Всички категории

7-те Най-Добри Мебелни Спални Комплекти

Искате да обзаведете новата си спалня или да преобразите старата, a изборът от мебели е толкова голям, че не знаете от къде да започнете?

Не се тревожете, попаднали сте на правилното място!

Ние сме тук, за да ви разясним различните варианти от спални комплекти, за да може да вземете най-правилното решение за вас и вашето семейство.

Спалното помещение е мястото в дома, което трябва да ви носи спокойствие и комфорт. След тежък работен ден, леглото трябва да ви накара да оставите тежестта от деня и просто да релаксирате.

Именно затова декорацията на спалнята не трябва да се пренебрегва!

За да изпитвате успокоение в това помещение, то трябва да е обзаведено по ваш вкус и да съчетава всичко необходимо за вашите нужди.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да имате предвид при покупка на мебелен спален комплект.

А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите предложения на пазара.

Какви са предимствата на мебелните спални комплекти?

Когато обзавеждат спално помещение, повечето хора се фокусират върху избора на легло. Не че то не е важно, но съвсем не е единственото в спалнята.

Закупуването на легло отделно и търсенето на останалите мебели може да бъде доста стресово занимание. Да не говорим, че шансът всички мебели, купени по отделно, да си паснат, е изключително малък.

За най-добро интериорно решение, мебелните спални комплекти идват на помощ. Ето и някои от най-ключовите им предимства…

Бързо подбирате основните мебели

Спалните мебелни комплекти се предлагат в различни конфигурации.

Най-малките, например, включват легло и нощни шкафчета.

Така например, ако закупите единичен комплект за детска стая, получавате единично легло и един шкаф. Аналогично, покупката на двоен комплект включва двойно легло и две нощни шкафчета.

Ако пък прецените да изберете по-голям комплект, ще получите легло, шкафчета, ракла, гардероб и какво ли още не…

По този начин си спестявате обикалянето из мебелни магазини в търсене на перфектния гардероб, който да си подхожда с вече закупеното ви легло, но да не е в разрез със скрина.

Спалните мебелни комплекти предлагат голямо многообразие от дизайн и цветове, така че е почти невъзможно да не откриете модел, който да не ви хареса.

С други думи – с една покупка ще получите всички мебели, които ви трябват в новата спалня.

Купувате мебели, които си подхождат

Не е нужно да си интериорен дизайнер, за да знаеш, че зле комбинирани мебели не носят приятно усещане.

Цветовете трябва да бъдат подбрани така, че да са в синхрон с цялостния стил на помещението, дори и на цялото жилище.

Най-вече комбинациите трябва да пасват на човека, който ще живее там и да отразяват неговата същност.

Но да откриеш подходящи мебели не е лесна задача, особено ако са от различен производител.

Точно затова спалните мебелни комплекти са създадени да служат на хората в начинанието им с обзавеждането.

Представете си обикалянето по магазините за всякакви различни мебели, които не само трябва да си подхождат на онези, които вече сте закупили, но и да бъдат красиви и да отговарят на същността ви. Това е доста изтощаващо и може да си го спестите с лекота.

Получавате всичко, доставено наведнъж

Ако купувате отделни мебели за спалня, може да чакате дълго, докато всичко е на мястото си.

Леглото ви може да пристигне доста бързо, но шкафовете и гардеробът да бъдат доставени седмици по-късно. А това откъм удобство би било много неприятно.

Когато се настанявате в дома си, искате всичко да е готово и да ви очаква, за да може да се зарадвате, че помещението ви носи уют.

За щастие има лесно решение, тъй като мебелните спални комплекти се доставят наведнъж!

По този начин си гарантиране, че спалнята ви ще бъде монтирана в един ден и няма да се налага да спите на дивана, докато очаквате доставката на леглото.

Трудно е да объркате цялостния дизайн на спалнята

Ако ще проектирате стаята сами, закупуването на комплект ще ви освободи от трудната задача да се уверите, че цветовете и дизайните съвпадат.

Професионални дизайнери създават мебелните спални комплекти и в тях е вложена много мисъл, за да се гарантира, че всичко изглежда добре заедно. Не се тревожете, защото те наистина са професионалисти и знаят какво правят!

От друга страна, закупуването на отделни мебели може да доведе до несъответствие на дадена вещ, което ще съсипе целия дизайн на стаята.

