тостерите с опция за подгряване ще ви помогнат.

Почистване

Модел с тава за трохи е по-удачен ако искате бързо и лесно почистване.

Дизайн и цвятТостерите се предлагат в множество различни цветове и имат разнообразни дизайни – от модерни до ретро. Ако искате тостерът да си подхожда по визия с останалите електроуреди в кухнята, няма за какво да се притеснявате – вероятно много лесно ще откриете такъв модел.

Издръжливост

Това ще зависи пряко от качеството на нагряващите елементи и материалите на изработка. Тези фактори обаче се отразяват и пряко на цената, така че едва ли ще бъде реалистично да очаквате от евтин тостер да издържи дълги години употреба.

Ако обаче сте се ориентирали към модел от средния или висок клас, то тогава очакванията ви ще бъдат по-реални. Все пак е добре да проверите каква е гаранцията от производителя, дали предлага след гаранционно обслужване и поне предлага ли резервни части при нужда. По този начин ще си гарантирате, че тостерът ви ще издържи достатъчно дълго време.

А дори и да се повреди извън гаранцията ще знаете, че имате опцията да ви го поправят или да го направите сами.

Най-добрите тостери

Избирането на тостер привидно изглежда като лесна и бърза задача, но всъщност не е точно така.

Всеки иска да получи най-доброто за парите си и ужасно многото модели на пазара могат да объркат дори най-уверения потребител.

Ако все още не сте сигурни какъв тостер да изберете, нека ви предложим някои от най-добрите модели, които към момента можете да намерите на пазара. Просто вижте кой отговаря най-добре на нуждите и бюджета ви и бъдете сигурни, че няма да съжалявате.

1. Тостер Philips HD2628


Моделът е за домашна употреба и може да пече до две филии. Има седем нива на регулиране силата на изпичането. Контролният панел е механичен.

Мощността на тостера е 950 вата. Изработен е от метал.

Сред функциите са автоматично изключване, място за прибиране на кабела, размразяване, претопляне, крачета против хлъзгане и отмяна за запичането. Разполага с подвижен поднос за трохи.

Дължината на захранващия кабел е 0.85 метра.
Купи сега

2. Тостер Bosch TAT6A117


Подходящ е за домашна употреба и може да пече до две филии. Нивата на изпичане са шест, а контролният панел е механичен.

Мощността на модела е 1090 вата. Корпусът е изработен от пластмаса.

Сред полезните функции са възможност за претопляне, автоматично подравняване, вграден термостат, място за съхранение на кабела и отмяна на запичането. Тостерът има подвижен поднос за трохи и поставка за кроасани.

Дължината на кабела му е 0.9 метра.
Купи сега

3. Тостер Tefal Express TT410D38


Тостерът е за домашна употреба и може да пече до две филийки. Нивата на изпичане са седем, а контролният панел е механичен.

Мощността на модела е 850 вата. Има възможност за размразяване и е снабден с подвижен поднос за трохи.

Дизайнът е съвременен и пасва идеално във всяка кухня. Светлинен индикатор, който показва колко точно е препечен хлябът. Възможност за спиране на запичането преди приключване на програмата. Отвор за филийките с променлива ширина.

Лесно изваждане дори на най-малките филийки хляб без да се горите.
Купи сега

4. Тостер Gorenje T1000E


Моделът е за домашна употреба и може да пече до две филии. Има седем нива на изпичане и механичен контролен панел.

Мощността на тостера е 1000 вата. Изработен е от пластмаса и има иноксово покритие.

Разполага с функция за автоматично изключване, размразяване, претопляне, автоматично изскачане на хляба, място за съхранение на кабела и система против хлъзгане. Дължината на кабела е 1 метър.
Купи сега

5. Тостер Russell Hobbs 21681-56 Retro Classic Noir


Този тостер е за домашна употреба и може да пече до две филии. Има шест нива на изпичане и механичен контролен панел.

Мощността му е 1200 вата. Корпусът е изработен от метал и пластмаса.

Дизайнът е ретро класически и много атрактивен. Сред функциите на модела са възможност за размразяване и претопляне. Снабден е с поставка за кроасани и подвижен поднос за трохи. Дължината на кабела е 0.85 метра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Тостер Studio Casa SC1804


Тостерът е за домашна употреба и е за две филии. Нивата на изпичане са седем, а контролният панел е механичен.

Мощността на модела е 850 вата. Изработен е от метал.

Разполага с функция за размразяване и претопляне. Система против хлъзгане и подвижен поднос за трохи. Дължината на кабела е 0.9 метра.
Купи сега

7. Тостер Braun MultiToast HT 400


Тостерът е за домашна употреба и може да пече до две филийки. Има механичен контролен панел.

Възможности за размразяване и претопляне. Вградена система за безопасност под формата на автоматично изключване, което се активира при забравяне на хляба в тостера.

Моделът е изключителен и е подходящ за всяко семейство, което иска да има хрупкаво и вкусно начало на деня си.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Мария Георгиева пише

    Изключително съм доволна,че се спрях и прочетох статията.Много ми помогнахте в правилният избор,за което Ви благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!