Всички категории

7-те Най-Добри Комплекти Инструменти / Гедоре

Всеки домашен майстор има нужда от добър набор инструменти, за да може да се справи с възложените задачи.


В това ръководство ще ви представим най-подходящите комплекти инструменти или наричани още гедоре, с чиято помощ ще можете да свършите всичко – от най-простите домашни ремонти до по-сложни ремонти на автомобила.

Преди това обаче нека ви представим по-важното, което трябва да знаете при избора на инструменти и да отговорим на някои от най-често задаваните въпроси по темата.

Какво да вземете предвид

Когато избирате набор инструменти има някои неща, които да обмислите.

Видове инструменти 

Когато избирате комплект с инструменти трябва да разгледате внимателно какво точно включва той. Другият вариант е да купувате всеки инструмент отделно, но това ще ви отнеме повече време и обикновено излиза по-скъпо.

Така че ако се спрете на комплект – изберете такъв, в който да има повече и различни инструменти.  От какво ще се състои точно комплектът трябва да решите сами според това какви инструменти използвате и ще ви трябват най-често – отвертки, гаечни ключове, тресчотки и т.н.

КутияПочти всеки комплект инструменти / гедоре идва в кутия за съхранение и лесно пренасяне. Обикновено при по-добрите набори същата е изработена от висококачествени материали и е много здрава.

Според вида на инструментите и големината на комплекта те може да са в кутия, в куфарче и дори в чекмеджета.

Добре е да вземете съхранението и пренасянето на инструментите предвид когато ги избирате.

Дръжка

Дръжките на инструментите са частта, която е в контакт с ръцете ви – затова и те трябва да са качествени. Те могат да бъдат с гумено или пластмасово покритие, с различна шарка за по-добър захват или дори просто от стомана. 

Изберете инструменти, чиито дръжки ви харесват и ще ви бъдат по-удобни за работа.

Предимства от използването на механични инструменти

Може би се питате защо да купувате комплект качествени механични инструменти? И този въпрос има своят отговор – нека ви дадем няколко добри причини.

Време – правилният инструмент за дадена задача ще ви спести много време.

Резултати – с добре подбран инструмент за конкретната работа ще постигнете по-добри резултати.

Инвестиция – инструментите са издръжливи и ще ви вършат работа дълги години. Това е една добра инвестиция, която всеки мъж трябва да направи в живота си.

Какво трябва да съдържа един добър комплект инструменти?


Независимо дали ще извършвате поправки и ремонти вкъщи или по автомобила – трябва да подберете добре комплекта и неговите части.

Това е много обширно и зависи от това какво точно ще правите, но обикновено един добър комплект инструменти, гедоре се състои от:

Тресчотки и накрайници – за предпочитане е да има поне три тресчотки и възможно най-много накрайници за тях.

Универсална отвертка – наричани още магнитни отвертки. Този тип отвертки са кухи в края си и можете да сложите какъвто поискате накрайник.

Връзката между накрайникът и отвертката е магнитна. Подобна отвертка с правилните накрайници може да ви спести нуждата от десетки отделни отвертки.

Шестограми – винаги са от полза. Колкото повече и с различни размери – толкова по-добре. Шестограмите не са от най-често използваните, но определено е полезно да имаме около себе си.

Глухи ключове – повечето хора смятат, че няма да им трябват и ги оценяват чак когато имат нужда от тях. Добре е в комплекта да имате и такива.

Гаечни ключове – здрави и добре познати инструменти, които винаги ще бъдат от полза.

Клещи – рано или късно ще имате нужда от подобен инструмент, затова е и по-добре направо да го има в комплекта, който ще изберете.

Чукове – винаги е добре да ги имате наоколо защото не знаете кога ще ви потрябва да ударите нещо с тях.

Може ли да се събере комплект инструменти от отделни части?


Разбира се, че може. Както стана дума по-горе в ръководството, обикновено покупката на готов комплект е свързана с по-малко главоболия и време, както и с по-добра цена.

Но от друга страна ако искате сами да подберете всяка част от комплекта си с инструменти – можете да ги купите отделно.

Тук трябва да прецените какво ще търсите – по-добрата цена или по-добре подбран комплект.

