Всички категории

8-те Най-Добри Електрически Велосипеди

Във всички аспекти технологията подобрява и улеснява живота ни, чрез многобройните новости, които въвежда.

Една от тези промени е именно електрическият велосипед. Благодарение на него, можем спокойно да кажем, че бъдещето е тук!

Колоезденето вече определено е зелено.

Електрическите велосипеди могат по-скоро да се сравнят с бензиновите скутери, отколкото с обикновените колела.

Това е така, защото използват акумулаторни батерии, които могат да изминат от 25 до 45 километра в час, което е несъмнено доста по-бързо от обикновеното колело.

Повечето електрически велосипеди на пазара се предлагат с максимална скорост от 25 км в час. Причината за това е, че ако се надвиши тази цифра, няма да можете да управлявате колелото свободно, а ще ви трябва специално разрешително за целта.

Заради това производителите са решили да предлагат голям избор от модели, които да са достъпни и за непълнолетни лица без шофьорска книжка.

Но освен бързината, може да се възползвате и от всички плюсове на колоезденето за поддържане на добра форма на тялото.

Накратко, електрическите велосипеди предлагат икономичен, енергийно ефективен и екологичен транспорт, като същевременно имат физически и здравни ползи.

Какво по-хубаво от това да излезете на чист въздух, за да се насладите на природата, карайки колело?

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за електрическите велосипеди.

А за да сме ви от още по-голяма подкрепа, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какъв всъщност представляват електрическите велосипеди и с какво са популярни?

Когато човек чуе електрически велосипед, първото изображение, което може би си представя е скутер или електрически мотоциклет.

Всъщност, обаче, тази иновация в предвижването изглеждаи и работи доста по-различно и отличително от очакванията…

Електрическият велосипед, известен също като e-bike, е велосипед с вграден електрически мотор, който се използва за подпомагане на задвижването.

Тези превозни средства използват акумулаторни батерии и обикновено изминават от 25 до 32 км в час.

Представете си обикновен велосипед, след това добавете към него няколко електрически компонента като двигател, батерия и контролер – всички безпроблемно интегрирани в дизайна.

Е, точно това представляват и основите на всички предложения от този тип на пазара!

Електрическите велосипеди са изключително удобни и лесни за управление!

Те се движат точно както и обикновените велосипеди, а електрическият компонент в конструкцията им има за цел да увеличи човешката сила и мощността им, но не и да я замести напълно.

Това прави препятствията като хълмове и силен вятър по-лесни за преодоляване и ви позволява да пътувате повече, без да се уморявате.

Кои са най-добрите качества на електрическите велосипеди?

Популярността и полезността на електрическите велосипеди нарастват все повече през последните няколко години.

Това е така, тъй като те умело съчетават модерен дизайн и практичност, благодарение на леките си батерии. Това, обаче, е само малка част от положителните им страни…

Нека ви запознаем малко по-подробно с някои от най-забележителните качества на тези велосипеди, които не са за подценяване…

Полза за околната среда

Не е изненада, че автомобилите са едни от най-големите замърсители за околната среда.

Истината е, че много хора предпочитат да отидат с колата си дори до близки разстояния, което неизбежно води до отделяне на вредни емисии от автомобила.

В тези случаи електрическият велосипед е идеалният заместител на вашето превозно средство. Те са чудесен избор, особено за не много дълги разстояния.

Вредните емисии от автомобила са около 40 пъти по-високи от тези на велосипед с мотор и батерии.

Така че, използвайки електрически велосипед, а не кола на къси разстояния, вие защитавате околната среда – и също така пътувате тихо и икономично.

Улеснено въртене на педалите

На всеки колоездач понякога умората му е идвала в повече и въртенето на педалите е изглеждало като мисията невъзможна. В тези случаи би било идеално да има някой, който да помогне поне малко, нали така?

Е, вече има! Повечето електрически велосипеди имат сензор, който разпознава, че колоездачът върти педалите и колелото включва двигателя, за да помогне.

