Всички категории

8-те Най-Добри Падъл Бордове

Няма по-подходящо време от годината за практикуване на водни спортове от летния сезон. Разнообразието от средства, с които можете да покорите водните повърхности, расте с всяка изминала година.

Падъл бордовете обаче са едни от най-популярните водни атракциони през последните няколко години!

Те предлагат по нещо за всеки. С тях можете да се отдадете на релаксиращо равномерно гребане по повърхността на някое спокойно езеро. В същото време обаче те са напълно подходящи за покоряване на морските вълни.

Някои хора са изключително запалени по падъл борд йогата, докато други просто предпочитат да гребат колкото се може по-бързо. С един падъл борд имате възможност не просто да се грижите за физическата си култура, но и да се забавлявате изключително много в процеса.

Каквото и да правите обаче, имайте предвид, че подходящата дъска е ключова за вашето удоволствие.

Важно е да сте наясно как точно ще я използвате, необходимо е тя да пасва на тялото ви и да се държи подобаващо във водата. Формата, видът, размерът, портативността – абсолютно всичко може и трябва да окаже влияние върху вашия избор.

Ако досега не сте се занимавали с падъл бординг, вероятно и сами не знаете точно какво ще ви бъде интересно. Не се тревожете, предстои да откриете отговорите на всички въпроси, свързани с падъл бордовете.

Подготвили сме това ръководство специално за да ви дадем цялата необходима информация за тези страхотни плавателни средства. В него ще откриете всичко необходимо, което ще ви помогне да изберете възможно най-доброто.

А за да сме ви от максимална полза, в края дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват падъл бордовете?

Падъл бордовете представят плавателни дъски със солидни размери.

В момента се откриват основно в два различни варианта – твърди и надуваеми. Всеки от тях си има своите плюсове и минуси, но към това ще се върнем след малко.

Така или иначе падъл бордовете се управляват в изправено положение с помощта на специално гребло. Оттам идва и наименованието им (paddle означава гребло).

Можете да стоите изправени или приклекнали върху дъската.

С помощта на греблото придвижвате себе си и нея по водната повърхност в избрана посока.

Падъл бордовете в много отношения са подобни на сърфовете и каяците, но на практика могат да се използват за огромно количество дейности.

С помощта на един падъл борд можете да плавате, да сърфирате, да се състезавате, да се спускате по бяла вода, да практикувате йога, да ловите риба и какво ли още не.

Гребането съществува под различни форми от хиляди години. Въпреки това неслучайно днес падълбордингът е един от най-популярните, достъпни и лесни за усвояване водни спортове.

Можете да използвате своя падъл борд за редовни тренировки, така че да се поддържате в добра форма. Гребането е едно от най-ефективните упражнения, които можете да практикувате.

Ако гребете редовно, ще развиете коремните и гръбните си мускули, ще подобрите баланса си и ще увеличите издръжливостта си.

В същото време падълбордингът е едно от най-добрите средства за разтоварване от стреса. И всичко това върви ръка за ръка с приятното и неусетно събиране на витамин D от слънчевата светлина.

Освен това един падъл борд ви предоставя в общи линии неограничена свобода и потенциал за множество различни приключения.

Лятото винаги ни отвежда покрай различни прохладни водни басейни. Е, с един падъл борд можете да покорите всеки един от тях, а забавлението ви е просто гарантирано.

Какви падъл бордове съществуват?

Вече ви обърнахме внимание на факта, че в момента можете да откриете два основни вида падъл бордове. Това са твърдите и надуваемите падъл бордове.

Всеки от тези два конструктивни типа си има както своите предимства, така и своите недостатъци. Твърдите падъл бордове са подходящи за един тип дейности, а надуваемите – за други.

В тази секция ще се постараем да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за особеностите на двата вида падъл бордове.

Твърди падъл бордове

В повечето случаи твърдите падъл бордове са проектирани със сърцевина от EPS пяна. Тя на свой ред е обвита с фибростъкло и епоксидна смола.

