Всички категории

8-те Най-Добри Активни Гимнастики

Като родител е много вероятно да искате вашето дете да расте и да се развива добре физически и психически.


Все пак именно заради това всички родители инвестират пари и време в избирането на всякакви полезни за бебето стоки. Една от тях е активната гимнастика, която може да помогне по много добър начин в развитието на едно дете.

Какво представлява активната гимнастика

Активните гимнастики са разработени специално за бебета и малки деца.

Те съчетават в себе си неща за физическо и психическо развитие, както и за забавление.

Според това каква активна гимнастика изберете за вашето дете то може да извлече различни ползи. Единствено не правете компромис с безопасността, комфорта и забавлението в една активна гимнастика.

Обикновено младите родители са доста раздвоени и объркани при избирането на всичко за бебето, а добавянето и на активна гимнастика към нещата няма да улесни никого. Но след прочитането на това кратко ръководство ви гарантираме, че ще бъдете напълно способни сами бързо и лесно да изберете най-добрата за детето си.

А ако нямате време или желание за четене можете да се отправите към края на ръководството където сме ви представили някои от най-добрите детски активни гимнастики.

Как да изберете активна гимнастика

h3>Стабилност

Изключително важно е активната гимнастика да лежи здраво на земята и да бъде стабилна. Поставянето й на неравни повърхности е риск за безопасността на детето и освен това ще ограничи движенията му.

За да бъде стабилна активната гимнастика можете да изберете една от следните две опции:

– Да изберете свободностоящ модел;

– Да поставите омекотяваща подложка под гимнастиката, която ще обере неравностите.

Позициониране на играчките

Препоръчваме ви да се огледате за активна гимнастика, която позволява възможно най-много различни опции за позициониране на играчките.  Така можете да сменяте позицията им и съответно бебето винаги ще лежи на различна страна.

По този начин ще избегнете и синдрома на сплесканата глава. Заради това избягвайте да поставяте всички играчки над главата на бебето. Освен това така ще насърчите движението на детето в различни посоки.

Дизайн

Отнася се до това колко лесно видими са елементите на активната гимнастика. Имайте предвид, че в ранна възраст бебетата са активни само ако харесват това, което виждат.

Съответно ако искате детето да използва гимнастиката, трябва да вземете това предвид.

Изберете модел с ярки и приятни цветови комбинации, които контрастират помежду си.  Също така можете да заложите на различни интересни форми и релефи, които детето ще може да види и усети.

БезопасностЗа всеки родител ще е много по-лесно да остави детето си след като знае, че то е в пълна безопасност. Това важи и за активната гимнастика, както за всичко останало.

За да гарантирате пълната безопасност на вашето дете можете да вземете следните мерки. Изберете гимнастика с играчки, които се свалят. Също така се уверете, че подложката е достатъчно мека и комфортна.

Какво още да вземете предвид

Горепосочените са основните неща, които да вземете предвид когато избирате активна гимнастика. Но всичко се отнасяше до това да изберете според нуждите на детето. Има и още един фактор, който до сега не беше споменаван и това е бюджетът.

Определете си до каква сума бихте дали за активна гимнастика – това ще ви помогне да стесните вариантите. Също така може би искате да вземете предвид и това дали се отделя подложката от останалата част – така ще можете да я почиствате по-удобно и ще я пренасяте по-лесно.

Заключение

Детската активна гимнастика е отлична инвестиция в развитието на вашето бебе. Използва се за повишаване на физическата активност и психическото развитие от ранна детска възраст като същевременно носи забавление и занимание. Освен това като родител ще можете да играете с детето си без да е нужно да го държите на ръце през цялото време.

Това кратко ръководство има за цел да ви запознае с основните неща около активните гимнастики и да ви помогне с крайния избор.

Също така ще ви предложим и някои от най-добрите модели на пазара и ще подчертаем техните предимства. Просто изберете тази, която ви харесва най-много и отговаря на нуждите и бюджета ви.

Най-добрите активни гимнастики

Добрата активна гимнастика има основи от дърво или пластмаса и предлага достатъчно интересни играчки. Арката може да бъде както единична така и кръстосана. Гимнастиката трябва да бъде изработена от много меки материали за да може бебето да спи спокойно в нея.

