Всички категории

6-те Най-Добри Инфрачервени Подови Отопления

Краят на лятото наближава и е редно да помислим за отоплението си през зимата. В наши дни съществуват множество различни методи за регулиране на температурите в едно помещение.

През последните години инфрачервеното подово отопление се превърна в едно от най-ефективните домашни решения през студените месеци.

То е завоювало славата си на съвременния пазар, тъй като предлага в общи линии най-добрите отоплителни условия. То ще ви осигури ненатрапчиво, енергийно ефективно и изключително комфортно отопление, което не може да се сравни с нищо друго.

С негова помощ ще можете да се наслаждавате на приказна атмосфера във всяко помещение от дома си. Никога повече няма да усетите краката си студени, а заедно с тяхното затопляне ще се затопли и цялото ви тяло.

Инфрачервеното подово отопление е наистина невероятно, но в същото време повечето хора си нямат никаква представа какво точно представлява. Като всичко друго и то си има своите особености, с които е добре да сте наясно, за да се ориентирате адекватно сред множеството продукти на пазара.

Подготвили сме това ръководство, за да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за инфрачервените подови отопления. В него ще откриете цялата необходима информация, така че да можете да подберете точния модел за своя дом.

А за да сме ви максимално полезни, в края дори ще споделим с вас няколко от най-атрактивните актуални предложения

Какво представлява инфрачервеното подово отопление?

Традиционните отоплителни системи с радиатори разчитат единствено на конвенцията, при която затопленият въздух се разнася из помещението. В резултат на това често топлината се оказва неравномерна и неефективна.

Именно затова в повечето случаи са необходими много повече отоплителни усилия от страна на системата, за да постигнете желаната температура.

Инфрачервеното подово отопление на свой ред успява да произведе комфортна и ефективна топлина върху дадена площ.

В същото време използва много ниска температура, за да постигне желаната атмосфера.

То използва инфрачервена лъчиста топлина при сравнително ниска температура и затопля повърхността на вашия под. Вследствие на това, цялото помещение, в което е монтирана системата, се затопля постепенно и пълноценно.

Цялата стая ще се възползва от затоплената подова повърхност и естественото излъчване на топлина от нея. Този принцип на работа произвежда много по-равномерна топлина из цялото помещение, отколкото можете да постигнете с други методи на отопление.

Генерираното инфрачервено излъчване преминава през пода директно към всички предмети в стаята. Не се хаби излишна енергия за затоплянето на въздуха, а тъкмо напротив – всички средства се влагат в затоплянето направо на обектите в помещението.

Инфрачервеното подово отопление работи при много по-ниски температури спрямо радиаторите.

Това се дължи на факта, че топлината, произведена от него, се освобождава на много по-голяма площ (цялата подова площ).

За разлика от него радиаторите обикновено са позиционирани на стената, и то директно под прозорците, при което голяма част от топлината се губи. В същото време подобна позиция заема място и възпрепятства свободното позициониране на мебелите.

Да, затоплянето на помещението с помощта на инфрачервеното подово отопление ще се реализира много по-бавно. За сметка на това обаче веднъж затоплена, стаята ви ще остане с приятна температура дни наред.

В наши дни подобен отоплителен механизъм не може да се сравни с нищо друго.

Какви са основните предимства на инфрачервеното подово отопление?

Разбира се, всяко отоплително средство си има своите плюсове. В определена ситуация едно може да ви свърши по-добра работа от друго. Така или иначе обаче, за всички други отоплителни механизми е трудно да смогнат на страхотните условия, които инфрачервеното подово отопление може да ви предложи.

В тази секция ще ви обърнем внимание на неговите ключови предимства. Уверени сме, че когато се запознаете с тях, сами ще се убедите колко страхотно е инфрачервеното подово отопление.

Здравословни ползи

Да, представяте ли си? Инфрачервеното подово отопление е не само изключително ефективно и икономично. В същото време неговото инсталиране може да осигури на вашия дом значително по-здравословна околна среда.

Топлината, която се излъчва от пода нагоре, означава намаляване на циркулацията на прах, характерна за конвекционните отоплителни системи. Заедно с праховите частици обаче се разнасят и серия микроби и други зловредни явления. В същото време подовото отопление спомага за предотвратяването на появата на мухъл.

Тъкмо затова се оказва, че инфрачервеното подово отопление може да ви спести немалко здравословни грижи. То е много по-безопасен за деца, възрастни и домашни любимци от традиционните радиатори или други начини за отопление.

