Всички категории

6-те Най-Добри Багажници за Колела

Времето навън се затопля, с което идват и идеалните условия за каране на колело! Какво по-хубаво от това?

Ако обичате колоезденето, но ви е омръзнало да минавате през един и същ маршрут и търсите все по-нови и интересни, макар и далечни, дестинации за каране, определено ви съветваме да се сдобиете с багажник за колело.

Удобен и впечатляващ – разполагайки с този изключително практичен аксесоар, вие ще можете да транспортирате вашия любим велосипед абсолютно навсякъде с лекота…

Багажниците за колела, накратко, представляват устройства, които могат да бъдат прикрепяни към покрива или багажника на всяко превозно средство с цел максимална сигурност при превоза.

Привлякохме ли вниманието ви?

Е, в това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за багажниците за колела…

А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какви са предимствата на багажниците за колела?

Автомобилите, сами по себе си, не са предназначени за превозване на велосипеди. В повечето от тях няма място за напълно сглобено колело и именно тук се проявява и нуждата от инсталиране на багажник за колело (още познати като “велоносачи”).

За активни семейства или самостоятелни авантюристи, добавянето на багажник за велосипед към превозното ви средство определено ще улесни приключенията ви.

Този тип устройства дават възможност да носите двуколесния си приятел при пътувания на дълги разстояния или при кратки, следобедни бягства, а предимствата им са много и разнообразни.

За да ви убедим в това, тук сме подбрали някои от най-важните плюсове, които няма да ви оставят безразлични…

Лесно транспортиране

Може би най-логичното предимство на багажниците за велосипеди е лесното транспортиране на колелото, което обещават.

Заклетите колоездачи обичат да посещават различни и разнообразни терени, но понякога е нужно да се придвижат до тях с кола.

На който му се е случвало, знае, че пренасянето на велосипед в багажника не винаги е добра идея. Там той не е закрепен достатъчно добре, което може да доведе до повреждане или одраскване на боята.

Багажникът за колело идва на помощ да ви избави от тези нежелани ситуации.

Специално проектиран със силен захват, този уред ще транспортира колелото ви и до най-далечния терен, при това напълно безопасно!

Ще ви спести доста грижи и размисли, а, нека признаем, всеки има нужда от приятна почивка без излишно натоварване!

Пренасяне на няколко колела

Това предимство е чудесно за семейства с деца! Преди да купите багажник за колело, трябва да сте наясно колко велосипеда желаете да транспортирате.

Всяка стойка е проектирана с определен брой места, които не могат да се надвишават, защото може да се огъне на натиска.

Пренасянето на няколко колела в автомобил е почти невъзможно, особено ако са повече от две. За да не се налага да правите компромиси в това отношение, решението е да позиционирате всички велосипеди навън в специално приспособен багажник за колела.

В него с лекота могат да се наредят всички колела на семейството и спокойно да отпътувате към желаната дестинация.

Тук, обаче, искаме да отбележим, че е важно да обърнете внимание на максималната тежест, която багажникът ви може да понесе. Дори да е създаден за четири колела например, ако вашите велосипеди са по-тежки е възможно да може да сложите само три.

Уви, обаче, имайте предвид и факта, че детските велосипеди са доста по-леки и със сигурност ще е възможно да пренесете забавата за малчуганите, дори на дълъг път!

Сигурност и безопасност

Превозването на велосипед в автомобил не винаги е лесна задача. Без специализиран носач, единственият вариант е да натоварите колелото в багажника. Както може би се досещате, това в повечето случаи е лоша идея.

Острите завои по маршрута, неравните терени и какво ли още не, са причина велосипеда в багажника да не може да стои стабилно и да се движи.

Това, аналогично, би било доста неприятно и рисково, особено ако пренасяте още някакъв товар в багажника, който може да се нарани от тежестта на колелото.

Освен това, безразсъдното пренасяне не е безопасно и за самия велосипед, тъй като, ако не е добре закрепен, може и той да получи “контузия”.

С багажника за колела няма да имате такива проблеми, тъй като този тип устройства са специално създадени с механизъм, който държи велосипедите стабилни на всякакви терени.

Сигурността, която предлагат багажниците за колела, пък, определено е несравнима и е абсолютна необходимост за хора, които пътуват доста и са заклети колоездачи.

Какви видове багажници за колела съществуват?

На пръв поглед има богата селекция от стилове за багажници и широк диапазон от цени, от които да избирате.

За да изберете подходящия багажник за велосипеди за вашите нужди, обаче, трябва да направите и някои проучвания, сравнявайки различните марки и модели.

Правилният багажник трябва да пасва правилно на превозното средство, да транспортира безопасно велосипедите и да попада в рамките на вашия бюджет.

