Всички категории

7-те Най-Добри Тримери за Тяло

Това ръководство ще ви помогне да решите кой тример за тяло е най-подходящ за вас.


Ако сте разгледали предложенията на пазара, вероятно сте се уверили колко много различни марки и модели тримери за тяло има. Разбира се, не всеки от тях може да задоволи напълно вашите изисквания и нужди.

За да сме сигурни, че ще се спрете на подходящ тример, в това ръководство ще ви представим необходимата информация и всичко останало, което трябва да знаете.

Преди хората използваха самобръсначки за премахване на излишното окосмяване по тялото. Но тези дни отминаха и вече все повече потребители предпочитат помощта на тримерите.

Затова и към момента процедурата по обезкосмяване е почти автоматична и много по-лесна. Така спестявате не малко време и можете да се справите с така или иначе забързаното ежедневие.

За да ви спестим още време и да направим избора ви на тример за тяло максимално лесен – създадохме това ръководство.

Добре подбраният тример за тяло ви позволява да се тримирате гладко, плавно и без това да ви отнема прекалено много време. Освен това с тримерите ножчетата нямат директен контакт с кожата ви, т.е. няма как да се порежете или нараните.

Какво предлага един добър тример за тяло?


Тримерите за тяло са особено полезни уреди, както за дамите, така и за господата, които искат с един компактен уред да премахват излишното окосмяване по цялото тяло.

Един наистина добър тример комбинира в себе си мощност, функционалност и издръжливост.

Добре е животът на батерията да бъде около един час при същото време на зареждане.

Ако има различни приспособления – още по-добре. Някои тримери идват с приставки за различно по дължина тримиране, за подстригване, за тримиране на носа и ушите, за оправяне на вежди и мустак и много други.

Нека започнем с функционалността и възможността да се тримира почти всяка част на тялото.

Области на тялото за тримиране

Най-добрите тримери са направени така, че да могат да тримират почти всяка част на тялото. Разбира се, някои модели се справят по-добре с подстригването на главата, други с тримиране на брада, а трети с премахването на окосмяването по гърдите, гърба или дори интимната зона.

Много модели на пазара имат различни приставки, предназначени за почти всяка част на тялото.

Най-често те са налични при тримерите за брада и при машинките за подстригване.

Те обикновено имат няколко приставки или една универсална, чрез които може да се избира желаната дължина на косъма. Това ви позволява да поддържате дължината на косата или брадата така, както я искате.

По-рядко срещани са приставките за тримиране на нос и уши, следвани от приставка за прецизно тримиране.

Само едни от най-добрите тримери за тяло са способни да тримират дори окосмяването по гърба, но има и универсални модели, които биха се справили с всичко изброено до тук.

Всичко зависи за какво ще използвате своя тример и колко гъсти и дебели косми искате да тримирате.

Ако например искате да премахвате космите по брадата си, може би е по-добра идея да разгледате фолийните електрически самобръсначки, с които се постигат завидни резултати без никакво дразнене на кожата.

При тях тънък слой метално фолио пречи на ножчетата да влизат в директен контакт с кожата, съответно няма дразнене. Отличен избор за хора с чувствителна кожа.

Тример за тяло – сухо или мокро тримиране, а може би комбиниран?

Тримерите за тяло за мокро тримиране логично са напълно или частично водоустойчиви.

В повечето случаи те се използват в комбинация с гел или пяна за бръснене, за да се плъзгат по-добре по кожата и да се избегне излишното й дразнене. Разбира се, могат да се използват и при навлажнена кожа, ако предпочитате така.

Добрите тримери за тяло за мокро тримиране са напълно водоустойчиви, което означава, че не трябва да се притеснявате за тях и можете да ги използвате дори под душа.

Ако обаче тримерът не е напълно водоустойчив внимавайте, защото попадането на малко повече вода на неподходящото място (незащитената част) може да доведе до злощастни последици за уреда.

Тримерите за тяло за сухо тримиране са по-удобни, защото могат да се използват навсякъде и по всяко време.


Ще пътувате – просто прибирате уреда в куфара с багажа и не трябва да се притеснявате за това как изглеждате по време на почивката или бизнес срещите си. Единственият недостатък при тях е, че могат да раздразнят по-чувствителната кожа.

Тример за комбинирано (сухо и мокро) тримиране може пък да се окаже идеалният вариант за вас.

Все пак внимавайте отново за това до колко е водоустойчив модела, просто за да сте сигурни, че ще ви служи дълго време.

