Всички категории

7-те Най-Добри Велоергометри

Велоергометрите, още познати като стационарни велосипеди и фитнес колела, са създадени, за да донесат активността на карането на колело в дома ви.

Практични, удобни и функционални – те са идеалното решение за всеки, който иска да включи фитнеса в ежедневния си ритъм…

Най-очевидното преимущество на велоергометрите е това, че ви позволяват да тренирате активно, дори когато не искате да излезете навън.

Също така, те подобряват безопасността и сигурността ви, тъй като не трябва да се разправяте с трафика на заобикалящата ви среда.

Можете дори да извършвате няколко неща наведнъж, докато използвате велоергометър (фитнес колело). Това ви дава шанс да четете, работите или гледате телевизия по време на тренировката си.

За повечето хора, които искат да изгорят калории и да подобрят цялостното си телосложение, велоергометърът е универсален и достъпен уред за тренировка.

Той позволява да развиете мускули, издръжливост и сърдечно здраве, същевременно поддържайки ви в страхотна форма.

Интересен факт: Астронавтите използват този уред на Международната космическа станция, за да се борят срещу кардиоваскуларните болести и да поддържат мускулна маса в среда с намалена гравитация.

И въпреки, че надали сте от екипа на НАСА, тук сме ви представили някои от най-важните неща, които трябва да имате предвид относно велоергометрите и покупката им.

А за да направите най-добрия избор за вашите нужди, по-долу сме ви представили и част от най-надеждните тренировъчни колела на пазара в момента.

Какви са основните предимства на това да имате велоаргометър вкъщи?

Велоергометрите ви позволяват прецизно да упражнявате дейността на карането на колело, но у дома и в сравнително стационарно положение.

Тези уреди са изключително практична част от спортното ежедневие на много хора, като дори са снабдени с настройки на съпротивлението, които позволяват да регулирате интензивността на тренировките си.

Някои използват “маховото колело”, за да симулират реалното усещане на колоезденето, но в условия, гарантиращи повече сигурност.

Велоергометрите са най-подходящи за хора, които искат да тренират прасците, бедрата и седалищните си мускули, понеже при каране на колело със съпротивление тези мускули имат най-голямо натоварване.

Велоергометрите, обаче, крият и много други положителни качества. Именно затова искрено ви препоръчваме внимателно да се запознаете с някои от най-основните им предимства…

Активност у дома

Притежаването на велоергометър вкъщи всъщност е доста добро решение за вашия комфорт и поддържането на активността ви.

Този тип уреди ще запълват по максимално пълноценен начин свободното ви време, постепенно превръщайки се във ваша приятна рутина.

Всички знаем колко демотивиращо може да бъде това навън времето да не е подходящо за разтоварващ джогинг или каране на велосипед в парка, или пък мързелът да надделее, когато любимият фитнес е сравнително далеч от дома.

А особено през последната година, когато все повече ни се налага да се застояваме вкъщи, негативното отражение на липсата на активности може да ни навреди сериозно във всеки един аспект.

Е, чрез създаването на своеобразен фитнес у дома, дори и в него да имате само един “скромен” велоергометър, вие определено ще се погрижите за своето разнообразие, за здравето си и, разбира се, за перфектната си форма.

Тонизиране на мускулите

Тренировките с велоергометър определено са надеждни по отношение на поддържането на идеалната фигура.

Карането на колело, генерално, стяга, подсилва и оформя мускулите, което съответно гарантира максимално добри резултати в кратък времеви период.

Освен, че ще изглеждате и ще се чувствате по-добре, обаче, чрез стимулирането на мускулите, вие ще подобрите и много други свои качества – координация, ловкост и точност. Неща, които ще направят дори и най-елементарните страни на ежедневието ви значително по-леки и приятни.

Доза вълнение

Това да се чувствате тонизирани няма да допринесе само за физическата ви издръжливост…

Поставянето и постигането на нови цели ще ви поддържа мотивирани, ставайки основна, но много приятна задача във вашето ежедневие.

Постепенно, особено с усещане на резултатите, времето прекарано на велоергометъра ще ви носи вълнение и адреналин. И всичко това изцяло в домашна среда – страхотно!

Пълноценно здраве

Велоергометрите са нисконатоварващо упражнение, което причинява минимален стрес на ставите, костите и сухожилията. Това, пък, ви гарантира сигурност, спокойствие и комфорт.

Само 20 минути на ден могат да ви помогнат да водите много по-здравословен живот и да минимизирате риска от сърдечно заболяване и хронични проблеми.