В такъв случай, ако нямате опит, закупуването на мебелни комплекти е най-безопасният вариант.

По-изгодно е

Всеки знае, че купуването на големи количества от нещо излиза по-евтино. Същото се отнася и за мебелите!

Когато закупите спален комплект, плащате доста по-малко пари, отколкото ако купувате същия вид мебели, но отделно.

Това се дължи на факта, че производителите предпочитат да продават стоката си в по-масов план и съответно предлагат по-добри цени за нея.

И особено, когато говорим за интериорен стил – в крайна сметка всеки печели!

Какво съдържат най-добрите спални комплекти?

Спалните комплекти изглежда се предлагат в различни размери и вариации, поради което пазаруването може да бъде изтощително.

Какво е включено във всеки комплект? Кой комплект отговаря на нуждите ви? А на бюджета ви?

Направихме проучването за вас и ще разгледаме подробно всичко това, което се съдържа в един типичен спален комплект.

Легло

Естествено, че леглото е първото нещо, което идва наум, щом се спомене спално помещение.

То наистина е ключовият елемент във формирането на дизайна на стаята, защото е най-голямата мебел и неизбежно ще бъде фокусна точка на спалнята.

Съществуват многобройни размери и стилове легла – класически, модерни, цветни, дървени и какви ли още не.

Най-важното обаче си остава комфортът, затова винаги се стремете да избирате легло, което да е удобно. Красотата му се напасва след това!

Нощно шкафче

Нощното шкафче е много удобна мебел. Те обикновено имат чекмеджета или рафтове, които осигуряват място за съхранение на всички нощни принадлежности, които сте склонни да имате.

Чаша вода, любима книга преди съд, лекарства – това са само някои от нещата, които почти всеки има до себе си преди лягане. Или пък други, които са от първа необходимост.

Нощното шкафче ви предоставя място за всички вещи, чието използване ви е необходимо точно преди съд, така че да не се налага да напускате спалнята и да ги търсите в другите помещения.

Гардероб

Гардеробът е нещо, без което не може да съществува пълноценно една спалня.

Избирането на подходящ гардероб понякога е доста натоварваща задача. Започвайки от размери, с колко крила да е, да има ли огледало върху него и какво ли още не. А когато се достигне до въпроса с цветовете, ситуацията става още по-неприятна.

Но когато гардеробът е включен в спалния комплект, почти всички въпроси изчезват.

Дизайнерите, които са го създали, са обсъдили предварително и са избрали възможно най-подходящите цветове, материали и размери, така че гардеробът да се впише идеално в спалнята ви и същевременно да е възможно най-функционален.

Най-предпочитаният модел гардероб е този, който е оборудван с етажерки за сгъваеми дрехи, но най-вече има достатъчно място за закачалки и всичките ви висящи дрехи. Мечтата на всяка дама, нали така?

Скрин

Скриновете са ниско разположени мебели с различен брой чекмеджета за съхранение на дрехи или бельо. Обикновено имат огледало, окачено или прикрепено към тях, въпреки че това не е задължително.

Скринът е изключително функционален, тъй като събира голямо количество дрехи, които не е нужно да се слагат на закачалки.

Освен това е удобен за съхранение на бельо, чорапи и други дребни принадлежности, които да са лесни за достигане.

Огледало

Огледалото е както декоративно, така и практично, така че обикновено се включва в спалните комплекти, които имат скрин.

Често срещано е обаче в комплекта да има включено стоящо огледало, което да разположите, където прецените сами.

В този случай то също съдържа елементи, в тон с останалите мебели, така че да допълва изцяло визията на спалното помещение.

Какво да имате предвид, когато купувате спално обзавеждане?

Освен ако не се мести често, човек закупува мебели за спалня само веднъж или два пъти през живота си.

Така че, когато дойде време да актуализирате обзавеждането на спалнята си, процесът може да изглежда направо плашещ.

Каква е разликата между ракла и скрин, или нощно шкафче и малка маса? Как изобщо да започнете да избирате подходящите мебели за вашата спалня?

За щастие ние ще ви помогнем! Ето някои задължителни неща, които трябва да вземете под внимание при покупката на мебелен комплект…

Пространство

Преди да започнете да избирате новите си мебели, трябва да сте наясно каква е площта на стаята, в която ще ги разположите.

