Всички категории

8-те Най-Добри Триколки

Живеем в модерни времена, в които децата от тригодишна възраст са залепени за смартфони, телевизори и компютри.


За родителите е важно да помагат на децата си да водят по-активен живот и да играят навън. Проблемът е, че понякога може да бъде наистина трудно да откъснем детето от интересна игра или предаване и да го накараме да излезе.

Триколките са отлично средство за постигане на целта като детето само ще иска да излиза и да се забавлява.

Подаряването на първата триколка е голям момент в живота на един родител и едно дете, затова е важно тя да е избрана внимателно.

Така ще оставите ярък и хубав спомен за детето си и ще му осигурите дълги часове забавление и независимост.

Защо да се спрете на триколка

Карането на триколка може да бъде чудесен начин за игра навън за всяко дете, която предлага неимоверно много забавления.

Също така е здравословно и поддържа физическата активност, което е важно за децата.

Освен това по този начин се подобряват моторните умения и координацията на детето.

Общо взето триколката може да бъде страхотен подарък за всяко малко дете.


Избирането на правилния модел обаче може да бъде сложно. На пазара има прекалено много цветни и привлекателни модели, различни марки и различни видове, което може да обърка всеки родител.

Някои триколки могат да бъдат по-подходящи за малки деца, докато други да са за по-големи.

Добрата детска триколка трябва да е подходяща за годините и интересите на детето. Почти всички модели на пазара са доста добре проектирани, но все пак има някои фактори, които трябва да се вземат предвид.

В това кратко ръководство ще ви представим най-важната информация за триколките.

Така ще можете да направите правилен избор и информирана покупка. А ако поради някаква причина нямате възможност да го изчетете, в края на ръководството ще намерите някои от най-добрите триколки.

Какво да вземете предвид при избора

Възрастта на детето

Годините и размерът на вашето дете са два много важни фактора, които не трябва да пропускате. Проверете дали моделите, които сте си харесали са подходящи за възрастта, височината и килограмите на детето.

Също така според възрастта можете да прецените дали да се спрете на триколка за бутане или на такава с голямо предно колело.

Моделите за бутане могат да се използват и като количка, което ги прави по-подходящи за малки деца. Родителите също могат да помогнат с бутането, ако детето се измори. Този вид триколки е особено подходящ за деца на около една годинка.

Триколките с голямо предно колело са за малко по-големи деца, които искат да карат самостоятелно.

Тези модели са с пластмасова рамка като предното колело е много по-голямо в сравнение с двете задни. Дизайнът им предполага, че са много по-трудни за преобръщане и така детето ви ще може да кара само без да се притеснявате за него.

Разбира се, ако искате можете да се спрете и на класическа триколка, която е любима на много поколения. Просто вземете предвид възрастта и размерите на детето преди да се спрете на конкретен модел.

Идеята е детето да може да кара триколката сега, а не след месеци или година.

Цена

Избирането на първата триколка за детето може да бъде наистина вълнуващо за един родител и обикновено всеки би искал да намери най-доброто за цената си.

Все пак би било добра идея да определите бюджет за това предварително. Вероятно ще можете да намерите детска триколка и за малко над 50 лева ако имате силно ограничен бюджет, но дали тя ще ви хареса и върши работа? Ако сте готови да отделите повече пари, то тогава ще можете да намерите доста по-добри и модерни триколки.

Ако пък бюджетът изобщо не е проблем можете да се спрете дори на моторизиран модел.

Когато определяте бюджет не забравяйте, че трябва да отделите пари и за каска, наколенки и налакътници. Също така преценете дали триколката да има регулируема седалка и кормило – така детето ще може да я използва по-дълго време.

Има много и различни модели триколки на пазара и според цената си те могат да има различни характеристики и екстри.

Определяйки бюджета си ще можете да стесните търсенето и да изберете по-бързо и лесно конкретна триколка.

Безопасност

Новите, както и класически модели триколки са страхотни, но най-важното нещо е карайки една детето ви да бъде в безопасност.

За вас като родител вероятно също ще е важно да знаете, че избраната триколка отговаря на всички стандарти за безопасност. Както вече споменахме, също така е добре да инвестирате и в защитна екипировка за детето си.

Проверете от какви материали е изработена избраната триколка.

