Всички категории

8-те Най-Добри Къмпинг Тоалетни

Сезонът на палатките все още не е приключил. Тази статия е специално за онези от вас, които искат да направят преживяването си в къмпинга по-удобно.

Разбира се, гората винаги е опция. Тя обаче е далеч от уюта на домашната ви тоалетна, нали?

Знаехте ли, че съществуват специални тоалетни за къмпинг? Тя може да бъде страхотна инвестиция за онези от вас, които не искат да си бъдат чак толкова близки с природата.

Ако обичате да къмпингувате далеч от тълпите или просто не искате да прекосяват полето посред нощ, за да използват тоалетната, къмпинг тоалетната може да ви спаси.

Тя означава, че не е необходимо да избирате място за къмпинг според това колко близо е до тоалетната. А така, разбира се, разширявате възможностите си за къмпингуване значително и получавате повече свобода при къмпингуване.

Дори не е нужно да къмпингувате. При определени ситуации къмпинг тоалетните могат да се окажат инструмент от първа необходимост в дивата природа.

Ако тепърва научавате за тази страхотна туристическа иновация обаче, как да се ориентирате сред продуктите на пазара? Не се тревожете, подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите с тази ситуация.

В него ще научите повече за къмпинг тоалетните. Запознайте се с цялата необходима информация за тези приспособления. След това ви гарантираме, че без абсолютно никакви затруднения ще откриете точния продукт за себе си.

Ние обаче искаме да сме ви от максимална полза и сме се погрижили да ви спестим излишните усилия. Тъкмо затова в края на статията си ще споделим с вас няколко то най-добрите предложения в областта към този момент

Какво представляват къмпинг тоалетните и кои са основните ползи от тях?

Как да си представяте къмпинг тоалетните? Те на практика не са особено различни от конвенционалната домашна тоалетна.

Откъде идват разликите? Разбира се, от простия факт, че трудно ще вземете домашната си тоалетна на поход.

Къмпинг тоалетните на практика представляват преносими тоалетни. Може да ги срещнете още в комбинация с определения като “туристически”, “походни” и т.н.

Естествено, преносимостта не е единствената точка, по която къмпинг тоалетните се различават от останалите. Тяхното основно свойство на практика води до редица други различия.

От една страна, къмпинг тоалетните имат ограничен обем. И това е нещо, което със сигурност искате да вземете предвид при избора си на продукт.

От друга страна, къмпинг тоалетните се изработват от различни материали. Само си представете да ви се налага да носите керамичното гърне от вкъщи…

Както ви казахме и в началото, гората винаги е опция. Ако искате да си осигурите повече комфорт или пък имате специфични потребности обаче, къмпинг тоалетните са повече от чудесна опция.

Те могат да бъдат особено полезни, ако ви се налага да ставате често през нощта, за да идете до тоалетна. В случай че имате малки деца, това е почти задължителна част от нощното преживяване сред природата.

Къмпинг тоалетната не е просто лукс. Тя може да се окаже основна част от къмпинг оборудването ви. В даден момент дори може би ще започнете сериозно да се чудите как сте се справяли без нея.

От друга страна, е силно възможно просто да не можете да минете в природата без адекватна тоалетна. Ако сте в обществен къмпинг, това може и да не е проблем. Представете си обаче, ако ви се наложи да нощувате някъде извън къмпинга. Или пък ако имате проблем с обществените тоалетни…

Собствената къмпинг свобода определено ви дава свобода, която трудно можете да си завоювате другояче. Чисто хигиеничните съображения също не бива да се пренебрегват.

Какви видове къмпинг тоалетни съществуват?

Можете да намерите най-различни изскачащи и аварийни тоалетни, вариращи от табуретки с торбичка, висяща отдолу, до сгъваеми картонени кутии и контейнери в стил камерна тенджера. Ако отивате на къмпинг със семейството си обаче, разумните варианти за лагерна тоалетна се свеждат до два.

Първият избор е основната походна тоалетна с кофа. Вторият вариант е по-модерната, по-обемиста и по-скъпа походна тоалетна с химическо промиване.

Разбира се, кой модел е по-подходящ за вас, може да зависи от множество различни фактори. Тъкмо затова в тази секция ще ви представим предимствата и недостатъците на двата основни вида къмпинг тоалетни.

