Всички категории

8-те Най-Добри Каишки за Кучета

Извеждането на домашния любимец на разходка по безопасен и удобен начин е едно от основните задължения, които имате като негов собственик.

За да се случи това обаче, е важно да притежавате правилния аксесоар под ръка, който да ви осигури този комфорт.

Именно изборът на правилния тип каишка може да накара вашето кученце да се чувства безгрижно, щастливо, сигурно и спокойно..

Основната функция на всички видове кучешки каишки е да предпазват вашия игрив приятел от наранявания, като го контролират при движението му на обществени места.

Освен това, те са част от ежедневните упражнения на вашия домашен любимец, независимо дали става въпрос за дълги разстояния или просто кратка разходка из квартала.

Сред кучешките каишки има неограничено количество опции, от които може да избирате, така че сигурно вече се колебаете от къде да започнете.

Много собственици срещат трудности при избора и това е съвсем нормално, особено ако купувате първия си набор от артикули.

Ако и вие сте от тях – продължавайте да четете нашето ръководство, а ние ви обещаваме да ви насочим в правилната посока.

За да сме ви максимално полезни, по-надолу сме подготвили и списък с най-добрите каишки за кучета, които може да откриете на българския пазар.

За какво трябва да помислите преди да закупите каишка за вашето куче?


Преди да започнете с търсенето на най-добрия повод за вашия домашен любимец ще трябва да се запознаете с някои прости правила. С толкова много възможности, може да бъде много трудно да вземете най-доброто решение.

Типът каишка, който ще предпочетете, ще зависи от размера, породата и темперамента на вашето куче. Имайки предвид най-важните особености относно нашийниците, несъмнено ще се справите много по-лесно с избора си.

Къде ще разхождате вашия любимец?


Много общности имат местни наредби за това къде и как кучетата трябва да се движат и съответно какъв трябва да е техния повод.

Важно е да се поинтересувате предварително какви са правилата (които може да са специфични за дължините на каишката) и се уверете, че моделът, който купувате, ги спазва.

Колко голям е вашият любимец?


Вероятно сте наясно, че колкото по-голямо е вашето куче, то ще се нуждае от по-надеждна и тежка каишка, която ще ви осигури по-голямо спокойствие.

Материалът на повода, дебелината и скобата ще повлияят на теглото и размера. В случай че вашият пухкав приятел е с по-малки размери, ще е хубаво да потърсите по-фин материал и дебелина, които да отговарят на нуждите му. И съответно, обратното, ако кучето ви е по-едро.

Освен това е важно да съобразите собствената си сила спрямо вашето куче. Колкото по-дълга е каишката, толкова по-вероятно е да бъдете дръпнати неусетно от по-едрите породи кучета. Тоест, ако вашето куче се дърпа, по-късият модел винаги е по-добрият и безопасен вариант за вас.

Колко свобода искате да има вашето куче?


Ако често го разхождате в оживен квартал или все още го обучавате да ходи добре на каишка, по-късият вариант ще ви даде повече контрол.

В случай, че вече е свикнало да се държи добре на каишка и обичате да се разхождате сред природата или там, където няма много други хора или животни наоколо, може да се почувствате по-спокойни, като дадете на кучето си независимост.

Какви са вашите лични нужди?


Водещата фигура в разходките на вашия приятел винаги сте вие, така че не забравяйте за собствения си комфорт.

Всеки материал има свой собствен набор от плюсове и минуси и е много важно да откриете идеалния вариант за вас.

Например, найлоновите поводи са популярни и супер издръжливи, но със силно куче, което се дърпа много, биха могли да ви причинят охлузвания по ръцете.

Кожените каишки, които са меки, но здрави, се усещат страхотно в ръката ви, но изискват малко повече грижи, ако се намокрят.

Освен материала, уверете се, че и примката е с правилния размер за вашата ръка. Ако имате възможност, изпробването на такъв аксесоар предварително в магазина ще ви помогне значително да изберете най-правилния продукт за вас и вашето кученце.

Какъв е вашият бюджет?

При подобен тип покупка е наистина важно да се наблегне на качеството и здравината на продукта. Инвестирайки във висококачествен материал и изработка, несъмнено ще се сдобиете със здрава кучешка каишка, която ще ви служи дълго време.

За щастие на пазара има доста голямо разнообразие и лесно ще успеете да откриете златната среда, която да съчетава добра цена и отлични характеристики.

Какви видове каишки за кучета разпознаваме?


В магазина за домашни любимци несъмнено ще срещнете доста налични опции, подходящи за различните породи кучета.

Определяйки нуждите и навиците на вашия игривец, много по-лесно ще разберете кой тип би бил най-подходящ за него.

