Всички категории

7-те Най-Добри Велоергометри

Велоергометрите или стационарни велосипеди са създадени, за да донесат активността на карането на колело в дома ви.

Най-очевидното преимущество на това е че ви позволява да се упражнявате, дори когато не искате да излезете навън, поради метеорологичните условия. Също така подобрява безопасността, тъй като не трябва да се разправяте с трафика.

Можете дори да извършвате няколко неща наведнъж, докато използвате велоергометър, което ви дава шанс да четете, работите или гледате телевизия по време на тренировката си.

За повечето хора, които искат да изгорят калории и да подобрят цялостното си телосложение, велоергометърът е удобен, достъпен и приятен уред за тренировка.

Велоергометрите ви позволяват да имитирате дейността на карането на колело у дома си.
Те имат няколко настройки на съпротивление, което ви позволява да промените нивото на тренировката си.

Някои използват махово колело, за да симулират реалното усещане на колоезденето. Някои домашни велоергометри имат махови колела, за да симулират реалното усещане на колоезденето. Като въртите педалите, маховото колело създава импулс, на който може да се окаже съпротивление чрез използване на спирачките, което помага да се имитира карането на реално колело.

Велоергометрите са най-подходящи за хора, които искат да тренират за краката, бедрата и седалищните си мускули, понеже при каране на колело със съпротивление тези мускули имат най-голяма полза. Тези уреди ви позволяват да развиете мускули, издръжливост и сърдечно здраве, помагат ви да сте в страхотна форма.

Всъщност астронавтите използват този уред на Международната космическа станция, за да се борят срещу кардиоваскуларните болести, да са здрави и да поддържат мускулна маса в среда с намалена гравитация. Въпреки че не пазаруваме за НАСА, по-долу има  информация за тренировъчните колела, която трябва да ви помогне да направите решението си по-лесно.

Преценете ангажираността си

Когато си купувате велоергометър, едно от основните неща, които трябва да обмислите, е колко високо функционално трябва да е и колко искате да похарчите. Да, определено ще искате висококачесвен уред. Но също така ще трябва да балансирате качеството с нуждите на вашия уред и целите на тренировката ви.

Въпреки че може да планирате да тренирате ежедневно с велоергометъра си, купуването на високотехнологичен уред и използването ѝ само няколко пъти на седмица е огромно прахосничество. Да прецените колко често ще използвате уреда си е важен фактор за определянето на уреда, който ще купите, за да се уверите, че ще получите най-добрата стойност.

Така че е добре правилно да планирате колко често ще използвате велоергометъра си. Бъдете реалисти!

Ако планирате да го използвате няколко пъти на седмица, въз основа на целите си, това е добре! Вероятно няма да са ви нужни всички допълнителни характеристики и можете да спестите много пари, купувайки уред, които правилно подхожда на нуждите и целите ви.

Преимущества на велоергометрите

Велоергометрите предлагат множество преимущества, като предоставят тренировка за долната част на тялото, която допринася за цялостното здраве, загубата на тегло и развиването на мускули.

С някои уреди дори можете да тренирате горната част на тялото си.

Стационарните колела са ниско-натоварващо упражнение, което причинява най-малко стрес на ставите и костите, като така осигурява дългосрочно здраве по време на тренировка. С по-натоварващите упражнения има повече стрес върху ставите и костите ви, което може да доведе до проблеми с течение на времето.  Ниско-натоварващите упражнения минимизират стреса, подобрявайки здравето в дългосрочен план.

Много хора използват тренировъчните уреди, за да загубят тегло или да натрупат мускули, но преимуществата на сърдечното ви здраве и здравето ви като цяло са някои от най-добрите за тялото ви и цялостното ви здраве.

Само 20 минути на ден могат да ви помогнат да водите много по-здравословен живот и да минимизирате риска от сърдечно заболяване и хронични здравословни проблеми.

След като кардио тренировките увеличават сърдечния пулс, до мускулите ви ще достигат повече кръв и кислород, което е страхотно за цялостното ви здраве. Една от най-честите мотивации за трениране е изгарянето на калории и свалянето на тегло, а велоергометрите са страхотно решение. Той като можете да карате дълго време или с бавна скорост, както и да настройвате съпротивлението, можете да изберете колко интензивна да е тренировката ви и колко калории ще изгорите.