Подобна конструкция ви предлага сравнително леки, издръжливи и достъпни резултати.

Въглеродните влакна на свой ред са по-лек, но и по-скъп материал, към който можете да се обърнете в този случай. От друга страна, пластмасовите падъл бордове са значително по-достъпни, но тежат повечко и далеч не се славят с характеристиките на всички останали материали.

В някои случаи можете да попаднете и на падъл борд, проектиран с олекотена дървесина. Тя може да придаде красив и естествен външен вид на вашето плавателно средство.

Защо обаче си заслужава да се сдобиете с твърд падъл борд?

Най-голямото предимство на твърдите падъл бордове се основава на тяхното представяне във водата. Те се движат по-лесно, по-бързо, по-плавно и с по-малко усилия от своите надуваеми конкуренти.

Ако вашите приоритети се свеждат до бързо гребане на дълги разстояния, определено следва да се насочите към твърд падъл борд.

В същото време твърдите дъски ще ви предложат значително по-голямо разнообразие от размери и форми спрямо надуваемите. При твърдите падъл бордове е много по-вероятно да откриете модел, който ви пасва абсолютно точно. А ако искате най-доброто представяне, повярвайте ни, това си е необходимост.

Стабилността на твърдите падъл бордове също не е за подценяване. Въпреки че те са само малко по-твърди от надуваемите си конкуренти, определено ще ви донесат по-стабилно усещане.

Освен това в повечето случаи твърдите дъски се движат по-близо до водата, което снишава центъра на тежестта и допълнително води до усещането за стабилност и сигурност.

Важно е да разполагате с надеждно място, на което можете да съхранявате твърдия си падъл борд. Тези дъски заемат известно пространство и се транспортират една идея по-трудно.

Минималните условия са достатъчно голям гараж и автомобил, който може да транспортира падъл борда ви.

Надуваеми падъл бордове

Колкото и страхотни да са твърдите падъл бордове, надуваемите в никакъв случай не са за подценяване.

В повечето случаи те се състоят от външна PVC част и конструкция с капковидни шевове, която създава въздушно ядро. В повечето случаи тези модели се доставят заедно с помпа за надуване и чанта за съхранение, когато не се използват.

Качествените надуваеми падъл бордове са проектирани така, че да се надуват до 1,8-2,3 кг на квадратен сантиметър. В идеалния вариант, когато са напълно надути, трябва да се усещат в общи линии като твърдите си конкуренти.

Кое тогава прави надуваемите падъл бордове по-добри от твърдите?

Едно от най-сериозните им предимства се свежда до факта, че могат да се съберат в общи линии навсякъде. Ако живеете в малка къща, апартамент или кооперация, надали разполагате с чак толкова много излишно пространство за голяма твърда дъска.

Надуваемите падъл бордове се изпускат и надуват изключително лесно. Това на свой ред води до безпроблемното им съхранение в по-ограничени пространства като гардероб или багажник на автомобил.

Ако пътувате с подходящ автомобил, може би можете да си позволите да вземете твърд падъл борд със себе си. При пътуване със самолет например обаче това е ненужно сложно.

Надуваемият падъл борд се позиционира комфортно в транспортната си чанта и може да дойде с вас абсолютно навсякъде. В повечето случаи чантите за съхранение разполагат с дръжки или презрамки за улесняване на пренасянето си.

В същото време, ако отивате на поход към някое планинско езеро, надали ще можете да си позволите да вземете твърд падъл борд със себе си. Надуваемите модели все още ще добавят няколко килограма към багажа ви, но са в общи линии единствената ви възможност.

Надуваемият падъл борд ще се справи много по-добре при ударите с камъни и дънери при гребане в бяла вода, по-мек и комфортен е и е предпочитан за падълбординг йога.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на падъл борд?

Вече сме сигурни, че имате по-добра представа дали се нуждаете от твърд или от надуваем падъл борд. Въпреки това обаче, имайте предвид, че видът на вашата дъска е едва първото съображение, което трябва да направите.

