Всички категории

8-те Най-Добри Термометри

Всички сме свикнали да използваме термометър още от ранно детство.


Когато ние или някой около нас се разболее или просто не се чувства добре – първото нещо е да измерим телесната температура.

И докато в някои домакинства все още може да се намери класически живачен термометър, годините минават и технологията напредва като следователно на пазара вече ни се предлагат много по-модерни термометри.

Ако искате да обновите стария си термометър или просто имате нужда от нов – в това кратко ръководство ще ви запознаем с всичко по-важно.

Така ще можете да направите по-добър избор и една цялостно по-информирана покупка. Ако пък нямате време или желание да четете изцяло това ръководство – просто продължете към края му, където ще намерите нашите предложения за конкретни термометри.

Видове термометри

Термометрите се делят на пет различни вида според това как се използват.

  1. Орални
  2. Ректални
  3. За чело
  4. За ухо
  5. За подмишница

Това на какъв вид термометър ще се спрете зависи изцяло от личните ви предпочитания и възрастта ви. Ако пък ви трябва термометър за бебе – модел за чело или ухо би бил по-удачен вариант от орален или ректален.

Инвазивните методи за измерване на телесната температура, например през ректума или устата, могат да бъдат по-неприятни и рискови в някои случаи.

Разбира се, има и универсални термометри, които могат да измерват на няколко места.

Нека разгледаме видовете термометри и според начина им на работа.

Живачни стъклени термометриКласически модел, който преди години беше единствен на пазара. В наши дни обаче тези термометри се смятат за остарели и опасни. Използват се за измерване на телесна температура орално, ректално или подмишнично. Самото измерване се разчита трудно.

Тъй като тези термометри съдържат живак, който е токсичен и се чупят лесно защото са стъклени, те не са особено безопасни.

Дигитални термометри

Електронните термометри са най-често срещани в наши дни. Хубавото при тях е, че им липсват недостатъците на живачните модели. При тях има цифров екран, който се разчита лесно. Няма никакви рискове от нараняване или счупване.

Инфрачервени термометри

Тези термометри използват инфрачервена технология за измерване топлината на дадена повърхност, включително и на човешката кожа. Най-голямото им предимство е, че измерват температурата за няколко секунди. С тях можете да измервате на чело или в ухо, като отново имат голям екран, който се разчита лесно.

Базални термометри

Използвай се специално за измерване на дори най-малките промени в температурата на женското тяло за да се разбере дали е настъпила овулация. Поставят се в ректума или под езика и са особено чувствителни, въпреки че рядко се използват в домашни условия.

Какво да търсите в един термометър


На пазара има страшно голям избор на всякакви термометри – вероятно се питате как да изберете най-подходящия? Всъщност, няма термометър, който да не е подходящ и да не ви свърши работа. Това важи особено ако го изберете така, че да отговаря на личните ви предпочитания.

Все пак нека разгледаме някои по-важни неща, които да търсите в даден модел термометър.

Удобство

Преценете колко лесно се използва избраният термометър. Вземете предвид дали той ще се ползва основно от вас, или от по-възрастен човек, а може би от малко дете.  Ако ще се използва от възрастен, дете или дори човек с недъг – уверете се, че термометърът е възможно най-лесен за използване и че измерванията му се четат лесно.

Точност

Това е може би най-важният фактор що се отнася до термометрите – а именно да измерва максимално точно телесната температура. Не поемайте излишни рискове с вашето здраве и това на околните. Изберете термометър, който е научно тестват и гарантира максимално точни измервания.

Време за реакция

Отминаха дните когато чакахме повече от 5 минути за измерване на температурата. Вече живеем в много по-модерни времена, а освен това повечето от нас имат забързано ежедневие. Защо трябва да губим много от ценното си време за измерване на телесна температура? Ако подобно нещо е също толкова важно и за вас – изберете термометър с бързо време за реакция.

Мерни единициВ България и цяла Европа използва Целзий, но все пак е добре да се уверите, че избраният термометър и в правилната мерна единица. Има голям шанс ако поръчвате от чуждестранен сайт той да е по Фаренхайт, което едва ли ще ви свърши работа (освен ако не ви трябва точно такъв термометър или пък искате да преобразувате мерните единици при всяко измерване).

Безопасност

Както споменахме вече стъклените живачни термометри са най-опасни защото са чупливи и токсични. Това обаче не важи за останалите термометри, така че няма какво да ви притеснява. Просто изберете модел, който е достатъчно здрав и надежден, като е добре да има и кутия или калъф за съхранение.

Най-добрите термометри

В случай, че все още не сте сигурни какъв термометър да си вземете – няма за какво да се притеснявате. Нека ви представим някои от най-добрите модели, които към момента могат да се намерят на пазара.

Просто изберете този, който отговаря най-добре на личните ви предпочитания и бюджет.

1. Ушен термометър Braun ThermoScan 7 IRT 6520Термометърът е само за измервания на телесна температура в ухо. Има инфрачервен сензор като самото измерване отнема не повече от 3 секунди.

Показателите са в градуси по Целзий.
Купи сега

2. Цифров термометър Beurer FT 09/1Дигитален модел, който има трицифрен дисплей и издава звуков сигнал при завършено измерване. Има памет с едно място. Точността на измерване е до 0.1 градуса по Целзий.

Термометърът е напълно водоустойчив и може лесно да се дезинфекцира. Работи с една LR41 батерия.
Купи сега

3. Дигитален безконтактен терметър Ou Bei DeБезконтактен инфрачервен термометър, който може да се използва за всякакви измервания, включително и на телесна температура. Измерването става бързо и лесно само с едно насочване. Има 32 профила за запазване на измерванията. Показанията се изписват на вградения LCD дисплей.

Точността му е до 0.2 градуса по Целзий. Работи с две ААА батерии.
Купи сега

4. Дигитален термометър Dr. Frei T-10Дигитален модел, който измерва телесна температура за около 60 секунди. Може да се използва орално, ректално и под мишница. Има памет за последното измерване. Точността на термометъра е 0.1 градуса по Целзий.

Работи с една батерия LR41 или SR41.
Купи сега

5. Дигитален термометър с дисплей ZenifiqueТермометърът е дигитален и може да се използва за измерване на телесната температура в уста, анус или подмишница. Има вътрешна памет, която съхранява до 60 предходни измервания. Измерването става за около 15 секунди.

Точността на модела е до 0.05 градуса по Целзий.

Оборудван е с лесен за разчитане LCD екран. Възможност за промяна на мерната единица между Целзий и Фаренхайт. Звуков сигнал в края на измерването. Вградени дата и час, както и будилник.
Купи сега

6. Термометър за телесна температура TERMAX CLASSICТова е медицински максимален термометър без живак. Изключително лесен е за използване.

Може да измерва орално, ректално и под мишница като времето за това е от 2 до 5 минути. Клинично тестван продукт.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Дигитален термометър EuropharmaДигитален модел термометър, който може да се използва за измерване на телесна температура под мишница.

Има вграден LCD дисплей, който се разчита лесно и издава звукова сигнализация при приключване на измерването.
Купи сега

8. Детски термометър биберон Andon KF201Това е специално разработен детски термометър с формата на биберон. Той измерва орално детската температура. Има LCD дисплей, който ясно показва измерванията.

Термометърът работи с една батерия LR41. Има функция за автоматично изключване от няколко минути след последното ползване.
Купи сега

3.8/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!