Всички категории

6-те Най-Добри Калъфи за Таблети

Искате ли да осигурите максимална защита за вашия таблет?

Е, значи със сигурност ви е нужен специален предпазен калъф!

Няма съмнение, че технологиите са навлезли във всяка една част от нашето ежедневие. От мобилни телефони до смарт часовници и телевизори – човекът се е обградил с “умни” устройства, които да улеснят максимално живота му.

Едно от най-популярните устройства през последните години е именно таблетът. Много семейства и бизнеси вече разполагат с поне един подобен продукт, а мнозина решават да се сдобият със собствен такъв за практични нужди.

Освен, че може да се ползва като телефон или мини-компютър, таблетът е изключително лесен за транспортиране, а екранът е достатъчно голям, че да се използва и от по-възрастни хора. Той намира приложение във все повече домове, офиси и институции, тъй като предлага множество предимства.

Но такъв вид устройства са както много полезни, така и много крехки. Един по-сериозен удар може да изкара таблета от изправност и да ви лиши от всички негови услуги.

Как може да предотвратите подобна неприятна ситуация? Като снабдите таблета си със защитен калъф, разбира се!

За мнозина покупката на самото устройство неминуемо върви ръка за ръка със закупуването на подобен калъф, който да удължи живота на продукта.

Ако се чудите как да подберете най-подходящия калъф за вашия таблет – имате късмет!

В следващите редове ще ви представим най-важната информация, която трябва да знаете за калъфите за таблети. В края на наръчника, пък, сме ви подготвили и някои от най-добрите продукти на пазара у нас.

Какво представлява калъфът за таблет и какви са ползите от него?

Както вероятно се досещате, калъфът за таблет е предназначен да предпази устройството от нараняване. В зависимост от неговата форма, той ще осигури защита на определени части от таблета – гърба, дисплея или ръбовете.

Калъфите за таблети се продават в огромно разнообразие – ще ги откриете във всеки магазин за мобилни аксесоари и техника.

Все пак, инциденти се случват навсякъде и по всяко време. Никой не иска новото му, скъпо устройство да се счупи или повреди още в първия месец след закупуването му.

Ако се чудите какви предимства може да предложи един калъф за таблет, то ви предлагаме да обмислите следните точки.

Защита

Разбира се, защитата на таблета винаги е на първо място при калъфите.

Тези сложно устроени машини съдържат във вътрешността си крехки части – от винтове и болтчета, до жички, батерии и лампи. Дисплеят и външният корпус на таблета също могат да се счупят сравнително лесно.

Именно затова повечето магазини, в които може да си купите таблет, вече предлагат и набор от калъфи към тях. Тези два продукта са на практика неразделни за хората, които не искат парите им да отиват на вятъра.

Ако снабдите таблета си с качествен калъф непосредствено след неговото закупуване, може да сте сигурни, че той ще се запази като нов за значително по-дълго време.

От друга страна, дори и да сте използвали устройството без калъф за известно време, допълнителната защита никога не е излишна.

Калъфът ще ви осигури спокойствие дори когато оставяте устройството в ръцете на малки деца, тъй като ще сте сигурни, че дори и да го изпуснат, то ще остане здраво.

Гъвкавост

Рядко ще срещнете калъф за таблет, който да се окаже пречка за пренасянето на устройството. Даже напротив – калъфите нарочно се произвеждат максимално леки и удобни, за да може да транспортирате таблета си без излишно напрежение.

Това ви позволява максимална гъвкавост що се отнася до мястото, на което да използвате таблета си. Независимо дали се намирате във влака, в офиса или в комфорта на дома, по всяко време може да използвате таблета, без да се притеснявате, че средата може да се окаже опасна за него.

Калъфите предлагат гъвкавост и в друга насока – някои от тях могат да поберат повече от един модел устройства. Това означава, че дори и в бъдеще да смените таблета си с по-ново устройство, което е с различни размери, калъфът отново може да ви влезе в употреба.

Това го превръща не само в полезен продукт, но и в дълготрайна инвестиция, която ще ви се отплаща години наред.

Естетическа стойност

Калъфите за таблет са не само средство за предпазване на устройството, но и начин да изразите самите себе си.

Докато мобилните устройства обикновено се произвеждат само в няколко цвята или модела, можете да разнообразите тяхната визия именно благодарение на калъфа.