Различните падъл бордове си имат купища характеристики и особености. Всички те могат сериозно да повлияят на вашия избор и да предопределят най-подходящия за вас модел. В тази секция ще ви запознаем с всички тях.

Корпус

Едно от най-ключовите съображения, които трябва да направите при покупката на падъл борд, се отнася до корпуса на дъската. Това е нейното тяло, което играе ключова роля в определянето на начина, по който моделът ще се представя във водата.

В случая с падъл бордовете повечето модели разполагат или със заоблен, или със заострен корпус. Предлагат се и различни падъл бордове с хибриден дизайн, които съчетават най-добрите качества на двете конструкции.

Така или иначе няма защо да се тревожите прекалено. И двете форми на тялото могат да се използват от начинаещи. Има обаче конкретни разлики, които правят всеки от вариантите по-подходящ за определени дейности.

Именно затова подборът на корпуса на вашата бъдеща дъска трябва да бъде съобразен с онова, за което имате намерение да я използвате.

Заобленият корпус е плосък и широк, като в същото време доста напомня на дъска за сърф. Той е проектиран така, че да се движи по горната част на водата и да бъде максимално маневрен.

Дъските с подобни корпуси са добър избор за гребане в свободното време, сърфиране, йога и бяла вода.

В същото време моделите със заострено тяло разполагат със заострен нос (предна част), подобно на каяка или кануто. Тяхната форма пресича водата, като я изтласква около носа към страните на борда. По този начин се подобрява ефективността и се допринася за скоростта и плавността на движението.

С подобен падъл борд ще ви бъдат необходими по-малко усилия за гребане. Това на свой ред ще ви позволи да изминете по-големи разстояния с по-голяма скорост и по-малко количество умора.

Въпросът е, че ефективността при праволинейно движение, за жалост, идва за сметка на редуцирането на маневреността при тези модели.

Различните гребци избират заострените корпуси за разнообразни цели, макар и винаги с оглед на тяхната ефективност при скоростно гребане. Това обикновено означава фитнес гребане, падълбординг туризъм и различни състезания.

Дължина

Дължината на вашия падъл борд ще играе важна роля при определянето на начина, по който дъската се държи във водата. Положението е горе-долу следното: по-дългите дъски са по-бързи, докато по-късите са по-маневрени.

Не забравяйте, че винаги трябва да имате предвид дейностите, за които имате намерение да използвате падъл борда си. Само съобразно тях ще можете да изберете най-подходящия модел.

Късите дъски обикновено са дълги под 3 метра и са подходящи преди всичко за сърфиране или за деца. Тези модели почти винаги се предлагат заедно със заоблен корпус.

Именно комбинацията от двете ги прави изключително маневрени и подходящи за сърфиране по вълните. Моделите, предназначени за деца, обикновено са с дължина от около 240 см.

Средната дължина при падъл бордовете се отнася до диапазона между 300 и 360 см. Това са дъски, идеални за в общи линии универсална употреба и специално за падълбординг йога.

В повечето случаи те също се предлагат заедно със заоблен корпус, но тук вече можете да попаднете и на модели със заострено тяло.

Най-дългите падъл бордове вече надхвърлят 380 см и са просто чудесни за скоростно гребане и пътуване на дълги разстояния. В повечето случаи ще намерите подобни дъски със заострен корпус.

Това е така, понеже тази дължина е ориентирана към бързото и праволинейно придвижване. Ако се интересувате от скоростно гребане или сравнително дълги водни преходи, това са моделите за вас.

Когато подбирате дължината на бъдещия си падъл борд, е полезно да разберете как тя се отнася към обема и капацитета на теглото. По-дългите дъски ще увеличат обема и капацитета, което ще ги направи по-стабилни и ще ви осигури повече пространство.

Желателно е да обмислите и дължината на бъдещия си падъл борд с оглед на автомобила ви, пространството в дома ви, разстоянието до водния басейн и пр.

