Всички категории

6-те Най-Добри Надуваеми Каяци

Обичате ли лятната природа? Привърженици ли сте на водните приключения? С подходящите средства можете да преплавате в общи линии почти всичко.

Надуваемите каяци са една страхотна алтернатива на класическите твърди каяци.

Надуваемите модели набират все повече популярност. Това е така, защото предлагат на своите потребители страхотни преживявания на достъпни цени.

Някои от по-висококласните модели дори могат да се конкурират пълноценно с класическите твърди каяци.

С подходящия надуваеми каяк имате възможност да гребете на дълги разстояния, да покорявате речните корита и какво ли още не. Тези плавателни средства ще ви позволят да откривате природата по нов и освободен начин.

Известните производители постоянно подобряват материалите и конструкциите им. Надуваемите каяци отдавна не се смятат за семпли лодки за забавление.

Те са изключително стабилни, а в същото време остават леки, компактни, лесни за обслужване и удобни за транспортиране.

Надуваемите каяци ви предлагат толкова невероятни възможности, които със сигурност ще предизвикат любопитството както на начинаещите, така и на професионалистите.

Независимо какъв е вашият случай, ако искате да подберете точния модел, определено ще ви се наложи да направите своето проучване. Е, в това ръководство сме събрали цялата необходима информация за надуваемите каяци.

Когато се запознаете с нея, със сигурност ще придобиете способността да отсявате качествените от некачествените предложения. Когато подбирате достатъчно внимателно, при всички положения ще си осигурите най-доброто.

А за ваше максимално улеснение в края на статията си дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта…

Какво представляват надуваемите каяци?

Каякът по принцип представлява тънка лодка, която се управлява с помощта на гребло с две лопатки. В традиционния си вариант тези плавателни съдове са покрити с палуба, която предотвратява навлизането на пръски вода или вълни в тях.

Гребецът седи по посока на течението, а не с гръб към него, както е в много други случаи.

Каяците са бързи и много маневрени. Въпреки че са изобретени от ескимосите в Гренландия за лов, характеристиките на тези лодки в наши дни ги правят изключително популярни във водните спортове и плавателните туристически преживявания.

Каяците са идеални за всеки ентусиаст, който обича да гребе бързо и да преодолява дълги разстояния. В същото време обаче те си остават изключително разпространени сред начинаещите в малките и удобни пътувания по вода.

Надуваемите каяци от своя страна представляват разновидност на класическите каяци.

Те се наричат още въздушни каяци и обикновено са изработени от PVC или някаква тъкан, покрита с гума. С помощта на въздушна помпа въздухът бива изпомпан в камерите на лодката.

В зависимост от използвания материал е възможно камерите да се пълнят с по-голямо или по-малко количество въздух. Това от своя страна оказва влияния върху работното налягане на лодката.

Колкото по-голямо е налягането във въздушната камера, толкова по-добра е твърдостта на каяка и по-ефективно неговото управление. Каяците с по-високо работно налягане обаче обикновено се намират в горния край на ценовия спектър.

В началото надуваемите каяци се приемаха много скептично от каякиращата общност. Подобни лодки бяха изключително лесно повредими, а в същото време управлението им не можеше да се мери с това на твърдите каяци.

Днес обаче те до голяма степен са изместили специализираните твърди каяци, които все още доминират единствено състезателните сфери.

Това е така, понеже беше намерен добър компромис между здравина, компактност, ниско тегло и добро управление. С надуваем каяк определено ще спечелите много.

Какви видове надуваеми каяци съществуват?

Изборът на най-добрия надуваем каяк може да зависи от множество различни фактори. Може би най-определящи за представянето на подобен плавателен съд обаче се оказват вашите собствени необходимости.

Естествено, колкото по-висока е цената на даден надуваем каяк, толкова по-високо качество можете да очаквате от него. В крайна сметка обаче вашите собствени потребности трябва да определят класа на каяка, с който искате да плавате.

Организирали сме различните видове каяци, на които можете да попаднете по време на търсенето си, в три категории. Проучете ги внимателно и при всички положения ще узнаете кои модели ще задоволят вашите нужди възможно най-ефективно.