Препоръчително е да потърсите нещо от здрави и издръжливи материали. Също така проверете кормилото и се уверете, че управлението става лесно и без особени усилия. Ако имате възможност дайте на детето да покара и вижте дали се справя.

Безопасността е едно от най-важните съображения за всеки родител и не трябва да се пренебрегва дори и в името на забавлението на детето.

Комфорт при каране

Вземете под внимание и енергийните нива на детето си когато избирате триколка. Как би предпочело да играе то – да върти бавно педалите или да кара възможно най-бързо?

За завъртането на педалите се изисква определено усилие, което може да бъде прекалено високо за някои деца. Различните модели триколки изискват различно усилие за завъртането на педалите.

Уверете се, че детето ви ще се справи със задачата.

Също така се уверете, че то може да достигне кормилото и педалите безпроблемно. Карането на триколка не е забавно ако педалите или кормилото се достигат трудно или пък ако за завъртането на педалите се изисква прекалено много усилие и това изморява бързо.

Материали и преносимостКогато избирате триколка тя може да е предварително сглобена или да трябва сами да я съберете от части. Ако сте достатъчно сръчни и уверени в себе си – изберете сглобяемия вариант.

В противен случай се придържайте към предварително сглобен модел.

Много продавачи предлагат и опцията за сглобяване от техни специалисти директно в дома на клиента, което също е вариант ако имате предпочитания към конкретен модел за сглобяване.

Също така трябва да помислите за това колко преносима е избраната триколка. Много вероятно е детето ви да иска да я вземете когато отивате на пикник, в парка или на почивка. Ако тя е прекалено тежка ще бъде трудна за пренасяне.

Обмислете добре дали триколката ще бъде неотлъчно с вас и ако да – то тогава нека е възможно най-лека и преносима.

На пазара има и модели, които са сгъваеми. Това допълнително ще улесни пренасянето. Също така ще заема по-малко място и ще бъде по-лесна за съхранение. Има пластмасови триколки и логично – те са много по-леки от металните.

Като споменахме материалите на изработка, триколките изработени от стомана или друг метал са много по-стабилни, здрави и безопасни от пластмасовите.

Проверете инструкциите за безопасност, които идват с конкретната триколка – там е описана препоръчителната възраст на детето за модела. Понякога дори са споменати и препоръчителните размери на детето – височина, тегло и т.н.

Пластмасовите триколки не са толкова издръжливи, но за сметка на това са много по-леки и лесно преносими. Още едно голямо предимство, което имат пред металните е, че няма да ръждясат дори и да се държат на открито или в по-влажни условия. Също така пластмасовите триколки са много по-лесни за почистване и поддръжка. Вземете предвид тези фактори когато избирате и преценете кое е по-важно за вас.

Дизайн и издръжливостВероятно детето ви ще прекарва много време на своята триколка. Съответно е добре тя да е с добър и здрав дизайн и да е достатъчно издръжлива.

Както вече споменахме, моделите с метална рамка са много по-здрави от пластмасовите. Все пак имайте предвид, че издръжливостта на различните триколки може да варира.

Ако детето ви е много енергично и обича да играе, то тогава потърсете триколка, която е достатъчно здрава и издръжлива на експлоатация.

Още една причина да предпочетете по-здрава триколка е, че след това когато детето ви порасне можете да я дадете на по-малкото си дете или на дете на роднини, приятели и т.н. 

По този начин и някой друг ще има възможността да се забавлява.

Вероятно ще искате да вземете предвид и дизайна на триколката. Ако тя е лъскава и изглежда добре вероятно и детето ще я хареса повече. Същото важи ако то е запалено по даден герой или анимация и самата триколка е със същата тематика. Потърсете дизайн, който знаете, че ще се хареса на вашия малчуган.

Можете да се огледате и за модел, който има и допълнителни екстри като кошница, светлини, бибитка и други подобни, които ще забавляват допълнително детето ви.

Комфорт и качествоОще нещо, което не бива да пренебрегвате са комфортът при каране и качеството на изработка. Като родител вероятно ще искате детето ви да се чувства комфортно докато кара своята триколка.

На пазара има доста модели с облегалка – така детето ще може да кара с часове без да се измори или изпита дискомфорт в кръста и гърба.

Също така е добре да се уверите, че седалката е достатъчно мека и удобна. Ако тя може да се регулира е хубаво все пак да проверите дали и нагласена ще е достатъчно добре, за да може детето да достига безпроблемно кормилото и педалите. Някои триколки могат да имат и регулируеми кормило и педали, което допълнително ще гарантира удобството на детето при каране.