След като кардио тренировките увеличават сърдечния пулс, до мускулите ви ще достигат повече кръв и кислород, което е страхотно за цялостното ви състояние.

Една от най-честите мотивации за трениране е изгарянето на калории и свалянето на тегло, а велоергометрите са страхотно решение в този аспект.

С тях можете да карате дълго време на бавна скорост, както и да настройвате съпротивлението, за да редуцирате толкова от излишните мазнини, колкото ви се иска.

Разнообразие

Друго преимущество на използването на велоергометър е, че ако се изправите и използвате ръкохватки, можете да тренирате и други мускули, освен долната част на тялото си.

Въпреки че няма да направите чак толкова интензивна тренировка на горната част на тялото, множество мускули – ръце, гръб, рамене, биват натоварвани, когато използвате този практичен фитнес уред…

Допълнителен бонус е, че този вид тренировка освобождава ендорфини и това ще ви накара да се чувствате добре. А това, съответно, ще помогне и за цялостното ви щастие и здраве.

Кои са основните неща, с които трябва да бъдете наясно преди покупката на велоергометър?

Покупката на велоергометър е отговорна инвестиция, която определено не трябва да правите прибързано.

Съветваме ви добре да проучите своите нужди и предложенията на пазара, за да постигнете перфектния баланс, който да ви гарантира максимално удовлетворение.

Преценете ангажираността си…

Когато си купувате велоергометър (фитенс колело), едно от основните неща, които трябва да обмислите, е колко функционален трябва да е уреда и колко средства сте склонни да похарчите за него.

Да, определено ще искате висококачесвен уред, но също така ще трябва да балансирате условията на велоергометъра с възможностите ви за тренировка.

Въпреки че може да планирате да тренирате ежедневно с велоергометъра си, купуването на високотехнологичен уред и използването му само веднъж в седмицата би било огромно прахосничество.

Да прецените колко често ще използвате уреда си в реален аспект, според възможностите ви, е важен фактор за определянето на класа уред, който ще купите.

Бъдете реалисти! Ако сте заети, но все пак искате да поддържате добра форма, вероятно няма да са ви нужни всички допълнителни характеристики и можете да спестите много пари, купувайки приспособление, подходящо за вашия подход.

Бъдете отговорни! Ако, обаче, планирате да използвате устройството всеки ден или дори 2-3 пъти дневно, тогава задължително подберете модел с богата функционалност и ергономичен дизайн. Бързо ще избиете парите си, но и ще си доставите максимална сигурност и по-голям срок за амортизиране.

Съобразете целите си…

След като внимателно сте преценили времето и енергията, с които разполагате в ежедневието си, е важно да оцените точно своите цели.

Велоергометрите предлагат множество преимущества, като предоставят тренировка за долната част на тялото, която допринася за цялостното здраве, загубата на тегло и развиването на мускули.

Много хора използват тренировъчните уреди, за да загубят тегло или да натрупат мускулна маса, но и грижата за здравето на сърцето, издръжливостта и координацията също не са за пренебрегване.

Именно затова преценете каква натовареност планирате да имате с уреда.

Ако желаете да поддържате най-вече тонус, не се притеснявайте да заложите и на по-класически вариант с по-скромна функционалност.

Ако, обаче, планирате интензивни тренировки, определено ви съветваме да се доверите на професионален уред, специално приспособен за по-екстремни упражнения.

Какви видове велоергометри разпознаваме?

Важно: Има голямо разнообразие от велоергометри на пазара, но главно можем да ги разделим в две класификации – прави и легнали.

Правите колела са изработени като типично нормално колело, докато легналите модели използват различна позиция, в която педалите се намират пред вас.

И двата вида имат своите предимства, но и недостатъци, така че тук сме ви представили основните неща за тях, с което да ви помогнем да решите кой вид уред предпочитате…

Прави велоергометри

Както вече намекнахме, този тип велоергометри са до голяма степен взаимствани от конструкцията на класическото колело.

В седнало положение сте, тялото ви е директно над педалите, а за максимално добра тренировка се изисква леко да се приведете напред, накланяйки врата и гърба си.

Седалката на този тип модели е точно като на обикновено или планинско колело, а чувството е максимално реалистично.

Правите колела са доста ефективни и заемат значително по-малко място от легналите модели. Именно затова, ако нямате голямо пространство за тренировка, това е по-добрият избор.