Къмпинг тоалетни с кофа

Какво представляват къмпинг тоалетните с кофа? По същество те не са нищо по различно от кофа със седалка и капак. Буквално можете да ги използвате за съхранение на вещи, ако решите, че не са подходящи за тоалетна.

Така или иначе обаче благодарениеа на своите специфики те заемат значително по-малко място. Това, разбира се, ги прави доста по-удобни за транспортиране.

Освен това подобни модели са много по-леки от походните тоалетни с промивна система.

Поради факта, че не са херметизирани обаче, те не са особено подходящи за изхвърлянето на твърди отпадъци. От това обстоятелство на практика произтичат основните недостатъци на къмпинг тоалетните с кофа.

Вероятно бихте могли да използвате течност за химическа тоалетна в тях. Силно вероятно е също да ви се получи с някакви дървени стърготини. Котешката тоалетна на дървесна основа впрочем изненадващо е повече от чудесен вариант.

Тъй като устройството не е запечатано обаче, събарянето на кофата може да доведе до наистина неприятни резултати.

Имайте предвид, че другият основен недостатък на подобни туристически тоалетни, е свързан с тяхното изпразване. Възможно е да срещнете известни затруднения с тази не особено приятна операция.

Това е така, понеже поради някаква причина, когато наклоните кофата, за да я изпразните, всичко излиза набързо и наведнъж. Тъкмо затова ви съветваме да държите устата си (а и носа по възможност) здраво затворена в случай на непланувани пръски.

Бас ловим, че се чудите за цените на подобни модели. Надали ще ви изненадаме, ако ви кажем, че те като цяло са доста евтини. Всъщност можете да намерите подобен модел на цена от 50-ина до около 100-ина лева.

Къмпинг тоалетните с кофа на практика са най-подходящи за по-леки и аварийни нощни нужди. В този ред на мисли, ако планувате една или две нощи сред природата, със сигурност ще ви свършат чудесна работа.

Промивни къмпинг тоалетни

Алтернативата на къмпинг тоалетните с кофа са промимвните къмпинг тоалетни. Това, което ги отличава, си личи от името им. Тези модели имат включена опция за почистване с различни препарати, която определено си заслужава.

Промивните походни тоалетни се предлагат в множество различни размери и варианти. Тъкмо затова цените им обикновено са доста вариативни. При всички положения обаче те са по-скъпи от своите опростени конкуренти.

Освен това промивните къмпинг тоалетни обикновено са доста обемисти. Тъкмо затова трябва да се уверите, че разполагате с достатъчно място в колата си, за да можете да транспортирате новата си придобивка.

Разбира се, теглото им също е значително по-сериозно. Особено когато са пълни…

Имайте предвид също, че трябва внимателно да проверявате уплътненията на подобни модели. Някои продукти нямат чак толкова добри уплътнения (нито дизайн). Това на свой ред затруднява изпразването им и ги прави по-склонни към запушване.

Ако подберете подходящия дизайн обаче, може да си намерите наистина стабилна промивна тоалетна. Така вероятността да обърнете тоалетното си приспособление се снижава значително.

Друг сериозен плюс на тези модели е, че позволяват транспортирането на отпадъци без излишни течове. Това е особено добра опция, ако наоколо няма площадка за изхвърляне на химикали.

Имайте предвид обаче, че тази опция варира в зависимост от производителя и модела. Направете необходимото проучване, за да си спестите неприятните изненади.

С тези модели обаче като цяло почти ще изключите неприятните миризми. Стига, разбира се, да използвате препоръчаните химикали, и то в подходящите количества. В случая отново е важно да проучите добре модела, към който сте се насочили.

Някои от необходимите препарати могат да бъдат по-концентрирани. Това, разбира се, означава по-силна, но в някои случаи и по-приятна миризма. Освен това ефективността на концентрираните препарати значително се повишава.

Тези чудесни модели дори ви позволяват да изхвърляте тоалетната си хартия в тях. Неподходящият вид хартия обаче може да запуши тоалетната…

Какво трябва да вземете предвид преди покупката на къмпинг тоалетна?

Вече и сами можете да претеглите ключовите плюсове и минуси на основните видове къмпинг тоалетни. Надяваме се това да ви позволява да се ориентирате по-добре кой от моделите би бил по-подходящ за вашите нужди.