Също така трябва да бъде от различни цветове, текстури и дори да възпроизвежда звуци, които да помагат на детето да бъде активно или да почива.

Нека ви представим някои от най-добрите и качествени активни гимнастики на пазара към момента.

1. Интерактивен кът за игра Mappy ZooТова е интерактивна гимнастика специално направена за бебета, която ще ги насърчава да играят и да бъдат активни. Изработена е от много меки материали за добрата защита на детето.

Включва богат набор от забавления чрез светлини и звуци, които ще карат мъничето да се усмихва и развива.

Постелка и кът за игра, които наистина насърчават физическото, емоционално и сензитивно развитие. Благодарение на активният център бебешките мускули ще укрепнат, а моторните функции ще се подобрят. Има арки с окачени играчки, които ще карат детето да протяга ръчичките си с цел да ги достигне – така се развива опорно-двигателният апарат и координацията.

Двете арки освен за игра създават и една защитена среда за бебето.
Купи сега

2. WINFUN Музикална активна гимнастика GROW WITH ME 860Активната гимнастика е с музикална постелка и светлини. Предоставя забавление за всяко дете в различните му етапи на развитие – игра в легнало положение по гръб, игра по корем и игра в седнало положение.

Меката арка се регулира и има светлинни ефекти. Панел за активна гимнастика с четири релефни сектора, които светят.

Има дневен режим с весели мелодии и нощен с приспивна музика. Окачени играчки, които подтикват детето да посяга и да ги вземе.
Купи сега

3.Активна Гимнастика LORELLI ПианоИзключително забавна активна гимнастика, която ще спомогне за развиването на слуха, зрението, въображението и двигателните способности на всяко бебе.

Има изключително мека подложка и арка с окачени играчки. Ярки и различни цветове в атрактивен дизайн на пиано.
Купи сега

4. Playgro Активна гимнастика-басейн с топки 0606Активната гимнастика е с формата на басейн с топли и ще донесе много забавление на всяко дете. В нея има 30 цветни топки и четири отделения, в които те да бъдат поставяни.

Така дълги часове детето ще може да играе безгрижно като същевременно развива двигателните си умения.

Гимнастиката разполага с цветни принтове и ярки цветове, които да стимулират визуалните възприятия и когнитивното развитие. Моделът е сгъваем и може лесно да се прибира или пренася.
Купи сега

5. Бебешки кът за игра M-Toys – горска къща с топкиОще една активна гимнастика с топли, този път с атрактивен дизайн с горска къща. Цветните топки могат да се прибират в къщата и играейки по този начин детето ще развива двигателните си способности.

Гимнастиката е в ярки и различни цветове, за да стимулира активността на бебето и визуалните му възприятия.

Препоръчително е да се използва при деца над 6 месеца.
Купи сега

6. Активна гимнастика – басейн с 30 топки PlaygroТози модел по-скоро напомня за басейн с топки за забавления отколкото за типична активна гимнастика. Предлага 30 цветни топки и четири отделения, в които те да бъдат поставяни, завъртани или изстрелвани.

Моделът се сгъва бързо и лесно, което го прави изключително подходящ за пренасяне и съхранение.

Препоръчва се за деца над 6-месечна възраст.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Активна гимнастика с арка Fisher Price 3-в-1Активната гимнастика е с мека подложка за изключително комфортна игра и сън. Над нея има изваяна арка с окачени играчки.

Моделът има вградени светлинни ефекти, както и музика. Самият дизайн е атрактивен и многоцветен.

Необходими са три батерии тип ААА за работата на допълнителните екстри.
Купи сега

8. МОНИ Активна гимнастика GINGER 107012Моделът е подходящ за новородени и предлага три позиции за игра – по гръб, по корем и в седнало положение. В комплекта има висящи играчки, 20 цветни топки и сваляеми грифове. Възможност за затваряне от четирите страни като по този начин средата става още по-безопасна.

Гимнастиката стимулира развитието на детското мислене, моториката на краката и ръцете, разпознаването на различни форми и цветове и други.

Изработена е изцяло от нетоксични материали.
Купи сега

4/5 - (3 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Фани Саидова пише

    Много исках да поръчам втори номер от изброените осем ,но се оказа че няма в наличност.Бихте ли ми казали кога ще има в наличност. Благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!