Всички категории

7-те Най-Добри Електрически Четки за Изправяне на Коса

В днешно време постигането на идеалната прическа е възможно дори у дома.

С правилния уред и малко повече търпение можете да постигнете визия, която изглежда като направена от професионалист.


Електрическата четка е подходяща за всяка жена, която иска лесно и бързо да оформи своята прическа вкъщи. 

Четката се справя идеално с непокорната, заплетена и къдрава коса и гарантира бляскав вид на косъма и мекота

Понякога изборът на подходяща четка за всеки тип коса може да се окаже трудна задача, затова се надяваме да сме ви максимално полезни в избора на перфектния модел за вас. 

В това ръководство ще ви запознаем с най-важните особености на електрическите четки за изправяне на коса, за да прецените какви биха били ползите за вас.
По-долу сме ви представили и някои от най-добрите предложения на пазара, които със сигурност ще ви впечатлят.

Какво представляват четките за изправяне на коса и какви видове разпознаваме?

Електрическите четки позволяват много по-лесен начин за изправяне и разресване на косата

За разлика от употребата на обикновената четка и сешоар, електрическата четка е с много по-компактен размер и ви дава възможност да я вземете навсякъде с вас. 

Същевременно, тя с лекота постига безупречен резултат, без да е нужно много време и усилия.

Има различни видове четки, като всяка от тях притежава своите плюсове и минуси. Изборът ви в това отношение трябва да е съобразен изцяло с нуждите и желанията ви.

Плоски четки

Плоските четки, както подсказва и името им, са с широка и плоска основа . Те имат гъвкав косъм и се предлагат в правоъгълни и овални форми.

Тези електрически четки са идеални за изправяне на дълга и къдрава коса като по щадящ начин гарантират перфектни резултати.

Кръгли четки

Кръглите четки са известни с това, че се въртят. Изпускайки топъл въздух, четката изсушава и изправя косата, едновременно с това и придава невероятен блясък.

Те често биват наричани и “ротационни четки”, тъй като най-общо представляват основно сешоар, към който е прикрепен цилиндричен аксесоар. 

Този дизайн позволява постигане на желаните резултати за много кратък период, тъй като косата остава суха и едновременно с това добре оформена. 

Както се досещате, този тип четки са подходящ избор ако желаете не само да изправите, но и да накъдрите вашата коса. 

Хибридни четки

Те са от редките видове, които трудно можете да срещнете на пазара, но пък се отличават с най-голяма практичност.

Стила им е подобен на пресата за коса, но едната им страна е кръгла и въртяща другата – плоска.

Как действат електрическите четки за изправяне на коса и кои са основните предимства от използването им?

Това козметично устройство има за цел да прибави обем и текстура към фината коса – предимство, което обикновената четка не може да предложи. 

Четката за изправяне на коса, действа подобно на пресата и сешоара, но за разлика от тях тя намалява до максимум риска от пресушаване и увреждане на косъма,  вследствие на процеса на термообработка.

Лесни са за използване, дори от хора без никакви специални умения – необходимо е само да срешете косата си! 

Дори най-качествените преси имат неприятното свойство на наелектризиране на косата – ефект, който налага допълнителна обработка със стилизиращи продукти. 

Е, тук проблемът с наелектризирането е решен посредством отрицателните йони, излъчвани от четката в процеса й на работа.

Освен с всички предимства в грижата за косата, електрическите четки се открояват и с отлична функционалност. 

С тях не е задължително единствено да изправяте своята коса, тъй като с лекота можете да ги използвате и за направата на вълни и къдрици.

Все пак, обаче, в това отношение бъдете внимателни, тъй като използването на четката не по предназначение може да крие и някои сериозни рискове.

Какво трябва да вземете предвид при закупуването на електрическа четка за изправяне на коса?

При купуването на четка е важно да се вземат някои особености предвид, за да бъдете максимално удовлетворени от покупката си. 

