Всички категории

7-те Най-Добри Дрегери

Обичате да излизате на почерпка с приятели, но сте шофьори?

Е, значи е удачно да се запасите с личен дрегер!

Вероятно поне веднъж сте попадали в дилемата дали да пиете заедно със своите приятели или да останете трезвени, за да се приберете с колата.

Това със сигурност е неудобна ситуация. Ако празнувате повод на някой близък не искате да го обидите като откажете почерпката или не участвате в забавлението. От друга страна, не желаете да ползвате такси и да се лишавате от удобството да пътувате със собствената си кола.

Това означава, че се налага да избирате едното или другото, за да сте сигурни, че няма да си навлечете неприятности или още по-лошо – да поставите в опасност здравето си и това на околните.

Сигурно ви се е искало да имате повече свобода? За щастие това вече е възможно благодарение на личните дрегери!

С тяхната помощ ще имате възможността да консумирате по-голямо разнообразие от напитки когато посещавате някое заведение. В края на вечерта ще можете да премерите нивата на алкохол в кръвта и да вземете информирано решение дали да шофирате.

Независимо дали все още се чудите дали имате нужда от личен дрегер или търсите най-подходящия модел за вас – имате късмет!

В следващите редове ще ви представим най-важната информация за дрегерите, с която трябва да се запознаете. Накрая сме ви подготвили и някои предложения за най-добрите дрегери на пазара у нас към момента.

Какво представляват дрегерите и какви са ползите от тях?

Накратко казано, дрегерите са устройства, предназначени да измерват наличието на алкохол в кръвта на човека, който го използва.

Самото наименование, с което тези продукти са известни у нас и по света, всъщност произлиза от една от първите и най-големи компании-производители – немската марка Dräger.

Устройствата за измерване на алкохола в кръвта се използват както от служителите на реда по време на проверка, така и от обикновените граждани. Дрегерите за лично ползване влизат в употреба най-вече когато някой е консумирал алкохол и иска да вземе най-доброто решение, съобразено с неговото състояние.

Важно е да се отбележи, че те не заменят професионалните дрегери и не могат да служат за оправдание пред органите на реда. По време на полицейска проверка вие ще трябва да минете и през тяхното устройство независимо от резултатите, които вашият дрегер е показал.

Ако все още се чудите за какво може да ви послужи личният дрегер ви препоръчваме да обмислите следните му предимства.

Безопасност

С помощта на личния дрегер ще можете по всяко време да проверявате нивата на алкохол в кръвта. Когато дойде момент да се прибирате ще можете да прецените дали е безопасно да шофирате или е по-удачно да си хванете такси.

Това може да ви спести много главоболия, неприятности и най-вече – да запази здравето и живота ви.

Не е тайна, че шофирането в нетрезво състояние взима милиони жертви по целия свят всяка година.

Най-малкото подобна недообмислена постъпка може да донесе сериозни наказания.

В България допустимата стойност за шофиране е 0,5 промила. Ако надвишите тази стойност ви грози парична глоба и отнемане на книжката за определен период от време.

Ако, пък, шофирате с повече от 1,2 промила алкохол в кръвта, то това се счита за престъпление. Освен вече споменатите мерки, властите могат да ви накажат и с лишаване от свобода.

Е, за щастие лесно можете да избегнете подобни неприятности като се снабдите с личен дрегер. Той ще ви дава актуална информация за вашето състояние, за да се погрижите за вашето здраве и безопасност.

Достъпни и лесни за употреба

Както вече стана ясно, в днешно време дрегерите не се използват само от полицейските служители.

Все повече хора се снабдяват с подобни устройства, а по-голямото търсене води и до по-голямо предлагане на пазара. Поради тази причина дрегерите вече са достъпни за всеки и лесно може да ги откриете в почти всеки магазин за техника.

Освен това, те са и изключително лесни за употреба, което ги прави и още по-достъпни и практични.

Не е нужно да сте експерт в сферата на технологиите, за да използвате вашия дрегер. Простото му устройство прави дрегера подходящ за всеки. Може да сте сигурни, че ще се справите с него и че ще можете да го използвате пълноценно.

Бързина и точност

Дрегерите са изключително практични и що се отнася до начина им на работа.

