Всички категории

7-те Най-Добри Електрически Скари 2019-2022

Електрическите скари са подходящи за къщи с или без двор, апартаменти с малък или без балкон.

Могат да бъдат използвани както навън така и вътре и няма да ви се налага да използвате огън или дървени въглища.

С електрическите скари не трябва да се притеснявате за презареждане с газ или пък нарушаване на закони и наредби за палене на огън.

Намирането на подходяща електрическа скара, която ще бъде подходяща за вашите нужди е първата стъпка към перфектно приготвени местни продукти.

В това ръководство ще ви запознаем с основните въпроси и неща, които да имате предвид преди закупуването на перфектната за вас електрическа сакара.

Какво представлява електрическата скара?

Електрическата скара е уред, подходящ както за използване навън – в градината, така и за вътре – в кухнята. Това е полезен, удобен и лесен за използване уред, който ви позволява да си правите барбекю навсякъде и по всяко време.

Има и електрически скари, които пекат едновременно и от двете страни. Това означава, че месото ви ще се приготвя два пъти по-бързо. Съответно печенето ще ви отнема много по-малко време и освен това ще ви бъде по-удобно, защото няма да ви се налага да обръщате месото.

На електрическата скара освен пържоли и месо като цяло имате възможността да печете зеленчуци и според модела – дори сандвичи. Някои скари, които имат възможността да пекат и от двете страни могат да се разгръщат и така имате две повърхности за печене, но то е само едностранно. Разбира се, някои хора предпочитат да пекат именно едностранно, защото имат по-добър контрол върху това колко да е изпечена всяка страна.

При отворените скари топлината се разсейва и съответно печенето може да отнеме малко повече време, затова е добре да разгледате модел с по-висока мощност.

Най-голямото предимство на електрическата скара е бързината.


Скарата загрява за броени минути, което при барбекю на въглища няма как да стане.

Много хора живеят в апартаменти, където използването на барбекю на въглища е почти невъзможно. При електрическата скара трябва само достъп до контакт и можете да печете почти мигновено.

Когато избирате електрическа скара е много важно да прецените какво основно ще печете и каква мощност ви трябва. Често ли ще печете или по-рядко? Само за себе си ли ще печете или за цялото семейство и приятели? Имате ли достатъчно място в кухнята? Добре е да си отговорите на тези въпроси преди покупката, за да сте сигурни, че ще направите правилен избор.

Ако ще използвате скарате често и за повече хора – инвестирайте в по-качествен модел, който ще издържи дълго при ежедневно ползване. Ако сте начинаещи – вероятно можете да се справите и с малка скара.

На пазара обикновено се предлагат няколко вида електрически скари:


Много евтини скари, които не са препоръчителни. Обикновено цената им е под 60 лева. Разбира се, за подобна цена няма как да очаквате кой знае какви възможности от скарата.

Понякога дори дадени модели не могат да се нарекат точно скари, а по-скоро електрически нагреватели за храна.

Ако търсите най-доброто като съотношение цена към качество разгледайте малко по-скъпите скари. В средния клас скарите струват между 60 и 120 лева. Те могат да се справят прилично с печенето на меса и пържоли и са достатъчно мощни. Качеството им на изработка също е сравнително добро.

Има и мултифункционални скари, които са напълно достатъчни за домакинства, където се пече и грилова често. Подобни скари могат да изпекат всичко и то за кратко време.

Качеството им на изработка е много добро. Цената им обикновено е между 120 и 300 лева.

И накрая, но не и по важност, идват полу-професионалните скари.

Те могат да изпекат всичко за кратко време и се справят и с големи количества месо и пържоли, което ги прави идеални за големи семейства и за хората, които пекат често. Обикновено се изработват от качествени и благородни материали.

Практически една такава скара с правилната поддръжка може да бъде вечна.

Мощност


За правилно печене е изключително важно скарата да бъде достатъчно мощна и съответно да загрява добре повърхностите. Загряването трябва да бъде максимално, за да може месото да се запечата и соковете да останат вътре.

Препоръчително е да изберете скара с мощност от поне 2000 вата – това е достатъчно за бързо загряване и добро изпичане.

Мощността също така е важна, за да сте сигурни, че температурата при печене няма да спадне драстично. При по-евтините скари при изключване на нагревателите при достигнатата температура, загряващата повърхност изстива много бързо, което не е хубаво.

Затова най-добре е да заложите на достатъчно мощен модел от поне среден клас – така ще сте сигурни, че печенето ще става точно както трябва.

Дизайн и материали

Повечето евтини скари са направени от твърда и термоустойчива пластмаса. Обикновено по корпуса им няма метал. Загряващата основа обикновено се изработва от незалепваща повърхност.

Трудно е да се прецени качеството й. Някои производители на скари използват специални незалепващи повърхности, но колкото и добри да са те – трябва да се поддържат правилно.

Избягвайте да използвате метални прибори, за да не ги издраскате.

С времето ако повърхността се издраска достатъчно може да изгуби незалепващите си свойства.

По-качествените и скъпи скари са изработени от метал и благородни материали. Основите им са много по-устойчиви и здрави, обикновено от неръждаема стомана – могат да издържат дълги години при правилна употреба и поддръжка.