Това е така, тъй като има няколко важни характеристики, които отговарят за определения тип коса, и неправилния избор често може да ви остави разочаровани от покупката. 

Материал

Най-голямо внимание при покупката на електрическа четка за коса, е важно да се обърне на плочите й.

Те са загрятия компонент, който влиза в контакт с вашата коса, а ефективността на прическата ви и безопасността на косъма ви пряко зависят от него.

Хромираните модели, например, са сред най-евтините варианти, но не са препоръчителни, тъй като са по-склонни към унищожаване на косъма.

Електрическите четки с керамични плочи, пък, са много подходящи за дамите, които предпочитат по-обемните прически. Разбира се, те са малко по-скъпи, но имат добра ефективност.

Нагряването при тях е бързо, а плъзгането през косата става лесно, без много усилия.

Тези устройства излъчват отрицателно заредени йони, които подобряват текстурата на косъма, и оставят осата изгладена, блестяща и свежа.

Ако сте от хората, които обичат много добре изгладените коси, то за вас перфектният вариант са четките с турмалинови плочи.

Те доста наподобяват керамичните поради бързото загряване и отрицателните йони, но в този случай са доста по-високоефективни.

Турмалинът, сам по себе си, покрива нишките на четката и е получен от съединение с минерален произход с пиезоелектрични свойства.

Всъщност устройствата изработени с този материал, се считат за най-качествени, което съответно ги прави и най-скъпите. 

Дизайн

Дизайнът на четката също е от изключителна важност. Той обобщава следните характеристики: дебелина на нишката на четката и подвижност на дръжката и ротора.

Нишките са от изключително значение за постигането на крайната ви визия. 

За обем, например, ви препоръчваме четка с два реда нишки (дебели и тънки). 

Тези модели са гъвкави и удобни, но най-важното е, че по този начин е занижен риска от изгаряния на скалпа и увреждане на косата.

Друг важен аспект при избора на дизайн са дръжката и ротора на четката. 

Дръжката трябва да бъде ергономична и да се адаптира естествено към формата на ръката.

Благодарение на подвижността на ротора, пък, ръцете не се изморяват по време на употребата на четката. 

Форма

Формата на четката също е от много голямо значение при покупката.

Ако косата ви е къса, например, най-добрият вариант за вас е покупката на плоска четка

Ако, обаче, разполагате с дълга и обемна коса, ви препоръчваме да заложите на модел с кръгла форма

Размер

Размерът в чисто конструктивен план на повечето четки е малък. Те са леки и компактни, което ви позволява да ги вземате навсякъде с вас. 

Тук, обаче, обърнете специално внимание на кабела на четката, който е добре да бъде със средна дължина, за да е максимално практична за вас покупката.

Размерът на самата глава на четката, обаче, е най-важния фактор, тъй като определя колко обем желаете и можете да прибавите на вашата коса. 

За къса коса, изберете възможно най-тесен диаметър, а ако имате по-дълга коса и сте фен на ретро прическите, изберете ротор с размери около 40 мм в диаметър.

Моделите с най-голям диаметър (над 55 мм), пък са вече доста по-професионални и служат за добавяне на сериозен обем или изправяне на много къдрава коса. 

Температура

Хубаво е да изберете четка с възможно най много настройки на температурата, така имате максимални възможности за употреба. 

За тънките коси е хубаво да се използват по-ниски градуси (около 150), за да се избегне изгаряне в краищата. 

За по-гъстите и здрави коси, обаче, можете да си позволите по-висока температура и да използвате вашата четка на около 180-190 градуса.

Качество

При такъв тип уред, разбира се, качеството трябва да е на първо място

Обърнете внимание на контрола над типа загряване на устройството, неговата функционалност и цялостната стабилност на конструкцията му.

Как да използвате най-ефективно електрическата си четка за изправяне на коса?