Те са изработени именно с целта да отчитат резултатите само за няколко секунди. Освен това, те дават информация за точното количество алкохол в кръвта.

Освен това, можете да го използвате многократно и да измервате състоянието си няколко пъти подред.

Това позволява да следите прецизно колко може да пиете когато сте навън и да вземате премерени решения, съобразени със състоянието ви във всеки един момент.

Компактност

Този вид устройства са малки и леки, което ги прави и лесно преносими.

Те дават възможността да ги носите в джоба или в чантата, без да заемат много място.

Така ще имате възможността да мерите стойностите на алкохол в кръвта от всяко едно място. Независимо дали сте излезли на бар с приятели, почерпили сте се в офиса или сте отишли на почивка в някоя къмпинг зона, ще можете да получавате информация за вашето състояние навсякъде.

Какви видове дрегери съществуват?

Както професионалните, така и дрегерите за лично ползване се различават значително един от друг. Най-голямата особеност при всеки продукт е видът сензор, с който разполагат.

Именно сензорът е този, който отчита нивата на алкохол в кръвта, затова е важно добре да обмислите точно кой вариант предпочитате.

Електрохимични дрегери

Този вид дрегери измерват концентрацията на алкохолните молекули във въздуха, издишан от човека.

Те са известни със своята точност и дават подробни резултати.

Още едно тяхно предимство е, че отчитат само и единствено молекулите на етанол. С други думи няма нужда да се притеснявате, че дрегерът ще даде фалшив положителен резултат. Това обикновено става, когато устройството засече други молекули, които може да намират в тялото ви ако страдате от определена болест например.

Е, с електрохимичните дрегери такава опасност не съществува!

Инфрачервени оптични дрегери

Тези устройства излъчват инфрачервена светлина. Ако в дъха ви има алкохолни молекули, дрегерът ще проследи как те абсорбират лъчите и така ще дадат информация за състоянието ви.

Те са доста точни в измерването и рядко дават фалшиви резултати.

За сметка на това, обаче, изискват доста поддръжка и се продават на много по-висока цена.

Полупроводникови дрегери

Както става ясно от името, в този вид дрегери има поставен полупроводник. При измерването устройството трябва да проследи как алкохолът в дъха ви променя електрическия поток щом стигне до въпросния полупроводник.

Тези дрегери са по-евтини и затова са предпочитани за лично ползване от хората, които не виждат причина да инвестират в по-скъп продукт.

Важно е да се отбележи, че полупроводниковите дрегери понякога реагират и на други вещества в дъха на този, който ги употребява.

В случай, че сте редовен пушач, следвате особен хранителен режим или страдате от диабет бъдете внимателни, тъй като дрегерът може да даде фалшив положителен резултат! Това е и причината този вид устройства да не се използват в професионална среда.

Какво да имате предвид при закупуването на дрегер?

Разбира се, дрегерите не се различават само по сензора и начина си на работа. На пазара се предлага широко разнообразие от продукти, които значително се различават едно от друго, за да задоволят желанията на всеки.

За ваше улеснение сме подбрали основните характеристики на дрегерите в продажба, на които трябва да обърнете внимание.

Дизайн

Що се отнася до оформлението на дрегерите, те се разделят на два вида.

Активните дрегери имат мундщук, в който трябва да духнете, за да проработи устройството.

Това приспособление служи, за да предпази сензора и останалите вътрешни части от замърсяване. Поради тази защита се предполага, че този вид устройства са по-точни в измерването.

Пасивните дрегери, пък, имат отвор или дупка, през която дъхът стига до сензора.

Според някои този тип дрегери не са толкова точни, тъй като са по-уязвими към замърсяване. Освен това, човекът може да не уцели сензора от първия път.

За сметка на това, при този тип дрегери няма да се притеснявате, че ваш близък или приятел е използвал същия мундщук преди вас.

Размер

Почти всички дрегери на пазара са пригодени за лесно пренасяне в джоба на якето или чантата.

Макар да изискват определен обем, тъй като съдържат важни части, те все пак са сравнително малки и леки, за да не ви пречат когато сте навън.