Надуваеми каяци за хубаво време и любители гребци

Подобни надуваеми каяци са най-подходящи предимно за любителите на гребането от време на време. Те са идеални за начинаещите, които искат първо да се потопят леко в подобно преживяване, за да видят дали гребането ще ги грабне.

Надали ще ви изненадаме, ако ви издадем, че в тази категория ще откриете и най-достъпните предложения. Някои модели могат да струват не много над 100-ина лева.

Подобни надуваеми каяци имат сравнително ниско въздушно налягане и тънка “кожа”, която обикновено е изработена от някакво PVC фолио.

Това ги прави подходящи предимно за употреба в малки и спокойни езера или сравнително бавно течащи реки. Биха се представили достатъчно добре и при морски условия, стига да сте сравнително близо до плажа и времето да е на ваша страна.

Много от модели се предлагат в пълен комплект с всичко необходимо за плаване с тях. Това включва гребло, скег, а често и помпа.

Не бива да имате прекалено високи очаквания от най-обикновените модели. Самата им изработка далеч не е сред най-висококачествените, а в същото време ниското въздушно налягане възпрепятства управлението.

Така или иначе обаче с подобна лодка ще си прекарате страхотно при кратки гребания и почивки покрай и по водата.

В тази категория обаче влизат и модели от една идея по-висок клас. Техните цени обикновено варират между 300 и 1000 лв.

Подобни надуваеми каяци за предназначени за нередовна употреба и сравнително кратки пътувания в спокойни води между 2 и 3 часа.

Тези лодки имат значително по-високо работно налягане. В същото време PVC тръбите им са защитени с отделни текстилно покритие или са изработени от по-здрав материал.

Моделите от този клас се представят доста по-добре от най-евтините варианти. С тях се гребе по-лесно, а те самите определено са по-здрави от своите достъпни варианти.

Надуваеми каяци за семейства

Това, което отличава надуваемите каяци за семейства, е техният собствен капацитет. Подобни модели са проектирани, за да осигурят място на поне двама гребци. В повечето случаи при тях има и специално място за по-малко дете.

За по-голямо дете и по-дълги екскурзии си заслужава да предпочетете триместния вариант.

В тази категория характеристиките на различните лодки могат да се различават значително. И сами се досещате, че това ще означава различия и по отношение на техните цени.

Някои модели ще бъдат подходящи за по-леки водни преживявания. С други пък ще можете да си осигурите чести сезонни приключения дори при някои по-сурови условия.

Разликите произтичат предимно от работното налягане и използваните за конструкцията материали.

Моделите с по-високо работно налягане се движат доста по-ефективно, управляват се по-лесно и са по-гъвкави във водата. От друга страна, по-здравите материали означават по-сериозна издръжливост. Тя на свой ред ще ви осигури възможност да плавате дори и в някои по-сурови условия при по-каменисти речни корита.

Надуваемите каяци за семейства обикновено се отличават с повече пространство и повече стабилност. Благодарение на различни технологии те осигуряват свобода за движение на своите гребци, а в същото време остават доста добре балансирани върху водната повърхност.

Капковидният шев например е едно от популярните средства, които могат да накарат лодката да лежи стабилно като дъска върху водата. В същото време в самия плавателен съд остава много свободно пространство, което можете да запълните с багажа си.

Повярвайте ни, ако планирате по-дълго приключение, определено бихте се зарадвали поне на малко хранителни и питейни запаси.

Надуваеми каяци за туризъм

Подобни модели са идеални за вас, ако планирате редовни обиколки с каяк или пък искате да пътувате на по-дълги разстояния. Подгответе се обаче, понеже за нещо подобно ще ви се наложи да инвестирате малко повече средства в бъдещата си лодка.

Надуваемите каяци от тази категория са единствените, които могат да съизмерват силите и възможностите си с класическите твърди каяци. Ако сте свикнали да плавате с твърд каяк, единствено подобни надуваеми модели ще ви оставят доволни.

Колкото повече средства сте готови да вложите, толкова по-добра лодка ще можете да си позволите. По-добрата лодка на свой ред ви осигурява спокойствие по отношение на по-редовната и по-интензивната употреба.

Много от производителите на пазара в момента се съревновават в предлагането на възможно най-добрия продукт. Тъкмо затова представянето на каяците от подобен клас расте постоянно.

