Всички категории

6-те Най-Добри Завеси за Баня

Правите ремонт на банята и искате да подобрите декора? Омръзнало ви е от досегашната цветова комбинация и завесата до душа ви се струва скучна?

Ако многообразието от модели за завеси за баня ви обърква, попаднали сте на правилното място!

Ние ще ви помогнем да изберете най-подходящия модел завеса за баня и ще отговорим на всичките ви въпроси за тях! Продължете да четете, за да видите многото съвети, които сме ви подготвили!

Завесата е важен елемент за всяка баня. Тя не само има функционално предназначение, но също така има за цел да добави декоративна нотка към скучно пространство.

Декорирането на баня може да бъде трудно. Ето защо изборът на подходяща завеса за душ може да изиграе ключова роля при проектирането на това пространство.

На пазара има безкрайни видове душ-завеси, но изборът на декоративна и практична такава може да бъде предизвикателство, ако не знаете какво търсите.

Независимо дали искате да запазите пространството семпло и стилно, или шикозно и елегантно, има завеса за целта! Съществува широка гама от цветове, стилове и модели, които отговарят на всеки вид дизайн на дома, а изборът ви трябва да е прецизен.

Купуването на нова завеса е най – лесният и бърз начин да освежите декора на банята си.

За щастие, в това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за завесите за баня.

А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво представляват завесите за баня и кои са предимствата им?

Завесата за баня, както се досещате от името й, е действителна завеса, която предпазва водата от излизане от пространството ви за къпане.

Тази завеса обикновено виси извън ваната или душ-кабината, а предложенията на пазара се срещат в най-разнообразни модели, материали и степени на качество.

Но кои са най-големите предимства на тези интериорни аксесоари? Нека ви споделим…

Стил и дизайн

Както вече намекнахме, благодарение на разнообразието си от модели, цветове и стилове, завесите са и лесен начин за декориране на банята.

Ако предпочитате нещо семпло, например, можете лесно да намерите всеки цвят, който желаете, дори просто бял или черен.

От друга страна, ако искате да изразите себе си с вашата завеса за баня, можете да ги намерите във всеки дизайн, който можете да си представите. Някои завеси представляват истински произведения на изкуството.

Те могат драстично да подобрят цялостното усещане на вашата баня по начин, по който друг декоративен елемент никога не би се справил.

Тези от вас, които обичат да украсяват целия си дом за празниците, може дори да намерят завеси с празнична тематика, които да съответстват на останалата част от дома, независимо дали е за Коледа, Хелоуин или дори Великден.

Освен перфектен декоративен елемент от помещението, нека не забравяме и всички останали предимства, които имат душ – завесите…

Уединение

Завесите за баня обикновено са непрозрачни, осигурявайки уединение на хората, докато се къпят.

Истината е, че много семейства споделят една баня. Макар и нормално, когато семейството се състои от много членове, това може да бъде доста неприятно.

Всеки, който има дете знае, че малчуганите обичат да ходят след родителите си и за тях банята е поредното помещение, в което да влязат. Е, завесите за баня дават уединение, когато искаш да си вземеш душ, без да бъдеш прекъсван от останалите в дома ти.

Изключително полезни са дори и за несемейните от вас, които просто имат съквартиранти. На всеки му се е случвало (или самият той го е извършвал) да нахълта в банята, когато друг си взима душ. За да не се получават неловки ситуации – завесата за баня е така нужният помощник, който ще спаси положението!

Бюджетност

Ремонтът на банята е огромен разход и понякога е невъзможно да се вмъкваме в бюджета си.

Хубавото на завесите за баня е, че цената им е изключително достъпна и по никакъв начин не натоварва домакинството.

Толкова са изгодни, че не е невъзможно да си закупите няколко и да ги сменяте, когато ви омръзнат. Определено цената им го позволява!

Пространство

С правилно подбрания дизайн, завесите за баня могат да създадат илюзията за по-голямо пространство.

