Всички категории

7-те Най-Добри Шатри

През топлите месеци от годината вниманието на повечето хора се измества към забавлението на открито.


Барбекю сред природата, къмпинги, изкуство, музикални фестивали, сватби и т.н. Шатрите са отлично средство за добро прекарване на открито като пазят хората от слънце, вятър и дъжд.

Но избирането на подходящата шатра може да бъде сравнително сложна задача, особено ако не знаете откъде да започнете и какво точно търсите.

Какво да вземете предвид при търсенето

Размери и тегло 

Всяка шатра се разпъва – съответно е добре да вземете предвид и размерите й когато е сгъната. Все пак едва ли бихте искали шатра, която да не можете да пренесете. 

Знаейки колко тежи и с какви размери е в сгънато положение ще можете лесно да прецените как да я пренесете, транспортирате и т.н. Някои модели ще паснат идеално в багажника на лек автомобил или дори на задната седалка. Други пък може изобщо да не влязат по-малка откъм размери кола.

Освен това теглото на шатрата също е важно – особено ако нямате помощници и ще я натоварвате и разтоварвате сами.

ДизайнПовечето хора едва ли биха се поинтересували от това как изглежда една шатра стига да им върши добра работа. За други обаче дизайнът може да е много важен, особено ако шатрата ще се използва за по-специално събитие.

Ако сте от тези хора, уверете се, че сте разгледали добре снимки на това как изглежда шатрата когато е разпъната. Повечето висококачествени шатри изглеждат доста добре, но все пак изберете модел, който отговаря на вкуса ви.

Материали

Що се отнася до материалите на изработка – вероятно ще искате шатра, която да е от леки, но здрави материали. Вероятно ще забележите, че повечето шатри са направени от 150D, 420D или 600D материал. Обикновено “D” обозначава тънкостта на изтъкаването и дава индикация за теглото.

Съответно 150D ще е най-лекият материал, докато 600D е най-тежък и издръжлив. Потърсете нещо, което да е достатъчно устойчиво поне при лек вятър и слаб дъжд, но да не е прекалено тежко за превозване и носене.

Устойчивост на намокряне и вода

Когато разглеждате различните модели шатри ще забележите, че повечето от тях се описват като устойчиви на намокряне и вода. Много хора обаче се чудят има ли разлика в тези две фрази – и отговорът е “да”. Обикновено шатрите, които се описват като устойчиви на намокряне могат да се справят безпроблемно с малко количество вода.

Това ги прави добър избор за хубаво време с евентуални леки превалявания, но нищо по-значително. Ако обаче искате шатра, която да използвате във всякакво време – то тогава е добре да помислите за водоустойчива.

Устойчивите на вода шатри са направени от материал, който напълно отблъсква водата и не пропуска изобщо.

Самите шевове са термично запечатани, така че няма и риск от прокапване.

ВисочинаМаксималната височина на една шатра може да не е много точна, защото обикновено се ползва височината до опорните рамки и частта над тях е практически неизползваема.

Не че ще ви трябва толкова висока шатра, но все пак е редно да се спомене. Ако в описанието на дадена шатра пише, че максималната й височина е 3 метра – не се доверявайте напълно на това. Обикновено шатрите с таван в катедрален стил са отворени и височината наистина е използваема.

Имайте предвид обаче, че ако искате повече използваема височина ще трябва да пожертвате част от стабилността на шатрата.

Колкото по-малко опорни рамки има нагоре – толкова по-нестабилен ще е таванът.

Място

В повечето случаи хората искат да имат едно от две неща под шатрата. Маса със столове или квадратна маса с пейки – идеята е да се събират за хапване, игри и като цяло забавления. Съответно бихте искали шатрата да е достатъчно голяма, че да побере маса и столове или пейки.

Рамка

Материалите, от които се изработват рамките за конструкцията на шатрите са или алуминий или стомана. Някои хора смятат, че алуминият е по-добрият материал, докато други предпочитат стоманата. Както може би предполагате – и двата материала имат своите предимства и недостатъци.

Когато избирате от какъв материал да е рамката на шатрата, вземете предвид следните фактори:

Алуминият е по-лек от стоманата, съответно носенето и транспортирането на такава шатра и било по-лесно. Също така сглобяването на рамката и разпъването на шатрата ще е по-лесно. Шатрите с алуминиеви рамки обаче не са толкова устойчиви при по-силен вятър.

И двата материала могат да корозират с времето просто защото са метали. Но стоманата е по-здрава и издръжлива от алуминия, така че при нея това няма да се окаже толкова фатално. Ако смятате да използвате шатрата един или два пъти в годината – то тогава дали материалът за рамката ще е по-здрав или не няма да е от особено значение.

Устойчивост на корозия

Както вече споменахме стоманата и алуминият ще корозират с времето – това е просто неизбежно. Но все пак ако имат покритие против корозия и са прахово боядисани, този нежелан процес може да бъде отложен във времето.

Често задавани въпроси

Лесно ли се разпъва и прибира една шатра?

Да, това е сравнително лесен процес, който зависи от това как е конструирана шатрата. Повечето висококачествени шатри се разпъват и прибират лесно. Времето, което ще ви отнеме зависи изцяло от това колко сложна е конструкцията на конкретната шатра.