Тези надуваеми лодки имат изключително широко приложение. Могат да се използват за турове по езера и реки. В същото време обаче се справят доста добре и при гребане в близост до брега.

Повечето модели от този клас са подходящи за използване и при бяла вода (до ниво 2). (“Бяла вода” във водните спортове се нарича водата, чиято турбулентност е толкова висока, че я разпенва.)

Имайте предвид обаче, че всеки каяк има индивидуална издръжливост по отношение на различната вода, в която може да се използва. Запознайте се с препоръките на производителя внимателно, ако не искате да рискувате да се потопите.

Подобни надуваеми модели могат да варират. Всяка една лодка е подходяща за употреба при едни или други условия.

По-късата и по-широка форма на корпуса например може да направи един каяк особено маневрен и същевременно устойчив на накланяне. Такива модели са много по-подходящи за речни приключения.

От друга страна, по-дългите и тесни модели ще ви осигурят повече комфорт при по-дълги езерни турове. С тях съпротивлението на водата ще се редуцира максимално.

Какво трябва да вземете предвид, когато избирате надуваем каяк?

Отделните разновидности на различните модели са едва едно от съображенията, които трябва да направите, ако искате да се сдобиете с възможно най-добрия надуваем каяк.

Тези плавателни средства си имат купища характеристики и особености, част от които само бегло засегнахме досега. В тази секция обаче ще ви запознаем с малко повече подробности, които ще ви помогнат да направите възможно най-добрия избор.

Размер

Когато става въпрос за надуваеми каяци, подборът на точния размер е изключително ключов. В много от случаите неподходящият размер може да създаде множество различни проблеми по време на използването на новата ви придобивка.

Размерът на вашия надуваем каяк ще зависи преди всичко от вашите собствени нужди. Множество условия трябва да се вземат предвид, тъй като всяко от тях може да промени подходящия размер на лодката ви.

Важно е например да си отговорите на въпрос дали планирате да гребете сами, или в компанията на някой приятел.

Надуваемите каяци за двойки ще ви осигурят не само място за партньор, но също достатъчно допълнително пространство, благодарение на което можете да вземете дете или куче във водата със себе си например.

От друга страна, ако планувате да плавате соло, единичният каяк винаги е за предпочитане. Той е значително по-компактен, което означава преди всичко по-лесно управление и повече маневреност.

В същото време обаче по-малкият модел ще се съхранява и транспортира по-лесно. Надуването и подготовката му за плаване му също ще се реализира в пъти по-експедитивно.

В наши дни са много популярни конвертируемите модели. Те са подходящи както за един, така и за двама души.

Подобни надуваеми каяци в общи линии ви осигуряват най-доброто от двата свята. Не са прекалено големи, но в същото време ви осигуряват гъвкавост, допълнително пространство, а и са една идея по-стабилни във водата.

Изборът на точния размер далеч не е чак толкова лесна задача. Добре е да помислите дали ще плавате в тандем, или предпочитате да действате соло.

Важно е също да си дадете сметка колко сте високи вие самите, както и колко пространство за крака ви е необходимо. В същото време трябва да сте наясно какво точно искате от новата си придобивка – стабилност, скорост и динамичност или нещо по средата.

Много са обстоятелствата, от които зависи размерът на вашия каяк.

Дизайн

Естествено, разнообразието от дизайни сред надуваемите каяци е изключително богато. Така или иначе обаче можете да попаднете на два основни типа моделис отворена и със затворена палуба.

Лодките със затворена палуба разполагат с интегриран кокпит, устойчив на пръски и вълни. Кокпитът е оборудван с люк за достъп към седалката на каяка, здраво свързан е към страничните камери и не може да се демонтира.

Благодарение на тази конструкция надуваемият каяк много повече се доближава до “истинския”. Визуалната прилика обаче далеч не е всичко.

Кокпитът успява да запази вътрешността на лодката достатъчно суха. Тя бива изолирана, което е особено полезно, когато плавате на дълги разстояния или в сравнително бурни води.

Имате възможност също да затворите напълно люка към седалката с помощта на специална водоизолираща “пола”. Това е голямо предимство особено, при положение че плавате в бяла вода или през студените сезони.

