Всички категории

6-те Най-Добри Аспиратори За Нос

Малките деца не са способни да почистват носа си от секрети сами, което определено може да предизвика затруднение в тяхното дишане и развитие на обострени УНГ-инфекции в организма им.

Тук на помощ, обаче, идват аспираторите за нос!

Аспираторите за нос, наречени още назални аспиратори са модерен продукт в грижата за деца, предназначен да почисти лесно и прецизно носната им кухина и да им осигури пълноценно здраве и спокойствие във всеки един момент.

И независимо дали ги използвате с изцяло профилактична цел или за лечение в случай на заболяване, назалните аспиратори доказано са един от най-практичните и необходими уреди в отглеждането на мъничета днес. И не само това…

Лесни за употреба и пренасяне, те ще бъдат неизменна част от хигиеничното и здравословно ежедневие на вашето дете!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за аспираторите за нос, като сме ви запознали и с някои от най-добрите продуктови предложения в областта. А за завършек, най-долу, може да откриете и нашите отговори на най-често задаваните въпроси по темата, които със сигурност ще бъдат изключително полезни за вас.

Защо е важно да подберете аспиратор за нос?

Редовното почистване на носните секрети е от съществено значение за здравето на всеки един човек.

Особено, обаче, когато говорим за деца, темата е много по-специфична, тъй като крехкият им организъм има нужда от допълнителна прецизна грижа и внимание.

И тъй като в първите години от живота им, децата не могат да почистват носа си самостоятелно, вие трябва да подпомагате необходимия им процес на аспириране, който да освобождава носната им кухина възможно най-ефективно.

И именно затова, назалните аспиратори са много важно допълнение към рутината на всяко малко дете.

Освен изключително нужни, те са и доста функционални, и е време да ви представим техните основни приложения в детския живот…

Полезни са за профилактична грижа

Незисимо от имунитета на вашето дете, когато е малко, то е много склонно към развиване на назална конгестия, т.е. увеличена носна секреция.

Тя не винаги трябва да е задължително обвързана с настинка или заболяване. Може да се появи в резултат на по-сух или студен въздух в стаята, защитна реакция на организма срещу различни алергени и т.н.

И за да не се достига до влошаване на състоянието на детето ви заради просто обикновен и естествен процес на секретна концентрация, е много важно редовно и внимателно да почиствате носната му кухина.

Аспираторите гарантирано ще направят това профилактично почистване по най-прецизния и високоефективен възможен начин, максимално предразполагайки вашето дете.

Спират развитието на инфекции в ушно-носно-гърлената кухина

Ако проблемът със секрециите (дори и да няма ярко изразени признаци за това като запушване на носа, кихане и т.н.) не се хване навреме, шансът за развитие на множество нераположения в носната кухина на детето е доста голям.

Недобре обгрижваните синуси са по-податливи на остри инфекции, склонни да се разраснат и разнесат към ушите и гърлото.

Именно затова, редовното почистване на назалните секрети е наистина важно, тъй като до голяма степен ще предотврати риска от влошаване на здравословното състояние на вашето дете.

Подпомагат лечението при наличие на заболявания

Ако условията на секреция са били доста по-агресивни от очакваното и са довели до развитие на тежка инфекция или заболяване в организма на вашето дете, аспираторите могат да ви съдействат значително при лечението му.

Тогава на помощ идват специализираните назални аспиратори (иригатори) разработени най-вече за почистване и третиране на носните кухини с физиологични разтвори и медицински аерозоли.

Тези устройства, обаче, са с доста интензивни лечебни свойства, и ви препоръчваме да ги използвате само след консултация със специалист.

Какви видове аспиратори за нос съществуват?

Същестуват три основни типа аспиратори за нос – вакуумен, механичен и електрически.

Те се отличават най-вече по методиката си на действие, практичността си в ежедневието и,  естествено, ефективността си.

Вакуумен назален аспиратор

Това са най-леките и компактни назални аспиратори, отличаващи се с приятния си процес на работа и удобен дизайн.

Те работят на принципа на вакуумното всмукване и са най-препоръчителни за употреба при най-малките (0-3 месеца). Това се дължи на финия им, слаб режим на поемане на секретите, създаващ максимално безопасни условия на почистване.

Единствен недостатък на този тип аспиратори е, че поради специфичната си механика са по-трудни за поддръжка и почистване.

Механичен назален аспиратор

Това е най-класическият избор назален аспиратор, подходящ както за най-малките бебета, така и за по-големите деца.

Той се отличава с прецизно действие, регулируема сила на всмукване и изключителна практичност откъм почистване и поддръжка.