Икономичност

Настроена на 19 градуса по Целзий, системата с инфрачервено подово отопление ще ви осигури същата топлина като радиатор, настроен на 21 или 22 градуса по Целзий. Вследствие на това, разбира се, отоплителните ви разходи могат да се редуцират значително.

Това се дължи на механизмите, според които работи подобна система. Ние обаче вече ви обърнахме внимание на тях, затова няма да ви ангажираме допълнително.

Ще уточним само че инфрачервеното подово отопление ще ви спести до 50% от разходите за енергия и ще бъде много по-изгодна за експлоатация от всички други конвенционални радиаторни системи. В същото време модулната инсталация ви позволява да включвате само секциите, които са ви необходими.

Вашата инвестиция ще ви се отблагодари изключително бързо и при всички положения ще останете доволни.

Ефективно отопление

Заради начина, по който работи, инфрачервеното подово отопление на практика е много по-ефективно от стандартните конвекционни системи.

То вероятно ще затопли помещението напълно за ден или дори два. В същото време обаче усвоената от пода, стените и мебелите ви топлина ще се съхрани в продължение на поне около седмица.

В това отношение останалите отоплителни системи просто не са конкурентоспособни.

Инсталация

Инфрачервеното подово отопление се инсталира изключително лесно. В същото време няма нужда от в общи линии почти никаква поддръжка. Освен това обаче е лишено от движещи се части и следователно ви спестява шума и вибрациите.

Ако тепърва изграждате имота си, неговата инсталация ще ви излезе много по-изгодно от тази на радиаторна система. В същото време инфрачервената система е с около 30-40% по-евтина от еквивалентната подова система на водна основа.

Това обаче не е всичко. Инсталирайки си подово отопление, вие на практика си осигурявате над 15% допълнително използваемо пространство. В същото време малката дебелина и монтажа под плочки ще му помогнат да се загрява много по-бързо.

Множество приложения

Инфрачервеното подово отопление има множество различни приложения, богатството на които ще ви изненада.

То е перфектно решение за отопление на подове от плочки или камък. Това са материали, чиято естествена хладина много по-трудно се компенсира с конвекционно отопление.

В същото време под твърда дървесина инфрачервеното подово отопление се превръща в перфектната комбинация между традиция и иновация. Надали ще успеете да откриете нещо, с което да затоплите дървения си под по-добре.

Ако сте фенове на спа процедурите, можете да си осигурите такива и у дома. Инсталацията на инфрачервено подово отопление в баня ще превърне помещението в страхотна уелнес зона.

Представяте ли си? Инфрачервеното подово отопление практически може да се използва и навън. То е чудесно решение за отопление на открити пространства, покриви, улици, тръбопроводи и пр. и е прекрасна превенция срещу замръзване.

Какви са различните компоненти на инфрачервеното подово отопление?

След като ви запознахме с основните предимства на инфрачервените подови отопления, вече сме убедени, че сами разбирате колко страхотни всъщност са те. Ако искате да се снабдите с най-добрата система обаче, проучването ви тепърва предстои.

Инфрачервеното подово отопление работи благодарение на сравнително сложно изграден механизъм. Трябва да сте наясно с неговите различни компоненти и техните особености, ако искате да откриете точния модел за себе си.

Устройство

Обикновено инфрачервеното отопление е снабдено с инфрачервено фолио, което е изработено от полимер. В процеса на производство лентите от въглероден графит се нанасят върху гъвкава лента. Полупроводниковите участъци в нея са свързани с медни и сребърни гуми.

Получава се така, че върху всяко инфрачервено фолио се наслагват различни слоеве. Всеки от тях, естествено, си има своите специфични функции.

Така например въглеродната паста или платът от въглеродни влакна е нагревателен елемент. Той преобразува електричеството в топлина.

На свой ред фолийните ленти (от медна гума или сребро) образуват нагревателна верига и разпределят равномерно топлинната енергия по повърхността на фолиото. Те се контролират от температурен сензор и когато той се нагрее до желаната температура, потокът на електричество спира.

Всички ленти са покрити с ламиниращо покритие. То представлява защитен електроизолационен и топлоустойчив слой, обикновено изработен от материал с температура на топене от 210 градуса по Целзий.

Въглеродната наноструктура на свой ред има уникални параметри. Атомите на веществото са образувани в шестоъгълна мрежа. Тъкмо те придават на материала способността за излъчване в инфрачервения спектър.