В случая с надуваемите каяци допълнителните “поли” обикновено са направени от найлон. “Кожухът” на тези лодки не е достатъчно твърд за стандартните неопренови “поли”. Поради високата си еластичност те не успяват да се закрепят достатъчно добре на него.

Имайте предвид, че кокпитът е страхотна екстра и за съхранението на вашия багаж. Той може да бъде прибран под и на него с помощта на специални мрежи за багаж.

Надуваемите каяци с открита палуба, от друга страна, са предназначени главно за гребане между април и септември. Те са страхотен избор за по-леки семейни приключения.

Осигуряват ви повече свобода, влизането и излизането при тях е значително по-лесно. В същото време самите седалки могат да се разполагат по-гъвкаво в лодката. Разполагате с достатъчно пространство да изпъвате спокойно краката си или дори да ги топнете във водата, ако пожелаете.

Някои отворени модели могат да се оборудват с допълнителна палуба за пръскане, която ги превръща в затворени. Съществуват и модели, при които седите върху надуваем покрив.

Материал

Използваният за конструкцията на вашия надуваем каяк материал е най-важният критерий за издръжливостта и възможните приложения на лодката.

Повечето твърди каяци днес се изработват предимно от PE (полиетилен или пластмаса). Производството на подобни модели е евтино, а в същото време самият материал се чупи изключително трудно.

“Кожата” на различните надуваеми модели може да се състои от множество различни материали. В много от случаите различните производители дори предпочитат да използват комбинация от материали.

В общи линии в описанието на всеки продукт ще прочетете, че той е особено дебел, здрав и издръжлив. Имайте предвид обаче, че надуваемите каяци с особено дебела “кожа”, изработени от специални материали, си поддържат сравнително високи цени.

Сравнително достъпните модели например далеч не могат да се конкурират с покритието от плат Innova.

Много от евтините каяци са изградени само от в общи линии тънка PVC “кожа”. Подобен материал наистина осигурява здравина. В много от случаите обаче тънките стени могат да се окажат прекалено тънки за редовно гребане и контакт със земята.

Някои производители предпочитат да отделят “кожата” на лодката от същинската въздушна камера. Въздушната камера е обособена в найлоново или полиестерно покритие, което я предпазва от повреди.

В много от случаите въздушните камери са изработени от PVC, а покритието е изградено от значително по-устойчив материал.

Подобни найлонови или полиестерни покрития обаче си имат няколко недостатъка. Тъй като изсъхването им отнема повече време, с такива материали излагате лодката си на риск от появата на мухъл. На свой ред материалите от PVC и гумирани тъкани могат изключително лесно да се забършат до сухо след плаване.

В същото време найлоновите и полиестерните материали са трудни за поправяне. Гумираните материали се кърпят много по-лесно.

Някои производители пък използват брезент за обшивка на лодката. Брезент на моряшки език се нарича всеки непромокаем материал. Днес това са подсилени пластмаси като PVC и полиестер.

Налягане

Въздушното налягане е ключово за представянето на всеки надуваем каяк. Налягане от 0,1 бара не е много за подобни лодки. Буквално можете да напъхате въздушната камера с ръката си.

Такива каяци за предназначени по-скоро за отдих и развлечение, но не и за сериозни водни преживявания.

От друга страна, колкото по-високо е качеството на въздушната камера, толкова по-високо е допустимото въздушно налягане в нея. От 0,2 бара нататък въздушните камери на надуваемите каяци вече стават доста твърди.

Знайте, че допустимото въздушно налягане може да варира в зависимост от производителя, модела и самата въздушна камера. Точните спецификации ще намерите в описанието на различните продукти и в инструкциите към тях.

Някои производители предпочитат да посочват въздушното налягане в PSI, а не в барове. Така или иначе запомнете – 1 PSI съответства на 0,0689 бара.

През последните години сред надуваемите модели стана особено популярна технологията на капковия шев. Тя се използва и при някои падъл бордове.

При тази технология горната и долната въздушна камера се преплитат с текстилни нишки. Хилядите нишки във вътрешността на надуваемата камера не позволяват на въздушната камера да се разшири над определен размер.

Това от своя страна осигурява по-високо въздушно налягане без допълнително натоварване върху въздушната камера. Резултатът е много по-твърда структура при малко увеличение на теглото.