По-компактните шатри могат да се разпънат от един човек за не повече от няколко минути.

По-големите със стени и под може да изискват поне двама души и около 10-15 минути работа.

Сгъваемите шатри водоустойчиви ли са?

По-добрите и качествени модели са.

Ако искате сгъваема шатра – уверете се, че тя е поне от средния клас откъм качество на изработена и в описанието и пише, че е устойчива на намокряне или вода. В случай, че избраният от вас модел не е такъв или това не е упоменато – по-добре го пропуснете и изберете друг.

Също така ако избраната шатра няма стени, а е основно навес – не очаквайте тя да ви пази при по-силен дъжд дори и да е водоустойчива. Все пак малко вятър е достатъчен за да започне да ви пръска и вали отстрани, а не отгоре. Но дори и да изберете шатра само с навес, ако вали леко и няма вятър – ще останете сухи, стига тя да е
водоустойчива.

Най-добрите шатри

Ако все още изпитвате трудности с избирането на подходящата шатра за своите летни приключения и забавление с близки и приятели – няма за какво да се притеснявате.

Ще ви представим някои от най-добрите и популярни модели на пазара.  

Просто изберете шатрата, която отговаря най-добре на вашите изисквания и бюджет.

1. Шатра vidaXLПросторна шатра, която може да бъде елегантно допълнение към външното ви жилищно пространство или сред природата. Има вентилиран покрив, който пази от слънце и дъжд.

Може да се използва за семейни събирания, барбекю, пикник или рожден ден. Снабдена е със здрава стоманена конструкция и покрив от полиестер. Не е препоръчително да се използва като постоянна конструкция и при екстремни метеорологични условия.

Размерите й са 400 сантиметра дължина, 300 сантиметра ширина и 273 сантиметра височина. Използваемата височина е 200 сантиметра.
Купи сега

2. Шатра Kring с UV защита за градина/терасаШатрата ви предлага сянка, комфорт и прохлада през топлите месеци от годината. Подходяща е както за забавления, така и за търговски цели.

Размерите й са 3 на 3 метра, което означава, че ще има достатъчно място за поставяне на няколко маси. Конструкцията е много издръжлива и наподобява палатка. Рамката е от стомана и осигурява стабилност дори при дългосрочна употреба.

Шатрата ще ви защитава от слънчеви лъчи и дъжд. Сглобява се лесно и е удобна за пренасяне.
Купи сега

3. Шатра за партита vidaXLТози модел е специално проектиран за партита. Има мрежести странични стени, което означава, че ще се наслаждавате на свеж въздух без да ви притесняват насекоми. Шатрата може да се използва за семейни събирания, представления, сватби, партита, фестивали и други.

Изработена е от издръжлива стомана с прахово боядисване. Покритието й е от устойчив на вода и слънчеви лъчи материал.

Размерите са 9 метра дължина, 3 метра ширина и 2.5 метра височина, като използваемата височина е 2 метра.
Купи сега

4. Градинска пергола Home DecorТази пергола има подвижен покрив и е чудесен избор за вашия заден двор, градина, заведение и дори за престой сред природата. Изработена е от устойчива стоманена конструкция, която е прахово боядисана. Покривът е от полиестер, който предпазва от метеорологичните условия.

Размерите на модела са 300 сантиметра дължина, 300 сантиметра ширина и 220 сантиметра височина.
Купи сега

5. Шестоъгълна шатра с шест стени vidaXLТова е сгъваема шатра, която може да се използва за партита, сватби, барбекюта и фестивали на открито. Може да се монтира и в задния двор като място за прекарване на време с близки и приятели. Има свръх здрава стоманена конструкция, която е прахово боядисана.

Покривалото е направено от полиестер, който е водоустойчив. Страничните стени са мрежести и могат да се затварят с двойни ципове. Шатрата се сглобява изключително бързо и лесно.

Размерите й са 3.6 метра дължина, 3.1 метра ширина и 2.65 метра височина. Използваемата височина е 2 метра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Шатра с шест странични страни vidaXLШестоъгълна шатра, която може да се използва за всякакви мероприятия на открито, включително изложения, къмпингуване, фестивали, партита, семейни събирания и други. Устойчива е на износване и може да се използва целогодишно.

Изработена е от полиестер, който ще ви защитава от слънчеви лъчи и дъжд. Всеки от шестте стенни панела има декоративни прозорци. Наличен е вход с цип за лесен достъп. Рамката е изработена от неръждаема стомана. Шатрата се разпъва много лесно и бързо.

Размерите й са 2 на 2 метра, а височината е 2.55 метра, от които използваеми са 2 метра.
Купи сега

7. Градинска шатра/беседка [casa.pro]®Тази шатра може да стане важен аксесоари за градинските ви събирания и забавление сред природата. Тя ще ви предпази от слънчевите лъчи и дъждовете. Покритието е от полиетилен, който е устойчив на UV лъчи и вода. Конструкцията от стомана предлага лесен и бърз монтаж.

Размерите на модела са 400 сантиметра дължина, 300 сантиметра ширина и 255 сантиметра височина.

Използваемата височина е 200 сантиметра.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!