Това е от особена полза за малките бани, тъй като се подобрява съществуващата атмосфера, така че самата обстановка се “отваря”.

Завесите също могат да бъдат вързани от едната или от двете страни, когато не се използват, заемайки по-малко физическо пространство. По този начин банята се “разширява” още повече.

Впрочем, дизайните на завеси, в които са включени ленти – вертикални или хоризонтални, са отлични за създаването на тази илюзия!

Какъв материал завеса за баня е най-добре да изберете?

Материите на душ-завесите, както вече споменахме, се предлагат в голямо разнообразие.

Изборът на точния материал на изработка, пък, играе ключова роля в дизайна и функционалността на цялото помещение.

Както с всяка друга покупка, и тук, винаги трябва да бъдете информирани преди нейното осъществяване, за да сте сигурни, че сте направили правилния избор.

Материята на душ – завесата не е за пренебрегване, защото всяко домакинство има различни нужди и всяка завеса ще се впише различно в тях.

Нека обърнем внимание на най-често срещаните материали за завеси за баня, за да сте сигурни, че знаете кое е най-подходящо за вас…

Винил

Виниловите завеси за баня са универсален и популярен вариант, тъй като са доста бюджетни и с ниска поддръжка в сравнение с останалите опции.

Тези завеси могат да се почистват лесно и се предлагат в различни цветове и модели, което ги прави лесни за координиране с декора на банята.

Винилът естествено отблъсква водата, така че натрупването на вредна плесен е по-малък проблем.

Освен това, ако планирате редовно да декорирате или актуализирате стила на банята си с ограничен бюджет, виниловите завеси са идеални за ниската си цена.

Винилът представлява вид пластмаса и е широко разпространен материал. В зависимост от качеството си, виниловите завеси за душ се различават по характеристики като издръжливост, дълготрайност, естетика и токсичност.

Полиестер

Подобно на винила, полиестерните завеси за душ са водоустойчиви. Въпреки това ви препоръчваме винаги да проверявате етикета им преди покупка, тъй като съществуват по-нискокачествени модели, склонни към по-бърза амортизация!

Полиестерът или микрофибърът е особено издръжлив, по-дълготраен и лесно се пере, както на ръка, така и в перална машина.

За разлика от виниловите завеси, полиестерните изглеждат сякаш са от плат, въпреки че са по-тежки, което ще бъде от голяма полза ако душът ви има по-високо водно налягане.

Впрочем, поради теглото им, уверете се, че вашата релса е достатъчно здрава, за да ги издържи. В противен случай може да си навлечете допълнителни разходи.

Найлон

Този вариант може би ви изглежда като най-очевидната опция, която да използвате за завеса за душ.

Въпреки, че найлоновите завеси могат да бъдат доста непривлекателни, изглеждайки евтини, има и такива модели, които са изключително стилни.

Те се предлагат в много забавни модели и ярки цветове, особено цветове, които са подходящи за деца.

Тези завеси са добър вариант за бани, които се използват много, тъй като найлоновите душ – завеси са изключително издръжливи и не са много податливи на намачкване.

Дори и да успеете да разкъсате найлоновата си завеса, тя обикновено е сред най-бюджетните варианти и следователно е лесна за подмяна.

Памук

Въпреки че могат да бъдат по-скъпи, обикновено памучните завеси са най-добрият избор за вашата завеса за душ.

Памучните завеси могат да бъдат най-издръжливи и също така са най-лесни за пране.

Благодарение на своята материя и външен вид, памучните завеси за баня несъмнено придават по-луксозна нотка във всяка баня.

Памукът абсорбира лесно влагата, така че, ако си купите памучна завеса, не забравяйте да вземете качествена подплата, която да върви с нея. В този смисъл, е добре да перете памучната си завеса поне веднъж месечно.

Когато купувате завеса за душ от памук, търсене продукти, които имат антибактериално покритие и покритие против мухъл. Това ще гарантира вашата сигурност и здравето ви.

