Всички категории

9-те Най-Популярни Хранителни Добавки и Хапчета за Отслабване

На пазара има изключително много и различни продукти за отслабване – хапчета, лекарствени средства и хранителни добавки.

Производителите им твърдят, че само с тяхна помощ ще отслабнете значително или че ще забързате процеса на отслабване в комбинация с диета и физическа активност. Не може да се говори за най-добри хапчета или хранителни добавки за отслабване, тъй като тези продукти влияят по различен начин на всеки организъм.

Повечето от тях работят по един или няколко от следните начина:

  • Намаляват апетита като дават чувство за ситост и така приемате по-малко калории.
  • Намаляват абсорбирането на хранителни вещества като мазнини и така организмът усвоява по-малко калории.
  • Забързват метаболизма и процесите по изгаряне на мазнините и така горите повече калории.

В тази статия ще разгледаме някои от най-популярните хранителни добавки и хапчета за отслабване.

1. Екстракт от Гарциния Камбоджа


Гарциния Камбоджа е малък, зелен плод с формата на тиква.

Става изключително популярен през 2012 година след като е представен в предаването на доктор Оз.

Кората на плода съдържа хидроксицитринова киселина (HCA). Това е и активната съставка на екстракта от Гарциния Камбоджа, който се предлага като хапче за отслабване.

Как работи: Проучванията показват, че може да инхибира ензима, който произвежда мазнини в организма и също така повишава нивата на серотонин като това помага за намаляване на апетита.

Ефективност: Проучване между 130 души сравнява ефектът при две контролни групи – едните приемат екстракт от Гарциния Камбоджа, а другите плацебо. Накрая не е имало значителна разлика в процента телесни мазнини при двете групи.

Друго проучване пък доказало, че екстрактът от Гарциния Камбоджа спомага за загубата на около 1 килограм за период от няколко седмици.

Странични ефекти: Няма сериозни странични ефекти, само редки случаи на леки храносмилателни проблеми.

Заключение

Екстрактът от Гарциния Камбоджа може да спомогне за незначителна загуба на излишно тегло. Въпреки това добавката не е достатъчно потентна за да донесе забележими крайни резултати.
Купи сега

2. Хидроксикът (Hydroxycut)


Тази хранителна добавка е на пазара повече от десетилетие и е една от най-популярните.

Има няколко различни вида, но най-често срещаният е просто Хидроксикът.

Как работи: Добавката съдържа няколко съставки, които помагат за сваляне на теглото, включително кофеин и растителни екстракти.

Ефективност: Проучване показва, че при прием на добавката за период от три месеца се отслабва средно с около 9.5 килограма.

Странични ефекти: Ако имате чувствителност към кофеин може да изпитате нервност, треперене, гадене, диария и разразнителност.

Заключение

Няма много проучвания върху ефективността на тази хранителна добавка, но това, което показват и малкото данни е доста впечатляващо. В комбинация с добра диета и достатъчно физическа активност можете да очаквате доста добри крайни резултати.
Купи сега

3. Кофеин


Кофеинът е най-често използваното психоактивно вещество в цял свят.

Намира се в естествена форма в кафето, зеления чай и черния шоколад. Също така се добавя в изключително много храни и напитки.

Съставката е известен ускорител на метаболизма, затова и често се включва в състава на хранителните добавки за отслабване.

Как работи: Проучвания показват, че кофеинът повишава метаболизма от 3 до 11 процента и увеличава изгарянето на мазнините с до 29 процента.

Ефективност: Има не малко проучвания, които доказват, че приемът на кофеин може да доведе до умерена загуба на тегло.

Странични ефекти: При някои хора по-високите дози кофеин водят до тревожност, безсъние, нервност, раздразнителност, гадене, диария и други симптоми. Кофеинът е пристрастяващ и може да намали качеството на съня.

Обикновено няма нужда да приемате кофеин под формата на хранителна добавка или хапче. Просто можете да си го набавяте чрез пиене на кафе или зелен чай.

Заключение

Кофеинът може да повиши метаболизма и да увеличи изгарянето на мазнините за кратко време. За съжаление повечето хора развиват толеранс към него сравнително бързо.
Купи сега

4. Малинови кетони


Малиновите кетони са вещество, което се намира в малините. Именно на него се дължи специфичният им аромат.

Синтетичната версия на малиновите кетони се предлага като хранителна добавка за отслабване.

Как работи: Малиновите кетони увеличават разграждането на мазнините и повишават нивата на хормона адипонектин, който се свързва със загубата на тегло.

Ефективност: Проучвания върху животни показват, че големи дози от малинови кетони наистина помагат при отслабване.

Странични ефекти: При оригване може да се усети силен аромат на малини.

Заключение

Няма конкретни доказателства, че малиновите кетони спомагат за отслабване при хората, но при тестове върху животни е имало сравнително добър краен резултат.
Купи сега

5. Екстракт от зелени кафени зърна


Зелените кафени зърна са обикновени кафени зърна, които просто още не са узрели.