Легнали велоергометри

Легналите велоергометри, пък, осигуряват на тялото ви повече подкрепа.

При тях стоите облегнати, като педалите са пред вас, така че вероятно това предложение ще ви се стори по-удобно от изправеното колела.

Легналите модели са страхотно решение, ако нямате добър баланс или страдате от болки в гърба.

Важно е да отбележим, обаче, че те са по-рядко срещани, заемат повече пространство и се предлаган на доста по-високи цени.

Какво трябва да имате предвид при покупката на велоергометър?

Велоергометрите, като всички тренировъчни уреди в днешно време, имат множество различни характеристики, които ви позволяват да персонализирате преживяването си.

Това позволява да направите преживяването си уникално и да получите това, което е най-добро за вас.

Мразите ли уреда, който използвате във фитнеса, понеже не е подходящ за вас? Е, за вкъщи намерете това, което искате, и го настройте към нуждите си.

Когато решавате кой велоергометър да си купите, е добре да обмислите кои свойства са най-важни за вас. Аналогично, трябва да сте наясно и какви характерности сте готови да пожертвате.

Регулируема конструкция

Както с всеки тренировъчен уред, при покупката на велоергометър е важно да подберете модел с регулируема конструкция.

Трябва да вземете предвид седалката, височината и педалите, които ви помагат да настроите уреда.

В противен случай има шанс той да не ви подхожда физически, което ще ви разочарова значително.

Уверете се, че има достатъчно персонализиране на опциите за комфорт. Това ще ви помогне да направите велоергометъра си приятен и ще ви мотивира наистина да използвате уреда си.

Ефективност

Добре е да сте сигурни, че уредът идва с адекватни и гъвкави настройки за съпротивление.

Така ще можете лесно и точно да промените нивото на натоварване според нуждите си.

Колкото повече са нивата на съпротивление и програмите, толкова повече можете да персонализирате тренировката си. Това, пък, ще я направи значително по-ефективна и ползотворна за вас.

Запомнете – с всички тренировъчни уреди е важно да се оперира безопасно. В противен случай може да се нараните сериозно..

Впрочем, при покупката обърнете специално внимание и на маховика на велоергометъра. Той може да варира от 4 до 15 кг., а интензивността на тренировките зависи именно от него. Той осигурява по-плавно движение и следователно по-ефективно натоварване.

Функционалност

След като сте подбрали модел с конструкция и характеристики, които лесно може да приспособите към нуждите си, е време да обърнете по-специално внимание и на качествата на уреда в технологичен план…

Най-основните велоергометърни функции са измерването на изминато разстояние, изгорени калории и степен на интензивност на тренировката.

Те имат удобна информационна стойност, но и действат доста мотивиращо.

Закупувайки модел с такава базова, но ценна функционалност, вие ще имате максимален контрол над активностите си.

По-високотехнологичните модели велоергометри, нарпимер, имат и вграден пулсомер. 

Той е идеален начин да наблюдавате интензивността на тренировката си и да следите здравето си.

Моделите с пулсометър биват два вида – с контактен монитор и със сърдечен монитор с презрамки. 

Предложенията с контактен монитор изискват да докоснете с ръце определена зона от уреда по време на тренировката.

Тези със сърдечен монитор с презрамки през гърдите, обаче, са по-добрия вариант, понеже не възпрепятстват движенията ви.

Впрочем, не е изключено и отделното закупуване на пулсометър, който може да е по-удобен от този, вграден в уреда ви.

Дизайн

Подбирането на модел с практичен дизайн значително ще допринесе за пълноценността на активностите ви.

Помислете колко налично място имате и колко място заема уреда…

Можете да помислите и за сгъваем уред, той като те могат да спестят място, когато не ги използвате, и са по-лесни за транспорт и съхранение.

 

Цена

Както по-горе намекнахме,целите на тренировките ви са много важни, когато взимате решение относно инвестицията в уред.

В зависимост от това, което искате да извлечете от уреда, изберете вида и свойствата, които най-добре посрещат тези нужди.

Това ще означава балансиране между това, което е важно за вас, и това, което можете да вложите в бюджетен план.

Цените сред велоергометрите варират в много широк диапазон.

Именно затова бъдете отговорни и подбирайте внимателно, за да подберете перфектния модел за вас – нито прекалено евтин и некачествен, нито прекалено скъп и непрактичен в ежедневието ви.

Как да направите домашните си тренировки с велоергометър максимално пълноценни?