Друго преимущество на използването на велоергометър е че ако се изправите и използвате ръкохватки, можете да тренирате и други мускули, освен долната част на тялото си. Въпреки че няма да направите чак толкова интензивна тренировка на горната част на тялото, множество мускули – ръце, гръб, рамене – биват натоварвани, когато използвате стационарно колело. Допълнителен бонус е че този вид тренировка освобождава ендорфини и това ще ви накара да се чувствате добре. Това трябва да помогне и за цялостното ви щастие и здраве.

Различни видове велоергометри

Важно: Има няколко вида велоергометри, но главните са изправените и легналите.

Правите колела са изработени като типично нормално колело, докато лежащите използват различна позиция, като педалите се намират пред вас. И двата вида домашни колела имат своите предимства, така че ето ги основните неща за тях, за да ви помогнем да решите кое предпочитате:

Прави велоергометри

Това е до най-голяма степен като традиционното колело. В седнало положение сте, като тялото ви е директно над педалите, лека се навеждате напред, накланяте врата и гърба си. Седалката е точно като на обикновено или планинско колело. Изправените колела заемат по-малко място от легналите колела, така че ако нямате голямо пространство за тренировка, това е по-добрият избор.

Легнали велоергометри

Легналите колела осигуряват на тялото ви повече подкрепа. Стоите облегнати, като педалите са пред вас, така че вероятно това ще ви се стори по-удобно от изправеното колела. Това е страхотно решение, ако нямате добър баланс или ако страдате от болки в гърба.

Свойства на велоергометрите

Велоергометрите, като всички тренировъчни уреди в днешно време, имат множество различни характеристики, които ви позволяват да персонализирате преживяването си. Това ви позволява да направите преживяването си уникално и да получите това, което е най-добро за вас.

Мразите ли уреда, който използвате във фитнеса, понеже не е подходящо за вас? Намерете това, което искате, и го настройте към нуждите си. Когато решавате кой велоергометър да си купите, добре е да обмислите кои свойства са най-важни за вас и кои сте готови да пожертвате, тъй като повече свойства означават по-висока цена.

Регулируемост

Както с всеки тренировъчен уред, тук е важно да има регулируемост.

Трябва да вземете предвид седалката, височината, педалите и други аспекти, които ви помагат да настройте уреда, така че да ви подхожда физически.

Също е добре да сте сигурни, че уредът идва с адекватни и гъвкави настройки за съпротивление, така че да можете лесно и точно да промените нивото си.

С всички тренировъчни уреди е важно да се оперира безопасно, тъй като можете да се нараните, ако сте го използвали неправилно, както краткосрочно, така и дългосрочно. Уверете се че правилно сте сглобили и поставили колелото, така че то да работи както трябва и да остане стабилно.

Уверете се, че имате необходимото място за велоергометъра, включително свободен периметър около него за безопасно използване и лесен достъп.

Високотехнологични свойства

По-високотехнологичните модели ще имат пулсомер, което е идеален начин да наблюдавате нивото си на тренировка.

Те са страхотни за кардиоваскуларна тренировка и за тренировка за издръжливост, тъй като можете да следите напредъка си и здравето си. Сърдечните монитор с презрамки през гърдите са най-добрия вариант, понеже не възпрепятстват движенията ви, нито изискват да ги държите (като контактните монитори).

Можете да обмислите отделно закупуване на пулсометър, който може да е по-удобен от този на уреда ви. По този начин можете да използвате пулсомера си и за множество други упражнения и те вършат работа не само с велоергометъра ви.

Избиране на най-добрия велоергометър

Когато решавате кой е най-добрият велоергометър за вас, трябва да вземете предвид няколко неща.

Първо, целите на тренировката ви са много важни, когато взимате решение. В зависимост от това, което искате да извлечете от уреда, изберете вида и свойствата, които най-добре посрещат тези нужди. Това ще означава балансиране между това, което е важно за вас, и това, което можете да пожертвате, за да не стане цената прекалено висок.

Помислете колко налично място имате и колко място заема уреда. Можете да помислите и за сгъваем уред, той като те могат да спестят място, когато не ги използвате, и са по-лесни за транспорт и съхранение.

Помислете колко гъвкавост има машината – тоест, нива на съпротивление и вградени програми, тъй като това ще определи  колко разнообразен е велоергометърът ви. Колкото повече са нивата на съпротивление и програмите, толкова повече можете да персонализирате тренировката си и да се насочите към специфични тренировъчни цели.