Как точно работи целият механизъм? Към системата се подава електрически ток. Той преминава през нагревателните елементи (лентите от фолио) и се преобразува в топлинна енергия.

След това нанокарбоновите компоненти се нагряват и генерират инфрачервени вълни с диапазон от 5 до 20 микрона. Лъчите попадат върху интериорните елементи в даденото помещение – мебели, стени и пр. От тяхното нагряване въздухът в стаята се затопля и вследствие на това вие усещате приятната му топлина.

Системата включва още температурен регулатор, температурен сензор, контакткни скоби и изолационни материали. С помощта на всички тях тя работи ефективно и безотказно.

Разбира се, на пазара ще откриете множество различни модели, чието устройство се различава в определени точки. Разновидностите на се използват в различни жилищни помещения и са подходящи само в определени ситуации.

Спецификации на лентата

Важно е да сте наясно със спецификациите на инфрачервената лента. Имайте предвид, че от тях ще зависи представянето на цялостната ви подова отоплителна система.

Ние ще ви представим спецификациите в общ и усреднен вид. Знайте, че характеристиките на различните продукти се различават и тъкмо затова е важно да направите проучването си внимателно преди покупката.

Въз основа на техническите характеристики на даден продукт можете да разберете дали инфрачервената система е подходяща за работа при конкретните условия във вашия дом. Можете да изчислите местоположението на инсталацията, основата, мощността – в общи линии всичко.

Та по същество. В повечето случаи широчината на една ролка инфрачервено фолио е между 50 и 100 см. За битови цели по правило се използват покрития с широчина от около 50-60 см. При бани, офиси, промишлени съоръжения и други подобни широчината скача на между 70 и 100 см.

Така или иначе общият разход на енергия е почти еднакъв, но имайте предвид, че по-широката лента ще ви струва по-скъпо.

Дължината на лентата обикновено е между 6 и 50 м, като максималната допустима стойност се определя от производителя. В по-дългите помещения е препоръчително да се прави отделна връзка горе-долу на половина с монтиране на два температурни регулатора.

Захранването обикновено се случва посредством стандартната 220-волтова мрежа, като се използва битовата еднофазна мрежа за захранване.

Пиковата консумация на енергия варира между 150 и 230 Vkv.m. Така или иначе това ще зависи както от производителя, така и от вида на фолиото.

За поддържане на стайна температура от 21-24 градуса по Целзий (което означава около 30 градуса по Целзий на повърхността на фолиото) консумацията на енергия ще бъде между 25 и 45 вата на квадратен метър.

Температурата на топене на термофилма е между 210 и 250 градуса по Целзий. При спазване на правилата за инсталация обаче температурата никога няма да достигне подобни критични стойности.

Видове

Структурата и принципът на действие на различните модели инфрачервени подови отопления поначало не се различават особено. Разминаванията са преди всичко в състава на нагревателния елемент и максималната температура на нагряване.

Въпреки това обаче, ако познавате основните разновидности, ще можете да направите по-добър избор.

В зависимост от вида на нагревателния елемент моделите се разделят на такива с въглероден и такива с биметален нагревателен елемент.

Въглеродното инфрачервено покритие е изработено от въглеродни влакна, които обикновено представлява въглеродна паста с добавки. Моделите с графитно пръскане се характеризират със сериозна здравина и дълъг период на експлоатация.

Покритието се основава на износоустойчива, еластична и трайна дакронова лента с добри диелектрични свойства. Карбоновият филм се използва както за хоризонтални, така и за вертикални повърхности.

Основният недостатък на въглеродния графит е неговата висока цена. Биметалната термична лента обаче представлява по-достъпна и все пак адекватна алтернатива.

В този случай нагревателният елемент съдържа два метални слоя (както личи и от името му) – алуминий и мед.

Инсталирането на подобен под обаче е една идея по-сложно, тъй като свързването на системата не може да се реализира чрез заземителен проводник. Това надали ви засяга особено, но имайте предвид, че усложнената инсталация вероятно ще оскъпи монтажа на системата.

Освен това запомнете, че бимателният елемент не може да се полага под керамични плочи. Във всички останали случаи обаче този вариант е доста удобен.

Степента на нагряване отново разделя различните модели на две основни категории. Високотемпературните са до 55 градуса по Целзий, а нискотемпературнитедо 25-27 градуса по Целзий.