Ако използвате таблета си ежедневно и го взимате с вас на работа може дори да координирате тоалета си с цвета и десена на калъфа.

В случай, че таблетът се използва от малко дете, отново нямате повод за притеснение – на пазара ще срещнете огромен набор от калъфи с апликации на анимационни герои и изображения, които радват окото.

Разбира се, всичко това е въпрос на лична преценка. Едно, обаче, е сигурно – калъфът на таблета може да привлече вниманието и да издигне визията на устройството на едно ново ниво.

Какво трябва да имате предвид при избора на калъф за таблет?

Както вече споменахме, на пазара се предлага широко разнообразие от калъфи за таблети. Това означава, че трябва да сте наясно както с параметрите на устройството, така и с вида продукт, който най-много ще подхожда на вашите нужди и желания.

За целта сме ви подготвили най-важните характеристики на един калъф, на които ви препоръчваме да обърнете внимание.

Вид

Калъфите за таблети най-често се разделят на три вида.

Скиновете са най-обикновените калъфи, които покриват задната част на устройството.

Те често са от пластмаса или гума и се закрепят плътно върху таблета. Макар да предпазват от драскотини, дисплеят на таблета остава открит за пропуквания и удари.

Тъй като те се изработват точно по формата на устройството, надали ще откриете скин за таблет, който не е популярен сред масата потребители.

Скиновете обикновено се изработват в промишлени количества за най-популярните марки и модели. Ако разполагате с подобно широкоразпространено устройство, обаче, може да сте сигурни, че ще откриете разнообразие от дизайни за вашия таблет.

Ръкавите са най-подходящи ако често пренасяте таблета, но не искате допълнителния обем при употреба.

Те представляват джобове, които най-често са от кожа или плат, в които да поставите таблета. При нужда можете да извадите устройството и да го използвате без излишни затруднения, които може да се появяват при някои от другите видове калъфи.

Ръкавите са чудесно решение и за собствениците на таблети, за които не се произвеждат калъфи по мярка. Тези джобове предлагат несравнима гъвкавост, тъй като дори и при смяна на устройството, те най-вероятно отново ще могат да влязат в употреба.

Кейсът също е вариант, който не бива да се подценява.

Неговата особеност е, че покрива устройството от всички страни и обикновено се отваря като книга. Някои от тях даже могат да се превръщат в хоризонтални или вертикални поставки за максимален комфорт при употреба на устройството.

Още едно предимство е, че няма нужда постоянно да слагате и махате калъфа. Веднъж след като сте поставили таблета в кейса, той ще остане закрепен там докато не решите да го смените. Самото устройство обикновено се захваща за малки ластици в ъглите на кейса или в специално изработена рамка по формата на таблета.

Размер

Когато избирате калъфа на таблета трябва да съобразите размера на устройството.

Самият корпус на таблета заема място и е с определена форма. Някои са с по-заоблени краища или огънат дисплей, докато други са с остри ъгли и ръбове.

При покупката е най-добре да вземете устройството със себе си и на място да проверите дали то ще пасне на големината на калъфа.

Важно е да вземете предвид и размера на дисплея, който се измерва в инчове.

Всяко устройство е с различни пропорции между корпус и дисплей, което означава, че дори да са с еднаква инчова характеристика, те може да се различават по големина.

Модел

Голяма част от калъфите се изработват по мярка на определен модел таблет.

Причината е, че масата от хора използват едва няколко марки и модели устройства, съответно търсенето за определени калъфи нараства значително.

Подобни калъфи имат специални изрезки и дупки за входа на зарядното, за жака на слушалките и за камерата.

Винаги съобразявайте модела на вашето устройство, за да сте сигурни, че калъфът ще пасне идеално и ще можете да използвате таблета пълноценно.

Ако не сте наясно какъв модел е устройството, проверете характеристиките на продукта – име и сериен номер, година на производство, генерация и други.

Дизайн

Както вече споменахме, калъфът на таблета е начин човек да изрази себе си.

Обърнете внимание на цвета, изображенията и апликациите, както и на формата на калъфа.

Ако искате по-минималистична и изчистена визия, може да заложите на едноцветен продукт.

От друга страна, ако искате да защитите таблета на детето, можете да му подарите калъф с любимия му анимационен герой или с гумени животински ушички.

