Всички категории

7-те Най-Добри Електрически Четки за Коса

Електрическата четка за коса предлага модернизиран и удобен начин за справяне със заплетената къдрава коса


Въпреки това намирането на правилната четка за коса, която да изправя и разплита косъма без да го накъсва и скубе може да бъде сравнително трудна задача. 

За да ви улесним максимално в търсенето и да бъдем сигурни, че ще изберете точната електрическа четка за коса – създадохме това ръководство.

Видове електрически четки за коса

За разлика от обикновените четки за коса, електрическите предлагат лесен и бърз начин за изправяне и сресване на косата. Те са малки по размер и са много по-полезни от комбинацията класическа четка и сешоар.

Освен това именно малките размери ви позволяват да ги носите навсякъде.

Нека разгледаме и различните видове електрически четки за коса.

Плоски четки

Тези четки са идеални за използване през зимата и при по-гъста коса.

Те имат широка и плоска основа с гъвкав косъм за сресване и се намират в правоъгълни и овални форми. За да подсушат косата тези четки използват керамична или турмалинова технология, чрез която изпускат негативни йони – по този начин поддържат косъма и му придават блясък.

Тези технологии, заедно с други специални функции на електрическите четки за коса ги правят идеални за изправяне на дълга и къдрава коса.

Кръгли четкиТези електрически четки са подходящи за дълги коси.

Основната им отличителна функция е, че са кръгли и се въртят. Основата им е керамична или метална.  При употреба тези четки се въртят и изпускат топъл въздух, който изсушава косата и я изправя, като й придава блясък и по-обемен вид.

Тези четки са идеални и за накъдряне на дълги коси.

Хибридни четки

За съжаление този вид четки все още е много рядък. Както подсказва името им – те са хибрид между гореописаните два вида.

Обикновено приличат на преса за коса, но едната страна е плоска, а другата кръгла и въртяща се.

След като вече знаете какви видове електрически четки за коса има – имате поне малка представа какво ви очаква на пазара.

Но все още не сте готови да избирате – представяме ви още някои фактори, които трябва да вземете предвид преди това.

Гъстота на косата

Гъстотата на косата ви ще определи какъв тип да е четката и с какви нива на нагряване – все пак не искате да увредите косъма или да го накъсате.

Хората с по-дебела и къдрава коса ще имат нужда от керамична четка с високи нива на нагряване, която освен, че ще изправи косата, няма да я увреди изобщо.

Чувствителност на косатаЗа чувствителна коса се счита увредената или боядисана коса.

За да сте сигурни, че няма да увредите допълнително косата си, обмислете покупката на електрическа четка с повече настройки за топлина – така ще можете да я регулирате както сметнете за най-добре.

Дължина на косата

По-дългата коса изисква равномерно разпределяне на топлината, така че керамична четка би била най-подходяща.

Характеристики на електрическите четки за коса

Ако досега не сте имали електрическа четка, много вероятно е да не знаете откъде да започнете с избора. Затова и ще разгледаме още някои характеристики.

Избирането на правилната четка не опира просто до това да влезете в един магазин и да грабнете първия модел, който се изправи пред очите ви. Вместо това трябва да направите информирана покупка, за да не се чувствате сякаш сте хвърлили парите си на вятъра.

Сред важните характеристики, на които трябва да обърнете внимание спадат:

ПлочиТова е компонентът от електрическата четка, който се загрява и влиза в контакт с косата за сресване и изправяне – съответно трябва да му обърнете по-специално внимание.

Най-често използваните материали за плочите са керамика и турмалин.

Ще срещнете и модели с титаниеви плочи, въпреки че те са по-редки. За тънка, деликатна и боядисана коса – керамиката е най-добрият материал. Технологията на керамичните плочи позволява на топлината да се разпределя равномерно с по-бавно темпо и няма горящи косата места.

Турмалинът и титаният от друга страна се загряват много бързо и могат да увредят чувствителната коса. Затова е най-добре да използвате четки с подобни площи ако имате здрава и гъста коса.

Въпреки излъчването на висока температура, турмалиновите плочи имат повече негативни йони, които придават на косата бляскав и завършен вид. Някои плочи също имат и нано технология.

Те предоставят постоянна температура за сушене, сресване и изправяне на косата.