Може да срещнете махничните назални аспиратори и под наименованието „ръчни“.  Това е така, тъй като те изцяло изискват вашата инициатива по време на почистването, специално оборудвани с мущук за целта.

Единственият недостатък на този вид аспиратори, обаче, е, че са значително по-неудобни, трудоемки и специфични за употреба.

Електрически назален аспиратор

Това определено е най-иновативният, модерен и удобен избор, отличаващ се с изключително лесен начин на употреба и висока ефективност.

Този тип назални аспиратори се предлагат в най-широка гама от дизайни, форми, размери и технически характеристики.

Също така, разполагат и с богат набор от функции, склонни да предразположат максимално детето ви по време на почистването – музика, светлини и т.н.

Така, че определено електрическите назални аспиратори са най-добрия възможен вариант, който несъмнено ще ви впечатли. Техен недостатък, обаче, е че са доста по-скъпи и се амортизират значително по-лесно от другите два вида.

Какво трябва да имате предвид при избора на аспиратор за нос?

За да направите възможно най-правилния и полезен за вашето дете избор, от изключителна важност е да се съобразите и с няколко основни неща..

Материал на изработка

На първо място при избора на назален аспиратор, ви съветваме да обърнете внимание неговата изработка.

Материалът, от който е изработен корпусът на аспиратора, например, има най-вече значение за качеството и практичността му.  

Полипропиленовите аспиратори са най-широкоразпространеният и определено най-добър избор. Те са висококачествени, удобни и практични. Предлагат се в голяма гама от дизайни и се открояват с винаги леките си, но много устойчиви дизайни.

Металните аспиратори, пък, са по-рядко срещани. Те също блестят със своята здравина и стабилните си дизайни, но и изискват значителна поддръжка, което ги прави една идея по-непрактичен избор. Техният най-голям недостатък, обаче, е че са доста скъпи и не са особено достъпни в пазарната мрежа, тъй като най-често се изработват по поръчка.

Материалът, от който е изработен върхът на аспиратора, пък, има най-голямо значение за неговата ефективност и полезност.

Силиконовите накрайници са класически вариант, често срещан в изработката на аспиратори. Те са фини, леки и имат добра всмукателна дейност. Проблем при тях, обаче, е, че са доста крехки и склонни към прокъсване, което налага редовната им подмяна.

Гумените накрайници, пък, са доста по-устойчив и сигурен избор. Те са здрави и също се отличават с отлични работни свойства. Те, обаче, също имат един много специфичен недостатък – по-трудни са за почистване и изискват доста прецизна грижа. И особено, когато говорим за здравето на вашето дете, ще трябва да бъдете много старателни в това отношение.

Всмукателна мощ

Всмукателната мощ на аспиратора е от най-голяма важност по отношение на неговата продуктивност.

Все пак нямате нужда от продукт, който да не върши най-добрата работа, за която е предназначен, нали така?

Съветваме ви да подберете вариант с мощ, подходяща за нуждите и възрастовото развитие на детето ви.

За бебета от 0 до 3 месеца, например, най-подходящи са предложенията с ниска всмукателна мощ. Те са достатъчно ефективни за крехкият процес на отделяне на секрети на детето и същевременно са максимално безопасни за него.

За бебета от 3 до 12 месеца, пък, най-оптимален вариант са аспираторите със средна всмукателна мощ. Те могат да се справят и с по-тежки назални секреции без това да предизвиква ненужен дискомфорт за детето.

А когато говорим за предложения с висока всмукателна мощ, те са перфектен избор за деца на възраст над 1 год. Този тип предложения са много ефективни и определено са страхотен вариант с доказано действие във вече стабилната носна кухина.

Дизайн

Изборът на размер, тегло и форма на аспиратора ще има най-вече отражение върху вашето удобство и спокойствието на детето ви.

Тук може да се съобразите изцяло с вашите лични предпочитания и желания, като все пак, във всички случаи ви съветваме да заложите на вариант със стилистика, максимално безопасна за вашето дете, ако случайно уредът попадне в ръцете му.

И също така, за да е максимално практичен аспираторът за вас, търсете модел с разглобяем дизайн, удобен за почистване.

