Всички категории

6-те Най-Добри Топки за Сушилня

Смятате ли, че дрехите ви имат нужда от допълнителна грижа след изпиране?

Специалните топки за сушилня със сигурност ще се справят с тази задача перфектно.

За повечето хора дрехите, прострени на терасата или на сушилника в стаята са позната гледка. Отскоро, обаче, повечето модерни жилища вече разполагат със специални сушилни, които заменят обикновените въжета и стойки за простиране.

Несъмнено сушилнята е една от най-полезните придобивки, с които можете да обзаведете вашето жилище. Освен че спестява време и усилия за простиране и изсъхване на дрехите, тя помага и да освободите място на терасата или в килера, където обикновено стои мокрото пране.

Разбира се, сушилнята върши чудесна работа дори когато работи самостоятелно. Ако, обаче, искате да стимулирате нейната ефективност и да ускорите процеса на работа, пазарът вече е готов да отговори на вашите желания.

В голяма част от магазините вече се предлагат топки за сушилня. Те набират все повече популярност, тъй като предлагат множество предимства и превръщат сушенето на дрехите в доста по-пълноценен процес.

Вероятно се чудите дали имате нужда от топки за вашата сушилня или вече сте решили да си купите такива, но не знаете откъде да започнете. В такъв случай сте попаднали на точното място!

В този наръчник ще ви представим най-важната информация за тези полезни топки, както и някои от най-добрите подобни продукти на българския пазар към този момент.

Какво представляват топките за сушилня и какви са техните предимства?

Накратко казано, топките за сушилня са плътни, но сравнително леки, и се пускат заедно с мокрото пране в машината. Те се въртят в барабана заедно с дрехите и междувременно навлизат между отделните слоеве плат.

Търкаляйки се по този начин те разделят дрехите ви и предотвратяват тяхното натрупване и слепване. В допълнение помагат на топлия въздух да циркулира в пролуките, които отварят между катовете плат. От своя страна това значително ускорява съхненето на дрехите и съкращава времето за работа на сушилнята.

Те са изключително лесни за употреба, а освен това са и доста функционални и гъвкави. Могат да се използват във всички видове сушилни – съчетават се както с тези на газ, така и с електричните.

Това, обаче, не е всичко. Те крият и още множество предимства, които ви препоръчваме да обмислите, ако все още се колебаете относно закупуването на такъв продукт.

Грижат се за дрехите

Както вече стана ясно, топките за сушилня разделят платовете, докато се въртят в сушилнята. Така дрехите не остават за дълго на едно място, не се заплитат и не залепват за стените на барабана.

Постоянното въртене и движение на платовете не оставя време за образуване на сериозни гънки, над които после да се трудите с ютията за гладене.

Топките в сушилнята не само ще предотвратят нагъването на дрехите, а и ще ги омекотят.

Докато се търкалят между отделните слоеве пране, топчетата се трият в платовете и заглаждат по-грубите от тях. Така дрехите ви ще излизат от сушилнята меки и значително по-удобни за носене.

Безопасни и хипоалергенни

Топките за сушилня не съдържат химикалите, вредните вещества и силните миризми, които са характерни за течните омекотители и кърпичките за сушилня.

Това ги прави идеален вариант за тези от вас с алергии или със свръхчувствителна кожа.

Липсата на изкуствени продукти в топчетата също допринася за дълготрайността на вашите дрехи.

Освен, че ги предпазват от набръчкване и ги омекотяват, топките в сушилнята действат върху тях без да отделят вредни вещества. За разлика от тях, течните омекотители оставят върху прането ви тънък слой от химикали, които се натрупват с времето и могат да навредят на платовете.

Пример за това са по-старите кърпи и хавлии, които в един момент престават да абсорбират същото количество влага и течност, както в началото.

Екологични и икономични

Топките за сушилня често биват сравнявани с кърпите, които са предназначени за същата машина. За разлика от тях, обаче, топките са за многократна употреба, а най-качествените издържат около 1000 зареждания на сушилнята.

Това означава, че дори да я използвате всеки ден, топката ще ви служи вярно близо три години. Когато все пак се износи и трябва да я замените, лесно може да рециклирате старата, особено ако е направена от естествен материал като вълна например.

Топките за сушилня спестяват и енергия.

Тъй като помагат на дрехите да изсъхнат по-бързо, машината може да работи за по-кратко време и няма нужда да хаби толкова захранване. По този начин намаляте едновременно вредата върху природата и разходите си за електроенергия.