Когато говорим за тренировки с велоергометър открояваме три основни условия – ефективност на активността, увереност в изпълнението и максимален комфорт.

Да, определено подбирането на максимално подходящ за вас велоергометър ще ви гарантира до голяма степен тези три “правила”, но пълноценната и внимателна употреба на уреда зависи най-вече от вас самите.

Именно затова, тук сме ви дали няколко вярваме ценни съвета, които определено ще допринесат положително за домашните ви активности….

Тренирайте сутрин!

Тренировките сутрин дават тонус на тялото, носят му повече енергия за деня и значително спомагат процесите в организма.

Дори и 20-минутна бърза тренировка с велоергометър преди работа ще ви събуди, мотивира и зареди значително.

Освен това, отделянето на ендорфини, ще ви донесе спокойствие и усмихнато начало на деня, а раздвижването на кръвта, ще стимулира по-доброто ви здраве и сигурност.

Е, ако все пак не сте човек на сутрините и усещате сериозен дискомфорт да тренирате тогава, може да презаредите тялото си и с тренировка по обяд.

Това няма да има чак толкова полезен ефект за дневната ви доза положителна енергия, но пък отново ще има значителен здравословен белег върху тялото ви.

Единствено ви съветваме, обаче, да не тренирате вечер или преди сън.

Така ще превъзбудите организма, след което пряко ще го оставите в покой. Това, от своя страна, крие някои сериозни здравни рискове.

Доставяйте си свеж въздух!

Оставете настрана това, че ще “карате колело у дома”. Направете преживяването си максимално реалистично и полезно.

През зимата, например, ви съветваме да проветрите стаята си преди тренировка.

Така обстановката около вас ще се изпълни със свеж въздух, богат на кислород, което ще направи преживяването ви наистина пълноценно.

През лятото, пък, страхотен избор е да тренирате на отворен прозорец.

Това ще ви донесе допълнително здраве, а и несъмнено ще създаде много хармонични, природни условия – сякаш реално карате в някой приятен парк.

Съвет: Не тренирайте на включен климатик или печка…

Тези уреди определено са страхотен избор в регулацията на температурата, но филтрират въздуха по много неблагоприятен за здравето ви по време на натоварване начин.

Създайте приятна атмосфера!

За да бъде наистина хармонична и удовлетворяваща вашата тренировка с велоергометър, добро решение би било да си пуснете музика, да гледате любим филм или предаване или да слушате интересен подкаст… каквото желаете.

Това ще отвлече вниманието ви от идеята за умора и ще стимулира вашата издръжливост и приятните емоции, свързани с активността.

Накратко казано – не трябва да усещате тренировката като натоварващ процес. Тя трябва да е фина, лека и естествена и да предизвиква у вас вълнение.

Предизвиквайте се непрестанно!

Няма как да си кривим душата –  монотонното каране на велоергометър в един момент може да ви доскучае. 

Именно затова разнообразявайте тренировките си постоянно, поставяйте си цели и нови предизвикателства.

И все пак не бързайте! Прогресът няма да стане от днес за утре, а постепенното натоварване е ключът към успеха.

С други думи – забавлявайте се!

Грижете се за уреда си с внимание!

И разбира се, не на последно по важност място – обръщайте внимание на велоергометъра си.  За да е ефективен и надежден дълго време, той също има нужда от специална грижа.

Почиствайте го редовно според предписанията към продукта. 

Не оставяйте съоръжението да събира прах, да се зацапва или износва.

Добрата поддръжка непременно гарантира по-дълъг живот и пълноценност на уреда.

Ситуирайте устройството внимателно и бъдете отговорни!

Уверете се на първо място, че правилно сте сглобили и поставили колелото, така че то да работи както трябва и да остане стабилно.

Освен това, гарантирайте на велоергометъра необходимото пространство за ситуиране, включващо свободен периметър около него за безопасно използване и лесен достъп.

 

Е, време е да ви запознаем и с някои от най-добрите велоергометри, които можете да закупите още днес….