Съветваме ви да измерите добре цялото помещение, за да знаете колко голям спален комплект да търсите.

Няма да е красиво ако сложите твърде много мебели в малка стая, нито пък малко мебели в голямо помещение. Винаги се целете към баланс и равномерно разпределение!

Съотношението стая – мебели е от решаващо значение за добре декорирана стая.

Размерът на мебелите трябва да е в баланс с размера на пространството. Също така, когато сте в шоуруума, може да погледнете дадена мебел и да си я представите в стаята си, за да добиете още по-голяма представа дали това е нещото, което търсите.

Дизайн

Хубаво е да помислите, поне бегло, какъв дизайн искате да има новата ви спалня. Нещо класическо, модерно, еко, цветно или едноцветно? Това са само някои от въпросите, на които да си отговорите, преди да започнете големия лов за перфектните мебели.

Не е нужно да имате опит в обзавеждането, само помислете за това какъв е вашият вкус и какво желаете да виждате в стаята си всеки ден.

Помислете и за това как новите мебели ще се съчетаят със стила на вашата спалня и цялостната обстановка, приспособления или декор, които планирате да запазите.

Легло

Както вече споменахме, леглото е елементът, около който се гради дизайна в една спалня. Точно за това то е онази мебел, с която трябва да се съобразите най-много.

Преди да се влюбите в определен стил на леглото, опитайте се да помислите какви опции за табла и основа са най-подходящи за вас. Дали високата табла би блокирала прозорец? Ниската основа ще даде ли на краката повече място за разтягане?

Закупуването на нови мебели за спалня предоставя идеалната възможност да прецените не само стила на леглото, който предпочитате, но и размера. Ако сте решили, че различен размер ще отговаря по-добре на вашите нужди, просто не забравяйте да включите нов матрак в плановете си.

Ако разполагате с по-голямо спално помещение, ще е добра идея да инвестиране в по-голямо легло, което да е центърът на стаята. Освен, че ще акцентира дизайна, то определено ще бъде и по-удобно за спане.

Ако пък обзавеждате детска стая, единичното легло не винаги е най-добрият избор. Понякога си струва да инвестирате в по-голямо легло за вашия малчуган, което той ще използва и като порасне.

И разбира се, отделете нужното време да помислете върху нуждите си, за да сте сигурни, че сте направили правилния избор.

Цветове

Цветът на спалнята е по-голям фактор, отколкото предполагате.

Вероятно знаете, че има цветове, които напрягат окото и такива, които носят комфорт. Определено тези в спалнята трябва да са от вторите!

Мебелното обзавеждате се комбинира по такъв начин от дизайнерите, които го измислят, така че всеки артикул да допълва другия.

Това съвсем не означава, че всичко трябва да бъде едноцветно! Напротив, все по-смело се налага използването на различни нюанси, които комбинирани заедно носят хармония и добра естетика.

Единственото, с което да се съобразите вие е цветът на стените в стаята, където ще разположите обзавеждането.

Често срещан нюанс, наложил се в последно време, е черният. Ако боядисате помещението си в черен цвят, ви препоръчваме да изберете по-светли мебели, за да се получи хубав контраст.

Човекът, който ще го използва

Когато обзавеждате стая за самите вас, е лесно да разберете какво искате и какви са нуждите ви. Ако обаче стаята е за някой друг, например за вашето дете, нещата не са чак толкова очевидни.

Винаги се съобразявайте с човекът, който ще използва помещението!

Мислете за неговите нужди, какви цветове харесва, нуждае ли се от малък или по-голям гардероб, или пък само скрин ще му бъде достатъчен?

Тези въпроси са важни, за да се поставите на мястото на другия и да помислете от неговата гледна точка. Всеки има различни виждания за идеалната стая и вашите може да са коренно различни от тези на другия.

Затова е важно да изберете точното спално обзавеждане за човека, който ще го използва, за да му се наслади максимално!

Как да обзаведете спалнята си за максимален комфорт и удобство?

Спалнята е мястото, където спите, така че е важно да бъде максимално релаксиращо.

Освен това искате да бъде подредено по практически начин, за да можете да се придвижвате из пространството, докато преминавате през него в ежедневието си.

Лесно е да създадете красива стая, без да жертвате личния си стил.

Ето няколко съвета, които можете да следвате, за да подредите обзавеждането на спалнята си по привлекателен и функционален начин.