Игли

Ако използвате електрическа четка с неподходящ вид и форма на иглите – можете да увредите косата си заради прекомерно накъсване.

Затова преди да изберете електрическа четка – добре е да знаете какъв тип коса имате и с каква чувствителност е скалпът ви. Ако косата ви е тънка или имате чувствителен скалп – най-добре е да изберете четка с найлонов косъм против изгаряне.

Също така можете да изберете модел, чийто краища не се загряват – така ще избегнете изгарянето на кожата и скалпа.

От друга страна, ако косата ви е дебела и се оплита лесно – обмислете електрическа четка с изкуствени игли с топчета на върха. Топчетата могат да бъдат или гумени или силиконови – те ще улеснят разресването без накъсване на косъма.

Не забравяйте да проверите и качеството на топчетата и иглите като цяло. Ако те са нискокачествени – топчетата ще паднат с времето.

Друг важен фактор когато се избират иглите е тяхната гъвкавост.

Гъвкавите игли се отнасят по-леко към скалпа при разресване, за разлика от по-твърдите. Иглите по електрическата четка за коса трябва да са разпределени равномерно и не трябва да има нежелани празни места – така си гарантирате равномерно разпределяне на топлината по косата.

ФормаФормата на четката зависи от дължината на косата ви. Ако имате дълга коса – тогава четка с кръгла форма би била идеална. От друга страна, ако косата ви е къса или със средна дължина – обмислете покупката на плоска четка.

Температурен индикатор

За да се вижда лесно температурата на електрическата четка – обикновено има светодиодна индикация или LCD екран. Светодиодите светят различни или няколко на брой според температурата, а при екраните е още по-лесно – просто се изпива.

Дръжка

Ако имате дълга коса вероятно знаете колко е неприятно да държите некомфортен инструмент когато я стилизирате. За да премахнете подобно неудобство е добре да се спрете на четка с омекотена дръжка.

Преценете дали формата и дължината на дръжката би ви била удобна.

Преносимост

Ако често пътувате и искате електрическата четка да бъде навсякъде с вас – потърсете достатъчно лек и преносим модел.

Уверете се, че кабелът не е прекалено дълъг, за да не ви пречи когато я пренасяте, но пък гледайте да не е и прекалено къс.

Йонна технология

Ако имате гъста коса – помислете за покупката на електрическа четка с йонна технология. Така няма да има никакво търкане и статично електричество и прическата ви ще е добре фиксирана.

ЕфективностВисоко ефективна четка трябва да е вашият топ приоритет.

В този контекст ефективността се измерва в това колко бързо загрява четката и какъв капацитет на задържане на топлината има. Електрическа четка, която загрява за минута се счита за високо ефективна.

Подобни модели също така имат повече опции и по-добър контрол над температурата.

Технически характеристики

За да сме сигурни, че ще изберете функционална четка, нека разгледаме и някои от най-основните технически характеристики.

Нива на загряване

Тънката косъм изисква по-ниски температури в сравнение с дебелия.

Това се дължи на разликите във времето за сушене – логично гъстата коса се нуждае от повече време. За да се справите с различните температурни изисквания, препоръчваме да се спрете на четка с поне няколко нива на загряване. 

Обикновено за сушене на тънък косъм е добре четката да е загрята на 150 градуса по Целзий, а за средно и по-дебели – на 185 градуса по Целзий.

Настройване на температурата

Колкото повече настройки на температурата има една четка – толкова по-добре. Така получавате максимална гъвкавост и възможности да експериментирате с косата си.

Най-добре е да се спрете на модел с поне пет настройки на температурата, а защо не и повече.

Работа при различни напрежение

Ако сте постоянно на път и отскачате от страна на страна, вероятно знаете, че има страни с 220 волта напрежение и други със 110 волта.

Затова е добре да погледнете за електрическа четка, която работи както на 220, така и на 110 волта. Така ще можете да я ползвате навсякъде по света.

Функции за безопасностКогато избирате електрическа четка е добре тя да има някакви вградени защити и функции за безопасност като например автоматично изключване в случай, че забравите четката включена и излезете някъде.

Също така, за да предпазите ръцете си от възможно изгаряне, най-добре е избраната четка да е направена от устойчиви на топлина материали, които не се нагряват. Ако искате да защитите кожата и скалпа си от изгаряния – има четки, чийто краища не се нагряват (нагряват се само плочите).