Коприна или сатен

Коприната и сатенът са сред най-луксозните материи. Те незабавно ще внесат във вашата баня с блясък и стил, превръщайки всяко пространство в истински разкош.

Тези материи не са водоустойчиви и лесно се разрушават, освен ако не се използват внимателно. Уверете се, че подложката на завесите е изключително здрава и достатъчно голяма.

Ако коприната или сатенът се намокрят, те могат да се разтегнат или да изсъхнат доста намачкано. Използвайте копринени или сатенени завеси само за дизайнерски цели и ги третирайте внимателно.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате завеса за баня?

Повечето от нас не мислят много за завесите за душ, докато не дойде моментът, в който трябва да се смени.

Една отлична завеса за баня, която е добре направена и може да се мие, може да издържи наистина дълго време!

Стиловете, обаче, се променят и влажността в банята може да предизвика мухъл и плесен. Поради това всички завеси за душ трябва да бъдат подменени в даден момент.

Когато купувате душ – завеса, трябва да се опитате да намерите добре изработен модел, който да отговаря на бюджета ви и декора на банята.

Налични са много модели, цветове и материали за завесите за баня. С толкова много опции е възможно да изглежда непосилно да изберете една, но това всъщност може да бъде забавен процес на декориране.

Размер

Съвсем логично е, че първо трябва да измерите пространството около душа, за да знаете каква завеса да купите за там.

Уверете се, че завесата ви ще се простира между двете стени на банята и ще достига до пода, така че да не изтича вода.

Важно е душ – завесата да се побере така, че да предотвратява изтичането на вода, но в същото време да изглежда елегантно и стилно. Повечето завеси имат стандартен размер, който е 1,80 х 1,80 м.

Има екстра дълги завеси, които са 1,80 х 2,10 м., както и други, които са 3,70 х 1,80 м. Те са доста предпочитани през последните години, но и крият дизайнерски рискове.

Ако, пък, имате душ кабина има специални завеси за душ кабини с размери 1,40 х 2,0 м., универсално пасващи на отделните модели.

Няма стандартна баня и затова точното измерване на вашето пространство е ключово за избора на правилния размер завеса! Преценете индивидуалните си нужди и изберете вариантът, който отговаря на тях!

Стил

Изберете стила, който искате! Помислете за цялостния облик на вашата баня и се опитайте да координирате завесата за душ с останалите нюанси на помещението.

Завесата може да се превърне във фокуса на банята ви и да придаде невероятен акцент! Ако пък предпочитате по-семплите неща, тя би могла да бъде и фин детайл.

Например, ако вашата баня е в тропическа тематика, би било подходящо да вземете завеса за душ, която има изображение на палми и океан.

Ако, пък, е в по-изчистен, луксозен стил, изчистен, плътен модел или такъв на райета или карета, ще се впише отлично.

Някои завеси за душ имат джобове за сапуни и шампоани. Помислете за функционалността и дали такъв тип завеса няма да върши страхотна работа в детските бани или пък в помещение с малко място за съхранение.

За да постигнете стила, който искате във вашата баня, изберете и поставка за завеса, която отговаря на нея!

Моделите са много – от хромирани, медни и бронзови покрития, за да придадете на банята си желания вид. Извитият дизайн осигурява до 33% повече душ пространство от обикновените поставки за завеса.

Халки

Не забравяйте да купите перфектните халки за душ за вашата завеса. Те се предлагат в голямо разнообразие, от семпли до по-декоративни.

Могат да се предлагат и в комплект със самата завеса като в такъв случай наблюдавайте внимателно качеството им.

Важно е вашите халки за завеса за баня съответстват на декора на банята и самата завеса, за да бъде интериорът на помещението завършен.

Този малък аксесоар е недооценен завършек, с който може да постигнете забележима промяна във вашето пространство.