Уверете се, че има достатъчно персонализиране на опциите за комфорт, включително седалката, педалите и ръчките. Всички тези неща ще ви помогнат да направите велоергометъра си приятен и ще ви мотивират наистина да използвате уреда си.

Разгледайте нашата класация с някои най-добрите велоергометри, които можете да закупите още днес.

1. Спининг байк Kondition, BSP-9800

Спининг байкът е с компютър, благодарение на който можете да видите необходимите параметри, докато тренирате.

Той има седалка, която може да се регулира както хоризонтално, така и вертикално. Дръжките също могат да се регулират хоризонтално. Каишките на педалите също могат да се регулират. Това колело е с 8 степени на съпротивление, магнитна спирачна система и маховик.

Дисплеят му показва скоростта, времето, разстоянието и калориите.

Поддържа максимално тегло от 120 килограма. Подходящо е и за начинаещи, и за напреднали.
Купи сега

2. Спининг байк Kondition, BSP-8700

Този модел е с компютър, който ви показва важните параметри, докато тренирате.

Дизайнът му е модерен и удобен. Седалката може да се регулира на височина.

Каишките на педалите също могат да се регулират. Спининг байкът е с 8 степени на съпротивление на педалите, като има маховик 10 килограма.

Дигиталният дисплей ще ви покаже информация за изминатото разстояние, времето, скоростта и броя изгорени калории.

Велоергометърът е също и с магнитна спирачна система, и с аварийна спирачка.

Максималното допустимо тегло е 100 кг, а самото колело е с тежест 30 килограма.
Купи сега

3. Магнетичен велоергометър K-FIT 8317-6

Този магнетичен велоергометър е с 8 нива на съпротивление на въртенето на педалите.

Също така разполага с дисплей, който има поставка за телефон.

Подходящ е за всички нива – и за начинаещи, и за средно напреднали, и за напреднали. Механизмът му е магнитен, а дисплеят показва пулса, изминатото разстояние и изгорените калории, както и скоростта. Също така разполага с функция двупосочно движение.
Купи сега

4. Велоергометър SPORTER KPR6030

Моделът разполага с маховик 4 килограма и натоварващата му система е магнитна, като е с 8 степени на съпротивление при въртене на педалите.

С вграден компютър е, чийто дисплей ви показва най-важните показатели – изгорени калории, скорост, време и изминато разстояние. Максималното поддържано тегло е 100 кг.

Този велоергометър е фитнес уред, подходящ за начинаещи, средно напреднали и напреднали. Удобен и комфортен уред, който ще ви позволи да тренирате в комфорта на дома си, поддържайки формата и здравето си.
Купи сега

5. Велоергометър Techfit R410

Удобен фитнес уред, предвиден за използване у дома.

Разполага с удобна седалка, като при този модел педалите са разположени пред седалката, а не вертикално под нея. Този велосипед е стандартен, а механизмът му е магнитен. Снабден е с махово колело, чието тегло е 7 килограма.

Има 8 степени на съпротивление при въртене на педалите, а дисплеят му ви показва изгорените калории, пулса, изминатото разстояние, скоростта и времето.

Поддържа максимално тегло 120 килограма. Има възможност за регулиране.
Купи сега

6. Велоергометър Sporter Сгъваем

Този велоергометър е с магнитен механизъм и удобен дисплей, който показва някои параметри, по време на тренировка, а именно пулс, изгорени калории, разстояние, време и скорост.

Има няколко опции за регулиране на съпротивлението по време на каране. Дръжките му са меки, ергономични и удобни. Седалката му е комфортна и с възможност за регулиране.

Моделът е сгъваем, което означава, че ще заема по-малко място, когато не го използвате, а също така и ще е по-лесен за пренасяне и съхранение. Има махово колело с тегло 1,5 килограма, а самият велоергометър е 15 килограма. Поддържа максимално тегло от 110 килограма.
Купи сега

7. Велоергометър Kondition, BMG-8700 Performance

Уредът е с елегантен и стилен дизайн. Меката му и удобна седалка може да се регулира както хоризонтално, така и вертикално. Дръжките му са ергономични и позволяват лесно и комфортно захващане.

Велоергометърът разполага с висококачествен дисплей, благодарение на който можете да видите някои важни параметри, докато се упражнявате. Този стандартен тип велосипед е с механичен механизъм и разполага с махово колело, чието тегло е 6 килограма. Уредът е 40 килограма, като поддържа максимално 120 килограма.

Подходящ е както за начинаещи и средно напреднали, така и за напреднали, и за експерти.

Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!