След това, пък, нивото на помощ от страна на превозното средство може да бъде регулирано от дисплея, монтиран върху кормилото му.

Факт е, че колоездачът участва активно в процеса на придвижване и просто получава малко помощ от велосипеда, за улеснение.

Вече карането на колело в планината става доста по-постижимо занимание, дори за начинаещи колоездачи

Перфектна тренировка

Упражненията са важна част от здравословния начин на живот и много хора купуват велосипед с идеята да тренират мускулите си.

Много често, обаче, колелото остава неизползвано, защото карането му се оказва по-трудно от очакваното, особено в хълмисти райони.

Статистиката показва, че собствениците на електрически велосипеди са много по-склонни да се качат на колелото си и да карат.

Успокоението, че могат да разчитат на двигателя при нужда от помощ, ги мотивира да изкачват хълмове и планини.

От тук натам- здравословните ползи са ви повече от ясни – когато карате повече, дори електрическият мотор да ви помага понякога, ще осигурите пълноценност на сърцето, белите дробове и кръвното си налягане.

Електрическите велосипеди също са страхотни за хора, които обичат идеята да карат колело, но смятат, че не могат, защото тяхната физическа форма не е безупречна, било то заради възрастта, заболяване или нещо друго.

За щастие, карането на електрическо колело е добро упражнение за мускулите и е полезно за вашето здраве, както психически, така и физически, без това да води до претоварване.

Пътуване с лекота

Ползите за пътуващите са многобройни, особено в градовете.

Оставянето на колата у дома и заменянето ѝ с електрически велосипед спестява средства за гориво и паркиране, и има положително въздействие и върху околната среда.

Освен че има „зелен“ ефект чрез намаляване на емисиите и шумовото замърсяване, велосипедите също могат да имат положителен ефект върху нивата на стрес, защото вече не се налага да седите в задръствания.

Електрическият велосипед се причислява към обикновените колела, за да можете да го карате по пътеките за колоездене и да се придвижвате максимално бързо.

Необходими са много по-малко усилия, за да се поддържа стабилна скорост с електрически велосипед и по-дългите пътувания стават по-лесно достъпни за всички.

С помощта на захранването си, тези колела могат да задминават много други участници в движението свободно и лесно.

Те често и гарантирано са най-бързият вид транспорт в градския трафик на разстояния от 5 км до 10 км и могат спокойно да се конкурират с шофьорите на автомобили.

Забавление

Електрическите велосипеди правят колоезденето по-лесно и по-забавно.

Освен това, колоезденето с приятели става още по-забавно, особено ако някои са опитни ездачи, а други не чак толкова.

Благодарение на подпомагащия мотор в електрическия велосипед, всеки може да го кара, дори да не се чувства физически подготвен за големи разстояния.

Икономичност

Можете да вземете нов и качествен модел на наистина изгодна цена като същевременно разходите за поддръжка (гуми, вериги и спирачни накладки) ще бъдат приблизително същите като тези на обикновен вариант.

С други думи, далеч по-изгодно от закупуването, застраховането и поддръжката на бензинов или дизелов автомобил и много по-удобно от редовно пътуване с градски транспорт.

Що се отнася до разходите за зареждане на батерията на велосипеда, няма място за притеснение, защото определено това не оказва голямо влияние върху сметката ви за електричество.

Безопасност

Повечето катастрофи с велосипеди на пътя се случват на кръстовища или оживени улици. Това често се свежда до факта, че на спиращия велосипедист са необходими няколко жизненоважни секунди за реакция.

Е, наличието на малкия мотор в електрическите велосипеди, който ще ви помогне да ускорите скоростта, ще ви изведе по-бързо от опасната зона.

Ще бъдете по-склонни да забавяте скоростта и при завои и места, където повечето велосипедисти слизат – защото можете да използвате мотора, за да ускорите велосипеда си след това.