Тази технология позволява производството на въздушни камери с високо налягане, което може значително да надвиши 0,3 бара. Така каяците с капковиден шев постигат много добра стабилност и сериозна твърдост.

Когато капковидният под се използва при подовете на надуваемите каяци, те не поддават при качване и слизане. Корпусът на лодките става много по-твърд и съответно показатели при гребане се повишават.

Така надуваемите каяци доста сериозно се приближават до твърдите модели. Имайте предвид обаче, че податливостта на въздушните течения си остава. Надуваемите каяци плуват по-скоро над, а не във водата.

Безопасност

Безопасността винаги е на първо място. По-голямата част от надуваемите каяци така или иначе разполагат със сравнително широк корпус, който ги прави доста стабилни. Това се получава в резултат от страничните камери и въздушната им плаваемост.

По правило преобръщанията с надуваем каяк се постигат много по-трудно, отколкото с класическа твърда лодка. Въпреки това имайте предвид, че надуваемите модели като цяло са сравнително бавни именно поради широкия си корпус.

Съществуват обаче и надуваеми каяци, които са специално проектирани за скоростни преживявания. Те са значително по-тесни и са създадени за по-опитните гребци, които плануват сериозни плавания.

Теснотата им обаче ги прави много по-чувствителни и лесни за преобръщане.

В сравнение с твърдите каяци, “кожата” на надуваемите е така или иначе по-крехка. Именно затова днес повечето надуваеми съдове се проектират с многокамерна система. Това означава, че при дупка в една от камерите лодката няма да потъне.

Повечето модели обикновено се състоят от една отделна подова камера и две независими странични камери. Освен това в случай на дупка надуваемият каяк може да бъде закърпен без особени затруднения.

Висококласните модели се изработват от особено дебел и устойчив на повреди материал. Именно така рискът от подобни така или иначе нефатални повреди се свежда до минимум.

Имайте предвид още нещо. Конструкцията с капковиден шеф е доста смислена в спокойни води. Това е така, понеже твърдото и добре оформено дъно на лодката улеснява плъзгането по водата.

В областта на бялата вода обаче класическите надуваеми модели все още имат предимство. Благодарение на гъвкавото си дъно подобни лодки се носят по вълните по-лесно и меко.

Освен това дори и при допир с различни подводни препятствия като камъни и дънери по-меките въздушни камери поддават по-добре и редуцират контакта.

Накратко – твърдостта на вашия надуваем каяк също може да окаже значително влияние върху неговата безопасност.

Качество

Смята се, че надуваемите каяци поначало предлагат по-неприятни гребни условия от класическите твърди модели. Имайте предвид обаче че въздушните лодки от най-висок клас се доближават доста значително до твърдите си събратя.

Естествено, в много отношения надуваемите каяци все още изостават. Стабилността им по посоката на движение е по-слаба и в същото време голямата повърхност и лека конструкция правят тези модели доста по-податливи на ветровете.

Така или иначе обаче си има начини да повишите качеството в представянето на своята надуваема лодка.

Бихте могли например да се насочите към онези модели, които ви предлагат възможност за прикрепяне на скег. Скегът е насочваща перка, която значително подобрява стабилността на надуваемия каяк. Със скег вашата лодка ще се отклонява много по-малко от курса си. При по-дълги плавания това е просто задължително.

Освен това, както вече знаете, въздушното налягане също ще окаже влияние. Колкото по-високо е то, толкова по-твърд ще бъде вашият каяк. Високата твърдост на свой ред ви осигурява по-бързо гребане и по-голяма стабилност във водата.

Надуваемите каяци с по-високо налягане са от най-висок клас и неслучайно се намират в горния край на ценовия диапазон.

Ефективността ви при гребане обаче зависи и от размерите на корпуса. Колкото по-дълъг и тесен е един каяк, толкова по-стабилен и бърз ще бъде по посока на плаването.

С намаляването на дължината и увеличаването на ширината лодката губи от скоростта си, но печели стабилност и гъвкавост.

Формата на дъното също ще окаже значително влияние върху ефективността ви при гребане. Имайте предвид обаче, че в сравнение с твърдите и сгъваемите модели, корпусът на надуваемите е със значително по-неустойчива форма.

