Всички категории

8-те Най-Добри Гофретници

Гофретите са твърде вкусни и предпочитани, че да ги ядем само на закуска и то при специален повод.


Именно затова много от нас предпочитат да си ги хапват възможно най-често. За цената на няколко поръчки на гофрети от ресторант реално можете да си вземете гофретник и с негова помощ да си приготвяте пресни и вкусни гофрети вкъщи по всяко време.

Гофретите съчетават в себе си перфектната комбинация от мекота и хрупкавост, а освен това са универсална храна защото могат да се ядат с абсолютно всичко.

С помощта на един добър гофретник и правилната смес ще можете да си приготвяте гофрети когато и както искате.

На пазара обаче има прекалено много марки и модели гофретници и понякога избирането на правилния може да бъде сравнително сложна задача.

Ако се питате дали е удачно да инвестирате пари в покупката на гофретник и как да изберете най-добрия според бюджета си – именно това ще засегнем в краткото ни ръководство. В него ще ви представим всичко по-важно като информация относно избирането и покупката на гофретник.

В края дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите модели на пазара.

Какво да вземете предвид при избора

Видове гофрети

Може би знаете, че в кулинарията има няколко вида гофрети. Съответно първото нещо, което трябва да решите е какви гофрети искате да си приготвяте. Видовете гофрети са именувани въз основа на своя произход. Нека ги разгледаме по-подробно:

Брюкселски гофрети


Брюксел е известен именно със своите невероятно вкусни гофрети. Обикновено сместа за тях се прави от бити белтъци и мая. Именно тези съставки придават на гофретите уникално пухкавата текстура, която ги прави толкова популярни.

Обикновено се сервират с плодове, сметана, пудра захар или сладолед. Още една отличителна черта на Брюкселските гофрети е, че са по-дебели и меки, а отгоре хрупкави. Формата им обикновено е правоъгълна.

Американски гофрети

Сместа за тези гофрети е обогатена с бакпулвер. Затова изпечени те са по-тънки и плътни. Обикновено имат текстура на малки квадратчета, които при заливане със сироп или топинг задържат същите.

Самата смес също е изключително проста, което прави Американските гофрети бързи и лесни за приготвяне. Могат да се сервират с топинги, сиропи и като тестен продукт към яхния, чили и т.н.

Лиежки гофрети

Този вид гофрети са по-плътни и по-сладки. Сместа с мая, от която се приготвят е заимствана от тестото за кифлички. Лиежките гофрети се характеризират с карамелизирана повърхност, която се придава от перлената захар.

В края на процеса на приготвяне гофретите се поръсват именно с перлена захар за допълнителна текстура. Заради карамелизираното покритие гофретите не се отвръщат и не попиват толкова различните сладка, топинги и т.н. Това ги прави идеални за поднасяне със сладко, сладолед и топинги. Но истината е, че възможностите са безгранични и можете да ги ядете с каквото пожелаете. Неравните и незавършени краища също са характерни за Лиежките гофрети.

Белгийски гофрети


Може би ще се изненадате, но Белгийските гофрети всъщност не произхождат от Белгия. Всъщност те са алтернатива на Брюкселските гофрети, която произлиза от Северна Америка. Тези гофрети са големи и дебели, но се правят с бакпулвер, вместо с мая.

Обикновено се сервират за закуска или десерт след основното хранене. Кога и как вие ще ги ядете – зависи изцяло от вас. Краищата им са завършени и могат да се срещат в различни форми – основно правоъгълна или кръгла.

Брой гофрети

Колко на брой гофрети може да приготви един гофретник също е много важен фактор. В зависимост от това за колко човека искате да приготвите гофрети – трябва да прецените и какъв уред ще ви свърши най-добра работа.

Обикновено повечето гофретници могат да правят една или две гофрети наведнъж.

Единични гофретници

Те имат една горна и една долна плоча, която се нагряват и приготвят една гофрета като я пекат едновременно и от двете страни.

Могат да се използват за по-малки домакинства или ако нямате намерение да правите гофрети толкова често.

За един час с подобен гофретник можете да очаквате от 20 до 35 изпечени гофрети.

Двойни гофретници

Те имат две отделения за печене и отново имат нагряващи плочи от двете страни. По този начин пекат двустранно не една, но две гофрети едновременно.