Това е добър вариант ако смятате да инвестирате повече пари за триколка и искате детето да я кара възможно най-дълго време.

Качеството на изработка също е важно.

Логично известните и реномирани марки на пазара предлагат триколки с отлично качество, но редом с тях има и други производители. Също така имайте предвид, че по-скъпото не винаги означава по-качествено. Както и по-евтиното не винаги означава по-компромисно качество.

Една триколка може да е изработена от по-евтини материали, но това не я прави задължително лоша.

Помислете и къде и по какъв начин ще се кара триколката. Някои модели се представят отлично на асфалт и гладки настилки, докато други са за тревни площи и кални участъци.

Затова вземете предвид къде и колко ще се кара. Най-добрите триколки могат да се използват при всякакви условия и на всякакви настилки.

Най-добрите детски триколки

Нека ви представим някои от най-добрите триколки, които към момента могат да се намерят на пазара.

Просто изберете най-подходящата според вас и бъдете сигурни, че няма да съжалявате.

1. Триколка Kikka Boo Vetta Pink Melange BirdsТози модел е подходящ за деца над 18 месеца. Триколката може да се трансформира в мини велосипед с три колела. Има регулируема облегалка и голяма комфортна седалка.

Възможност за регулиране височината на дръжката. Голям сенник с мрежесто удължение, който се отстранява. Триточков предпазен колан с меки подложки и мек предпазен борд.

Допълнителна подложка за краката, която може да се сгъва.

Спирачки на задните колела, а движението на педалите за предното колело може да се спира с бутон.

Калник и кош за съхранение на багаж също са налични.
Купи сега

2. LORELLI CLASSIC Триколка със сенникТриколката има помпащи се гуми и регулируема комфортна облегалка. Наличен е и сгъваем сенник, както и отстраняем гриф. За крачетата на детето има сгъваема поставка.

Бутон за стопиране движението на педалите на предното колело.

Багажник и предпазни колани също са налични. Многопозиционна дръжка за удобство на родителите и отстраняема тапицерия за лесно почистване. Метални джанти.

Моделът е подходящ за деца от 12 до 26 месеца и с максимално тегло от 20 килограма.
Купи сега

3. Триколка Mondo Fish ClubТази триколка е изработена от здрава и издръжлива пластмаса, което я прави идеална за първите опити на всяко дете да се учи да кара. Разполага със сгъваем кош, който да направи карането още по-забавно.

Подходяща е за момчета и момичета на възраст над 12 месеца.
Купи сега

4. Детска триколка KOLINO CapellaМоделът има дръжка за родителски контрол с регулираща се височина. Спирачки на задните колела са налични.

Седалката е въртяща се на 360 градуса и има борд и колани, както и възможност за регулиране напред и назад.

Облегалката също може да се регулира в три позиции. Наличен е регулиращ се сенник с джобче и прозорче за гледане. Теглото на триколката е 12 килограма.

Подходяща е за момчета и момичета над 12 месеца и с максимално тегло от 25 килограма.
Купи сега

5. DOLU Моята първа триколка 7206Триколката е за деца над 24 месеца и с тегло до 50 килограма.

Тя има ергономичен дизайн и е лесна за сглобяване. Спомага за развитието на моторните умения в децата.
Купи сега

6. Триколка Coccolle GiroМоделът е за момичета на възраст от 9 месеца до 4 години и максимално тегло от 25 килограма. Корпусът е от метал, а гумите от EVA материал.

Има регулируема облегалка, подвижен предпазен борд, регулируем подвижен сенник, кош за аксесоари, дръжка за родителско управление, две опори за краката, перящ се калъф на седалката и звънче.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Триколка Didicar без педалиТази триколка е без педали и е подходяща за момчета и момичета на възраст от 1 до 3 години и максимално тегло от 20 килограма.

Тя е лесна за транспортиране и съхранение.

Има дръжки за опора. Тежи едва 1.5 килограма.
Купи сега

8. Триколка за деца M-Toys BasicТриколката е за момчета и момичета с максимално тегло до 25 килограма.

Изработена е от пластмаса в атрактивен червен цвят.

Базов модел, който е особено подходящ за първи опити при каране на по-малки деца.
Купи сега

4/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!