Замислете се как искате да изглежда вашия таблет и какво ви носи щастие – все пак калъфът ще бъде пред очите ви всеки ден.

Материал

Важно е и да обмислите и материала, от който е изработен калъфа на вашия таблет.

На пазара ще срещнете много продукти от пластмаса.

Те са твърди, с плътност около 1-3 мм, и предпазват устройството без да добавят излишен обем.

Техният недостатък е, че не предпазват екрана, затова бъдете внимателни!

Освен това, те често се правят по модели, затова най-вероятно няма да откриете пластмасов калъф за вашето устройство, ако то не е от популярен производител.

Калъфите от гел също осигуряват добра защита.

Те са тънки и една идея по-гъвкави от пластмасовите. Това означава, че те могат да поемат дори и по-силен удар върху устройството.

Кожените калъфи изглеждат елегантно и стилно.

Те се използват както за кейсове, така и за ръкави. Освен, че са леки и издръжливи, те са и доста меки. За сметка на това, обаче, те изискват повече грижа за почистването и по-лесно се надраскват.

Редно е да споменем и калъфите от плат.

Този вид материал се среща най-вече при ръкавите. Макар, че може да се скъсат при по-силен натиск, те също са доста меки и удобни и осигуряват добра защита за устройството.

Аксесоари

Калъфът на таблета може да предложи редица допълнителни функции освен добрата защита на устройството.

Някои продукти разполагат с ластици от вътрешната или външната страна, с които по-лесно да захванете устройството по време на употреба.

Други, пък, са снабдени с листи и поставка за химикал. Така калъфът ви ще се превърне не само в приспособление към таблета ви, а в бележник, който да ви върши работа по всяко време на деня.

На пазара може да срещнете дори калъфи с клавиатури. Те са предназначени за по-модерните таблети, които можете да превръщате в мини лаптопи, на които лесно да изпълните работните си задачи.
 

Е, надяваме се този наръчник да ви е от полза при избора на калъф за вашия таблет.

Ако все още изпитвате колебания ви препоръчваме да обмислите следните ни предложения

1. Кейс за таблет FixedТози елегантен сив кейс побира идеално таблети с големина 10-11 инча и е изработен от еко кожа. Разполага с магнитно закопчаване и стилна и здрава рамка, на която да поставите вашето устройство. В допълнение може да се превръща в хоризонтална поставка, което осигурява комфорт по време на работа с таблета.
Купи сега

2. Калъф за таблет Case-MСледващото ни предложение е едноцветен кейс в приятен син цвят, предназначен за таблети от 10 инча. Изработен е от кожа и също може да се сгъва и трансформира в удобна стойка за вашето устройство.
Таблетът се захваща с четири здрави и стабилни ластика от вътрешната част, а самият калъф се затваря с допълнителен ластик, за да сте сигурни, че устройството няма да изпадне.
Купи сега

3. Калъф за таблет MedionТози продукт е изключително модерен и функционален, тъй като разполага с допълнителна клавиатура с тъчпад, които да свържете към таблета. Побира устройства с големина до 10 инча и е изработен от елегантна еко кожа в черен цвят. Таблетът се захваща чрез така наречената pogo-pin букса, затова задължително съобразете модела на вашето устройство.
Купи сега

4. Калъф за таблет Universal BookТози атрактивен кейс е с едноцветна визия в ярко лилаво, за да привлича погледите на всички ваши колеги и приятели. Разполага с четири ластика, които да прихванат ъглите на вашия таблет, както и допълнителен ластик за затваряне на предната част. Изработен е от еко кожа и събира таблети с размер 7 инча.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Калъф за таблет HamaСледващото ни предложение е черен калъф от кожа, който побира таблети до 10 инча. Продуктът е тип кейс и разполага с капак, който да предпазва дисплея на устройството. Снабден е с четири ластика, които да захванат вашия таблет, както и специална функция за трансформиране в стойка.
Купи сега

6. Kалъф за таблет Ka Digital Lenovo Yoga Smart Tab YT-X705FПоследното ни предложение е атрактивен калъф, изработен специално за таблети от марката Lenovo. Продуктът отново е тип кейс и разполага с двойно магнитно закопчаване, както и микрофибърно покритие от вътрешната страна, което предпазва устройството и го щади. Таблетът се захваща в рамка, която е по модел на самото устройство, а при нужда калъфът може да се превръща в хоризонтална стойка.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!