Високотемпературните са подходящи за помещения, в които подовото отопление е основният източник на топлина. Могат да се използват за плочки, керамично покритие, при инфрачервени сауни или като цокълно отопление.

Нискотемпературните на свой ред работят оптимално при по-стандартни домакинства и могат да се позиционират под ламинат, линолеум, паркет, килим и др. под.

Мощност и консумация на енергия

В много от случаите различните инфрачервени подови отопления могат да бъдат организирани и според консумацията си на енергия. В случая е необходимо да подберете такъв модел, който да отговаря както на предназначението си, така и на площта на нагряване.

Естествено, давате си сметка, че по-сериозната консумация на енергия означава по-високи енергийни разходи. Така или иначе обаче, ако условията в дома ви са специфични, надали можете да ги избегнете.

В много от случаите става въпрос за отопление на сравнително малка площ и полагане под по-”леки” подови настилки. Тогава препоръчителната консумация на вашето инфрачервено отопление може да варира между 130 и 160 вата на квадратен метър.

При една идея по-просторни помещения, гранитогрес и плочки обаче ще ви се наложи да се насочите към по-сериозните модели. Тогава трябва да се ориентирате към моделите, които харчат между 170 и 220 вата на квадратен метър.

В определени промишлени сгради, сауни, бояджийски цехове за автомобили и всички останали по-специфични помещения вероятно ще се нуждаете от най-мощните инфрачервени отоплителни системи. Тогава подходящите за вас модели почти със сигурност ще изразходват над 220 вата на квадратен метър.

Имайте предвид, че всички тези параметри са по-скоро ориентировъчни. За да се определи необходимата мощност, ще трябва да се вземе предвид и височината на таваните. Естествено, колкото по-малка е тя, толкова по-рентабилно и ефективно ще бъде отоплението, консумиращо по-малко количество енергия.

За да определите необходимата мощност с точност обаче, ви препоръчваме да се посъветвате със специалист.

Качество

Колкото и страхотен да ви се струва даден продукт, ниското качество автоматично го превръща в недобра сделка. Именно затова е важно да успявате да разграничите качествените от некачествените модели.

Експертите препоръчват, когато си избирате инфрачервено подово отопление, да го разгледате достатъчно внимателно. Ще се изненадате колко много може да ви каже външния вид за качеството на покритието.

Млечният оттенък на основата например сигнализира за използването на огнеупорен и високоякостен полимер. От друга страна обаче, напълно прозрачната основа означава по-евтин аналог, който вероятно в даден момент да се деформира термично.

В същото време проводимите ленти трябва да имат ясно очертани граници, за да не се допуска пренасяне или повреждане. Сребърната част може да стърчи на 1,5 до 2 мм зад медната шина. Освен това минималната ширина на лентата е 1,5 см.

Медните и сребърните ленти трябва да са свързани по “сух” начин. Това означава, че свързването се осъществява под въздействието на висока температура (обикновено около 90 градуса по Целзий) и налягане.

“Мокрият” метод на свой ред е по-малко издръжлив. При него елементите се фиксират заедно с проводящо лепило, което има склонността да се износва по-бързо.

Оптималната подредба на въглеродно-графитните излъчватели е или плътна, или лентова. В общи линии всички други нестандартни варианти представляват маркетингов трик. Лишете се от заблудата, че сложните геометрични форми на лентите ще увеличат ефективността на продукта.

Препоръчваме ви също да се насочите към широките платна. Те се полагат по-лесно, а освен това при тях рискът от прегряване е по-нисък спрямо техните тесни аналози.

Важно е външното ламиниране на инфрачервеното подово отопление да бъде изработено от същия полимер като основата. Въпреки това обаче е допустимо да се използва покритие с по-малка дебелина.

Имайте предвид още, че дългите гаранции, утвърдените производители, сравнително високите цени също могат да се превърнат в гарант за качеството на даден продукт.

Как да инсталирате и използвате инфрачервено подово отопление в дома си?

Е, вече в общи линии сте наясно с всичко, което трябва да знаете за инфрачервеното подово отопление. Ако подбирате достатъчно разумно, ви гарантираме, че при всички положения ще се снабдите с възможно най-доброто.

Покупката на подово отопление обаче е само първата стъпка към приятно затопления ви дом. Инсталирането и използването на инфрачервеното подово отопление си има своите тънкости.