Вземете под внимание формата на стаята

Преди да купите нови мебели, трябва да знаете какво е разположението на спалнята.

Мястото на прозореца или размерът на стената ще повлияят на начина, по който подреждате мебелите.

Нещата, които трябва да имате предвид, когато планирате оформлението, включват:

Измерване на стените. Използвайте рулетка, за да получите най-точно измерване на големината на стената.

Поставяне на стенни контакти и телефонни гнезда. Ще ви трябват електрическите контакти, за да включите будилници, лампи, телевизори и други устройства.

Поставяне на кабелен вход. Ще трябва да поставите телевизори навсякъде, където сателитните или кабелните връзки са поставени в стаята, или да пробиете нови дупки и да преместите проводниците си (най-добре да оставите на вашата сателитна компания или други обучени специалисти).

Прозорци. Обърнете внимание кои стени имат прозорци, колко са ниски и колко са в стаята.

Обърнете внимание на изходите

Докато планирате разположението на мебелите в спалнята си, помислете за зоната около вратата. Трябва да сте сигурни, че тази зона няма да се претрупва от излишни предмети.

Не планирайте да поставяте мебели в зони, които ще блокират вратата. Уверете се, че вратата има достатъчно място за отваряне докрай.

Първо разположете леглото

Като цяло, както вече споменахме, леглото е най-важната мебел в стаята, което го прави най-важно за подреждането.

Едно популярно разположение на леглото е в центъра на стаята срещу вратата. Това прави леглото фокусна точка на помещението.

Другият добър избор за вашето легло е по най-дългата стена в спалнята.

Друго разположение на леглото може да бъде между два прозореца, ако имате такива по протежение на едната стена. Препоръчваме да се въздържате от поставяне на леглото точно под прозореца, особено ако ги оставяте отворени често през топлите месеци.

Оставете достатъчно място около леглото, за да можете лесно да слизате от него.

Ако спите сами в леглото, можете да го сложите точно до стената. Ако пък го споделяте с друг човек, желателно е да оставите достатъчно място от двете страни на леглото, така че и на двама ви да ви е удобно лягането и ставането.

И не на последно място се постарайте да не блокирате естествената светлина с таблата на леглото!

След това помислете за скрина

За повечето хора скринът е втората по големина мебел в спалнята и позиционирането му е от голямо значение за вашия комфорт.

Поставете го директно срещу леглото, за да балансирате стаята. Ако имате много място на стената, заложете на нисък и широк скрин.

Ако обичате да гледате телевизия преди сън, можете да поставите телевизора си върху шкафа, тъй като телевизорът трябва да е срещу леглото. Поставянето му върху скрина ви спестява нуждата от допълнителна маса.

Ако не гледате телевизия, но четете много, тогава използвайте скрина като рафт за книги.

Ако разполагате с по-ограничено пространството, изберете висок, вертикален скрин, вместо широк такъв. Той заема доста по-малко място на стената.

Можете да изберете да поставите скрина си под прозорец, за да увеличите максимално пространството.

Сложете нощните шкафчета до леглото

След като поставите двете по-големи мебели, можете да започнете да запълвате стаята с по-малките такива.

Нощното шкафче трябва да бъде поставено встрани до леглото (само от едната страна, ако леглото е плътно до стената). Вземете такова шкафче, което се издига до височината на вашия матрак.

Нощните шкафчета се предлагат във всякакви различни форми, размери и цветове.

Помислете дали искате то да има рафтове, чекмеджета, или пък само малък плот. Изберете нощно шкафче, което отразява вашите нужди.

След това помислете за допълнителни мебели

Помислете какви други мебели са ви необходими във вашата спалня. Имате ли нужда от бюро, на което да работите? Искате ли стол за четене и почивка?

Накратко казано – завършете спалнята си, като поставите мебели, които отговарят на вашите нужди.

Разположете бюро със стол в стаята. Можете да си купите плоско бюро, което се побира в празно пространство на стената или под прозорец, или да закупите ъглово бюро, което приляга плътно в ъгъла и заема по-малко място.

Поставете огледало в стаята. То може да бъде окачено над скрина, на някоя празна стена, или пък да е правостоящо. Огледалото е почти задължителен елемент, особено за една дама.

