Всички категории

8-те Най-Добри Дифузери за Ароматерапия

Ако искате да разпръсквате етерични масла бързо, лесно и безопасно из дома си можете да го постигнете използвайки дифузер за ароматерапия.


Повечето потребители нямат представа какво точно представляват дифузерите и още повече как да изберат най-подходящия. Може би и самите вие сте пред изправени пред подобен проблем? Ако е така – няма за какво да се притеснявате.

В това кратко ръководство ще засегнем всичко необходимо откъм информация за дифузерите за ароматерапия и в края дори ще ви предложим някои от най-добрите модели на пазара.

Разпръскване на етерични масла

Известно е, че етеричните масла имат множество полезни свойства, включително помагат за по-добрата почивка, подобряват настроението и засилват имунната система.

Един от по-популярните начини за разпръскване на етерични масла е чрез използването на дифузер.

Видове дифузери за етерични масла


На пазара има четири основни вида дифузери за ароматерапия. Ще разгледаме по-подробно всеки от тях и ще уточним какви предимства и недостатъци имат те.

Ултразвукови

Тези дифузери разчитат на електронни честоти за създаването на вибрации, които водят до разпръскването на тънка мъгла от вода и етерични масла във въздуха.

Те са за предпочитане тъй като изпускат маслата чрез вибрации, а не чрез тяхното загряване, което може да намали ползите им. Понеже ултразвуковите дифузери разпръскват смес от вода и етерични масла, те също така служат и като овлажнител за въздух.

В допълнение, повечето модели на пазара имат опция за автоматично включване и изключване като по този начин контролират разпределението на етерични масла и гарантират безопасността на потребителя.

Ултразвуковите дифузери за етерични масла са сравнително тихи, издръжливи и евтини.

ТоплинниТози вид дифузери разчитат на топлината за загряването на етеричните масла и изпускането им във въздуха.

Обикновено най-добрите модели от този вид загряват с електричество етеричните масла, но на пазара се срещат и други.

Въпреки че топлинните дифузери за ароматерапия са евтини, самото загряване на етеричните масла може да измени химичния им състав и да намали ползите им за здравето.

Пулверизиращи

Подобно на дезодорант, пулверизиращите дифузери изпускат големи количества етерични масла във въздуха чрез пръскане. Пулверизаторът разделя маслата на дребни молекули и ги разпръсква в атмосферата под формата на миниатюрни капки.

Понеже този тип дифузери не разреждат етеричните масла чрез загряване или с вода, те изпускат маслата с по-силна концентрация. И тъй като самите етерични масла са разградени до дребни молекули, абсорбирането им в тялото става много по-лесно.

Имайте предвид, че пулверизиращите дифузери за ароматерапия са по-скъпи, по-чупливи и шумни от другите видове.

Също така те харчат етеричните масла по-бързо, тъй като не ги разреждат при изпускане във въздуха.

Изпарителни

Този вид дифузери превръщат етеричните масла от течно в газообразно състояние и ги разпръскват във въздуха с помощта на вентилатор. При тях етеричните масла капят върху подложка или филтър под вентилатора преди да бъдат разпределени. 

Изпарителните дифузери за ароматерапия могат да разпръскват маслата доста бързо и обикновено са сравнително евтини. Имайте предвид, че този метод на разпръскване не е балансиран и по-леките съставки в етеричните масла се изпускат по-бързо отколкото по-тежките и съответно терапевтичните ползи от ароматерапията се нарушават.

Заради това се препоръчва използването на изпарителен дифузер само за лична употреба и в малки помещения.

Предимства при използване на дифузер за ароматерапия

Чрез дифузер за етерични масла можете по най-безопасния начин да направите така, че домът ви да ухае невероятно добре.

При ароматните свещи има риск децата или домашен любимец да се изгорят или дори от пожар, докато с дифузерите няма.

Най-лошото нещо, което може да се случи е някой да бутне самия дифузер и нещо да се разлее.

Въпреки че едно от най-често срещаните приложения на дифузерите за ароматерапия е да се внесе приятен и отпускащ аромат в дома, има и други ползи от използването на такъв.

Етеричните масла имат редица благоприятни свойства за здравето, подобряват настроението и улесняват заспиването.

Така например ако имате проблеми със съня, разпръскването на етерични масла от лайка или лавандула може да ви помогне.

Също можете да извлечете ползи ако имате респираторни проблеми. Маслото от чаено дърво има антимикробни свойства, а маслата от мента и евкалипт пък могат да улеснят значително дишането и да прочистят дихателните ви пътища.

Антимикробните свойства на етеричните масла ще ви пазят от разболяване и могат да помогнат за по-бързото оздравяване ако вече сте болни.

Дифузерите за етерични масла могат да се използват дори за отблъскване на насекоми. Много от летящите и жилещи насекоми не харесват кедър и карамфил, съответно използването на масло от тях ще ги държи надалеч.

Какво да търсите в един дифузер за ароматерапия

теричните масла са скъпи и е добре да извличате максимална полза от тях. Когато избирате дифузер е добре да потърсите модел, който има достатъчно голям резервоар за вода, за да може да работи непрекъснато с часове без нужда от доливане.