В тази секция ще ви дадем няколко ключови съвети и насоки, които да ви осигурят идеално функциониращо инфрачервено подово отопление.

Подготовка на мястото

Преди да инсталирате инфрачервеното си подово отопление, трябва пълноценно да подготвите пода си за това. Подготовката на мястото за инсталация включва няколко ключови стъпки.

Започва се от обработка на стените под проводниците и инсталиране на температурен датчик. Проводниците трябва да са в пластмасова гофрирана тръба.

След това се проверява равномерността на основата. Допустимото хоризонтално отклонение възлиза на максимум 3 мм. За отстраняването на малките разлики можете да използвате тънък слой саморазливни подове.

Повърхността трябва да бъде добре почистена. За целта ви препоръчваме да използвате прахосмукачка, с помощта на която да отстраните по-грубите обекти. След това измийте и подсушете.

Следващата стъпка е свързана с полагането на хидроизолационно фолио. Функцията на този слой е да предпази инфрачервената система от влагата, която е възможно да се събере под нея.

Ще ви бъде необходима и изолация на основата. Ако става въпрос за частна къща или апартамент на първия етаж, това е абсолютно задължително. Като топлоизолатор е подходяща фолийната изолация. Монтажът се извършва с метализираната ѝ страна надолу.

Когато смятате, че сте готови, е необходимо също да проверите херметичността на връзките на пода и стените. Дори незначителни пукнатини могат да причинят значително топлинни загуби. Всички дефекти трябва да се коригират, като за запълването на пукнатините можете да използвате строителна пяна.

Монтаж и свързване на системата

След като сте готови с предварителната подготовка, е време да преминете към инсталирането на системата. За да се случи то по оптималния начин, отново има определени стъпки, които трябва да следвате.

Като за начало маркирайте границите, в които ще поставите парчетата. Не забравяйте да вземете предвид краищата на термофилма, т.е. добавете между 5 и 10 см.

N.b. Застъпването на покритията е абсолютно недопустимо!

Когато сте взели необходимите мерки, нарежете фолиото на ленти с конкретната дължина. Рязането се извършва по линията на рязане, обозначена с пунктирана линия или с ножичка. Бъдете много внимателни!

Когато сте готови, поставете парчетата с медните ивици надолу съгласно предварителната маркировка. Закрепете фолиото към основата с лента, но не на непрекъсната лента, а на малки квадратчета.

По време на монтажа е необходимо да сведете до абсолютния минимум ходенето по инфрачервеното фолио. Бъдете изключително внимателни с изпускането на инструменти върху покритието и не поставяйте тежки предмети върху него.

Свързването се осъществява по следния ред.

Първо, свържете скобите към краищата на медната шина. След това монтирайте проводниците, като спазвате изискването за паралелно свързване – ляво с ляво и дясно с дясно. За да опростите тази задача, можете да използвате проводници с различни цветове.

Когато сте готови, инсталирайте температурен датчик в центъра на отоплителната лента, като го интегрирате в изолацията. Разстоянието от стената до измервателния уред трябва да бъде минимум 50 см.

Изолирайте всички съединения. От двете страни на клемите поставете катранени подложки. По аналогия обработете и краищата на медната шина върху отрязаните участъци.

Накрая проводниците се отвеждат до терморегулатора, който се монтира на стената. Той се инсталира на височина от най-малко 20 см спрямо пода, като оптималното му позициониране е на 1 м.

Мерки за безопасност при работа

Като цяло е препоръчително монтажната работа да се извършва изцяло от професионалисти. Въпреки това обаче е необходимо да бъдете наясно с мерките за безопасност, ако решите да вземете участие в инсталацията.

За да гарантирате както своята безопасност, така и тази на дома си, е необходимо да бъдете изключително внимателни. Ще се постараем да ви насочим към всичко, с което трябва да бъдете особено съобразителни.

Ролката на нагревателното фолио не може да се свързва към електрозахранването. Именно затова по време на монтажа електрическата мрежа в дома ви трябва да бъде изключена.

Необходимо е също да се изключи контактът на топлинното фолио с арматура и комуникации.

Препоръчваме ви да се въздържате от инсталирането на подово отопление на места с високи нива на влага. Водата и електричеството никога не са особено безопасна комбинация.

В никакъв случай не огъвайте и не режете нагревателния кабел. Освен това имайте предвид, че полагането на отоплението се извършва при положителна температура.

