Всички категории

9-те Най-Добри Калъфи за Телефон

Колко грижливо се отнасяте към мобилния си телефон?

Ако искате да подобрите неговата защита, калъфът със сигурност ще ви бъде от полза!

В днешно време вероятно няма да срещнете човек, който не разполага с поне един мобилен телефон. Този вид устройства дотолкова са навлезли в живота на хората, че мнозина изпадат в паника, щом телефонът не е с тях.

Разбира се, телефоните със сигурност улесняват човека в редица ситуации и с причина са се превърнали в незаменима част от ежедневието на всеки. Именно затова, човек лесно може да забрави, че всъщност държи в ръцете си доста скъпа вещ, която трябва да пази.

Докато в началото мобилното устройство е ново за собственика, той го пази от падане и се старае да няма дори драскотина по него. С времето, обаче, той свиква с телефона и е по-склонен да неглижира грижата за него.

Именно затова е силно препоръчително да се сдобиете с калъф за вашия телефон още при покупката му. Още при първото падане на устройството ще бъдете благодарни, че сте вложили средства в здрав калъф, който да опази телефона невредим.

Ако се чудите кой калъф е най-подходящ за вашето устройство, попаднали сте на правилното място.

В следващите редове ще ви представим най-важната информация за този вид продукти, а в края сме ви подготвили и някои от най-добрите предложения на българския пазар.

Какво представляват калъфите за телефон и какви са ползите от тях?

Както вероятно се досещате, калъфите за телефон са предназначени да предпазят мобилното ви устройство от евентуална повреда.

Предвид забързаното ежедневие на хората в днешно време, не е изненада колко често човек може да изпусне, одраска или затисне телефона си.

Постоянното внимание да не повредите устройството си, пък, винаги ви държи на нокти и понякога пречи да се съсредоточите върху истински важните неща.

Разбира се, калъфите за телефон далеч не са само средства за защита. Ако се чудите какво може да извлечете, ако снабдите мобилното си устройство с подобно “облекло”, ви препоръчваме да обмислите следните ползи.

Стилен аксесоар

Калъфите за телефон със сигурност могат да служат и като акцент към вашето облекло или начин да изразите себе си.

Все пак, на пазара се продават всевъзможни мобилни устройства на различни марки, които се различават по външен вид, големина и прочее. Логично е калъфите да са дори по-многобройни и разнообразни.

Не би било преувеличение да се каже, че всеки може да открие подходящия за него калъф на пазара. Широкият избор позволява огромна свобода на купувача, затова бъдете сигурни, че със сигурност ще намерите продукт по вашия вкус.

Дълготрайна защита

Ако веднъж вложите пари в качествен калъф, то може да сте сигурни, че той дълго ще осигурява защита за вашия телефон. Това е изключително важно, когато става дума за скъпа вещ като мобилния телефон.

В случай, че не разполагате с калъф, корпусът на телефона ви бързо ще се покрие с драскотини. Дисплеят, пък, всеки път ще е под риск да се пукне, а веднъж счупен, трябва бързо да се смени, преди да изтече.

В крайна сметка, винаги е по-добре да вложите по-малко пари във вещ, която да ви опази от по-големи разходи като закупуването на нов телефон. С калъфа ще си спестите и излишния стрес всеки път когато изпускате мобилния си на земята или го затиснете под другите вещи в чантата си.

Допълнителни удобства

Вероятно вече сте виждали калъфи за телефони, които разполагат и с допълнителни аксесоари. Тяхната цел е допълнителна защита или улесняване на боравенето с мобилното устройство.

Калъфите за телефон са толкова разнообразни, че на пазара ще откриете всякакви форми и удобства.

Какви видове калъфи за телефон се предлагат на пазара?

Както може би се досещате, калъфите за телефон далеч не се ограничават само в един вид.

В зависимост от степента на защита, устройството и допълнителните екстри, които предлагат, калъфите се разделят на няколко основни вида.