С подобен гофретник можете да приготвите от 40 до 60 гофрети за един час. Това го прави по-добър избор за по-големи семейства или ако искате да приготвяте гофрети по-често.

Някои модели дори имат контрол на температурата, което ви позволява да печете гофретите според индивидуалните предпочитания и вкус на всеки.

Едностранни двойни гофретници


Тези модели могат да приготвят по две гофрети едновременно, но ги пекат едностранно – това означава, че ще трябва да ги обръщате.

Дизайнът им не е толкова удобен, но могат да се използват спокойно в едно по-малко домакинство.

Най-голямото им предимство е, че са много по-компактни откъм размер в сравнение с другите двойни гофретници.

Материали и поддръжка на плочите

Що се отнася до материалите за изработка на гофретниците и плочите им – обикновено те са стомана, алуминий, чугун и незалепващо покритие. Що се отнася до размерите на самите гофрети и джобовете им – те варират според конкретния модел гофретник и неговите плочи. Някои модели гофретници имат сваляеми плочи, което ги прави по-лесни за почистване.

Всеки материал има своите предимства и недостатъци, особено когато става въпрос за почистване и поддръжка. Нека разгледаме по-детайлно всеки от тях:

Формована стомана

Предимства:

 • Устойчива на надраскване и висока издръжливост
 • Равномерно разпределение на топлината
 • Може да се мие в съдомиялна машина

Недостатъци:

 • Времето за печене е по-дълго
 • Времето за предварително загряване също е по-дълго

Алуминий

Предимства:

 • Енергийно ефективен материал
 • Загрява много бързо
 • Бързо печене

Недостатъци:

 • Повърхността е податлива на драскотини и вдлъбнатини
 • Плочите трябва да се мият на ръка

Незалепващо покритие

Предимства:

 • Лесно почистване и поддръжка
 • Гофретите се отлепват светкавично и лесно

Недостатъци:

 • Покритието се драска лесно и може да се повреди
 • Плочите трябва да се мият на ръка

Чугун

Предимства:

 • Оптимална издръжливост и здравина
 • След допълнителна обработка повърхността може да стане незалепваща
 • Отлично задържане на топлината

Недостатъци:

 • Времето за предварително загряване е по-дълго
 • Трябва по-честа поддръжка на плочите

Форма и размериКакво още трябва да вземете предвид когато избирате гофретник? Не забравяйте формата и размерите на уреда. Обикновено те са пряко свързани с това какви по форма и размер гофрети ще печете.

Съответно ако предпочитате основно Брюкселски гофрети – изберете гофретник с правоъгълна форма. Ако пък искате Лиежки гофрети – изберете модел с неправилна форма или този, който пасва най-добре в кухнята ви. За Белгийски гофрети можете да се спрете на кръгъл гофретник. За Американски гофрети можете да изберете или кръгъл или квадратен гофретник.

Също така проверете плочите и се уверете, че дебелината на гофретите и дълбочината на джобовете им ще отговарят на изискванията ви. Това също е не по-малко важно при избирането на гофретник.

Разбира се, добре е да съобразите формата и размерите му и според наличното място в кухнята и шкафовете при съхранение.

Допълнителни екстри

Технологиите непрекъснато се развиват и семпли кухненски уреди като гофретниците също вече имат някои полезни екстри. Например таймер за печене може да ви бъде от полза.

Ако сте достатъчно заети с други задачи в кухнята, вероятно лесно може да забравите за гофретите и кога да ги извадите. Съответно един таймер, който да ви напомни за това или да спре печенето би бил от голяма полза.

Повечето таймери работят на принципа да издадат специфичен звук при минаването на определено време или при пълното изпичане на гофретите. Така ще можете да се концентрирате и върху останалите си задачи и просто да извадите гофретите когато е време и да сложите нови да се пекат.

Ако решите, че искате двоен гофретник – някои от тях имат два независими един от друг таймери.

Също така на пазара се срещат модели, които имат възможност за регулиране температурата на печене. В съчетание с таймер можете бързо и лесно да персонализирате текстурата и вкуса на гофретите според личните си предпочитания. Освен това с подобни екстри ще можете да експериментирате и да оптимизирате сместа за гофрети, както и степента на изпичане.