За щастие, в това ръководство ще ви запознаем подробно с отделните видове и техните най-отличителни характеристики…

Багажник за покрив

Монтираните на покрива велосипедни багажници се захващат за решетки, които се монтират така, че да преминават странично през покрива на автомобила.

Има редица различни начини, по които колелата могат да се прикрепват на този вид багажници, но двете най-често срещани опции използват или въртящо се рамо, което се захваща около долната част на колелото, или пък премахване на гумите.

Едно от предимствата на тези багажници е, че можете да поставите толкова колела, колкото ви е необходимо, до максимум около четири в зависимост от размера на автомобила.

Не забравяйте, че ще трябва да поставяте велосипедите така, че да се редува начина, по който е застанал всеки – за да използвате ефективно покривното пространство.

След като всички велосипеди са сигурно прикрепени на мястото си, можете да се насладите на пътуването си.

Плюсовете на багажниците за покрив, обаче, не свършват до тук – те са доста стабилен метод за пренасяне на велосипеди, който се предлага в рамките на много разумни цени.

С такъв тип велоносач ще запазите достъпа си до багажника на автомобила и ще избегнете максимално риска от закриване на светлините на фаровете или регистрационните табели.

Освен това, в допълнение, този тип устройства се отличават с бързо инсталиране и деинсталиране и лесна за съхранение конструкция.

Окачен багажник на теглич

Окачените багажници за велосипеди са определено практичен избор, който се захваща здраво за автомобила, осигурявайки много стабилен и лесен достъп до колелата.

В някои случаи съвременните окачени багажници са преодолели много от миналите си негативи. Например, въпреки че те могат да бъдат сравнително тежки и тромави, когато не се използват, някои съвременни носачи се сгъват за малко по-лесно съхранение или са приели силни, но минималистични дизайни.

Класически, но удобни, единственият им недостатък е, че за да ги използвате имате нужда от теглич на автомобила.

Сами по себе си, тегличите не са лесни за монтиране, но ако колата ви вече има, както и придружаваща електрическа точка за табло за осветление на регистрационния номер, те са превъзходна опция и предлагат може би най-сигурният начин за транспортиране на много велосипеди.

Но нека оставим малките негативи настрана, поглеждайки към предимствата. Много безопасни и сигурни при пътуване – с тях може да транспортирате до пет велосипеда бързо и с лекота.

Багажник за задна врата

Монтираната отзад стойка за велосипеди е може би най-популярният вариант. Удобна и практична, тя е доста икономичен и универсален избор.

Задният монтиран багажник има тенденция да следва относително основен дизайн – метална рамка, която е разположена в задната част на автомобила, с четири или шест ленти, закачащи го към краищата на багажника или хечбека на автомобила, и две рамена, на които колелата висят .

Въпреки очевидната простота на монтираните отзад багажници, има някои неща, които трябва да бъдат взети под внимание…

Не всички стойки са предназначени за всеки автомобил. Обърнете внимание на указанията на производителя, за да видите дали този, който възнамерявате да закупите, е съвместим с конкретния модел на автомобила и годината на производство.

Отделете време и грижи, за да се упражните да монтирате багажника. Затегнете максимално всички ремъци по време на първоначалното монтиране и след това ги проверете отново, след като всички велосипеди са на мястото си. Използвайте подплънки между тях, за да предотвратите повреда, и вържете всички заедно.

Уверете се, че нищо не закрива светлините на автомобила или регистрационния номер. В противен случай багажникът няма да ви улесни, а дори напротив – може да ви изложи на риск.

В най-общ план разгледано, основните предимства на този вид багажници са, че са изгодни за закупуване и представляват най-простият начин за носене на множество велосипеди.

Удобни за инсталация и лесни за съхранение, те са може би най-добрия вариант дори и за тези от вас, които досега не са използвали такъв тип аксесоар.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате багажник за велосипед?

Багажникът за велосипед, както всяка друга голяма покупка, е нещо, към което трябва да се подходи отговорно и с внимание.

Важно е да изберете стойка, която да отговаря на нуждите ви, но същевременно да е качествена, бюджетна и да ви върши работа възможно най-дълго време.

Подбрали сме няколко неща, които да имате предвид преди покупката на багажник за велосипед, защото са от ключово значение…

Бюджет

Естествено е финансовата ви рамка да е първото нещо, за което мислите, преди всяка голяма покупка.

Размерът на средствата, които смятате да отделите, определя вида на багажника, към който е добре да се насочите.

Най-достъпните багажници за автомобили са тези, които се прикрепват към задната врата, докато багажниците за тегличи са доста по-скъп вариант.

Имайте предвид, също така, че може да се наложи да заделите по-висок бюджет, за да закупите по-здрав носач за велосипеди, особено ако планирате да транспортирате повече от едно колело.