Така или иначе обаче видът на една къмпинг тоалетна далеч не е единственото необходимо съображение. Когато си избирате продукт, си заслужава да сложите още редица критерии в кошничката си.

Има няколко ключови въпроса, за които си заслужава да помислите, преди изобщо да се насочите към магазина. Те ще ви позволят да канализирате търсенето си значително по-добре. А в крайна сметка тъкмо това ще ви доведе до най-подходящия продукт.

Вашите нужди

Първото съображение, което трябва да направите, преди изобщо да се насочите към магазина, засяга собствените ви нужди. Те са най-сериозното ограничение, което може да наклони везните ви в една или друга посока.

В крайна сметка ако определен модел не покрива нуждите ви, колкото и страхотен да е по принцип, конкретно на вас просто няма да ви свърши работа.

Когато става въпрос за къмпинг тоалетни, ви съветваме да помислите за няколко ключови въпроса.

От една страна, важно е да имате предвид точно за какво ще използвате новата си придобивка. Дали става въпрос за ежеуикендна употреба? Дали планувате по-дълга почивка сред природата? Или пък тя ще ви трябва само за еднократно еднодневно преживяване?

Ако имате намерение да използвате къмпинг тоалетната си по-скоро инцидентно, не си заслужава да инвестирате в кой знае колко сериозен модел. В крайна сметка една лека и малка преносима тоалетна е чудесна за повечето аварийни ситуации.

По-сериозните летувания, разбира се, могат да бъдат по-претенциозни. Ако имате намерение да използвате къмпинг тоалетната си до голяма степен като домашна тоалетна, било то и за известен период от време, ви съветваме да си осигурите по-стабилен продукт.

Другият основен въпрос е колко души ще използват къмпинг тоалетната. Ако става въпрос за двойка, вероятно по-компактните модели ще са напълно достатъчни. В случай че планувате почивка с многочленно семейство или по-голяма компания обаче, може би не е лоша идея дори да помислите за няколко тоалетни.

Например по една на три или четири глави. Стига, разбира се, размерът ѝ да е достатъчно подходящ.

Преценете също дали абсолютно всички ще използвате къмпинг тоалетната. Често тя може да се окаже необходимост единствено за децата или по-чувствителните натури. Ако вашият случай е такъв, отново говорим по-скоро за инцидентен модел.

Знайте от какво се нуждаете. Така ще знаете и точно какво да си закупите.

Вашето пространство

Особеностите на вашето пространство са вторият най-определящ фактор при избора на къмпинг тоалетна. Понякога пространството, с което разполагаме, и начина, по който то е разпределено, дори се превръщат в най-значителната тежест в теглилката.

Този въпрос също има няколко измерения. Последователно ще минем през всяко едно от тях.

На първо място, въпросът за пространството опира до въпроса за транспорта. С какво пространство разполагате, за да транспортирате преносимата си тоалетна? Това може сериозно да ограничи или напротив да отвори просторите към размерите на модела, който можете да си позволите.

По същия начин стои и въпросът със съхранението на новата ви придобивка. В крайна сметка, дори и да имате достатъчно пространство сред останалите багажи в багажника си, не може къмпинг тоалетната ви да стои там вечно.

Необходимо е да имате подходящо пространство за съхранение и у дома.

По възможност на открито, разбира се. Подобни предмети, колкото и чисти да се поддържат, все пак могат да задържат определени неприятни миризми. Било то като следствие от функциите, които изпълняват, или пък от употребата на препаратите за поддръжка.

Другата страна на монетата обаче е свързана с особеностите на пространството в самия ви лагер. Необходимо е в лагера ви да има подходящо пространство за съхранението и употребата на една къмпинг тоалетна. В противен случай ще се окаже все едно дали разполагате с подобно приспособление, или не.

Помислете си дали ще използвате къмпинг тоалетната си вътре в палатката си, или извън нея. Важно е също да сте наясно къде ще държите преносимата си тоалетна, когато не я използвате.

Ако планувате да държите тоалетната в палатката си, определено трябва да си осигурите стабилен и добре изолиран модел. Тоалетните за употреба на открито също могат да бъда претенциозни.

Можете да помислите за отделна палатка за душ. Тя може да осигури на тоалетната ви специално обособено тоалетно пространство.