Инфрачервените подови отопления не бива да се инсталират в близост до други отоплителни уреди като печки, камини и пр. Недопустимо е да използвате винтове или пирони, за да фиксирате покритието. Това означава да разширите неконтролируемо въздействието на електрическата енергия.

Разбира се, имайте предвид, че с разновидносите на различните модели се променят и правилата и особеностите на тяхната инсталация. Бъдете изключително съобразителни, запознайте се с всичко необходимо предварително и всичко ще бъде наред. Успех!

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за инфрачервените подови отопления и техните особености, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Инфрачервено подово отопление ENERPIA DAEWOO

Представяме ви инфрачервеното отоплително фолио ENERPIA DAEWOO. Неговата ширина възлиза на 100 см. С нейна помощ целият продукт може да обслужи площ от 16 квадратни метра при консумация на енергия от 220 вата на квадратен метър. В комплекта е включено всичко необходимо за инсталацията на отоплението. Естествено, препоръчително е да се посъветвате със специалист, но поначало този продукт е предназначен за направи-си-сам ентусиастите. Подходящ е за инсталация под ламинат или под дървено подово покритие. В никакъв случай не използвайте този продукт в мокри помещения, тъй като не е предназначен за това!
Купи сега

2. Инфрачервено подово отопление C&F Technics

Инфрачервеното подово отопление C&F Technics е уникална система, проектирана за употреба на завършен под при вече съществуваща настилка. Подложката е с дебелина от около 4 мм и може да се използва заедно с лепило без излишно и сложно къртене и реконструиране. Продуктът приляга практически на всеки под. Сензорът на аналоговия термостат MTH 811 отчита необходимото време за нагряване на повърхността и поддържа желаната температура постоянно. Подложката се предлага в 14 различни размера, така че да обслужи потребностите на в общи линии всички потенциални потребители. Този продукт конкретно обаче е проектиран за отопление на сравнително малки помещения.
Купи сега

3. Инфрачервено подово отопление ENERPIA DAEWOO

Вече ви споделихме един вариант на инфрачервеното подово отопление ENERPIA DAEWOO. Този продукт не се различава особено от своя събрат. Фолиото отново е широко около 100 см и консумира електрическа енергия от около 220 вата на квадратен метър. Подходящо е за подово с ламинирано или дървено покритие и е проектирано специално за направи-си-сам майсторите. Разликата в случая произтича единствено от факта, че този модел е създаден за обслужването на по-малки помещения. Разбира се, винаги можете да компенсирате неговата компактност с повече бройки.
Купи сега

4. Инфрачервено подово отопление NEXWARM CO

Този модел е поредният плод на ефективното корейско производство. Ширината на това фолио възлиза на 30 см при стандартната консумация от 220 вата на квадратен метър. Максималната температура на нагряване, разбира се, е зависима от начина на монтаж и околната среда. В повечето случаи обаче тя ще варира между 40 и 50 градуса по Целзий. Продуктът разполага с няколко сертификата за ефективност и безопасност. Подходящ е за употреба в множество различни ситуации – от стандартното домашно отопление до моторни превозни средства, кемпери, палатки, антибактериални системи и други проекти. Посочената цена е за един линеен метър.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Инфрачервено подово отопление REBOX

Представяме ви иновативното карбоново инфрачервено нано фолио REBOX. То е високоефективно и енергоспестяващо и работи при мощност от цели 1320 W. Площта, която този продукт може да обслужи, възлиза на 6 квадратни метра. Подходящ е за монтиране под балатум, ламинат и мокет без необходимост от допълнителна замазка. Експлоатационният период на модела възлиза на цели 15 години, като производителят ви дава гаранция за безотказна работа през първите 5 от тях. Имайте предвид, че този продукт се предлага без терморегулатор и съединителни кабели, така че ще се наложи да се снабдите с тях допълнително.
Купи сега


6. Инфрачервено подово отопление SH KOREA SH-305T

За десерт искаме да ви споделим още едно корейско инфрачервено отоплително фолио. То е подходящо за инсталация (впрочем изключително проста) под най-различни настилки – ламинат, паркет, мокет, балатум, килим и пр. Производителят прогнозира безотказната работа на този модел в продължение на цели 20 години. Този модел работи при мощност от 110 W, дълъг е около 1 м и широк – около половин. С негова помощ със сигурност ще можете да се наслаждавате на уютната топла стайна атмосфера през студените зимни месеци.
Купи сега

4.2/5 - (4 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!