Какво да имате предвид при избора на топки за сушилня?

Разбира се, когато купувате топка за вашата сушилня не трябва да се хвърляте на първия попаднал продукт. Между отделните топки на пазара има голяма разлика, тъй като всяка тяхна характеристика е предназначена за определен тип употреба и пране.

За ваше улеснение ще ви представим най-важните спецификации, на които да обърнете внимание при избора на топчета за вашата сушилня.

Вид

Топките за сушилня се различават най-много по материала, от който са изработени.

Вълнените топки са предпочитани от голяма част от собствениците на сушилни, тъй като се изработват от естествен материал.

Освен че са екологични, качествените топки от вълна са и изключително издръжливи. Обикновено те са съвършено кръгли и със загладена повърхност. Освен това, вълната допълнително абсорбира влагата от дрехите, което съкращава още повече времето за съхнене.

Още едно тяхно предимство е тишината, с която работят. Вълнените топки са меки и съответно не създават шум когато се удрят в стените на барабана.

Ако не са изработени качествено, обаче, е възможно да отделят вълнени нишки и влакна. Тези частици могат да попаднат върху дрехите ви или с времето да се натрупат по вътрешността на сушилнята.

За щастие съществува и алтернатива – пластмасовите или гумените топки.

Те също са доста издръжливи и са подходящи ако искате да избегнете евентуалното отделяне на вълна в прането. Те са предпочитани и от веганите, които искат да избегнат употребата на животински продукти, сред които е и вълната.

Макар да са изработени от изкуствена материя, те не са опасни и не отделят вредни или дразнещи частици в прането. Освен това се произвеждат и в разнообразни форми, с подутини или шипове, които помагат за допълнителното размесване на дрехите в сушилнята.

Размер

Подходящата големина на топките за вашата сушилня зависи до голяма степен от това по колко пране пускате наведнъж.

Колкото по-голяма е топката, толкова повече успява да разбърка прането. Поради тази причина ако живеете сами и не перете много дрехи накуп, по-малките продукти вероятно ще са достатъчни.

В случай, че живеете с голямо семейство и сушилнята почти винаги е на косъм от препълване, по-обемните топки със сигурност ще ви бъдат от полза.

Обикновено топките за сушилня са с размера на тенис топка. По-малките варианти са с диаметър около 6см., докато по-големите могат да достигнат и 7,5см. в диаметър или дори повече.

Запомнете, че ако заложите на топки от вълна, то е възможно те да се свият или да намалят размера си с времето. Причината се крие именно в разчепкването на износената материя и отделянето на влакна.

Дизайн

Изненадващ факт е, че стиловото разнообразие при топките за сушилня е огромно. Мнозина производители решават да заложат на атрактивната визия, за да накарат продукта да изпъкне сред наглед еднаквите топчета и да привлече вниманието на клиента.

Разбира се, на пазара се предлагат и традиционните едноцветни топки, които почти не се забелязват сред шареното пране.

Освен тях, обаче, все по-често можете да срещнете богато декорирани топки с различни апликации – на животни, цветя и прочее. Те са идеалното решение за моментите, в които търсите дребен, но полезен подарък за близък човек или за определен повод.

Красивите топки за сушилня в меки цветове или с атрактивна украса със сигурност ще бъдат доказателство за това, че изпипвате дизайна във вашия дом до съвършенство и имате око за детайлите.

Топките с апликации на животни, пък, може да се окажат интересни дори на децата ви. Не е изключено вашите рожби да искат да ви помогнат, за да се доберат до тези привлекателни “играчки”. Това ще ви даде възможността да ги научите на домашните задължения по забавен и интересен за тях начин.

Нужно е да се отбележи, че ако топките за сушилня не са изработени качествено, могат да отделят боя върху дрехите ви. Шансът за това е изключително малък, но някои предпочитат белите топки или тези, които са оцветени естествено, именно поради тази опасност.

Как най-ефективно да използвате топките за сушилня?

Едно от най-големите предимства на топките за сушилня е лесната им употреба.

Единственото, което трябва да направите, е да ги поставите заедно с дрехите в машината и да я включите. Те ще свършат останалата работа.

Въпреки това има някои условия, за които е добре да внимавате, ако искате топките да изпълнят задачата си максимално добре.

Добрата новина е, че може да ги използвате при всяко пране.