Също така, както вече намекнахме, размерът на кучето и видовете разходки, които смятате да правите с него, също играят важна роля в това отношение, така че ги имайте предвид.

Стандартна каишка


Често, простото решение се оказва и най-доброто. Стандартните нашийници са подходящи за почти всички размери и породи кучета. Те се предлагат в различни материали, включително кожени, въжени и верижни каишки.

На пазара ще се натъкнете и на найлоновите модели, които са най-популярният тип, защото са издръжливи и се предлагат в много цветове и размери.

Стандартните продукти от този тип са с дължина между 120 и 240 см., но около 180 см.4 и 8 фута, но 6 фута е най-често срещания вариант.

Тази дължина дава на вашето куче известна свобода, но е достатъчно къса, за да го държи в контрол.

Имайте предвид, че този тип би могъл да не е напълно подходящ за най-едрите породи или за палета.

Дълга каишка


За кучето, което не е готово да бъде без каишка, но би се радвало на малко допълнително място за бягане и игра, опитайте с дълъг повод.

Обикновено те са около 3 метра 10 фута или повече, което дава на вашето куче много свобода!

Все пак, допълнителната дължина кара вашите верни приятели да се чувстват като без каишка, така че това е добър начин и за упражняване на команди.

Може да отнеме малко време, за да свикнете да боравите с повода, така че да не се заплита или влачи по земята, но със сигурност не е невъзможна задача.

Регулируема каишка


Регулируемата каишка излиза от дръжката, позволявайки на вашето куче да се разхожда на по-дълги разстояния.

Повечето дизайни имат бутони за спирачка и заключване, за да осигурят по-голямо спокойствие на собствениците.

По този начин може да се радвате на удобството да ги оставяте си да се разхождат, но това също означава, че нямате толкова много контрол, колкото бихте имали със стандартен модел. Поради тази причина те са най-подходящи за добре възпитани и спокойни кучета.

Помислете за дължината, здравината, заключването и ограничението на теглото на каишката, преди да направите покупката.

Каишка-яка

Обикновено този тип поводи имат примка в единия край, която се използва като яка.

Тъй като те се стягат около врата на кучето при дърпане, не са много препоръчителни за спокойни животни, които така или иначе се справят добре с традиционните каишки и нашийници.

Обикновено, тези модели са подходящи при спешни случаи, като например спасяване на бездомно животно, което може да ви ухапе. Те ви позволяват да заобикаляте главата му, като избягвате устата му.

Поради удобството си за подобни случаи, те са често срещани във ветеринарни клиники и приюти.

Двойна каишка


Ако сте собственик на няколко домашни любимеца, двойната каишка може да опрости нещата. А именно – позволява ви да държите една дръжка, която се разделя на два проводника.

На пазара има дизайни, които са оборудвани с въртящ се механизъм с двоен пръстен, за да предпази каишките от оплитане, което позволява на вашите кучета повече свобода и по-малко усложнения.

Хубаво е обаче в такива случаи, животните да са свикнали заедно и да имат сходно темпо, за да са в синхрон.

Hands-free каишка


Хубавото на този тип нашийници е, че ви позволяват да тренирате с кутрето си, без постоянно да го дърпате.

Въпреки че е по-често срещано да намерите модел, който минава около кръста ви, има и такива, които могат да бъдат конфигурирани по шест различни начина, включително опция за носене през рамо.

Свободни сте да експериментирате с прилагането на каишка за свободни ръце, така, че да се чувствате комфортно и безопасно.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате каишка за куче?


Въпреки че безопасността и удобството са двата най-важни фактора, които трябва да имате предвид, когато търсите подобен тип продукт, не означава, че няма други основни елементи, които ще са ви от полза.

Когато пазарувате, трябва да приложите всички важни фактори, с които сте се запознали, за да получите най-добрата покупка.

По този начин ще сте сигурни, че ще направите ежедневната разходка на вашия скъп другар приятна и за двама ви.

Размер


Както вече разбрахте, размерът на каишката ще зависи и от размера на вашия пухкав приятел.

По-малките кучета може да имат трудности със стандартните дизайни, така че може да се наложи да намерите нещо по-подходящо за техния размер.

В повечето случаи, ще имате нужда от модел, който е по-малък от 180 см. или поне материал, които ще осигури по-голяма лекота и компактност по време на разходките.

За по-големите породи това не се отнася, тъй като те могат да се справят добре с натиска и теглото на каишка със стандартна дължина.

Най-масивните размери са подходящи за големи породи със силна склонност към дърпане – в такива случаи със сигурност ще имате нужда от тях.

Полезно правило, когато определяте размера на нашийника на вашето куче, е да измерите около врата му и да добавите един инч.