Кейсове

Стандартните калъфи, познати още като “кейсове”, за най-обикновени гръбчета за телефон. Освен задната страна на корпуса, те покриват и ръбовете на устройството, а по-модерните и стабилни такива имат и борд около самия екран за допълнителна защита.

Те се произвеждат от редица материали – силикон, гума, кожа и прочее. Освен това се отличават с лесната и интуитивна употреба и почти не се усещат, когато ги сложите на телефона.

Ако предпочитате калъфът ви да се слива с телефона, то кейсът е точно за вас.

Флип-калъфи

Този вид продукти се състоят от кейс, който покрива задната част, и предна страна, която се отваря като книга.

Флип-калъфите са изключително стилни и често разполагат с допълнително място от вътрешната страна и слотове за карти. Освен това, те обикновено могат да служат и като поставки, за да гледате безпроблемно видеа на телефона си.

Ако искате стабилен калъф, който да обхваща цялото устройство, флип-калъфите ще ви свършат чудесна работа.

Торбичка

Подобно на слънчевите очила, телефоните също може да се поставят в малка торбичка. Тя обикновено е подплатена, за да осигурява защита на устройството и е изключително лека и удобна за носене.

Меката материя на торбичката ще предпази телефона ви от одраскване, а когато го извадите, за да боравите с него, тя няма да ви пречи и да тежи излишно в ръцете ви.

Вероятно някои от вас искат да защитят телефона си, но прекалено много харесват начина, по който изглежда самото устройство, за да го покрият. Други, пък, недоволстват срещу допълнителната плътност и тежест, които обикновените калъфи носят със себе си.

Е, торбичките са чудесен компромисен вариант за подобни случаи!

Какво още трябва да вземете предвид при закупуването на калъф за телефона?

Разбира се, разнообразието от калъфи далеч не се изчерпва само със самия вид на продуктите. Калъфите в днешно време се различават и по редица други фактори, на които е добре да обърнете внимание, преди да направите финалната покупка.

Ако се чудите какво още може да направи калъфа на вашия телефон уникален, ви препоръчваме да обмислите следните характеристики.

Модел

Голяма част от калъфите, особено кейсовете и флип-калъфите се изработват за конкретни модели и марки телефони.

В тази връзка задължително трябва да съобразите спецификата на вашето мобилно устройство и да подберете именно калъфа, който пасва на въпросния телефон.

В противен случай рискувате да има разминаване в изрезките за камерата или зарядното, а в най-лошия случай, калъфът може изобщо да не се закрепи върху устройството.

Плътност

Плътността на калъфите е една от най-важните характеристики, тъй като до голяма степен от нея зависи колко стабилни са те и каква защита предоставят.

По-тънките калъфи са подходящи, ако телефонът ви е подложен на чести, но леки почуквания.

Ако, обаче, сте от по-непохватните или търсите калъф за телефона на вашето дете, ви препоръчваме да заложите на дебел калъф.

Плътните калъфи, макар и по-тежки и неудобни за хващане, са идеални и за тези от вас с по-активно ежедневие, които редовно изпускат или удрят телефона си.

Материал

Материалът е другата важна характеристика на калъфите за телефон.

Ако главната ви цел е защита, то ви препоръчваме да си купите калъф, изработен от материал, който го прави устойчив на шокови удари. Такива са силиконовите калъфи, които се отличават със своята лекота и гъвкавост, както и тези от гума.

Разбира се, често може да изберете калъф и заради външния му вид. Ако целите ви са чисто естетически, то може да заложите на пластмасов продукт, тъй като те са най-разнообразни що се отнася до дизайна.

За сметка на това, обаче, те не са много устойчиви и понякога прехвърлят удара върху самия телефон, вместо да го поемат. Освен това, не забравяйте, че все някога ще смените телефона си с по-нов модел и калъфът ще остане без употреба. Пластмасовите калъфи не са екологични и ще се превърнат в отпадък, който трудно ще се разгради в природата.