1. Zipro DriftПрактичен и високоефективен – този велоергометър с магнитен механизъм е перфектния избор за всеки домашен фитнес. Моделът разполага с махово колело с тегло 6 кг. и 8 степени на трудност. То се откроява и с богата гама от функции – отчитане на време, скорост, разстояние, пулс, калории, и отлична регулируемост. В дизайнерски план предложението е фино, стилно и удобно за употреба както от начинаещи, така и от напреднали спортуващи. Максималното му поддържано тегло е 120 кг.
Купи сега

2. Kondition BMG-770Този велоергометър с магнитен механизъм определено ще ви впечатли със своята практичност. Предложението разполага с махово колело с тегло 6 кг. и отлична функционалност, включваща отчитане на време, скорост, разстояние, пулс, калории. Откъм дизайн моделът е компактен и лек. Практичен е за използване както от начинаещи, така и от експерти в интензивните фитнес тренировки.
Купи сега

3. Bodyflex SpeederАко сте в търсене на надежден, функционален и висококачествен велоергометър, това предложение със сигурност ще привлече интереса ви. Моделът разполага с махово колело с тегло 12 кг. и 99 степени на трудност. Предложението притежава функции за отчитане на време, разстояние и калории и се откроява с почти безшумен режим на работа. В дизайнерски план велоергометърът е много стилен и практичен – разполага с регулируема конструкция и максимално поддръжано тегло от 130 кг.
Купи сега

4. HMS M1680Компактен, удобен и ефективен, този велоергометър с магнитен механизъм е отличен избор както за начинаещи, така и за напреднали спортисти. Моделът разполага с махово колело с тегло 6 кг. и 8 степени на трудност. То се откроява с функции за отчитане на време, скорост, разстояние, пулс и калории, а откъм дизайн е изключително практично, с максимално поддържано тегло от 110 кг.
Купи сега

5. Zipro Nitro RSТози велоергометър е страхотен избор за провеждане както на леки, така и на високоинтензитетни тренировки. Моделът разполага с махово колело с тегло 8 кг., 8 степени на трудност и функционалност, включваща отчитане на време, скорост, разстояние, пулс и калории. Конструктивно, моделът е устойчив, стабилен и надежден. Максималното му поддържано тегло е 150 кг.
Купи сега

6. Bodyflex ChapoАко вкъщи нямате достатъчно пространство, но все пак търсите велоергометър, с който да тренирате баланса и издръжливостта си, това предложение е точно за вас. Този мини уред разполага с 15 степени на трудност и функции за отчитане на време и калории. Предложението е подходящо за упражнения на цялото тяло и е с максимално поддържано тегло от 100 кг.
Купи сега

7. Zipro FlameФункционален и високоефективен – този велоергометър с електромагнитен механизъм ще бъде модерно допълнение към домашния ви фитнес. Моделът разполага с махово колело с тегло 8 кг. и 32 степени на трудност. То се откроява и с впечатляваща гама от функции – отчитане на време, скорост, разстояние, пулс, калории и възможност за Bluetooth връзка. В дизайнерски план велоергометърът е изключително фин и елегантен, а максималното му поддържано тегло е 100 кг.
Купи сега

8. Dynamic S80Ако все още сте начинаещи в домашния фитнес, но търсите надежден и практичен уред за приятни тренировки, този велоергометър със сигурност ще ви влезе в отлична употреба. Моделът разполага с удобен механизъм, функции за отчитане на време, скортост, разстояние и калории, и лек, компактен дизайн с максимално поддържано тегло 90 кг.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

9. Sportmann JunnoМодерен, интелигентен и практичен – този велоергометър – спининг байк несъмнено е страхотен избор. Моделът разполага с махово колело с тегло 7 кг. и 8 степени на трудност. Функционалността му включва отчитане на време, скорост, разстояние, пулс, калории, а дизайнът му може да бъде стилно допълнение към всеки домашен фитнес. Максималното поддържано тегло на уред е 100 кг.
Купи сега

10. Xiaomi Smart YESOULТърсите отличителен, високоефективно спининг колело кростренажор в едно? Е, този велоергометър със сигурност ще спечели вниманието ви. Предложението разполага с магнитен механизъм, 100 степени на трудност и отличителна, много богата функционалност. В дизайнерски план моделът е иновативен, интелигентен и модерен. Приспособен е към употреба както от начинаещи, така и от експерти във фитнес средите, а максималното му поддържано тегло е 120 кг.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Ивана пише

  Eвтин велоергометър може ли да се намери в технополис, в емаг или метро?

  Каква е нормална цена за велоергометър?

 2. Trifon пише

  Трябва ми колело за отслабване или байк? Нужно ми е за раздвижване и рехабилитация.

 3. Симеон пише

  Добри ли са кростренажорите на sporter? Има ги във Варна, Пловдив, Бургас и София. Мисля, че са евтини велоергометри.

  Виждал съм ги в техномаркет и спорт депо.

  Ползват ли се за раздвижване на крака и ръце?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!