Разбира се, точният размер на вашия дрегер ще зависи от личните ви предпочитания и нужди.

Ако държите на прецизното измерване и точните резултати може да се насочите към по-големите дрегери, които са с по-сложно устройство.

В случай, че търсите възможно най-компактния вариант, пък, може да предпочетете по-малък модел.

На пазара се предлагат дори дрегери ключодържатели.

Те са толкова малки, че можете да ги носите на връзката с ключовете навсякъде със себе си. Така дрегерът винаги ще е на разположение и няма да се притеснявате, че сте го забравили у дома.

Съществуват и сгъваеми модели, чиито мундщуци се прибират.

Така устройството ще заема още по-малко място в джоба ви и ще бъде още по-лесно за пренасяне.

Калибриране

Всички дрегери се продават калибрирани и готови за употреба.

Това означава, че няма нужда вие да настройвате апарата или да въвеждате стойности, за да получите точни резултати от устройството.

С времето, обаче, проверките ще стават все по-неточни и в един момент ще се наложи дрегерът да бъде рекалибриран.

Това обикновено става като изпратите устройството обратно в компанията-производител срещу определена сума за поддръжка.

За ваше улеснение някои компании вече предлагат и предварително калибрирани части, които можете да си купите и замените с вече изхабените.

Запомнете, че е добре да рекалибрирате апарата на всеки 6 до 12 месеца и дори по-честно ако го използвате редовно.

Захранване

Всички дрегери, които ще откриете по магазините, работят на батерии.

По-евтините модели функционират със сменяеми, еднократни батерии. Това означава, че редовно ще трябва да следите състоянието на устройството и дали не е време за смяна на захранването.

Ако не го направите може дрегерът да ви предаде именно в момента, когато имате най-голяма нужда от него.

Именно затова на пазара се предлагат и по-висок клас дрегери, чиято батерия може да се зарежда.

Освен, че ще си спестите разходите за еднократни батерии, с този вид дрегери ще сте сигурни, че той винаги ще ви служи пълноценно.

Функционалност

Дрегерите на пазара се различават значително и по допълнителните функции, които притежават. Тяхната цел е допълнително да ви улеснят в използването на апарата или да го направят по-издръжлив и полезен.

Едно от най-належащите допълнения със сигурност са сменяеми мундщуци.

Вероятно се досещате, че дрегерите с подобни аксесоари, са далеч по-хигиенични от останалите.

Ако възнамерявате да заемате дрегера си на останалите членове на вашата компания, се уверете, че не употребявате един и същ мундщук. В противен случай това може да доведе до замърсяване, лоши последствия за здравето ви или неточни резултати.

Някои от по-модерните продукти могат да се свързват към телефоните.

Така те ще изпращат подробна информация за състоянието ви във формата на съобщение. Някои дори могат да улеснят обаждането на такси ако резултатът надвишава определени стойности.

Голяма част от дрегерите разполагат също със звукови сигнали за включване, изключване, изтощена батерия или получени резултати.

Други, пък, предлагат опция за автоматично изключване след определен период от време.

Това със сигурност ще спести живота на батериите, а от там ще облекчи и джоба ви.

В допълнение някои дрегери са снабдени и с контрол на издишването.

При неправилно издишване или неподходяща проба устройството ще ви уведоми, че е нужен повторен опит, вместо да дава неточни резултати.

Не на последно място, почти всеки дрегер разполага с дисплей.

Все пак измерените стойности трябва да бъдат показани на място, където да ги виждате добре. По-голямата част от продуктите са със LCD или LED екран, който често е украсен и с цветна подсветка.

По какъв начин трябва да се отнасяте с дрегера?

Макар дрегерите да гарантират точни резултати, трябва да спазвате някои изисквания за употреба, ако искате отмерванията да бъдат прецизни.

Препоръчително е да използвате уреда поне 20 минути след консумацията на храни и напитки.

Остатъците от погълнатите вещества могат да объркат уреда и да дадат фалшив положителен резултат.

Освен редовната калибрация, за която вече споменахме, се налага и редовно сменяне на мундщука.

Не е редно той да се използва многократно от голяма група хора, тъй като алкохолните молекули остават по него и могат да повлияят на резултатите.