 

Време е да ви запознаем и с някои от най-впечатляващите предложения за назални аспиратори на пазара в момента…

1. Bebumi “Luxe”Този електрически аспиратор определено се отличава с изключителна практичност и много удобен дизайн с компактни размери (11.8 х 4.9 см.). Моделът е с полипропиленов корпус и силиконов връх и е подходящ избор за деца от 0 до 36 месеца.
Купи сега

2. Bebumi “Aisawate”Това е иновативен електрически аспиратор за нос с лесен за употреба и почистване дизайн, изработен от полипропилен и силикон. Продуктът е средномощен, разполага със 7 регулируеми степени на действие, а фината му, олекотена структура, го прави перфектен избор за деца от 0 до 36 месеца.
Купи сега

3. U-Grow “Music”Това е музикален електрически аспиратор със свеж, интересен дизайн, който определено ще превърне почистването на носа на детето ви в забавна игра. Моделът е с пластмасов корпус и разполага с 3 сменяеми силиконови накрайника, подходящи за деца от всички възрасти.
Купи сега

4. Vitammy “Colibri”Впечатляващ и много ефективен – този електрически аспиратор за нос с висока мощност на засмукване определено е практичен избор. Моделът е изработен от пластмаса и силикон и разполага с голяма вместимост, което го прави перфектен за употреба върху деца до 12 годишна възраст.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Beaba “TomyDoo”Това е много практичен електрически аспиратор с класически дизайн, специално предназначен за почистване на носовете на най-малките, а именно бебетата до 3 месеца. Моделът е със сменяеми силиконови накрайници и много удобен, компактен корпус.
Купи сега

6. Flaemnuova “Rhino Clear Sprint”Това е ръчен аспиратор за нос с изключително удобен за употреба дизайн с висока вместимост, разполагащ с пластмасов корпус и гумени върхове. Моделът е лесен за почистване и поддръжка и е приспособен за деца от всички възрасти.
Купи сега

 

Често задавани въпроси

Как се използва назалният аспиратор?

Различните модели аспиратори разполагат и със свои собствени инструкции за употреба.

Съветваме ви да бъдете много внимателни в това отношение, тъй като неправилното използване на аспиратора може не само да не подобри, но и да влоши значително състоянието на носната кухина на вашето дете.

И все пак, най-основните и важни неща, които трябва да имате предвид при употребата на аспиратор, отнасящи се до абсолютно всички предложения са:

  • Винаги преди употреба почиствайте старателно аспиратора, за да избегнете категорично риска от замърсяване на носната кухина на детето ви.
  • Ако детето е със запушен нос или повишена носна секреция, по-добре впръскайте специализиран разтвор в носа преди употребата на аспиратора, за да улесните максимално неговото действие.
  • При употреба на аспиратора е силно препоръчително детето да е със затворена уста и да не плаче.
  • Не задържайте аспиратора в носа на детето за повече време, от това, отбелязано в предписанието на продукта (най-често около 5-6 секунди). По-дългите интервали на работа могат да бъдат вредни за носната кухина на вашето дете.
  • След края на инхалацията, почистете старателно аспиратора, дезинфекцирайте го и го приберете за съхранение на място, изолирано от прах и влага.

Колко често е добре да се използва назалният аспиратор?

Това колко често ще използвате аспиратора зависи най-вече от нуждите на вашето дете.

Ако то не страда от запушвания на носа или носни инфекции, инхалации 1 път седмично, ще му бъдат напълно достатъчни. Така ще почиствате секретите му без да третирате носната кухина прекалено много. А за добра и редовна профилактика, ви съветваме през останалите дни да почиствате носа на детето си с меки памучни тампони, напоени със солен разтвор.

Ако, обаче, детето ви страда от инфекции, запушвания или повишена секреция, след консултация със специалист в областта, е най-добре да започнете инхалации 2 – 3 пъти дневно, в комбинация със специализирани лекарствени продукти. Но в този случай, отново подчертаваме, първо се допитайте до лекарско лице, което да предпише съответното лечение.

До каква възраст на детето е препоръчително да се използва назален аспиратор?

Продължителността на употреба на аспиратора най-вече трябва да бъде съобразена с развитието и потребностите на детето ви. Всеобщо разбиране е, че най-голяма трудност в почистването на секретите имат децата до 3 годишна възраст. Именно затова, повечето модели са приспособени за представители на възрастовата група от 0 до 36 месеца. И все пак, ако детето ви има проблеми в отделянето на назалните наслагвания и след това, няма абсолютно нищо вредно и опасно в това да продължите употребата на аспиратор още няколко месеца или години.

Има ли някаква опасност от използването на назалните аспиратори?

Попринцип не. Когато продуктът е висококачествен и го използвате по правилен начин, категорично не съществува никакъв риск за здравето на вашето дете. Ако решите, обаче, да спестите чисто финансово от самия продукт, и заложите на модел с несертифициран дизайн и методика на работа, неодобрена от медицински изследователи, е напълно възможно да възникнат определени несъответствия в неговото действие, които да влошат състоянитето на детето ви. Именно затова, заложете на качеството и не забравяйте, че здравето няма цена.

3.7/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Елена пише

    А кои видове са подходящи за при запушен нос от алегория към полени?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!