Друг вариант са стилните кожени калъфи.

Освен с елегантния си външен вид, те се отличават и с грапавата си повърхност, която е изключително удобна за захващане.

Не на последно място са поликарбонатните калъфи.

Те са доста твърди, тъй като са съставени от няколко слоя материал. Макар това да ги прави тежки и понякога неудобни, те ще осигурят максимална защита на вашия телефон.

Дизайн

Тъй като външният вид на калъфа често е главната причина за закупуването му, е редно да отделите внимание и на тази важна характеристика.

Тук възможностите са на практика неограничени.

Ако харесвате фабричния изглед на вашето устройство и не искате да го покривате, може да заложите на прозрачен калъф, който да подчертава цвета или формата на корпуса.

В случай, че сте почитатели на минимализма и изчистените дизайни, вероятно едноцветните калъфи най-добре ще паснат на вкуса ви.

Възможно е да си вземете и калъф с определена шарка или принт, както и такива във формата на кола или животинче.

Ако, пък, търсите калъф за детето си, може да потърсите такъв, който разполага с апликация на любимия му анимационен герой.

Не забравяйте да обърнете внимание и на повърхността на калъфа.

Докато голяма част от тях са гладки и лъскави, вероятно може да заложите и на грапави калъфи, които са по-лесни за захващане и не се плъзгат толкова лесно от ръката ви.

Водоустойчивост

Не забравяйте, че на първо място калъфът трябва да осигурява защита за вашия телефон.

Това е изключително важно и когато се намирате в близост до вода. Макар повечето модерни телефони вече да разполагат с известна защита срещу намокряне или повреда от вода, корозионният ефект на солената вода в моретата и океаните може да се окаже фатален за вашето устройство.

Ако често се намирате на морския бряг, ви препоръчваме да заложите на калъф с високо ниво на водоустойчивост, за да сте сигурни, че телефонът ви няма да се повреди в най-неочаквания момент.

Аксесоари

Не на последно място е редно да обмислите и допълнителните функции, които вашият калъф може да има.

Някои от по-модерните продукти могат да служат и като зарядно за вашия телефон. Това е изключително полезна функция, особено за тези от вас, които често забравят да заредят телефона си и вечно са с почти изтощена батерия.

Голяма част от продуктите, особено флип-калъфите, разполагат с разделения за лична или банкова карта. По този начин ще можете да си спестите носенето на цяло портмоне и да се чувствате далеч по-леки и с повече свобода само с телефона в джоба.

На гърба на доста калъфи ще откриете и закачалка или удобна дръжка за пръстите. Тяхната функция е да подсигурят захвата и да облекчат ръката ви поне малко. Този вид калъфи са идеални за тези от вас, които често говорят по телефона и често са със схванати ръце или пръсти след многочасовите разговори.

 

Е, надяваме се този наръчник да ви е от полза при избора на вашия нов калъф за телефон.

Ако все още изпитвате колебания ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения…

1. Калъф за мобилен телефон


Този калъф е съвместим с iPhone 12 и е от типа кейс, който покрива гръбчето и ъглите на телефона. Прозрачната му визия ще подчертае елегантния изглед на вашето мобилно устройство, а материята е гъвкава и пасва идеално на корпуса. Кейсът е изработен от TPU силикон, който допълнително е подсилен и закален по ъглите, за да е възможно най-устойчив на удари.
Купи сега

2. Калъф Samsung LED View Cover


Следващото ни предложение е флип-калъф, подходящ за телефони от модела Galaxy Note 9. Изработен от елегантна еко кожа в стилен черен цвят, той идеално ще се впише в бизнес облеклата ви и ще издигне визията ви на съвсем ново ниво.
Освен устойчивост на удари и надрасквания, той е снабден и с LED view функцията, с която може да виждате часа, изписан върху самия калъф, без да се налага да отваряте предната част и да проверявате телефона.
Купи сега