Заключение


Ако сте прочели до край това ръководство – то вече имате поне бегла представа как да изберете един гофретник. Добрите новини са, че на пазара има достатъчно много марки и модели и все ще намерите подходящия за вашите нужди и бюджет.

Просто се уверете, че преди да започнете с избирането сте решили какви гофрети ще приготвяте, за колко души, колко често и какви екстри биха ви били от полза.

Най-добрите гофретници

Ако все още изпитвате затруднения в избирането на гофретник самостоятелно или нямате времето или желанието да го правите – няма за какво да се притеснявате. Приготвили сме ви някои от най-добрите гофретници на пазара като има избор за всеки вкус и бюджет.

Просто изберете моделът, който ви пасва най-добре и съвсем скоро ще можете да се наслаждавате на прясно изпечени домашни гофрети.

1. Гофретник Beper BT.603YГофретникът е компактен и много лесен за почистване. Прави една голяма гофрета, която може лесно да се раздели на пет по-малки с формата на сърце. Плочите са с незалепващо покритие.

Моделът има две индикаторни лампи – червена при приготвяне и зелена за достигане на температура за печене.

Корпусът е изработен от пластмаса, а плочите от алуминий. Мощността му е 1000 вата. Термостатът е механичен. Има защита против прегряване, система против хлъзгане и винаги студена при допир ръкохватка.
Купи сега

2. Гофретник Trisa Waffle PleasureМоделът има елегантен дизайн и може да прави една голяма гофрета, която да се раздели на пет по-малки с формата на сърце. Нагревателните плочи са с незалепващо покритие.

Има безстепенно регулиране на температурата на печене, както и светлинен индикатор за готовност за работа.

Мощността на гофретника е 1000 вата, а термостатът е механичен.
Купи сега

3. Уред за вафли FIRST FA-5305-3-WIДвоен гофретник, който може да приготви до четири гофрети с формата на вафла. Има светлинен индикатор за работа и температура и механичен термостат.

Плочите са с керамично незалепващо покритие. Мощността на модела е 1100 вата.
Купи сега

4. Гофретник ZEPHYR ZP 1442 GDГофретникът може да пече една голяма гофрета, която лесно да се раздели на пет по-малки със сърцевидна форма. Снабден е с топлоизолиран корпус от неръждаема стомана.

Има светлинен индикатор за работа и възможност за регулиране на температурата.

Мощността му е 1200 вата, а термостатът е механичен.
Купи сега

5. Гофретник Elekom EK 104Този гофретник е с мощност от 1000 вата и може да приготви една гофрета, която да се раздели на няколко по-малки. Има пет нива на мощност, от които можете да избирате.

Механичен термостат и контрол на температурата. Плочите са с незалепващо покритие.

Има и ръкохватка, която винаги остава студена при допир.
Купи сега

6. Гофретник Star-Light WMH-700WМоделът е изработен от алуминий в черен цвят и има мощност от 700 вата. Може да приготвя една голяма гофрета, която впоследствие да се раздели на пет по-малки.

Термостатът е механичен и има възможност за температурен контрол. Незалепващо покритие на плочите.

Студена на допир ръкохватка за безопасност.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Гофретник Clatronic WA 3492Гофретникът е с мощност от 1000 вата и има механичен термостат. Възможност за контрол на температурата на изпичане. Плочите са с незалепваща повърхност.

Снабден е с винаги студена при допир ръкохватка против изгаряне.

Диаметърът на повърхността за печене е 18 сантиметра, което означава, че гофретите ще имат същия диаметър.
Купи сега

8. Гофретник Andrew James AJ001315Този гофретник може да приготви до четири гофрети наведнъж и има мощност от 1100 вата. Възможност за настройване на температурата на печене.

Плочите са с незалепващо покритие. Има светлинен индикатор за работа и температура.
Купи сега

3.2/5 - (11 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
 1. Нели Иванова пише

  Като отидох с магазина да си купя ГОФРЕТНИК продавачката ме пита какъв ДЪЛБОК ИЛИ ПЛИТЪК.КАЖЕТЕ КАКЪВ ДА СИ ВЗЕМА.

 2. НИНА пише

  КУПЕТЕ СИ 1300 ВАТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!