Жичен, със сменяеми батерии или с презареждаема батерия?

Тримери с презареждаема батерия

Има три основни вида тримери за тяло. Първият и най-удачен – тримери с презареждаема батерия.

Те са най-удобни, просто защото се използват, след това презареждат и са готови за следващата употреба.

Уверете се, че преди да използвате подобен тример за първи път, батерията е достатъчно заредена. Едва ли бихте искали да останете без заряд докато сте тримирани наполовина.

В случай, че сте забравили да заредите тримера, някои модели имат бързо зареждане, което ви позволява само за няколко минути да имате достатъчно заряд в батерията за едно бръснене.

Турбо функцията е сравнително нова на пазара, но някои от най-добрите тримери за тяло я имат.

Тя помага на ножчетата да преминават през къдрави и дебели косми и силно окосмени зони с лекота.

Тримери с кабелТримерите със захранване от електрическата мрежа обикновено са в ниския ценови диапазон. Имайте предвид, че за тях трябва да имате контакт в близост. Кабелите им не са достатъчно дълги и вероятно тримирането с подобен уред ще ви се стори истинско приключение.

Не се опитвайте да използвате тример с кабел под душа.

Тримери със сменяеми батерии

Батериите, според марката и качеството, могат да издържат до няколко часа на тримиране. Имайте предвид, че с този тип тримери винаги трябва да имате батерии под ръка.

Покупката на батерии в дългосрочен план може да ви излезе много скъпо, дори по-скъпо отколкото първоначалната покупка на модел с презареждаема батерия.

Но пък ако ви се налага да пътувате често и имате ограничени източници на електрозахранване, тримерите със сменяеми батерии са най-подходящия избор. Можете да си купите подобен тример ако ще го използвате от време на време, но не забравяйте да извадите батериите от уреда след ползване.

Така освен риск от протичане на батериите и окисляване, ще спестите малко от заряда им, който иначе ще бъде похабен.

Ергономия

Уверете се, че избраният тример стои добре и удобно в ръката.

Тримерите за тяло идват в различни форми, размери и с различни дизайни. Най-добрите тримери са със специално направен ергономичен дизайн, който пасва идеално във всяка длан.

Важно е тримерът да достига до всяка точка на тялото ви – дори най-трудно достъпните.

Това включва гърба, областта под носа и тръпчинките на брадата.

Почистване и поддръжка


Както не бихте се хранили с мръсни прибори, така едва ли бихте искали да тримирате тялото си с неподдържан тример. Старайте се след всяко използване да почиствате уреда.

Освен това след употреба не забравяйте да сложите малко машинно масло на бръснещата глава и ножчетата.

Но за да избегнете излишно раздразнение на кожата и обриви – поддържайте тримера изрядно чист.

Най-добрият вариант е да изберете водоустойчив тример и след всяка употреба директно да го измивате с вода и сапун.

Повечето тримери за тяло имат четка за почистване в комплекта, която може да бъде от полза ако уредът не е водоустойчив. Когато почиствате подобен тример е най-добре да използвате суха кърпа и четчицата – без каквито и да било течности.

За деликатно почистване можете да използвате и прахосмукачка от време на време.

Напълно водоустойчивите тримери за тяло могат лесно да се измиват и на чешмата. Имайте предвид, че главите на някои тримери се мият, но това не означава, че те са водоустойчиви.

Просто в повечето случаи главите се демонтират и могат да се измиват под чешмата.

Подмяна на главите

Ножчетата на всеки тример се износват с времето. Освен, че имат нужда от почистване и поддръжка, когато се захабят те просто трябва да се подменят.

Ако тримерът се използва редовно, можете да очаквате, че главата ще е за смяна след около година. Но това зависи от начина на използване.

Затова е препоръчително да подменяте главата на тримера веднъж на 6 до 12 месеца.

Ако искате да спестите пари от смяна на глави, уверете се какво включва комплекта на избрания тример. В някои комплекти има допълнителни глави, но в други няма и ще трябва да си купувате допълнително.

Но това не трябва да ви тревожи – можете да откриете резервни глави лесно във повечето физически и онлайн магазини за електроуреди.

Цена

По-високата цена означава по-качествен тример. Почти, но не е задължително. Все пак високата цена индикира по-добра изработка и използването на по-скъпи материали.

Затова ако държите на качеството и дълготрайната употреба, покупката на по-скъп тример е силно препоръчителна.