Широчина

Широчината на един падъл борд е друг ключов фактор, който ще повлияе на неговото поведение във водата.

По-широките дъски при всички положения ще бъдат по-тънки и ще ви гарантират повече стабилност. Имайте предвид обаче, че широката дъска може да ви забави. В случай че е прекалено широка за вас, дори може сериозно да затрудни управлението на борда.

Повечето падъл бордове, на които ще попаднете, ще бъдат произведени с широчина горе-долу между 60 и 90 см. Различните производители са се погрижили да покрият всички потенциални нужди на своите клиенти.

Когато подбирате широчината на своя падъл борд, трябва да вземете предвид три ключови фактора. Това са: типа гребане, който практикувате, особеностите на вашето тяло и нивото на способностите ви.

Ако сте привърженици на дългите преходи, които изискват придвижването на допълнителна екипировка, е добра идея да се насочите към по-широка дъска. Тя ще ви осигури достатъчно пространство за съхранение на храна, хладилник, палатка и какво ли още не.

По-широките модели са особено подходящи и за падълбординг йога. Поне 80-ина см ще ви бъдат необходими, за да можете спокойно да практикувате различните пози.

В същото време обаче по-тесните дъски са значително по-бързи и маневрени. Това ги превръща във фаворитите на състезателите и сърфистите.

Що се отнася до особеностите на вашето тяло, в случая най-определящ е вашият ръст. Накратко: за високите хора се препоръчват по-широки падъл бордове, а за по-нискитетесни падъл бордове.

Ако сте прекалено високи за своя падъл борд, ще установите, че е трудно да запазите равновесие върху него. В същото време, ако не сте достатъчно високи, ще ви бъде особено трудно да се пресягате, за да гребете.

Освен това, ако тепърва навлизате в падълбординга, ви препоръчваме да започнете с една идея по-широк модел. На него ще се чувствате по-стабилни и по-сигурни.

Не се тревожете прекалено – за всеки човек си има падъл борд.

Дебелина

След като вече сте установили с каква дължина и с каква широчина трябва да разполага подходящия за вас падъл борд, е време да съобразите още един фактор – дебелината на дъската.

Макар и дебелината на един падъл борд да изглежда маловажна, тя играе ключова роля в избора на правилния продукт. Това е така, понеже заедно с дължината и широчината на дъската, дебелината влияе върху общия обем и капацитета на теглото.

Ако се колебаете между две дъски с еднаква дължина и широчина, ще ви се наложи да се съобразите с тяхната дебелина. По-дебелата дъска винаги ще ви предложи по-голям обем от по-тънката. А колкото по-голям е обемът на един падъл борд, толкова по-голямо тегло може да понесе той.

Балансирайки дължината, широчината и дебелината на един падъл борд, можете да постигнете оптималните обем и капацитет на теглото.

Нека разиграем примерна ситуация. Определили сте, че искате дълга и тясна дъска за по-бързо праволинейно плаване. В случай че не сте особено високи, ще ви се наложи да се насочите към по-тънка дъска.

По-тънкият модел ще запази общия си обем по-нисък, а вие ще можете да натоварвате дъската си правилно. Само по този начин ше имате възможността да извлечете максимума от нейната ефективност.

Няколко пъти вече споменахме обема и капацитета за теглото на един падъл борд. Време е да ви разясним какво точно означават тези характеристики.

Обем и капацитет за теглото

Наясно сте, че подходящият за вас падъл борд следва да бъде съобразен с вашето тегло и вашия ръст. Ако дъската не изтласква необходимото количество тегло, няма да имате добра опора и ще се чувствате нестабилно.

Именно обемът и капацитетът на теглото на бъдещия ви падъл борд са двата ключови фактора, от които зависи вашата стабилност и поведението на дъската във водата.

И обемът, и капацитетът на теглото се определят от дължината, ширината и дебелината на вашия падъл борд. Различните производители комбинират тези три измерения по различни начини, за да постигнат различни експлоатационни характеристики.