Обем на резервоара

Големият резервоар също така ще позволи на дифузера да създаде достатъчно голяма мъгла и по този начин да насити добре с етерични масла помещението.

Също така е важно ако водата свърши той да се изключи автоматично – по този начин няма да изразходва енергия и няма риск да се повреди.

Разпръскване

Добрият дифузер ще ви позволи да изберете точно какво количество да разпръсква. В зависимост от това къде държите уреда може да искате по-малко или по-голямо количество ароматна мъгла. Има много модели на пазара, които ще ви позволят да настроите количеството и дори колко често да се разпръскват етерични масла.

Таймер

Функцията ви позволява да настроите колко време да работи дифузерът. Може би не искате той да разпръсква етерични масла през нощта докато спите или пък през деня докато не сте вкъщи.

Също така работейки постоянно ще изразходва по-бързо етеричните масла.

Нива на шум

Колко тихо работи дифузерът може да е важно за вас, особено ако не искате да ви разсейва докато се опитвате да се концентрирате или пък ще е поставен в помещение, в което се почива и спи.

Също така ако един дифузер е труден за използване, протича или трябва да се чисти по-често от веднъж седмично, може да ви донесе по-скоро негативни емоции отколкото обратното.

Нощна лампаНякои електрически дифузери за етерични масла могат да имат и опцията да работят и като нощна лампа. Много хора намират меката слаба светлина за успокояваща. Също така децата, които не обичат да спят на пълна тъмнина също могат да харесат подобна функция.

Според модела може да имате и опцията сами да настроите яркостта на лампата или да я изключите напълно.

Най-добрите дифузери за ароматерапия

Ако все още изпитвате затруднения в избирането на правилния дифузер – няма за какво да се тревожите. Ще ви помогнем като ви предложим някои от най-добрите дифузери за ароматерапия.

1. Дифузер за етерични масла и ароматерапия Beper 70.411С този дифузер ще можете да се насладите на ароматерапия с естествени етерични масла в своя дом.

Моделът е с пулверизатор и има три скорости на разпръскване.

Функция за автоматично изключване. Вградена нощна лампа с ефект на дъгата и седем различни цвята.
Купи сега

2. Ултразвуков дифузер Aroma mama ExcellenceТози модел работи с ултразвук. Има красив корпус от керамика и модерен дизайн. Може да се управлява дистанционно от смартфон. Има и вграден говорител за слушане на музика.

Размерът на резервоара е 300 милилитра. Функция за нощна лампа като може да свети в седем различни цвята.

Дифузерът е подходящ за помещения до 70 квадратни метра. Има възможност за регулиране на интензитетът на разпръскване и автоматично спиране.
Купи сега

3. Дифузер и овлажнител InnovaGoodsУред две в едно, който служи като ултразвуков дифузер за ароматерапия и като овлажнител за въздух. Има вградена лампа и функция за автоматично изключване.

Издържа до 7 часа непрекъсната работа. Капацитетът на резервоара му е 130 милилитра.
Купи сега

4. Арома дифузер МоханаДифузер за ароматерапия с ултразвук, изработен от полипропилен. Разполага с десет различни нива на интензитет на разпръскване.

Има функция за автоматично спиране и може да се използва и като нощна лампа.
Купи сега

5. Ултразвуков арома дифузер Givelin OceanПреносим дифузер за етерични масла, който разпръсква чрез ултразвук. Има вградена нощна лампа и различни светлини, звукова сигнализация и регулиране интензитета на разпръскване. Вграден таймер за предварително задаване времето на работа.

Капацитетът на резервоара му е 250 милилитра.
Купи сега

6. Дифузер за ароматерапия с етерични масла – ETERIM 120Дифузерът използва етерични масла и може да се използва за домашна ароматерапия. Оставя помещението е приятен аромат, който намалява стреса и води до по-спокоен сън и същевременно овлажнява и въздуха.

Има и функция за нощна лампа, която може да се настрои между седем различни светлини. Разпръскването на етерични масла става с водна пара.

Капацитетът на резервоара е 120 милилитра.

Работата с един резервоар според настройката варира от 3 до 6 часа. Автоматично изключване при свършване на водата. Нивото на шум при работа е под 35 децибела.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Овлажнител за въздух Medisana AH660Уредът може да се използва като дифузер за ароматерапия и като овлажнител за въздух. Работи на принципа на разпръскване с пара. Има функции за темпоризатор и за автоматично спиране.

Бял на цвят с изключително красив дизайн, който може да пасне идеално към обзавеждането на всеки дом.
Купи сега

8. Арома дифузер Astomi 200Моделът работи с пара и ултразвук и е изключително преносим. Има вградена нощна лампа и възможност за автоматично спиране. Звукова сигнализация и таймер. Може да се използва за помещения с площ до 15 квадратни метра. Работи до 9 часа с едно зареждане.

Резервоарът му е с капацитет от 200 милилитра.
Купи сега

3.9/5 - (30 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!