А модел, който комбинира всичко гореизброено ще ви гарантира максимална защита.

Най-добрите електрически четки за коса

Много хора смятат, че избирането на правилната електрическа четка за коса е особено лесно. Просто си харесват даден модел от любимия онлайн магазин и поръчват.

Всъщност не е точно така и ако не сте достатъчно сигурни какво точно търсите в една четка и как да я изберете правилно – можете да хвърлите парите си на вятъра. В случай, че изпитвате затруднения в избора на електрическа четка за коса – можете да се спрете на някой от моделите, които ще ви представим.

Бъдете сигурни, че те са едни от най-добрите на пазара към момента и спирайки се на някой от тях – не ще останете разочаровани.

1. Електрическа четка за коса Rowenta CF9421D0


Моделът е с въртяща се четка и е подходящ за домашна употреба. Може да подсушава влажна коса и да прави къдрици. Покритието е керамично.

Разполага с йонизираща функция, възможност за изпускане на студен въздух, смяна посоката на въртене на четката и сменяеми приставки.

В комплекта са включени две приставки. Мощността на уреда е 800 вата, като разполага с две нива на температура и две степени на въртене.

Захранва се от мрежата като дължината на кабела е 1.8 метра.
Купи сега

2. Електрическа четка за коса Remington AS7051


Тази термо четка е подходяща за домашна употреба. Може да се използва при суха и влажна коса като я изправя. Покритието на плочите е керамично с турмалин.

Уредът има функция за студен въздух и сменяеми приставки. В комплекта ще намерите четири на брой приставки.

Мощността на четката е 1000 вата, като тя разполага с две нива на температура и две степени за скорост.
Купи сега

3. Електрическа четка за коса Philips Essential Care Airstyler HP8663


Четката е термо и е подходяща за домашна употреба. Може да се използва за влажна коса. Прави къдрици и също така може да изправя косъма.

Разполага с йонизираща функция, изпускане на студен въздух, сменяеми приставки и термична защита. В комплекта са включени четири приставки.

Мощността на уреда е 800 вата като нивата на температура са три, както и степените за скорост. Захранва се от мрежата като дължината на кабела е 1.8 метра.
Купи сега

4. Електрическа четка за изправяне на коса Remington Keratin Protect CB7480


Този термо модел е за домашна употреба при суха коса. Може да се използва за изправяне и изглаждане.

Покритието е керамично. Функция за контрол на температурата. Захранва се от мрежата.

Максималното време за загряване е 30 секунди, а нивата на температура са три на брой.
Купи сега

5. Електрическа четка за коса Rowenta Brush Activ’ Volume&Shine 2 CF9530


Четката е въртяща се и е подходяща за домашна употреба. Използва се при влажна коса за сушене и при суха коса за фиксиране.

Покритието е керамично. Има йонизираща функция, сменяема посока на въртене, сменяеми приставки и въртящ се кабел. В комплекта са включени две приставки.

Мощността на уреда е 1000 вата, а нивата на температура са две, както и степените за скорост. Дължината на кабела е 1.8 метра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Електрическа четка за коса Philips Style Care HP8668


Моделът е с въртяща се глава и е за домашна употреба. Подходящ и за суха коса, може да се ползва за направа на къдрици, както и за сушене на влажна коса.

Покритието е керамично. Има функции за контрол на температурата, регулиране на интензитета, йонизация, студен въздух, смяна посоката на въртене. Дизайнът предоставя халка за окачване, въртящ се кабел и сменяеми приставки. В комплекта са включени три приставки.

Мощността на четката е 800 вата. Има три нива на температура и три степени за скорост. Дължината на кабела е 1.8 метра.
Купи сега

7. Електрическа четка за коса Philips ProCare Airstyler HP8656


Термо четката е за домашна употреба и може да се използва при суха и влажна коса за къдрене и сушене. Покритието е керамично.

Има йонизираща функция и сменяеми приставки. В комплекта ще намерите пет приставки.

Мощността на уреда е 1000 вата, а дължината на кабела – 2 метра.
Купи сега

3.1/5 - (37 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
1 Коментар
  1. Нина пише

    Remington AS7051 не е въртяща се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!