Вашият бюджет

Не на последно място, разбира се, трябва внимателно да помислите за бюджета, с който разполагате. Неговите граници ще ви позволят да канализирате търсенето си по-добре и да се насочите само към продукти, които отговарят на претенциите ви.

Съветваме ви внимателно да помислите колко точно средства сте готови да отделите за една къмпинг тоалетна. Това, разбира се, отново ще зависи от вашите потребности, но и от особеностите на бюджета ви.

Ако имате намерение да използвате тоалетната си редовно, можете да помислите за някой от по-скъпите и висококласни модели. В случай че си търсите къмпинг тоалетна за извънредни случаи обаче, подобна инвестиция просто ще се окаже излишна.

Преносимите тоалетни така или иначе не са най-скъпата част от едно къмпинг оборудване. И все пак някои от моделите могат да достигнат цени от по няколко стотин лева.

Имайте предвид също, че към промивните модели трябва да добавите разходите за препарати. Те са си консуматив, в който ще ви се налага да влагате средствата си периодично.

Класическите тоалетни с кофа, от друга страна, ще ви спестят този допълнителен разход.

Добре е да сте наясно с реалните условия на пазара. Тъкмо затова ви съветваме да си отделите малко време и да проверите на каква цена какво може да получите. Така ще подплатите преценката си с малко повече реализъм. А той в крайна сметка ще ви насочи към подходящите продукти за вас самите.

Няма универсален избор за всеки потенциален потребител. Потребностите и възможностите на всички ни са различни. Тъкмо затова и пазарът предлага подобно многообразие.

Огледайте различните възможности. Преценете от какво се нуждаете. Съобразете се с това, което можете да си позволите.

Когато сложите всички фактори в купа, ви гарантираме, че тяхната среща ще ви насочи точно към онази къмпинг тоалетна, която е подходяща за вас.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на къмпинг тоалетна?

Предварителните съображения далеч не изчерпват условията на търсенето ви. Надали ще ви изненадаме, ако ви споделим, че къмпинг тоалетните си имат серия характеристики и особености.

В тази секция ще ви обърнем внимание на основните от тях, които определено си струва да имате предвид. Отделете им достатъчно време и ви гарантираме, че ще започнете много по-лесно да отсявате моделите един от друг.

Размер

Когато си избирате преносима тоалетна, основното ви съображение трябва да бъде размерът на резервоара за отпадъци. Той на практика ще определи цялостният размер на вашата къмпинг тоалетна.

В крайна сметка той ще определи цялостната функционалност на новата ви придобивка. На практика от него зависи дали моделът, с който сте си добили, изобщо ще ви върши работа, или не.

Най-евтините и най-малките къмпинг тоалетни имат сравнително малък резервоар за отпадъци. Той определено може да бъде подходящ за използване от малко семейство за кратка почивка през уикенда.Обикновено обаче се нуждаете от нещо с по-голям капацитет, ако ще го използват повече от няколко души.

Ако повече от двама души използват тоалетната, или пък прекарвате повече от уикенд сред природата, със сигурност ще ви трябва по-сериозен модел. В тези случаи се препоръчва минимален обем на резервоара за отпадъци от поне 20 литра.

Добре е обаче да имате още няколко аспекта на този въпрос наум.

Дори и да разполагате с по-сериозен капацитет, в никакъв случай не чакайте да напълните тоалетната догоре. 20 литра в случая обикновено означават повече от 20 кг.

В крайна сметка трябва да имате възможност да носите и да изпразните тоалетната си, когато приключите с нейната употреба. Тъкмо затова ви съветваме да я изпразвате периодично и да не ѝ позволявате да се напълни догоре.

Тъкмо затова в крайна сметка по-малките модели могат да се окажат функционални в доста ситуации. Вземете предвид преди всичко ежедневните си нужди и подбирайте разумно.

Разбира се, въпросът дали разполагате с достатъчно пространство за транспортирането и съхранението на къмпинг тоалетната си, все още стои. Понякога външни обстоятелства могат да ограничат размера на тоалетната, която можете да си позволите.

Резервоар

Като оставим настрана въпроса за капацитета на вашия резервоар за отпадъци, има още няколко неща, които трябва да вземете предвид относно бъдещата си тоалетна. Нейният резервоар трябва да бъде проектиран подобаващо, така че да направи тоалетната достатъчно стабилна и в същото време лесна за използване.