Например, за по – луксозен външен вид, не избирайте пластмаса, а се спрете на метални халки за завеси, които да отговарят на вашия стил. Ако, пък, търсите минимализъм, заложете на прозрачни халки.

Цвят

Знаете ли, че цветовете и шарките могат да повлияят на вашите емоции? Цветовата психология изучава цвета и как той влияе на нашия мозък и поведение.

Например, някои нюанси на синьото ни карат да се чувстваме спокойни и в мир. Затова помислете за цветове като синьо, ако искате да създадете спокойно пространство.

Неутралните цветове, пък, ще са изборът за вас ако искате да създадете чисто, дзен усещане във вашата баня.

Бялото винаги е чудесен цвят за бани, защото е чисто и свежо. Bяла и ефирна завеса за душ ще направи малката баня да изглежда по-голяма и ще внесе доза уют. Белите освен това пасват на всеки стил. Много хотели използват този дизайн, защото изглежда изискан и свеж.

Ако смятате, обаче, че обикновеното бяло е скучно, помислете за избора на завеса за душ с шарка. Изберете модел, който ви харесва и не се страхувайте от текстурата. Дори простото добавяне на ивици може да създаде визуален интерес към иначе обикновената завеса за душ.

Завесите в черен цвят също са много популярни. За да запазите нещата традиционни и хармонични, два неутрални – бяло и бежово или два нюанса на сивото – са класически избор.

Живите комбинации като розово и оранжево също не са необичайни и ще бъдат страхотно допълнение към банята за гости, ако имате такава.

Ако предпочитате да правите впечатление с дизайнерските си решения, можете също да изберете уникален модел или дизайн, който харесвате. Просто се уверете, че допълва останалата част от банята, вместо да отвлича вниманието от вашия декор.

Златните елементи например придават нотка на блясък, точките пък внасят игрив характер, докато геометричните форми и градските пейзажи изглеждат страхотно в съвременните бани.

Някои завеси за душ висят направо до пода, докато други имат волани, дантела или фини ресни. Съобразете и това.

Как да поддържате завесата си баня най-пълноценно?

Видът завеса за душ, която окачвате в банята, говори много за вас и вашия стил.

Изборът на най-добрата завеса може да бъде изключително приятен, ако знаете как да изберете правилния дизайн и подходящите аксесоари.

Не по-малко важно, обаче, е поддръжката на избраната завеса. Тъй като тя е изложена на вода ежедневно, необходимо е да се грижите правилно за нея, за да поддържате свежест и дълголетие.

Ето няколко насоки как да поддържате завесите за душ в дома си по възможно най-надеждния начин…

Оставяйте завесата да съхне…

Важно е да оставите завесата да изсъхне напълно между всяка баня или бърз душ.

След къпане разстелете завесата и я оставете да се стои извън ваната или душ-пространството, за да изсъхне по-бързо.

Използването на вентилатора във вашата баня за намаляване на влажността също спомага за по-бързото сушене на аксесоара.

Перете завесата редовно…

Необходимо е да миете завесата за душ поне веднъж месечно, за да я поддържате свежа и без мухъл.

Препоръчваме ви да следвате инструкциите за грижа, посочени на етикета. Ако няма инструкции, следвайте следните насоки….

Подготовка. За да премахнете вече натрупаният мухъл или твърдите петна по завесите за душ, напръскайте петната с любимия си препарат. Оставете да престои 30 минути, след което почистете с четка и изплакнете. Ако няма насъбрали се подобни замърсявания, отсранете нежно завесата от поставката и продължете…

Пране. Сложете завесата за душ в пералната машина за пране със студена или топла вода и мек почистващ препарат. Свалете халките преди прането. В пералната машина може да добавите и няколко бели кърпи, които ще осигурят допълнително търкане за по-добро почистване. Може дори да добавите белина, за да ускорите и подпомогнете премахването на сапунената вода и мухъла.