Добавете библиотека. Ако имате нужда от място на рафта за книги, снимки и други вещи, поставете библиотека на някоя празна стена.

Създайте кът за сядане. В малка стая това може да бъде нещо дребно, например една табуретка или пейка. В голяма спалня можете да развихрите въображението си и да разположите столове или диван за сядане и релаксация.

Не пренебрегвайте килима

Въпреки че килимът не е точно мебел, той е ключов компонент за подреждането на мебели за спалнята.

Обикновено килимите се поставят под долните две трети от леглото, така че те създават лек участък, на който да стъпвате, когато ставате от леглото сутрин.

Ако пък леглото ви е прибрано в ъгъл, килимът ви вероятно ще трябва да бъде поставен някъде другаде, например до леглото или в центъра на стаята ви.

Килимът има силата да създаде уют в едно помещение, което не се постига с нищо друго. Освен това, усещането да стъпвате по него не е за подценяване!

Не се страхувайте да експериментирате

Има много насоки как да подредите мебели в спалнята, включително някои, изброени в това ръководство…

Те, обаче, са точно това – насоки и няма истински правилен или грешен начин за интериорна подредба. Просто разберете какво работи най-добре за вас и вашето пространство и се наслаждавайте!

Ако искате, опитайте да експериментирате с различни оформления за няколко седмици докато усетите какъв стил пасва на нуждите ви най-точно. По-лесно е да разберете какво ви харесва, когато го изпитате на практика.

 

А сега вече е време и да ви представим някои от най-добрите предложения за спални комплекти на пазара в момента…

1. Комплект мебели за спалня Irim TreffТози мебелен комплект се състои от легло с размери 160 на 200 см, гардероб, 2 нощни шкафчета и скрин в цвят кестен. Всичко е изградено от ПДЧ материал и предоставя комфорт и модерна нотка във всяка спалня. Развихрете въображението си и комбинирайте цветовете по стените, така че да си паснат с тези на мебелите, за да получите една съвременна визия!
Купи сега

2. Спален комплект МагиСпалният комплект Маги съдържа легло, гардероб, скрин и две нощни шкафчета. Освен това има огледало, прикачено към гардероба, както и осветление за него. Цветът на мебелите позволява да се комбинират с почти всякакви цветове в помещението, като горещо ви препоръчваме да се насочите към по-тъмни нюанси, за да получите подходящ контраст.
Купи сега

3. Спален комплект ВиолетТози спален комплект се състои от пет части, а именно легло, гардероб, тоалетка с огледало и две нощни шкафчета. Стилът е изключително интересен и ако желаете по-разчупено спално помещение, това определено са мебелите за вас! Комбинирайте с по-тъмни нюанси на стените в стаята за истинска наслада за очите.
Купи сега

4. Спален комплект АтинаСпалният комплект Атина се състои от легло, трикрилен гардероб с осветление, два броя нощни шкафчета, скрин и огледало. Цветът е изключително разпространения венге, който се вписва идеално във всяко помещение. Дървото придава усещане за уют и спокойствие, което определено е търсеният ефект за всяка спалня.
Купи сега

5. Спален комплект Sani ЛуисАко сте любители на луксозния дизайн и обичате да експериментирате, то този мебелен комплект е подходящ за вас. Състои се от легло, гардероб, две нощни шкафчета, скрин и огледало. Цветът е черен със златист акцент на места, което го отличава и го прави неподходящ за всеки. Но ако се осмелите да пробвате, ще получите зашеметяващ ефект в спалното помещение, особено ако го комбинирате с подходящите нюанси на стените.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Спален комплект Kring AntiqОсвен, че закупувате легло, нощни шкафчета и гардероб, с този комплект получавате и възглавница, която да гарантира за комфортния ви сън. Цветът на мебелите е античен бор, което говори само по себе си за уникалния дизайн, с който са създадени. Ако искате спалнята ви да бъде зона за релаксация и спокойствие, то определено този спален комплект е за вас.
Купи сега

7. Спален комплект ЖаклинСпалният комплект Жаклин пристига при вас с легло, гардероб и две нощни шкафчета. Дизайнът му е комбинация от два цвят – бял и дъб сонома, което моментално га прави топъл и стилен дизайн. Комбинирайте със светли цветове в спалнята за максимален ефект, а ако прибавите зелени нюанси ще се почувствате сякаш сте сред природата.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!