Освен това, тъй като ще можете по-лесно да се справите с потока от трафик, по-малко автомобили, автобуси и камиони ще трябва да ви изпреварват, което означава и по-безопасно каране.

Какви видове електрически велосипеди съществуват?

Изборът на правилния електрически велосипед за вас е наистина важен.

Има три основни типа електрически велосипеди и факторите, които трябва да вземете под внимание, са същите като при обикновения велосипед: стил на каране, терен, пробег и т.н.

Велосипед за планински терени

Тези велосипеди се предлагат само с предно окачване или с пълно окачване (отпред и отзад).

Първият вид са по-подходящи за по-леки пътеки, където не е нужна голяма подготовка и опитност за каране. Това ги прави и по-разпространени.

Велосипедите с пълно окачване пък предлагат по-голяма гъвкавост и ви позволяват да се справите с лекота дори с много неравен терен.

Също както при обикновените планински велосипеди, електрическите предлагат различни форми на рамката и размери на колелата (включително увеличен размер и дебели гуми), за да отговарят на всякакъв вид офроуд каране.

Хибриден електрически велосипед

Колоезденето е чудесен начин за придвижване, защото е здравословно, рентабилно и приятно.

Някои хора обаче могат да намерят карането на колело за истинско предизвикателство, особено по стръмни хълмове или планински райони.

Електрическото колело осигурява необходимата помощ, така че да можете да се насладите на колоездене с комфорт и лекота.

Хибридните електрически велосипеди, понякога наричани „градски електрически велосипеди“, са точно като стандартните хибридни колела.

Те са подходящи за каране по улицата, но могат и да се справят с лекота извън пътя, по хълмистите райони.

Някои модели се предлагат напълно оборудвани с калници и дори вградени светлини и ключалка, а вашата стойка върху велосипеда може да варира от много изправена до по-спортна позиция, в зависимост от личния ви комфорт и предпочитания.

Електрически велосипеди за градска среда

Както многократно споменахме, шофирането до работа може да бъде много скъпо, а, пък, класическото колоездене да ви остави изтощени и изпотени.

Електрическият велосипед, обаче, е идеалният компромисен вариант между удобство и икономичност.

Използването на електрическо колело за пътуване до работа означава, че не само ще започнете да пристигате в офиса по-бързо, но и ще изразходвате по-малко енергия по пътя до там.

Много от тези модели са оборудвани със стойки за пренасяне на вашия лаптоп, хранителни стоки или дори допълнителни дрехи и консумативи за баня.

При някои модели може да намерите и осветителна система, интегрирана точно в електрическата система на велосипеда, така че ако моторът ви е включен, тази светлина ще свети за ваша безопасност!

Велосипедите за градска среда са по-леки и лесни за каране по улиците, където няма големи хълмисти препятствия, за разлика от планината.

Това е гарантирано най-икономичният вариант за пътуване до работа, но освен това е бърз и удобен!

Какво да имате предвид, когато купувате електрически велосипед?

Електрическите велосипеди са предназначени за различни хора с различни цели. Вие решавате кои функции са най-важни за вас.

Ако комфортът е от ключово значение, тогава трябва да обърнете специално внимание на рамката на велосипеда. Ако често карате в планината, отделете повече средства за велосипед, предназначен за там.

Степенуването на личните ви нужди ще ви помогне да изберете кои функции имат най-голямо значение за вашия електрически велосипед.

Батерия

Литиево-йонните батерии са навсякъде, така че не е изненадващо да ги откриете и в електрическите велосипеди.

Някои велосипеди имат по-високо технологични батерии, които са по-леки, зареждат се бързо и издържат по-дълго.

Качеството на батерията има значение, затова се уверете, че гаранцията покрива батерията за поне две години.

Обикновено се казва, че литиево-йонните батерии издържат 800 пълни цикъла на зареждане, което е около три години. Пълното зареждане отнема между два и половина до шест часа, в зависимост от производителя и капацитета на батерията.