3. Калъф Nillkin Cam Shield Pro


Ако мобилното ви устройство е от модела Xiaomi Redmi Note 10 Pro, то този калъф е точно за вас. Продуктът е тип кейс и се прилепя плътно към телефона. Изработен е от поликарбонат, което го прави изключително устойчив на удари и надрасквания. Корпусът е в елегантен черен цвят с грапава повърхност, която улеснява захвата.
Купи сега

4. Защитен калъф Huawei Silicone


Този калъф е за телефони Huawei P40 и е изработен от гъвкава силиконова материя, която безпроблемно обхваща всички неравности и извивки по телефона. Калъфът отново е тип кейс и е оцветен в приятен син цвят, който лесно можете да съчетаете с голяма част от гардероба си. Устойчив е на удари и надрасквания, а повърхността му е гладка и мека, за да може кейсът да е почти незабележим, когато го хванете в ръка.
Купи сега

5. Удароустойчив калъф Hybrid


Този атрактивен кейс е подходящ за телефоните от модела Motorola Moto G30 и е изработен от две части. Външната част, която е оцветена в черно и е декорирана с привличащи окото извивки, е изработена от поликарбонат и е снабдена със стойка, на която да подпрете телефона си когато го гледате в хоризонтален режим.
Вътрешната част, пък, представлява силиконова обвивка, която максимално добре обхваща телефона и допълнително го защитава и стабилизира. Кейсът е с допълнително издигнат борд на дисплея и камерата, за да предпазва крехките части от надраскване.
Купи сега

6. Силиконов калъф Flexible Carbon


В случай, че разполагате с телефон тип Lenovo MOTO C, то следващото ни предложение със сигурност не е за изпускане. Кейсът е изработен от силикон и е в приятен тъмен матиран цвят, за да се слива с облеклото ви.
От своя страна, вътрешната част е подсигурена с релефна повърхност, за да предотврати евентуален конденз, който може да навреди на телефона. Макар да е тънък, кейсът е устойчив на удари, а освен това и не пречи при боравенето с телефона.
Купи сега

7. Калъф HTC Dot View™ Ice


Този флип-калъф е съвместим с мобилни устройства от модела HTC One (A9) Aero. Освен, че е устойчив на надрасквания и удари, той със сигурност ще привлече вниманието на всички около вас с атрактивната си визия.
Задната част е прозрачна, за да подчертае дизайна на самото мобилно устройство, а предната част е в приятен син цвят с малки дупчици. Те позволяват да проверите часа без да се налага да отваряте калъфа и да включвате отново самото устройство, което ще ви спести доста време и усилия в дългосрочен план.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Силиконов калъф Flexible Carbon


Още един силиконов кейс, който, обаче, е подходящ за телефони от серията LG Q6. Калъфът идеално обхваща гръбчето и ъглите на телефона за максимална защита от тежки удари и надрасквания по корпуса.
Черният цвят на кейса му придава елегантен вид, който е допълнен от атрактивните украсни в долния и горния край около камерата. Повърхността е гладка и фина за възможно най-голямо удобство при захвата и боравенето с телефона.
Купи сега

9. Калъф тефтер Litchi Leather


Последното ни предложение е калъф за телефони от серията Sony Xperia 10 Plus. Бъдете сигурни, че с този флип-калъф многократно ще улесните ежедневието си и ще привличате погледите на всички. Изработен от еко кожа в стилен черен цвят, той се отличава със своята елегантна визия, а грапавата повърхност ще улесни захвата. Снабден е с магнитна закопчалка, която да държи калъфа затворен, когато не използвате устройството.
Освен, че можете да водите разговори дори през него, без да се налага да отваряте предната част, калъфът може да се превърне и в удобна стойка, когато сте в хоризонтален режим. Във вътрешната част ще откриете и допълнителни разделения за карти, визитки и други лични принадлежности.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!