Обемът на един падъл борд се измерва в литри. Именно той ще ви даде представа за способността на дъската да плава с определена тежест върху себе си. Съответно колкото по-голям е обемът на един падъл борд, толкова по-голяма тежест може да понесе той.

В същото време обаче в характеристиките на всеки падъл борд ще откриете и капацитет на теглото на гребеца. Ще откриете информация за максималните килограми на гребеца в описанието на всеки продукт.

Важно е в никакъв случай да не пренебрегвате този фактор. Ако сте твърде тежки за своя падъл борд, дъската ще се движи по-ниско във водата и движението ѝ ще стане неефективно.

Не забравяйте, че когато обмисляте към падъл бордове с какъв капацитет на теглото да се насочите, не трябва да се съобразявате единствено със своето собствено тегло. Важно е да имате предвид и всички останали съоръжения, храни и напитки, които имате намерение да вземете със себе си.

Важно е също да знаете, че обемът и капацитетът на теглото са в тясна връзка с типа на корпуса на вашия падъл борд. Повечето заоблени дъски ще се представят добре, стига да сте под капацитета на теглото. При заострените модели обаче трябва максимално плътно да се придържате към предписаните обем и капацитет на теглото.

Скег

Скегът представлява насочваща перка, която се закрепя към долната част на падъл борда. Може да го срещнете още и под названието “плавник”.

Така или иначе имайте предвид, че плавниците придават устойчивост и стабилност на вашия падъл борд във водата. Най-общо казано, по-големите плавници с по-широка основа и по-дълги предни ръбове ще се движат по-правилно и ще ви осигурят повече стабилност.

От друга страна обаче, по-малките скегове ще направят дъската ви по-маневрена.

Имайте предвид, че що се отнася до падъл бордове, в повечето случаи перките им са подвижни. Това означава, че можете да ги заменяте и сваляте за съхранение, когато прецените.

Съществуват множество различни възможности за конфигурацията на скеговете на дъното на вашия падъл борд. Ние ще се постараем да ви запознаем с най-популярните от тях.

Повечето падъл бордове плават заедно с единична перка, поставена в специална кутия за перки и закрепена с гайка и винт. Кутията за перки разполага с канал, в който перката се плъзга напред-назад.

Единичният скег ще ви осигури добро управление и минимално съпротивление. Именно това прави тази, условно казано, конфигурация подходяща за гребане в сравнително равни и спокойни води.

Настройката с 3 скега (обикновено с еднакъв размер) също е доста популярна. Тя се среща още под названието “thruster”. Подобна конфигурация спомага за праволинейното управление в плоски води, докато в същото време ви предлага доста добър контрол при сърфинг.

Много модели разполагат с конфигурация 2+1. Тя включва голям централен плавник и две по-малки перки от двете му страни. Подобни модели в повечето случаи са проектирани специално за сърфинг.

Надуваемите падъл бордове могат да ви предложат всяка една от изброените конфигурации. Това, което ги отличава обаче, е, че те могат да разполагат или с гъвкави гумени скегове, прикрепени към дъската, или с подвижни полутвърди скегове. И двата варианта са напълно приемливи.

Аксесоари

В зависимост от начина, по който имате намерение да използвате бъдещия си падъл борд, можете да се оборудвате с множество допълнителни аксесоари.

Бихте могли например да се оглеждате за модели с ремъци за връзване. В повечето случаи те са разположени на предната и/или задната част на дъската. Разтегателните ремъци ще ви предложат чудесна възможност за закрепване на сухи чанти, дрехи, охладители и др.

Някои падъл бордове пък се проектират със специални точки за закрепване на държачи за въдици, седалки, камери и какво ли още не. В много от случаите обаче подобни аксесоари се продават отделно.

Така или иначе след като закупите своя падъл борд, ще се нуждаете само от още няколко ключови елемента, ако искате оборудването ви да бъде напълно завършено.