Как се определя качеството на инструментите?

За съжаление няма поставени стандарти когато става въпрос за качество на инструментите. Ако търсите качество най-добре е да се насочите към добре позната и известна марка с добра репутация.

Най-добрите комплекти инструменти

След като вече имате поне малка представа как да изберете своя комплект инструменти / гедоре, нека ви представим някои от най-добрите към момента на пазара.

Просто изберете този, който ще ви върши най-добра работа и се вписва в бюджета ви. Можете да бъдете сигурни, че няма да съжалявате.

1. Сервизен куфар с инструменти Kraft Muller Germany – 256 части


Този комплект се състои от 256 инструмента. Куфарът е на колела и има телескопична дръжка за още по-лесно пренасяне и транспортиране.

В комплектът може да откриете вложки, шестограми, комбинирани ключове, отвертки – всичко изработено от издръжлив хром-ванадий.

В куфарът има и свободно място за добавяне на допълнителни инструменти. Теглото на целия комплект е 14.4 килограма.
Купи сега

2. Комплект ръчни инструменти Troy – 219 части


Комплектът се състои от 219 части – всичките са в здрав и издръжлив пластмасов куфар с метални закопчалки.

Частите са обикновени, дълбоки и Е-вложки, както и вложки за свещи с различна големина и размери, удължители, върток, адаптори, битове, универсална става, шестограми, звездообразни гаечни ключове, вложки-битове, тресчотки и др.

Всичко е изработено от издръжлив хром-ванадий.  Теглото на комплекта е 10.3 килограма.
Купи сега

3. Комплект инструменти LICOTA – 170 части


Този комплект за професионална употреба се състои от 170 части – всички изработени от висококачествена хром-ванадиева стомана.

Комплектът е изключително богат и съдържа тресчотки, цолови и метрични вложки, битове, дълбоки и ударни вложки, двустранни тресчотки ключове, имбусни ключове, удължители и други.

Подходящ е за работа по дома и автомобила.
Купи сега

4. Куфар с инструменти Mannesmann – 100 части


Комплектът е от 100 части – всички подредени в куфар за по-лесно пренасяне.

Някои от основните части са клещи гарги, грип клещи, чук, отвертки, битове, вложки, кримперни клещи, тестер за светлини, шестограми, звездогаечни ключове, т-профилни плъзгаща и обикновена ръкохватки, удължител, тресчотка и др.

Всичко е изработено от издръжлив хром-ванадий.
Купи сега

5. Комплект ръчни инструменти Erba – 116 части


Този комплект се състои от 116 части, сред които обикновени вложки, вложки за свещи, тресчотка, удължители, карданни вложки, куплунзи, т-ръкохватки, битове, звездогаечни ключове, шестограми, отвертки, грип клещи, чук, прави клещи, водопроводни клещи, клещи резачки, шила и избивачи.

Всичко е прецизно подредено в метален куфар за по-лесно съхранение и пренасяне.

Всяка част от комплекта е изработена от издръжлив хром-ванадий като крайното тегло е 13 килограма.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Гедоре Top Master – 150 части


Комплект гедоре от 150 части, в който ще намерите тресчотка с всичките й прилежащи вложки и битове, комбиниран адаптор, подвижна свръзка и удължител. Тресчотката е с 45 зъба.

Всичко в комплекта е изработено от здрав хром-ванадий. Може да се ползва както за хоби, така и за професионална употреба.
Купи сега

7. Комплект инструменти KS TOOLS KS 917.0795 – 195 части


Комплектът е от 195 части с матово покритие и е подходящ за всеки начинаещ или майстор. Можете да намерите всички основни инструменти и части като те са изработени от хром-ванадий. Всичко е подредено в удобен за пренасяне и здрав куфар.

Дръжките на инструментите са с меко покритие и ергономични, за да улесняват работата възможно най-много и да допринасят за комфорта.

В комплекта ще намерите удължители, вложки за свещи, адаптор, карданна става, обикновени вложки, върток, отвертки, накрайници, тресчотки и други.

Теглото на целия куфар е 8.8 килограма.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
2 Коментари
  1. Бисер пише

    Много сте добри .браво.

  2. пламен пише

    добра информация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!