При всяко пускане на сушилнята, обаче, трябва да следите тя да не е препълнена.

Запомнете, че ако сложите прекалено много дрехи няма да остане достатъчно място в барабана, за да се търкалят топчетата.

Що се отнася до броя на топките, той също зависи от количеството дрехи, които пускате в сушилнята.

Макар една самостоятелна топка също да оказва ефект, за максимален резултат обикновено се слагат между две и четири наведнъж. Този брой е достатъчен при малко или средно на обем пране.

В случай, че живеете с повече хора и ви се налага да сушите повече дрехи наведнъж, може да сложите и около шест топки. Колкото по-голям е техният брой, толкова по-голям ефект може да се наблюдава. Именно затова повечето топки за сушилня се продават в комплект от поне два броя.

Разбира се, ако използвате по-обемни топки може да намалите бройката. Всичко зависи от вашите лични условия и предпочитания, затова свободно експериментирайте докато намерите най-подходящия за вас вариант.

Мнозина се възползват от абсорбиращата способност на вълнените топки, за да ги напоят с етерични масла.

Както знаете, етеричните масла се предлагат в голямо разнообразие и мнозина ги използват, за да постигнат приятно ухание у дома. Е, благодарение на топките за сушилня вече е възможно да ги използвате и за естествено ароматизиране на прането.

Достатъчно е само да сложите няколко капки във вълнените топки и да ги пуснете в сушилнята. Докато се търкалят, те ще разпространят мириса на етеричното масло, запечатано във вълната, а платовете ще го поемат. Така дрехите ви ще ухаят приятно без да се налага употребата на химични препарати и вредни изкуствени вещества.

Когато не използвате топките, може да ги съхранявате в самата сушилня.

Може да ги оставите и на добре вентилирано място – на терасата или до прозореца.

В никакъв случай, обаче, не затваряйте вълнените топки в кутия. Те имат нужда да дишат, за да издържат възможно най-дълго и да оправдаят инвестицията ви.

 

Е, надяваме се да сте се убедили в ползата от топките за сушилня.

Ако все още изпитвате колебания или не знаете откъде да започнете, ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения

1. XavaxТази топка за сушилня е изработена от твърд материал, което означава, че със сигурност ще размесва дрехите ви изключително добре. Продава се в комплект от два броя – една синя и една зелена. Повърхността на топките е покрита с шипове, чиято цел е допълнително да захващат платовете и да им помагат да съхнат по-бързо.
Купи сега

2. AnavegoТози комплект съдържа шест топки за сушилня. Те са едноцветни, в естествен бял нюанс и са изработени от вълна. Те са идеалното решение за големи семейства с малки деца, които пускат много пране наведнъж, но трябва да пазят тишина. Дори да пуснете всички шест топки в сушилнята, тяхната мека материя ще предотврати шума от удрянето им в барабана и ще ви осигури едновременно спокойствие и сухо пране.
Купи сега

3. DR. BECKMANNСледващото ни предложение е самостоятелна топка за сушилня, изработена от гума. По повърхността й има шипове, които добре размесват и заглаждат дрехите ви.Външната страна на топката е оцветена в приятен светлосин цвят, а вътрешността е специално проектирана за добавяне на специален парфюм, който се продава в комплект с продукта. Достатъчно е да поставите няколко капки преди да пуснете топката в сушилнята, за да излязат дрехите ви с приятно ухание без добавени химикали.
Купи сега

4. WproТози продукт също представлява самостоятелна топка за сушилня, оцветена в приятен лилав цвят. Изработена е от каучук и разполага с шипове по цялата повърхност, които да създават допълнително пространство за циркулацията на топлия въздух, който изсушава дрехите ви.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. WoolziesТези топки за сушилня са изработени от висококачествена вълна от Нова Зеландия, която е безопасна дори за хора с алергии към вълна. Продават в комплект от по 3 и 6 броя – по-малкият комплект е подходящ за малко количество дрехи, а големият е удачен при високо натоварване на сушилнята.
Купи сега

6. ROGERТези атрактивни топки за сушилня са изработени от гума и имат визията на традиционните топки за тенис. Макар да са гладки и да нямат шипове и издатини, всяка една е с диаметър от 6см., което е напълно достатъчно за ефективното размесване на вашето пране. За максимален резултат се предлагат в комплект от три броя, които да пуснете наведнъж с мокрите дрехи.
Купи сега

4.1/5 - (20 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!