Нашийниците не трябва да са стегнати, докато то все още расте, но като общо правило няма нужда от допълнителна яка, която да подпомогне растежа, просто коригирайте размера на текущата.

Материал


Има много опции за материали, които трябва да имате предвид, когато правите подобен тип покупка. Уверете се, че знаете какво предлага всеки вид материал като полза, както и като недостатък.

Например, кожата има естествен антиоксидант, който е на животинска основа. Това ще помогне нашийникът на кучето да не бъде повреден от вода и други елементи извън неговия контрол. Кожата също така не задържа миризми, така че е лесно решение за тези с чувствителни носове!

Други популярни материали използвани за направата на каишки са: найлон, памук и въже. Найлоновите модели са най-изгодни, памучните фини и удобни за поддръжка, а въжните – стилни и устойчиви.

Качество


Качеството ще зависи именно от материала, които сте избрали.Заложете на надежден и подсилен материал, който ще издържи, дори и при най-едрите породи.

Изработката също е важна част що се отнася до качеството, така че е препоръчително да обърнете по-специално внимание и на нея.

Инвестирането в качествен модел е сигурен начин за придобиване на успешна и дългосрочна покупка.

Дизайн


Огромното разнообразие, което ще срещнете в магазините за домашни любимци най вероятно ще ви главозамая.

Опитайте се да се фокусирате над модел, който ще осигури комфорта както на верния ви приятел, така и вашия.

Най-сигурния начин да се случи това е като изпробвате различни модели на място във физически магазин, ако имате тази възможност.

Що се отнася за цветовете, наблегнете на такива, които ще привлекат вниманието на вашия любимец и той ще ги носи с удоволствие.

 

Надяваме се, че нашето ръководство е заинтригувало интереса ви и е било полезно по пътя към успешната покупка.

А сега следва да се потопите в “кучешкия свят” и да се насладите на на най-добрите предложения, които подбрахме специално за вас.

1. Каишка за куче Miazoo


Висококачествен повод за кучета, изработен от стомана с хром и никелово покритие. Дръжката е направена от натурална телешка кожа, за да гарантира удобство и здравина по време на разходките. Каишката е компактна, удобна и подходяща за средни и по-големи породи. Дължината ѝ е 100 см. / 2.0 мм, а цветът е сив.
Купи сега

2. Каишка за куче AFP


Тази каишка осигурява едновременно свобода и контрол на вашето куче, като му гарантира безопасност. Изключително удобно управление, благодарение на лесния за използване спирачен бутон и ергономичната дръжка. Подходяща е за всички породи до 30 кг. Кучешката каишка е изработена от здрава пластмаса за да осигури лекота, а размерите са компактни.
Купи сега

3. Каишка за куче Dom Kola Hobi


Този модел ви дава възможност за удобно и лесно регулиране на дължината на повода, за да може вашето куче да се чувства безопасно и щастливо. Поводът е изработен от мека гума, в удобен дизайн, която го прави лек и комфортен за ръката, а захващането към каишката на домашния ви любимец е чрез удобен и сигурен начин чрез заключваща се кукичка. Моделът е с ергономична дръжка, с възможност за лесно почистване и удобен за сваляне и поставяне.
Купи сега

4. Каишка за куче DAYTONA GM25/100


Повод за кучета от серията Daytona на Ferplast с мека ватирана подплата и метална верига. Каишката дава достатъчна свобода на кучето, като същевременно осигурява безопасност и необходима дистанция. Дръжката е мека и удобна, а размерите са компактни и олекотени. Моделът е подходящ за средни и големи кучета, като гарантира здравина и качество по време на употреба.
Купи сега

5. Каишка за куче Ferplast Natural GA 22/200


Този модел е изработен от естествена кожа, за да гарантира здравина, издръжливост и удобство както за домашния любимец, така и за собственика му. Предлага се в два варианта – натурален и черен. С изчистен дизайн и компактни размери 200х22см и удължаваща се дръжка за по-голямо удобство и свобода.
Купи сега

6. Каишка за куче Pet Interest 633


Универсален повод за куче с изчистен дизайн и компактни размери 1.5/120см за по голямо удобство и свобода по време на дълги разходки. Каишката е изработена от найлон, като гарантира здравина и гъвкавост при употреба, в размер М и черен цвят.
Купи сега

8. Каишка за куче Petacc


Автоматичен повод за кучета с дължина 4 метра и тегло на кучето до 50 килограма. Моделът е с възможност за сменяне на лентата, плюс резервна лента за подмяна, ако се наложи смяната на оригиналната. Разполага с изключително здрава закопчалка за нашийник, с възможност за лесно закрепяне към лентата, без нужда от допълнителни инструменти. Каишката е изработена от висококачествена неръждаема стомана, полиестер и пластмаса, с иновативен и функционален дизайн.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!