А при напълно заредена батерия ще може да управлявате велосипеда си от 50 до 100 км, преди да трябва да се зареди отново.

Разбира се, налични са резервни батерии, които можете да носите със себе си, за да сте спокойни и на по-дълги разстояния.

Препоръчително е да не изтощавате заряда на батерията докрай, тъй като повечето електрически велосипеди не са много лесни за управление само с педали, без абсолютно никакъв заряд.

Изключение прави колоезденето по равни терени, където батерията почти не се използва.

Зареждането на батерията се извършва, когато тя се намира във велосипеда или, пък, ако я извадите.

Препоръчително е, обаче, да премахвате батерията от велосипеда, когато не планирате да го управлявате дълго време, както и през студените нощи.

Ниските температури, ударите и застояването са основните фактори, които могат да намалят живота на батерията.

Обхват

Разстоянието, което електрическият велосипед може да измине с едно зареждане на батерията, се нарича обхват.

Това е може би най-важната спецификация. Ако пътуването до работното ви място например включва голям хълм, не искате да останете без заряд по средата на пътя, нали?

Тук е важно да спомене, че без захранване, електрическият велосипед е просто едно много тежко колело, което не винаги е приятно за управление.

Обхватът зависи от капацитета на батерията, скоростта, теглото ви, пътя,, избраното ниво на помощ и мощността ви на управление.

Колкото и разстояние да преминавате ежедневно, обаче, трябва да си купите велосипед с по-висок обхват, отколкото е необходимо, защото обхватът ще намалее, когато батерията остарее и загуби капацитета си.

Вид двигател

Двигателите в електрическите колела се разделят на две основни категории. Първият е мотор – главина, а другият е на базата на моторизирана система, която задвижва средното движение на велосипеда.

Днес вторият вид е по-популярен и е лесно разпознаваем. Способността му да поддържа мощността си при различни скорости е в основата на успеха му.

Местоположение на двигателя

Местоположението на централния елемент на всеки електрически велосипед – двигателя, също е от първостепенно значение при избора.

Когато двигателят е монтиран върху едно от колелата, разликата в мощността между двата хода на педала не е много забележима, а изборът на колелото, на което да се постави той, не е от значение, особено ако карате в града. Ако пътят не е много равнинен, обаче, колоездачът може да почувства известна липса на сцепление, когато двигателят е разположен в предното колело.

Ефектът, наблюдаван на електрически велосипед, когато двигателят е монтиран в средата на велосипеда (секцията на педалите), пък, е много по-комфортен. В по-новите модели електрически велосипеди той е с точно такова разположение като е снабден със система от сензори, които измерват скоростта, налягането и въртенето. Те, аналогично, позволяват по-добро адаптиране на изходната мощност на двигателя към динамиката на велосипедиста.

Електрическа помощ от двигателя

Що се отнася до вида електрическа помощ, велосипедистът има избор между две категории.

Електрическите велосипеди „всичко или нищо“ отчитат един-единствен фактор – наличието или отсъствието на педали. Това води до постоянна електрическа помощ, която се регулира от контролната конзола. Тя позволява на велосипедиста да адаптира помощта на електрическия двигател според нуждите и желанията си.

Другият вид е „пропорционална“ помощ. Тя се определя от няколко сензора, които оценяват натиска, упражняван върху педалите и нивото на трудност, в което е колоездачът. Следователно, това позволява по-добра реакция на двигателя и по-ниска консумация на енергия.

Смяна на скоростите

Съществуват два вида превключване на скоростите на електрическите велосипеди – чрез дерайльор и предавки.

Смяната на скорстта чрез дерайльор, обикновено е метод, който се използва в спортни модели и позволява по-голяма ефективност на велосипеда.

При електрическите предложения, които са по-адаптирани към града, обаче, най-често смяната на скорости се извършва чрез предавки. Този тип превключване на предавките предоставя възможност за промяна на скоростта без помощта на педалите.

Пробно каране

Може би най-важната и забавна част от закупуването на електрическо колело е тестовото каране.