Дизайнът на резервоара може да повлияе на цялостната работа и удобството на тоалетната за къмпинг. Тъкмо затова трябва внимателно да съобразите покупката си със своите нужди.

Какво означава една къмпинг тоалетна да бъде лесна за използване? Това означава резервоарът ѝ да се изпразва лесно.

Методът за изпразване е важен фактор. Резервоарите на някои тоалетни за къмпинг имат подвижен вътрешен резервоар, който улеснява изпразването и почистването им. Други резервоари обаче може да изискват повече усилия за изпразване, което може да е ви създаде неприятни препятствия.

Вече ви обърнахме внимание на това, че по-обемистите резервоари ще бъдат значително по-тежки. Това на свой ред ги прави по-трудни за транспортиране.

Все пак е важно тоалетната ви да може да стигне до мястото, на което ви трябва. Е, и да се върне обратно, разбира се, освен ако не искате да правите подаръци на останалите туристи.

Другата страна на монетата обаче засяга издръжливостта на резервоара. Това е важен въпрос особено ако планирате да използвате тоалетната си честичко. Надеждният и здрав резервоар на една туристическа тоалетна обаче не просто ще издържи по-дълго. В повечето случаи по-стабилните резервоари позволяват по-лесна поддръжка.

Имайте предвид също, че някои къмпинг тоалетни се проектират с взаимозаменяеми резервоари. Ако планувате да сменяте резервоара си, трябва да се уверите, че неговият заместител е съвместим с вашата тоалетна. В противен случай изолацията ще бъде по-слаба, а с нея ще пострадате и вие.

Химикали

Както вече ви разяснихме, двете основни разновидности сред къмпинг тоалетните се делят спрямо това дали са промивни, или не. Тъй като промивните модели се оказват предпочитани от много потребители обаче, ще ви дадем малко повече информация, която ги засяга.

Тяхната промивна система изисква употребата на специални химикали. Тъкмо затова трябва да бъдете наясно точно какви са те и да си ги осигурите. В противен случай няма да можете да се възползвате от функциите на новата си тоалетна подобаващо.

Разбира се, когато отивате на къмпинг, трябва да вземете не само тоалетната си, но и тях.

Някои тоалетни се доставят с необходимите химикали. В други случаи обаче ситуацията далеч не стои така. Тогава ви препоръчваме да проучите въпроса и да закупите всичко необходимо отделно.

Обикновено се нуждаете от розов препарат за почистване на тоалетната чиния, който се поставя в резервоара за промиване. Към необходимите препарати трябва да допълните също и от отделна (обикновено синя) течност. Тя се поставя в резервоара за отпадъци и помага за премахване на неприятните миризми.

Не забравяйте също, че химикалите за тоалетна представляват малък текущ разход, който трябва да включите в сметките си. И то на периодична база в зависимост от това колко често използвате походната си тоалетна.

Когато става въпрос за химикали обаче, трябва да имате още нещо предвид. Тъй като това са силно токсични отпадъци, трябва да имате едно наум къде са пунктовете за изхвърляне на химикали около вашата къмпинг зона.

Ако планирате да посетите затворен къмпинг, трябва да проучите дали обектът разполага с подобни условия. Повечето къмпинги са проектирани така, че да осигурят на потребителите си подобни зони. Тогава, ако ви се налага да изпразните тоалетната си (а това ще се случи все някога), ще можете да се възползвате.

В случай че не е така, помислете за по-голяма тоалетна.

Дизайн

Въпреки че функционалността трябва да е водеща при избора на тоалетна за къмпинг, важно е да се вземе предвид и външния вид на новата си придобивка. Той може сериозно да повлияе на комфорта и удоволствието от къмпингуването, колкото и изненадващо да звучи това.

На първо място, обърнете внимание на цялостния дизайн на тоалетната. Това включва нейната форма и нейните цветове. Изберете си такова съчетание, което отговаря на собственото ви усещане за стил и естетика.

Височината е друг важен фактор в случая. Тя може да варира, като някои модели са по-високи или по-ниски от други. Уверете се, че сте избрали височина на тоалетната, която е удобна за вас и лесна за използване.

Добра стратегия е също да си търсите тоалетна за къмпинг с удобна и здрава седалка. Някои тоалетни за къмпинг имат регулируеми седалки, които могат да се адаптират към различни форми и размери на тялото.