Задължително е, разбира се, да разполагате с гребло, ако искате да се възползвате от възможностите на своя падъл борд. В повечето случаи греблата се предлагат в комплект с дъските, но имайте предвид, че можете да ги закупите и отделно.

Идеалната дължина на греблото се проверява по следния начин. Трябва да застанете с греблото пред себе си и да вдигнете ръката си над главата. Ако дължината на греблото стига до китката ви – това е моделът за вас.

Подходящото облекло също е в общи линии задължителна част от пълноценното падълбординг оборудване. При хладни условия е задължително да носите неопренов костюм или сух костюм. В по-топло време можете да си позволите да носите в общи линии всичко, с което се чувствате комфортно.

Съветваме ви също да се снабдите със специална каишка, която да свързва падъл борда и вас самите. Ако паднете, в никакъв случай не искате да изгубите дъската си, нали?

Не забравяйте, че освен ако не разполагате с надуваем падъл борд, ще ви се наложи да се погрижите за транспортирането на твърдата си дъска. Решението – багажник за автомобил.

Как да използвате падъл борда си възможно най-добре?

Е, вече знаете всичко необходимо за падъл бордовете и техните особености. Сега сме уверени, че спокойно можете да подберете точния за себе си модел, без никакви затруднения.

Ако искате да се насладите напълно на преживяването с новата си придобивка обаче, се нуждаете от още малко подготовка. В тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки, които да направят първите ви съвместни преживявания с падъл борда възможно най-приятни и ползотворни.

Как да се изправите на падъл борда си?

Разбира се, първо трябва да се научите как да се изправяте.

Застанете до дъската във вода, чиято дълбочина стига до около коленете ви. В същото време дълбочината трябва да е достатъчна, за да се предотврати удрянето на скега в дъното.

Докато държите дъската за ръбовете, се качете на нея в клекнало положение. Стремете се да се позиционирате точно зад централната точка на дъската. Можете да я намерите като се ориентирате по дръжката за носене.

Дръжте се с ръце за двете страни на борда, по този начин ще го стабилизирате. След това постепенно поставете стъпалата си там, където са били коленете ви.

Вместо да се изправяте с едно движение, започнете с повдигане на гърдите нагоре, докато коленете ви остават свити. След като гърдите ви са вертикални, вече можете да изпънете краката си и да се изправите.

Как да запазите равновесие върху падъл борда си?

След като се изправите, разбира се, желателно е да останете прави. Има няколко ключови неща, които можете да направите, за да запазите равновесие върху падъл борда си.

На първо време, разположете краката си успоредно един на друг. Разстоянието между тях трябва да бъде горе-долу разстоянието между ширината на бедрата ви. Краката ви трябва да бъдат центрирани между краищата на дъската.

Дръжте пръстите на краката си насочени напред. В същото време се погрижете коленете ви да останат леко свити, а гърбът – изправен.

Главата и раменете ви трябва да останат стабилни и изправени. Преместването на тежестта се случва единствено посредством бедрата.

Дръжте погледа си насочен към хоризонта и избягвайте да гледате към краката си – това ще ви разбалансира.

Как да се справите с греблото?

Доста често срещано явление е начинаещите гребци да държат греблата си неправилно. За да не допускате подобна грешка, когато хващате греблото си, трябва да бъдете наясно с две ключови неща.

Греблото се държи под ъгъл напред от дръжката към носа на дъската.

Когато гребете от дясната страна на падъл борда, лявата ви ръка трябва да бъде позиционирана върху Т-образната ръкохватка в края на греблото. В същото време дясната ви ръка трябва да остане върху вала няколко метра по-надолу.

Когато сменяте страната, сменете и позициите на ръцете си.

Разнообразието от техники за гребане не е чак толкова голямо. Важно е да запомните, че се гребе с тяло, а не с ръце. Освен това, разбира се, ако искате да се движите напред, трябва да сменяте страните поне на 3-4 загребвания.