Изпробването на електрически велосипед ви позволява да оставите настрана скептиците, рецензиите и изследванията и просто да отговорите на най-основния въпрос: Искате ли в действителност този велосипед?

Ако е така, тогава вече е моментът да започнете да проучвате дали моделът отговаря на останалите критерии, които сте си заложили в очакванията си.

В крайна сметка най-важното е велосипедът да отговаря на личните ви нужди и предпочитания, а това най-добре се разбира, когато го поуправлявате пробно.

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за електрически велосипеди на пазара в момента…

1. Електрически велосипед Mi Smart Electric FoldingТози електрически велосипед успява да развие максимална скорост от 25 км в час. С мощния си двигател от 250 W, автономията на пътуване е 45 км. Теглото, което може да поеме е 120 кг, а освен това е и сгъваем. Има литиево-йонна батерия с немалък капацитет от 5800 mAh, която ще ви осигури дълго и несъмнено приятно пътуване.
Купи сега

2. Електрически велосипед Elmotive Basic 20Elmotive Basic 20 е сгъваемо електрическо колело с невероятни характеристики. По-практично е от повечето модели, защото може спокойно да се побере в багажника на колата ви или да се съхранява удобно вкъщи. Мощността на двигателя му е 250 W, а товароносимостта е 120 кг. Максималната му скорост е 25 км в час и има 6-скоростна система.
Купи сега

3. Електрически велосипед I-ON I1004EОще един сгъваем електрически велосипед. Той развива стандартните 25 км в час, а мощността на двигателя му е 250 W. Максималното тегло на потребителя може да бъде 130 кг. Автономията на акумулатора е цели 80 км.
Купи сега

4. Електрически велосипед EcoBike Traffic PROКомбинацията от извито кормило, удобна седалка и ниска рамка, правят EcoBike Traffic PRO един от най-търсените електрически градски велосипеди. Номиналната мощност на двигателя е 250 W, а пиковата е цели 350 W. Има 7 скорости и успява да развие 37 км в час. Максималният товар, който може да издържи е 140 кг. Има опции за странично огледало, пластмасов куфар, кошница и амортисьорно колче за седалка.
Купи сега

5. Електрически велосипед Kawasaki KBAFТози електрически велосипед има двигател с мощност от 250 W. Литиево-йонната батерия, с издръжливост от 3200 mah, осигурява дълго и спокойно пътуване без зареждане. Когато колелото е в режим на подпомагане, може да измине от 50 до 70км, а ако е изцяло в електрически режим, километрите са 30 – 40. Има 7 – скоростна система и максимална товароносимост от 120 кг. На всичкото отгоре е сгъваем и компактен!
Купи сега

6. Електрически велосипед Econic One Urban LightEconic One е електрически велосипед, създаден да завладее града и да преобърне представите за преживяване в природата. Няма значение дали сте начинаещи, напреднали или експерти в колоезденето, той е подходящ за всеки. Има цели 9 скорости и е готов да се конкурира с автомобила ви.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Електрически велосипед Pegas Comoda DinamicТози електрически велосипед притежава мотор за подпомагане на педалите Bafang, с мощност от 250W. Има 7 скорости и успява да развие 20 – 25 км в час. Размерът на колелата е 26 инча с 26×1.75 гуми за града. Батерията е от LG с 36V / 10Ah, като е интегрирана в задният багажник. Препоръчва се избраният от вас размер на рамката да съответства на височината ви.
Купи сега

8. Електрически велосипед TIGTAG ON-BIKEПредлагаме ви още един сгъваем електрически велосипед. Има подпомагащ мотор с мощност от 250W, разположен на задното задвижващо колело. Развива максимална скорост от 25 км в час. Дистанцията, която може да измине с едно зареждане е 45 км, ако се движите само на ток и цели 70 км с помощта на педалите. Има 3 броя електронни скорости.
Купи сега

4.3/5 - (3 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!