Важно е да не забравяте да вземете под внимание собствените си нужди и възможности и да не правите компромис с тях за сметка на цената.

Теглопоносимост

Както по-горе споменахме, има препоръчително максимално тегло в много багажници за велосипеди. То зависи от стила и издръжливостта на устройството, което използвате.

Максималното и най-универсално тегло, поносимо за повечето багажници за покрив или задна врата е 15 кг.

Окачените за теглич багажници, обаче, могат да поберат велосипеди с тегло до 20 кг, тъй като те обикновено са по-здрави.

Съветваме ви да сте наясно с тежестта на вашите велосипеди, преди закупуването на багажник, за да не се окаже впоследствие, че той няма да ви върши достатъчно добра работа!

Вместимост

Този елемент върви ръка за ръка с предишния. Броят велосипеди, които планирате да пренасяте, са ключов фактор в избора на багажник.

Проверете вместимостта на багажника и условията, които обещава конструкцията му.

Покривните багажници, например, обикновено могат да носят само един велосипед. Въпреки това, обаче, бихте могли да поставите повече от един багажник на покрива на автомобила в зависимост от неговия размер, разбира се.

Моделите за задна врата, или пък окачените към теглич, са много по-отличителни по отношение на вместимост. Те могат да съберат до 6 велосипеда с лекота, отново в зависимост от модела.

Широчина на гумите на колелото

Това е на пръв поглед често пренебрегван акцент, който, обаче, е от изключително значение за практичността на багажника в живота ви.

Лесно е да монтирате градски велосипеди към повечето багажници, тъй като те имат тънки гуми.

Ако планирате да транспортирате някои хибридни или планински велосипеди, обаче, трябва да закупите специализирани багажници, фино предназначени за целта.

Съвместимост

Добре е да потърсите багажник за велосипеди, който е съвместим с вашето превозно средство, за да сте сигурни, че ще се побере.

Можете да използвате багажник за колело, монтиран на задната врата, например, ако автомобилът ви има стандартен заден спойлер от метална ламарина.

Ако вашето превозно средство има пластмасов заден спойлер, обаче, може да не успеете да използвате този тип носач за велосипеди, тъй като пластмасата не може да издържи общото тегло на велосипедите и багажника, тъй като е твърде слаба.

Именно затова, проучете внимателно и бъдете много прецизни в избора си и в това отношение. Така ще си гарантирате спокойствие и ще си спестите средства от неочаквани грешки.

Удобство

Тук е важно да си отговорите внимателно на въпроса “Колко често ще използвате багажника?”.

Изберете модел, който е лесен за използване, ако планирате да го ползвате редовно.

Всеки вариант има своите плюсове и минуси, затова изборът е много индивидуален. Отделете си нужното време и преценете сами за себе си с какво сте склонни да направите компромис…

 

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за багажници за велосипеди на пазара в момента…

1. Багажник за велосипеди MENABO MistralТози багажник е предназначен за монтиране върху багажника на автомобила и може да побере три велосипеда. Изработен е от стомана и гарантира бързо и безопасно пренасяне на колелата.
Купи сега

2. Багажник за велосипеди THULE ClipOn HighТази стойка побира два велосипеда и се захваща за вратата на багажника. Максималното тегло, което поддържа е 30 кг. Лесна и бърза е за монтиране и разглобяване.
Купи сега

3. Багажник за велосипеди Peruzzo VeneziaТози багажник се монтира на задната врата на автомобила и може да транспортира три велосипеда. Стоманата, от която е направена, е с най-добро качество и е покрита с антикорозионна боя, което я прави устойчива във времето. Регулируемите подвижни точки го правят много гъвкав, като по този начин се побира на много модели автомобили.
Купи сега

4. Багажник за велосипед YAKIMA FoldClickВ сгънато състояние багажникът FoldClick заема съвсем малко място в колата, може да бъде „щракнат“ и готов за употреба за секунди, ако ви потрябва! Сгъваемите улеи за гумите позволяват лесно съхранение. Вградена система за заключване позволява превозването на велосипеди с размер на гумите до 100 мм. Побира до три велосипеда. Механизъм за наклон назад позволява лесен достъп до багажника на автомобила.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Багажник за велосипед FelisТози багажник събира до 3 велосипеда едновременно. Монтира се върху багажника на автомобила изключително лесно. Включва предпазни гъби и каишки, идеални за монтаж и закрепване на велосипеди. Също така е подходящ за всеки вид автомобил (седан, хечбек, комби и др).
Купи сега

6. Багажник за велосипед JMBБагажникът JMB пренася до 3 велосипеда. Монтира се лесно върху багажника на автомобила, като е подходящ за всеки вид – седан, комби, бус и др.
Купи сега

4/5 - (2 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!