Естествено, ще отнеме време, докато станете достатъчно добри. Повярвайте ни обаче, с достатъчно количество практика при всички положения ще му хванете цаката. Само не забравяйте да се наслаждавате по време на процеса.

Какво да правите, когато паднете?

Колкото и да пазите равновесието си, просто трябва да приемете, че вероятно ще паднете в определен момент. Това важи особено за случаите, при които не сте прекарали достатъчно време върху падъл борда си.

Просто трябва да го приемете и да се освободите от притеснението. Във водата сте – ще се намокрите. Ако сте достатъчно спокойни обаче, това ще се случва по-рядко и по-безопасно.

Когато усетите, че ще падате, постарайте се да го направите встрани от падъл борда. Срещата с дъската ще бъде не само болезнена, но може и да доведе до някои сериозни контузии.

Освен това се постарайте да не се отделяте прекалено далече от борда си, когато падате. После така или иначе ще се наложи да се върнете при него.

Най-лесното покачване обратно на дъската се случва по следния начин. Трябва да се позиционирате около централната част на борда. С едната си ръка хванете дръжката в центъра му, а с другата – противоположния край.

Оставете краката си да се издигнат до повърхността на водата, след това ритайте и дърпайте. При достатъчно добър синхрон би трябвало да успеете да се качите обратно на дъската без особено затруднения.

Тогава приключението започва наново.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко за падъл бордовете, техните особености и тяхната употреба, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Падъл Борд MAQUA EASYRIDE SUP

Откриваме най-добрите предложения с един страхотен комплект, в който е включено всичко необходимо за вашите падълбординг приключения. Разбира се, в центъра на вниманието ви следва да попадне страхотният надуваем падъл борд MAQUA EASYRIDE 2022. Той е идеален за всички начинаещи и среднонапреднали сърфисти с тегло до 140 кг. Може да се използва както в спокойни води, така и при наличието на непрекалено големи вълни. Моделът се надува и изпуска с лекота, здрав и стабилен е. Изработен е от PVC материал, дълъг е малко повече от 3 метра, а обемът му възлиз ана почти 300 л. С широчина от около 81 см и дебелина от 15 см този падъл борд е подходящ за наистина сериозно количество потенциални гребци и сърфисти.
Купи сега

2. Падъл борд iSup Aquamarina Vapor

Падъл бордът iSup Aquamarina Vapor е един изключително елегантен модел с размери от 315 х 79 х 15 см. Дизайнът на тази надуваема дъска ви гарантира максимална стабилност и ефективност във всякаква вода. Максималното тегло, с което този падъл борд може да се справи, възлиза на 140 кг, а максималното му въздушно налягане – на 15 PSI. Конструкцията на модела е изключително прецизна. Композирана е от капковиден шев с двустенна сърцевина, печат и лек слой, два странични PVC слоя и EVA мост. С почти универсално приложение този падъл борд е подходящ в общи линии за всеки.
Купи сега

3. Падъл борд Kondition Stand Up PaddleBoard YG6 SUP

Представяме ви още един невероятен надуваем падъл борд, който се предлага заедно с гребло, помпа и транспортна чанта. Този модел ви предлага уникален дизайн, който залага преди всичко на стабилност и добро поведение във водата. Размерите на дъската възлизат на 335 х 81 х 15 см. Технологията на капковидния шеф на този падъл борд му позволява да запази перфектна форма и твърдост, а клапанът за високо налягане ви осигурява изключителна въздухо- и водоплътност. Този модел е идеален за гребане по езера, реки и малки вълни. Особено добър е и за падълбординг йога. Може да понесе до 150 кг върху себе си, което се равнява в общи линии на двама души. Препоръчва се за използване от лица над 14-годишна възраст.
Купи сега