Други модели пък ви предлагат функции за контрол на миризмите и вентилационните системи. По този начин можете сериозно да подобрите атмосферата около, а и в тоалетната си. Ако сте по-чувствителни към миризми, подобни функции определено си заслужават.

Колкото и повърхностно да звучи, заслужава си също така да обърнете внимание на марката на бъдещата си къмпинг тоалетна. Тя може да ви каже много за модела. В същото време обаче брандът често играе важна роля в изграждането на естетиката на походната тоалетна.

Доказаните имена не са случайни. Определено си заслужава да им се доверите не само по отношение на външния вид. В крайна сметка името често се превръща в гаранция за стил и стабилност.

Материалът също е важна страна от цялата ситуация. На този въпрос обаче ще отделим повече внимание в следващата си подсекция.

Материал

При избора на тоалетна за къмпинг материалите неизненадващо се оказват от съществено значение за конструкцията на продукта. Материалите оказват влияние върху преносимостта, издръжливостта и цялостната работа на тоалетната. Именно затова ще се постараем да ви запознаем с основните възможности.

Започваме с пластмасата. Тя е един от най-разпространените материали в областта. Къмпинг тоалетните, изработени от пластмасови материали, са леки, достъпни и лесни за почистване. Освен това те се пренасят лесно и това ги прави доста удобни. Възможно е обаче те да не са толкова издръжливи, колкото други материали.

Къмпинг тоалетните, изработени от алуминий също са доста леки, но от друга страна се оказват и значително по-издръжливи. Те могат да издържат на тежки температури и условия, което ги прави идеални за къмпингуване. Въпреки това те може да са по-скъпи от пластмасовите тоалетни.

Моделите, изработени от неръждаема стомана, вече са друга бира. Те са едни от най-здравите. В същото време ви позволяват да ги поддържате с по-сериозни препарати, което означава по-лесно и качествено почистване.

Освен това са устойчиви на ръжда и корозия, което ги прави подходящи за всякакви климатични условия. Въпреки това те могат да бъдат тежки и трудни за транспортиране.

Някои тоалетни за къмпинг могат да имат компоненти от плат или платно, като седалката или капака. Тези материали са леки и преносими, но може да не са толкова издръжливи или здрави.

Съществуват дори някои по-екстравагантни дървени модели. Дървените тоалетни за къмпинг са издръжливи и придават рустикален вид на къмпинг оборудването ви. Те обаче може да изискват повече поддръжка, като например запечатване или лакиране, за да се предотврати изкривяване или повреда от вода.

Когато подбирате материала на бъдещата си къмпинг тоалетна, трябва да се съобразите и с климата на зоната си за къмпинг. Определени материали ще се представят по-добре при определени условия от други.

Качество

Когато вземете предвид всички фактори, изброени дотук, ще можете да си осигурите възможно най-подходящата къмпинг тоалетна. Освен това вече имате изградени сетива за различаване на качествените от некачествените модели.

В крайна сметка от вас зависи какво ще предпочетете. Съветът ни обаче е да не пестите от качеството на къмпинг тоалетната си.

Защо ли? В крайна сметка от него може да зависи цялостното ви къмпинг преживяване.

Не бихте инсталирали некачествена тоалетна в дома си, нали? Нещо, което пропуска миризми и течности, което не изолира добре, което се поддържа трудно и е неприятно както на вид, така и на усещане.

Е, с къмпинг тоалетната можете да направите компромис за някои от тези точки. В крайна сметка в най-лошия случай ще я използвате едва няколко дена.

Въпреки това обаче няма как да си позволите модел, който пропуска миризми или отпадъци извън себе си. Това до голяма степен обезсмисля наличието на тоалетно пособие изобщо.

Заложете на добрата конструкция и на качествените материали.

Има още няколко фактора, които могат да ви ориентират подобаващо към по-качествените предложения. Това са бранда, цената и гаранцията.

Всички тези точки означават сигурност и неслучайно вървят ръка за ръка.

Големите имена на пазара не се появяват от нищото. С времето те са спечелили доверието на потребителите, тъй като са доказали качеството и функционалността си.

Именно затова гаранциите на техните продукти обикновено са по-високи. Разбира се, заедно с това вървят и претенциите за по-висока цена.