Поддръжка


Повечето електрически скари са сравнително лесни за поддържане. Нагряващата повърхност се чисти лесно, а ако е незалепваща – дори само с няколко забърсвания.

Някои части на скарата дори могат да се свалят от основата и да се мият в съдомиялна машина. Дали това е предимство – определено! Но при по-евтините модели обаче с времето покритието на нагряващите повърхности може да се съсипе от миенето в съдомиялна.

Затова и е по-добре почистването да става само със забърсване.

Функционалност

Всяка скара трябва да има една основна функция – регулиране на температурата на печене. Това или става чрез термостат с врътка или с копчета с няколко настройки.

При врътката имате плавно регулиране на температурата, което ви осигурява максимален контрол.

По-скъпите скара имат допълнителни екстри, особено непрекъснато нагряване, т.е. нагревателите поддържат постоянно зададената температура и не изключват за кратко при достигането й.

Така температурата не се променя при самото печене и то става много по-бързо и равномерно.

Размер


Електрическите скари са подходящи за домашно ползване. На пазара има различни модели с различни размери, които да задоволят нуждите на всеки. По-скъпите скари са с по-голяма площ, затова избирайте внимателно и се уверете, че имате достатъчно място в кухнята.

Качество

Качеството на скарата обикновено зависи от цената й. Най-евтините скари обикновено имат най-лошо качество и няма как да очаквате да издържат дълго време. Особено ако са изработени единствено от пластмаса – тогава е добре ако изкарат и двугодишната си гаранция.

Ако искате нещо надеждно, което да издържи дълги години на ползване – най-добре изберете по-скъпа скара със здрава и масивна конструкция. В случай, че все още се колебаете каква скара да изберете за дома си заради големия избор на пазара – нека ви предложим някои от най-добрите модели, които можете да намерите към момента.

1. Електрическа скара Tefal OPTIGRILL GC714834


Скарата е последната иновация на Тефал с приставка, която позволява печене, но също и притопляне и запичане.

Има автоматичен сензор за готвене за автоматично настройване на времето и температурата, въз основа на шестте различни програми за готвене (сандвич, пиле, бургер, червено месо, наденица, риба) и режим за замразена храна.

Разполага с индикатор за нивото на готовност. Може да се мие в съдомиялна машина. Има голяма тавичка, както и допълнителна приставка. Мощността му е 2000 вата.
Купи сега

2. Ел. скара Philips HD4417


Тази електрическа скара разполага с удебелена плоча за печене, която задържа повече топлина и остава гореща, дори при поставяне на замразена храна.

Така храната ще бъде готова по-бързо и ще се приготви по-равномерно. Има регулируем термостат за идеални резултати. Може да се съхранява в изправено положение, а частите му могат да се мият в съдомиялна.

Излишната мазнина ще се оттича в подвижна тавичка за по-лесно почистване. Мощността на уреда е 2000 вата. Той има светлинни индикатори.
Купи сега

3. Ел. скара Tefal Plancha Valencia Silvermania CB6718


Тази скара е с регулируем термостат и позволява приготвяне на всякакви храни. Има топлинен индикатор, като изцяло червената светлина означава достигане до идеална температура за готвене.

Уредът е с мощност от 1600 вата и осигурява равномерно загряване на повърхността.

Разполага с тавичка за оттичащи се мазнини за здравословно готвене, а плочите с незалепващо покритие означават, че няма нужда да добавяте мазнина.

Уредът лесно се почиства, като плочата може да се мие в миялна машина.
Купи сега

4. Електрическа 2 в 1 скара Rohnson R-2380


Мощността на тази скара е 2000 вата.

Тя е с незалепващо покритие. Може да се използва като класическа скара (с комбинирана плоча), а също и като грил преса. Разполага с регулатор за температурата. Има също тавичка, в която се оттича излишната мазнина. Уредът е с разширена повърхност за готвене и разширение, което се върти на 180 градуса.

Разполага със светлинни индикатори.
Купи сега

5. Ел. скара Tefal XL Classic GC6000


Тази електрическа скара има голяма повърхност за готвене и може да приготви вечеря за до 8 души. Тавичката и плочата могат да се мият в миялна за лесно почистване.

Уредът е с два режима на готвене – скара и барбекю.

Мощността му е 2400 вата.

Разполага с регулируем термостат и светлинни индикатори. Освен това има отводна тава за излишната мазнина.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Скара Diplomat DPL-TXG042C


Тази скара на Дипломат е с незалепващо покритие. Има плоска и оребрена плоча. Разполага с терморегулатор и тавичка за оттичане на излишната мазнина.

Разполага с мощност от 2000 вата.

Уредът е лесен за използване и почистване. Нагревателната му зона е 185 мм в диаметър, а размерите на плота са 527/260.
Купи сега

7. Електрическа Скара Скития


Скарата има метало-керамично покритие и ви позволява да сготвите любимите си ястия. Може да се използва лесно и готви бързо, а почистването става с лекота.

Осигурява бързо нагряване на работната повърхност, нисък разход на електроенергия и лесно почистване.

Мощността ѝ е 3200 вата.

Работи с нагревателна спирала. Има специална тавичка, в която се оттича излишната мазнина. С голяма работна площ е и е подходяща дори и за професионални цели.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!