4. Падъл борд GORPORE

GRPORE е още един страхотен надуваем падъл борд с размери от 335 х 81 х 15 см. Той е идеален както за начинаещите, така и за средно напредналите ентусиасти. Моделът се предлага в комплект с абсолютно всичко необходимо за всяко водно приключение. Универсалният и надежден дизайн на този падъл борд ви позволява да правите с него в общи линии всичко, което поискате. Всеки един член на семейството, който не надвишава 150 кг може да се наслаждава на сигурността, стабилността и ефективността на продукта. KICK PAD в задната част на дъската е създадена специално, за да улеснява маневрирането при завои и вълни. Комбинацията от неплъзгаща се EVA повърхност, D-пръстените от неръждаема стомана и ластичната мрежа за пренос на багаж правят този падъл борд идеален за различни водни приключения.
Купи сега

5. Падъл борд vidaXL

Този изключително елегантен надуваем каяк със скегова конфигурация 2+1 е едно прекрасно произведение на vidaXL. Заобленият му корпус ще ви осигури комфортно плъзгане по сравнително малки вълни, стабилност, маневреност и невероятни преживявания. Продуктът е предназначен за употреба от възрастни, проектиран е така, че да устоява на UV лъчите и да се справя прекрасно и при морски условия. Комбинацията от PVC и EVA материали водят до това произведение на съвременната падълбординг индустрия. Този модел е проектиран специално за употреба от един човек с нормално телосложение. Може да се справи с до 90 кг, а в същото време размерите му възлизат на 300 х 70 х 10 см. Падъл бордът се предлага в комплект с транспортна чанта, гребло, ръчна помпа и ремонтни принадлежности.
Купи сега

6. Падъл борд Jobe Yarra Red

Падъл бордът Jobe Yarra Red е един надуваем модел от възможно най-висок клас. Размерите му възлизат на 320 х 81,3 х 15 см, а препоръчителното тегло, което дъската е проектирана да носи – на 140 кг. Този падъл борд е изграден от висококачествено фибростъкло, карбон и EVA пяна и е предназначен за средно напредналите сърфисти и гребци. Обемът му възлиза на цели 310 литра, а теглото му – на малко повече от 9 кг. Дизайнът на този падъл борд е не само изключително елегантен, но и невероятно ефективен. В комплект с Jobe Yarra Red получавате и всичко необходимо за пълноценни падълбординг преживявания. Това включва гребло, помпа, транспортна раница и 3-метров паракорд.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Падъл борд Exocet Discovery

Представяме ви още един падъл борд от много висок клас. Exocet Discovery е произведение на изкуството, с което можете да правите почти всичко. В центъра на надуваемата дъска дори е интегрирана вложка за основа на мачта, с която можете да превърнете падъл борда си в уиндсърф. Този падъл борд е идеален за най-различни водни приключения, при които да разкриете тайните на природата. Дизайнът е изключително ефективен, а водоустойчивият двупосочен вентил със заключване ви гарантира безпроблемно плаване. Специалната Fusion Drop Stitch конструкция с двойно оребряване е просто върхът на сладоледа. Обемът на този падъл борда възлиза на 280 литра, а размерите му на 328 х 81,2 х 15 см. В комплекта към продукта е включено абсолютно всичко необходимо за всяко падълбординг преживяване.
Купи сега


8. Падъл борд Stand Up PaddleBoard Zray Fury F1

За десерт ви представяме островърхият, порещ вълните надуваем падъл борд Stand Up PaddleBoard Zray Fury F1. Дизайнът на тази дъска далеч не интригува само със своите невероятни цветове. Моделът е изработен предимно от PVC материал и е подходящ както за начинаещите, така и за напредналите сърфисти и гребци. Скеговете от долната страна на борда са композирани във варианта 2+1. Препоръчителното тегло, при което падъл бордът ще се представя възможно най-добре, възлиза на 122 кг. Самият той тежи 13,1 кг, дълъг е 315 см, широк 84 см и дебел 15 см. Обемът му възлиза на 256 литра. В комплект с падъл борда получавате също раница, помпа с манометър, каишка за телефон, адаптер за компресор, скегове и регулируема купа.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!