Що се отнася до опазването на уреда, трябва да сте изключително внимателни.

Съхранявайте апарата на хладно и сухо място и се постарайте да не влиза в контакт с вода или пряка слънчева светлина, за да не се повреди.

Когато излизате с него го пренасяйте в специална торбичка или твърд кейс. Така ще го предпазите от наранявания, замърсявания и влага.

Важно е да ограничите почистването на дрегера само до външния корпус.

Ако апарата ви се стори мръсен може да го избършете със сух парцал.

В никакъв случай не го мокрете и не се опитвайте да чистите вътрешните части. В повечето случаи това е задача на компанията-производител, която ще почисти устройството по време на рекалибрацията.

 

Е, надяваме се предоставената информация да ви е от полза при закупуването и употребата на вашия нов дрегер.

Запомнете от нас, обаче, ценен съвет – генерално избягвайте да шофирате след консумация на алкохол. Поставете сигурността на вас и околните на първо място.

Ако, обаче, желаете да си осигурите малко повече свобода, подберете перфектния дрегер, който експертно да ви консултира дали е безопасно да седнете зад волана…

1. Алкохолен дрегер LampaТози дрегер е с полупроводник и е с пасивен дизайн, иначе казано, разполага с отвор, през който става измерването. Снабден е с LED дисплей с оранжева подсветка и са му нужни едва 15 секунди, за да загрее, и по-малко от 5 секунди, за да даде резултатите.
Захранва се с две алкални батерии. В допълнение има и звукови сигнали, както и опция за автоматично изключване след около 15 секунди без употреба.
Купи сега

2. Дрегер за алкохол Clatronic AT 3605Ощe един пасивен дрегер, който, обаче, разполага с цели два LCD дисплея. Освен, че измерва нивата на алкохол в кръвта, устройството има също аларма за предупреждение при достигнати определени стойности. Предлага също опцията за автоматично изключване, за да не се изтощават излишно батериите.
Купи сега

3. Дрегер за алкохол PhutureТози компактер дрегер се отличава със своята елегантна и изчистена визия в семпъл черен цвят. Работи с електрохимичен сензор, а дизайнът му е активен – мундщукът се намира под капачката, която го предпазва от замърсяване. Резултатът, пък, може да видите на LCD екрана с червена подсветка.
Купи сега

4. Дрегер за алкохол Autoexpress LCD AL6Следващото ни предложение е активен дрегер с 5 сменяеми мундщука и капак, който да ги предпазва. Четливият LED екран със синя подсветка показва резултатите за по-малко от 5 секунди, а за загряването на устройството са нужни около 20 секунди.
Захранва се с три еднократни батерии, а системата от звукови аларми ще ви уведомява при включване и изключва не устройството, при надвишени измерени стойности и при изтощена батерия. Дрегерът се изключва автоматично след като не го ползвате известно време.
Купи сега

5. Дрегер за алкохол AlcoFind AFM-5Този активен дрегер е с електрохимичен сензор и компактер черно-бял дизайн. Има два режима на работа. При самостоятелния режим той показва дали нивата на алкохол в кръвта ви са под или над зададената норма чрез зелен и червен светодиод на самото устройство.
Ако, обаче, го свържете с вашето мобилно устройство ще получавате точни резултати в диапазона между 0 и 4 промила. Това става чрез Bluetooth връзка, която е съвместима както с Android, така и с iOS системи.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Дрегер за алкохол Dingo C-08Още един дрегер с електрохимичен сензор, чиито мундщук, обаче, се сгъва и прибира за допълнителна компактност. Освен точните резултати, които той дава, може да си направите и още по-бърз тест без мундщука, който показва само дали минавате зададената граница или не.
Освен изчистеният LED дисплей, дрегерът е снабден и с опции за автоматично изключване, контрол на издишването, както и брояч на измерванията след последното калибриране.
Купи сега


7. Алкохолен дрегер MncПоследното ни предложение е активен дрегер, който може да закачите на връзката си с ключове. Разполага с LCD дисплей с оранжева подсветка, както и с икономичен метод на работа, за да спестява живота на двете сменяеми батерии, с които се захранва.
Купи сега

4.3/5 - (7 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!