Проблемът при по-евтините тримери за тяло е, че ножчетата дори могат да ръждясат от влагата, батерията да спре да държи заряд и т.н.

В крайна сметка обаче вие сами определяте бюджета си за подобна покупка, затова е добре да се уверите, че ще получите най-доброто срещу парите си.

Най-добрите тримери за тяло

В края на това ръководство ще ви представим някои от най-добрите модели тримери за тяло, които към момента можете да откриете на пазара.

Това е в случай, че информацията ви е била полезна, но не се сте спрели на конкретен модел, чувствате се объркани или просто искате да спестите време от търсене.

1. Тример за тяло Philips TT2040/32


Тримерът е подходящ за цялото тяло и е предназначен основно за мъже. Препоръчва се за домашна употреба и може да се използва както за премахване нежеланото окосмяване по тялото, така и за бръснене на брадата и подстригване на косата.

Захранва се чрез акумулаторна батерия. Има пет нива на рязане. Ножчетата са изработени от инокс.

Тримерът е водоустойчив и може да се ползва за сухо и мокро бръснене. В комплекта са включени две приставки. Ергономичен, красив и съвременен дизайн.

Опция за бързо зареждане като батерията се зарежда напълно само за един час.
Купи сега

2. Тример за тяло Braun BG5010


Този тример е подходящ за обезкосмяване на цялото тяло. Може да се ползва както от мъже, така и от жени. Изцяло за домашна употреба.

Възможност за тримиране, бръснене и подстригване. Захранва се посредством акумулаторна батерия.

Водоустойчив, което го прави отличен за употреба както на сухо, така и на мокро.

В комплекта са включени три приставки-гребени и четка за почистване на главата. Необходимото време за пълното зареждане на батерията е 14 часа.
Купи сега

3. Тример за тяло Remington Bodyguard BHT2000A


Тримерът е напълно подходящ за премахване излишното окосмяване по цялото тяло. Препоръчва се за употреба от мъже изцяло в домашни условия. Възможност за бръснене на брада и подстригване.

Захранва се от акумулаторна батерия. Има пет нива на дължина на рязане. Ножчетата са изработени от титан за изключителна здравина и дълготрайност и освен това са самозаточващи се.

Тримерът е водоустойчив.

Има включени две допълнителни приставки и един гребен. Времето за зареждане на батерията е 16 часа.
Купи сега

4. Тример за тяло Panasonic ER-GK40-A503


Този модел е предназначен основно за господата, които искат лесно да премахнат излишното окосмяване от тялото си в домашни условия. Има възможност за бръснене на брада, както и за подстригване на косата.

Захранва се посредством акумулаторна батерия. Ножчетата са от стомана. Тримерът е водоустойчив – подходящ както за сухо, така и за мокро бръснене.

Една приставка включена в комплекта.
Купи сега

5. Тример за тяло Philips BG105/10


Портативен тример за цялото тяло, подходящ за мъже. Може да се използва в домашни условия и дори когато сте на път.

Освен тримиране на тялото, той може да бръсне брада и да подстригва. Захранва се посредством сменяема батерия от тип АА. Водоустойчив е и има непързаляща се дръжка. Главата може да се мие.

В комплекта има една включена приставка.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Тример за тяло Philips BG5020/15 + Тример за нос Philips NT3160/10


Този комплект е подходящ за всеки мъж, който иска без излишни грижи да премахне абсолютно всеки излишен косъм от тялото си, дори и от носа. Той комбинира два тримера – за тяло и за нос.

С тримерите освен да обезкосмите тялото си, можете още и да се избръснете или да подравните брадата и косата си. Ножчетата са изработени от неръждаема стомана, а тримерите са водоустойчиви.

Имат стилен черен дизайн, който ще се хареса на всеки представител на силния пол.
Купи сега

7. Тример за тяло Remington FLEX BHT100


Тримерът е подходящ за цялото тяло и е предназначен главно за употреба от мъже в домашни условия. Можете да го използвате за тримиране на тяло и брада, както и за подстригване на косата.

Има четири нива на рязане и три включени приставки в комплекта.

Ножчетата са изработени от неръждаема стомана. Тримерът може да се използва и под душа. Главата е подвижна и следва всеки контур на тялото. Захранва се посредством две ААА батерии, като работата с един комплект батерии е до 180 минути.

Дръжката е ергономична и нехлъзгаща се. В комплекта има четка за почистване.
Купи сега

3.5/5 - (6 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!