Къмпинг тоалетните обаче не са най-скъпите продукти на пазара. В крайна сметка, ако си вземете подходяща тоалетна, тя ще ви служи дълго време. Именно затова съветът ни е да заложите на качеството и да го приемете като инвестиция. Като инвестиция в страхотните и комфортни къмпинг преживявания.

Как да се грижите за къмпинг тоалетната си?

Е, вече знаете всичко необходимо за къмпинг тоалетните. Сега сме сигурни, че ще изберете възможно най-добрия продукт за себе си.

Неговата покупка обаче е само първата стъпка. Ако искате да останете наистина доволни от предприетите действия, трябва да знаете как да поддържате новата си придобивка.

За да сме ви от максимална полза, в тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки в тази посока

Инсталация

При инсталирането на тоалетна за къмпинг има няколко стъпки, които трябва да се следват, за да се осигури безпроблемна и ефективна инсталация.

Започнете с избора на място. Изберете място за вашата тоалетна за къмпинг, което е равно и стабилно. Мястото също така трябва да е достатъчно близо до къмпинга ви за лесен достъп, но достатъчно далеч, за да се сведат до минимум миризмите.

След това подгответе района. След като сте намерили подходящото място, почистете района от всякакви отпадъци, камъни или пръчки. Можете също така да поставите брезент или постелка под тоалетната, за да предпазите земята и да улесните почистването.

Следва сглобяването на тоалетната. Следвайте инструкциите и действайте уверено. Уверете се, че всички части са здраво закрепени и са в правилна позиция.

Ако ползвате промивен модел, преди употреба добавете химикали за третиране на отпадъци в резервоара за отпадъци. Тези химикали помагат за разграждането на отпадъците и неутрализирането на миризмите.

Вече всичко е готово. Остава да се насладите на новопридобития си комфорт.

Поддръжка

След като вече сте инсталирали къмпинг тоалетната си, можете да я използвате спокойно. Ако искате да я използвате за продължителен период то време обаче, трябва да се погрижите подобаващо за нейната поддръжка.

Когато използвате тоалетната, не забравяйте да спазвате инструкциите, предоставени от производителя. Използвайте само малко количество тоалетна хартия и избягвайте да поставяте други предмети в тоалетната.

След като резервоарът за отпадъци се напълни или в края на пътуването, ще трябва да го изпразните. Отново ви съветваме да следвате инструкциите на производителя. Задължително обаче си носете ръкавици и не забравяйте да изхвърлите отпадъците правилно, за да избегнете рисковете от замърсяване.

Отстранете тоалетната хартия или кърпичките от тоалетната чиния и ги изхвърлете в торба за боклук. Не ги изхвърляйте в резервоара за отпадъци, тъй като те могат да запушат тоалетната и да причинят неприятни миризми.

След като изпразните резервоара за отпадъци, почистете тоалетната с дезинфекциращ разтвор и я избършете добре. С разтовар избършете всички повърхности на тоалетната.

Обърнете специално внимание на тоалетната чиния, капака и седалката. Използвайте четка за почистване, за да отстраните всички упорити петна или замърсявания.

Когато сте готови, изплакнете тоалетната с чиста вода и я избършете със суха кърпа или използвайте кърпа. След това я оставете да изсъхне на въздух. Избягвайте да затваряте капака или да поставяте обратно капака на тоалетната чиния, преди тя да е напълно изсъхнала. Това може да доведе до появата на мухъл и миризми.

Дезинфекцирайте резервоара за отпадъци. Използвайте почистващ химикал, предназначен за къмпинг тоалетни, за да дезинфекцирате резервоара за отпадъци. Следвайте внимателно инструкциите на опаковката, за да се уверите в правилното използване.

След като тоалетната за къмпинг е чиста и суха, се погрижете да ѝ осигурите сухо място за съхранение. Дръжте я закрепена в калъфа или капака, за да предотвратите излагането ѝ на мръсотия, прах и влага.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за къмпинг тоалетните и тяхната употреба, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Bo-Camp


Първата къмпинг тоалетна, която ще ви представим, е произведена от Bo-Camp. Това е един семпъл модел, който обаче е доста удобен и достатъчно функционален. На достъпна цена получавате изчистен дизайн, подвижна кофа, капак и дръжач за тоалетна хартия. Капацитетът на резервоара възлиза на 7 литра. Имайте предвид обаче, че моделът е изработен от пластмаса. Тъкмо затова максималното допустимо тегло на потребителя е 80 кг. Ако си търсите продукт, който да ви осигури малко удобство при аварийни случаи, това е моделът за вас.
Купи сега