В тях се съдържат две съставки, за които се вярва, че спомагат за отслабването – кофеин и хлорогенна киселина.

Как работи: Кофеинът може да ускори изгарянето на мазнините, а хлорогенната киселина забавя разграждането на въглехидратите в организма.

Ефективност: Няколко проучвания показват, че екстрактът от зелени кафени зърна наистина спомага за отслабване при хората.

В сравнение с плацебо група, тази приемала екстракта е отслабнала с 2.5 килограма повече.

Други предимства: Екстрактът от зелени кафени зърна намалява нивата на кръвна захар и понижава кръвното налягане. Също така е богат на антиоксиданти.

Странични ефекти: Има същите странични ефекти като кофеина. Хлорогеннта киселина пък може да причини диария или алергична реакция при малък процент хора.

Заключение

Екстрактът от зелени кафени зърна може да допринесе за умерена загуба на излишно тегло, но не очаквайте прекалено големи крайни резултати.
Купи сега

6. Екстракт от зелен чай


Екстрактът от зелен чай се използва в много хранителни добавки за отслабване.

Това е така защото многобройни проучвания са доказали, че основният антиоксидант в него спомага за изгарянето на мазнините.

Как работи: Екстрактът от зелен чай повишава нивата на хормона норепинефрин, който помага за изгарянето на мазнините.

Ефективност: Много проучвания показват, че екстрактът от зелен чай повишава изгарянето на мазнините и води до отслабване, особено в коремната област.

Странични ефекти: Обикновено екстрактът от зелен чай се приема добре от организма. В състава му има малко количество кофеин, което може да повлияе на хората с чувствителност към него.

Заключение

Зеленият чай и екстрактът от него могат да повишат изгарянето на мазнините и да спомогнат за отслабването в областта на корема.
Купи сега

7. Конюгирана линолова киселина (CLA)


Тази киселина е широко използвана в хранителните добавки за отслабване.

Тя е една от здравословните транс мазнини и се намира в естествен вид в някои мазни животински храни като сирене и масло.

Как работи: Линоловата киселина намалява апетита, повишава метаболизма и стимулира разграждането на телесните мазнини.

Ефективност: Няколко проучвания доказват, че приемът на линолова киселина спомага за отслабване с около 100 грама на седмица и ефектът се задържа за период до 6 месеца.

С подходяща диета и кардио или в комбинация с други съставки за отслабване може да се очаква загуба на до 1.3 килограма.

Странични ефекти: Конюгираната линолова киселина може да причини различни храносмилателни проблеми, както и да уголеми черния дроб, да причини инсулинова резистентност и повишен риск от възпаления.

Заключение

Линоловата киселина е ефективна хранителна добавка за отслабване, но при по-дълга употреба може да увреди организма. За някои хора крайните резултати не си струват рисковете за здравето.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Форсколин


Форсколинът е екстрат от растение от семейство ментови, което се счита за ефективно при отслабване.

Как работи: Повишава нивото на определено съединение в клетките, което стимулира изгарянето на мазнините.

Ефективност: Проучване между 30 мъже с наднормено тегло показва, че приемът на форсколин намалява телесните мазнини и повишава мускулната маса, но не оказва пряко влияния върху теглото.

Странични ефекти: Има прекалено малко данни за ефектите на екстракта и страничните му ефекти върху организма.

Заключение

Резултатите от проучванията върху форсколин показват, че има положителен ефект върху тялото, но не влияе пряко върху теглото. Все пак можете да се спрете на хранителна добавка, която съдържа в състава си този екстракт.
Купи сега

9. Синефрин


Горчивият портокал съдържа в себе си съставка наречена синефрин.

Синефринът се свързва с ефедрина – популярна съставка в много хранителни добавки за отслабване.

Но тъй като вече ефедринът е забранен за използване заради сериозни странични ефекти, някои хранителни добавки имат синефрин вместо това.

Как работи: Синефринът действа по сходен начин като ефедрина, но е по-малко потентен. Може да намали значително апетита и да повиши изгарянето на мазнини.

Ефективност: Има много малко проучвания върху синефрина, но той действа подобно на ефедрин. Последният спомага за значителната краткосрочна загуба на телесно тегло.

Странични ефекти: Подобно на ефедрина, синефринът може да има сериозни странични ефекти върху сърцето. Също така може да бъде пристрастяващ.

Заключение

Синефринът е сравнително мощна хранителна добавка и може да доведе до добри краткосрочни резултати в битката с излишните килограми. Въпреки това страничните му ефекти не са за пренебрегване и трябва да бъдете предпазливи с приема.
Купи сега

Заключение

Хранителните добавки за отслабване могат да бъдат доста полезни като ефектът на всяка може да бъда от почти незабележим до доста силен. Не очаквайте обаче, че приемайки добавка за отслабване ще се отървете магически от излишните килограми.

Също така ще трябва да си направите добър хранителен режим и да бъдете достатъчно активни физически.

4.6/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!