След пране. Изсушете напълно завесата преди следващата й употреба. Можете да я изсушите на простор или да я окачите обратно под душа. Можете също да изсушите платнените завеси за душ на ниско ниво в сушилнята, но не правете това със завеса от винил, тъй като той може да започне да се топи.

Сменяйте завесата си за баня сравнително често…

Отличен вариант за чиста и запазена завеса за баня е закупуването на два броя, така че да може да ги редувате. Когато свалите едната завеса, другата ще може да бъде окачена в банята, докато измиете и изсушите мръсната за употреба следващия месец.

Ако разменяте завесите си на всеки няколко седмици, гарантирано ще имате свежа завеса за душ и пълноценна хигиена в банята.

Не пропускайте ежедневната грижа…

Направете част от ежедневието си напръскването на завесата за баня със смес от ½ вода и ½ дестилиран бял оцет. Това ще предотврати прекомерните бактериални замърсявания и наслагвания.

За да намалите миризмата на оцет, добавете няколко капки лимонов сок към сместа. Няма нужда от изплакване, тъй като ще се отмие следващия път, когато се къпете.

В тази връзка, веднъж седмично пръскайте по-наситено долната част на завесата със сместа от оцет и вода, след което изтърквайте с четка. Това ще премахне всички натрупвания, които може да сте пропуснали при ежедневно пръскане, и ще ви гарантира комфорт и сигурност!

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за завеси за баня на пазара в момента…

1. Завеса за баня DuramatАко искате нещо семпло и вечно – завесата за баня Duramat е точно за вас! Има специално хидрофобно покритие, затова качеството е гарантирано. Размерът ѝ е достатъчно голям, че да се разположи до вана. А бежовият цвят е достатъчно семпъл, за да се впише във всяка цветова комбинация във вашата баня. Другото голямо предимство на този модел е, че ще създаде визуалната илюзия, че помещението ви е по-голямо. Това не само ще направи интериора по-привлекателен, но и по-изискан.
Купи сега

2. Завеса за баня FiveТази завеса за баня е толкова стилна, че лесно бихте я объркали за перде за всекидневна! Ако сте любители на изтънчения декор, определено ви съветваме да изберете този продукт. Завесата за баня Five ще прибави нотка елегантност във всяко помещение. Размерът е 180×200 см, а материалът, от който е изработена е полиестер. Това я прави подходящ избор за повечето бани, тъй като размерите са стандартни.
Купи сега

3. Завеса за баня FeridrasЛятото свърши, но в сърцето всички сме още на плажа! Ако желаете да усилите това усещане – подарете си завеса за баня с принт морски предмети. Изработена е от полиестерна материя. Цветовите комбинации на завесата позволят да се впише особено добре в синя баня, както и други по-тъмни нюанси. Нека морето бъде на една ръка разстояние постоянно!
Купи сега

4. Завеса за баня Mark. B7 NatureТази бяла завеса е чиста, семпла и елегантна – каква по-добра комбинация от това? Идеална е за разделяне на помещението и обособяването му в отделни зони. Завесата е изключително лесна за почистване, затова не се тревожете от светлия ѝ цвят. Именно благодарение на него банята ви ще изглежда просторна, дори когато е разделена.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Завеса за баня Kela ЧерешаЗавеса за баня с череша не е нещо, което се вижда навсякъде, именно затова е такава невероятна находка! Размерът ѝ позволява окачване, както до душ, така и до вана. Ако сте ексцентрици по душа, подарете си завеса, от която може да ви се обостри апетитът!
Купи сега

6. Завеса за баня Spirella Birdy BlueАко искате да внесете нотка цвят в едноцветната си баня, изборът на подходяща завеса е изключително важен. Този продукт е в семпъл бял цвят, но има сини детайли, които го акцентират. Именно затова е подходяща за прибавяне на палитра, от която всички се нуждаем. Освен това е от качествена материя, която се почиства почти без усилия – само с вода и без търкане!
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!