2. Thetford Porta Potti 365


Thetford Porta Potti 365 вече е едно доста по-сериозно предложение. Конструкцията на този модел е доста по-сложна. Специалната промивна система се грижи за удобството на потребителя. Тази преносима тоалетна е изработена от пластмаса с високо качество. Всичко това я прави доста по-стабилна и надеждна. Разбира се, заедно с всички екстри идва и по-сериозното тегло на модела. Доверете ни се обаче – 4 кг не са абсолютно нищо на фона на това, което тази тоалетна ви предлага.
Купи сега

3. Enders Deluxe


Enders Deluxe е още един промивен модел, който се предлага на доста добра цена. Тази тоалетна се използва заедно със специални химически препарати. Резервоарът ѝ е особено голям и допуска до 50 пускания на тоалетната. За прясна вода имате 15 литра, а за отпадъчни води – 17 литра. Максималната товароносимост на този пластмасов модел възлиза на 130 кг. Повърхността на продукта е гладка и приятна. В същото време за максимално удобство разполагате със специална и оптимизирана система за изпразване. А кога ще се наложи да изпразните тоалетната си, ще ви сигнализира специален индикатор.
Купи сега

4. RUBITERM 4521


Представяме ви още една чудесна химическа къмпинг тоалетна. RUBITERM 4521 е модел, изработен от антибактериална пластмаса. Конструкцията му се състои от два отдлени съда – един за чиста вода с ароматизатор и друг за отпадъци. Дизайнът на този модел е изчистен и семпъл. В същото време това е една от най-удобните тоалетни, които можете да използвате. Достатъчно стабилна и капацитетна е, за да ви свърши добра работа в различни условия. Подходяща е за всякакви преживявания сред природата, на лодка, в каравана и т.н.
Купи сега

5. vidaXL


VidaXL са проектирали една чудесна къмпинг тоалетна от полипропилен. Моделът е изчистен и функционален. Височината на седалката е малко над 40 см. Двата му резервоара имат обща вместимост от 30 л. Резервоарът за чиста вода е с капацитет от 10 л, а този за отпадъци побира цели 20 л. Тоалетната може да издържи тегло до 200 кг, което я прави един от най-здравите модели на пазара. Имате още две странични ключалки и плъзгащ се капак. Долна помпа ви помага за измиването на тоалетната. Всички тези екстри обаче натежават и моделът става близо 5-килограмов.
Купи сега

6. RUBITERM


С тази къмпинг тоалетната на RUBITERM ви връщаме към по-семплите и леки предложения. Това е една пластмасова преносима тоалетна, която може да издържи натоварване до 130 кг. Конструкцията ѝ всъщност е сравнително сложна, но при всички положения функционална. Разполагате с всички необходими удобства. Иновацията в случая включва кофа с отделен капак. Комбинирайте това с допълнителната изолация на дръжките и получавате един почти херметизиран продукт. Освен това цената на модела е доста ниска на фона на това, което ви предлага.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Kampa Kazi


Представяме ви още една доста стабилна класическа къмпинг тоалетна. Kampa Kazi е лек пластмасов модел, който обаче може да издържи натоварване до 150 кг. В него няма нищо извънредно, но за сметка на това всичко необходимо. Получавате преносима кофа с добър капацитет. Получавате още удобна седалка и държач за тоалетна хартия. Продуктът е изчистен и надежден и ви гарантира безпроблемна и ефективна употреба.
Купи сега

8. Camry CR 1035


Camry CR 1035 е един от най-достъпните промивни модели, които можете да откриете. Тази къмпинг тоалетна е проектирана с двойно уплътнен капак. Изработена е от пластмаса и издържа до 115 кг тегло. Капацитета на контейнера за отпадъци възлиза на цели 20 литра, които са предостатъчни за няколко дена сред природата. Водата за изплакване пък се съхранява в допълнителен контейнер с капацитет от 13 л. Моделът е сравнително тежък, но за сметка на това достатъчно стабилен. Използва се и се поддържа изключително лесно и е готов да внесе немалко удобство във вашите къмпинг приключения.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!