Ако вече сте се сдобили с мечтания уред и са ви нужни съвети за ефективно ползване, тук ще се опитаме да ви дадем най-полезните съвети, с които да постигнете желаните резултати.

Използвайте четката прецизно и отговорно!

Най-важна стъпка в перфектната употреба на устройството е защитата на вашата коса. 

След като сте измили косата си и сте използвали балсам или маска, е хубаво да използвате и термозащитен спрей, който да предпази косъма от изгаряне. 

Както по-горе споменахме, ако имате изтощена или суха коса, задължително използвайте настройката минимална или средна температура.

В случай че косата ви е гъста, можете да използвате максималната температура, но разбира се задължително трябва да сте използвали някаква термозащита предварително.

За получаването на по-дълготраен ефект, пък, можете да използвате стилизиращ лосион или спрей. 

Не забравяйте да се грижите и за електрическата си четка с внимание. 

Винаги преди да приберете устройството, например, е задължително то да се е охладило. В противен случай съществува риск то да се повреди или да навреди на средата около вас.

Пълноценното почистване на четкатасъщо е от изключителна важност, защото в противен случай устройството може да се повреди много по-лесно.

Косата, която е останала по барабана, трябва да се събере, също така мъхчетата трябва да бъдат премахнати (с клечка за зъби става най-лесно). 

Ако роторът на вашето устройство, пък, е разглобяем, можете да го почистите лесно от стилизиращите продукти,  като го потопите в разтвор на вода и сода за хляб.

Предприемайте тази стъпка, обаче, само ако ръководството на устройството позволява дезинфекция с течности!

 

Е, ако изборът на електрическа четка за коса все още ви се струва труден, ние сме тук да ви представим eдни от най-добрите модели на пазара..

1. Rowenta Express Air Brush CF6220F0С тази изглаждаща четка, безпроблемно можете да оформяте косата си само с едно движение. Моделът има функция на йонизиране, изсушава косата, в същото време я изглажда и изправя.
Купи сега

2. Remington Keratin ProtectТози уред има 3 настройки на температурата до 230ºC. Имате възможност за максимално доближаване до корените заради плоския връх на четката. Главата на четката има специални нагряващи перли, обогатени с бадемово масло и кератин, които подпомагат за перфектната грижа за косата. С нея стилизирането на косата става бързо и лесно със страхотни резултати.
Купи сега

3. AEG GB 5678Тази четка е подходяща за всички видове коса. Благодарение на йонизационната функция и и допълнителното покритие с турмалини, оформянето става по лесно заради антистатичния ефект. Разполага с лед индикатори, температурен диапазон 90-180° C, с бързо загряване и автоматично изключване. Освен всичко четката има удобен дизайн и възможност за закачане на стена.
Купи сега

4. Bellissima Magic Straight BrushТази четка е подходяща за всекидневно ползване. Моделът е с удобна функционалност и се справя отлично с изглаждането и изправянето на косата, в същото време я прави мека и блестяща.
Купи сега

5. Dafni 3DАко и вие сте от жените, които нямат време да висят с часове в салоните за красота, то тази четка за коса е идеална за вас. Моделът е с бърз процес на работа, интелигентна 3D структура и максимална температура: 185 ° С., която не уврежда косата, а я оставя мека и бляскава.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Eldom SE10Тази електрическа четка предотвратява наелектризирането на косата заради йонизационната си функция. Моделът разполага с масажна функция, LCD дисплей и елегантен, ергономичен дизайн с керамичен модул за отопление и автоматично изключване след 1 час без употреба.
Купи сега

7. ELITE SB-0438Тази електрическа четка за изправяне на косата е лека, практична и функционална. Моделът позволява лесно и бързо изправяне на косата, удобство при употреба и прецизен контрол над температурата на обработка на косъма.
Купи сега

4.2/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Ива Станчева пише

    Много полезна информация. Лично аз се ориентирах бързо и лесно в това, какво искам.
    Много благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!