Въпреки това много от новите технологии като капковидния шев и използването на различни крепежни елементи ще ви предложат някои доста привлекателни възможности.

Подбирайте внимателно между вариантите и със сигурност ще се сдобиете с максимално качествен надуваем каяк.

Как да използвате надуваемия си каяк възможно най-добре?

Е, вече знаете в общи линии всичко необходимо за надуваемите каяци. Сега сме сигурни, че ще подберете точния за себе си модел с идеалното съотношение между цена и качество.

Ако имате опит с плаването, вероятно нямате нужда от кой знае какви съвети. Ако тепърва навлизате в тези спортове обаче, покупката на подходящата лодка е само началото.

В тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки за използването на надуваем каяк. Водните територии могат да бъдат особено опасни, а те ще направят вашето преживяване максимално приятно и в същото време безопасно.

Запознайте се внимателно с инструкциите към продукта!

Първото нещо, което трябва да направите, когато се сдобиете с надуваем каяк, е внимателно да се запознаете с инструкциите към новата си придобивка.

Всеки модел си има своите особености. Важно е да познавате своята лодка максимално добре, ако искате да си осигурите възможно най-сполучливи приключения с нея.

Информирайте се внимателно за начина, по който вашият плавателен съд се подготвя за плаване. В инструкциите често можете да попаднете и на насоки за действия в самата вода.

Доверете се напълно на производителя. Той познава своите произведения най-добре и няма никакъв интерес да ви подвежда.

Действайте смело!

Така. Спускате се по реката, гребете спокойно, наслаждавате се на пейзажа, но ето че малко по-надолу ви очакват няколко бързея. Вълните са по-големи, течението е по-силно и изведнъж започвате да се чувствате несигурни в надуваемата си лодка.

Ключово в случая е да избягвате страничните удари във вълни или скали. В повечето случаи именно това предизвиква преобръщане. Именно затова трябва да действате смело и да се срещате с опасността лице в лице.

Удряйте вълните под ъгъл от 90 градуса. Така е много по-вероятно да пробиете вълната и да избегнете “човек зад борда”.

Ако обаче не можете да си помогнете и ударите вълната или скалата странично, това, което трябва да направите, е да се наведете към тях. Макар че е малко контраинтуитивно, това е начинът да се подсигурите максимално срещу преобръщане.

Винаги дръжте греблото си във водата!

Може да ви изглежда очевидно, но много от любителите каякари се отправят към бързеите и в хаоса на бялата вода съвсем забравят да гребат.

Това е разбираемо, особено когато за пръв път се качвате на надуваем каяк. Имайте предвид обаче, че по този начин се оставяте изцяло на милостта на течението, вместо да имате дума по въпроса.

Греблото във водата ще ви осигури поне някакъв контрол. Седнете изправени, наведете се напред към вълните и гребете здраво.

Можете също така да направите движение, наречено “скоба”, за да поддържате надуваемия си каяк на правилната страна.

Представете си само. Каякът ви е на път да се преобърне надясно. Вие обаче запазвате самообладание и вкарвате греблото от дясната страна на лодката.

Комбинацията от натискането на греблото срещу водата от дясната страна и натискане с бедрото наляво би трябвало да успее да ви изправи, за да продължите по течението без инциденти.

Опитайте се да не се отделяте от своя надуваем каяк!

Подгответе се, че щом гребете с надуваем каяк, в някакъв момент има вероятност да поплувате. Ако това се случи, е важно да знаете как точно да действате.

Първа стъпка: изкачете краката си на повърхността на водата и при възможност опитайте да се спасите сами. Ако лодката ви е наблизо, хванете се за нея. Ако е възможно, уловете и греблото си. Вероятно ще се полюлеете известно време, докато се ориентирате.

В случай че каякът ви е преобърнат, трябва да го изправите. Натиснете тръбата до себе си и хванете другата тръба, която би трябвало вече да бъде във въздуха. Издърпайте я към себе си и ще изправите лодката.

След това остава и вие да се качите в лодката. Издърпайте се за нея и застанете под ъгъл от 90 градуса спрямо плавателния съд.

След това се завъртете по гръб, като поддръжате центъра на тежестта си максимално ниско. Наместете се, седнете и започнете отново да гребете.

Важното при този сценарий е да се опитате да не се отделяте от надуваемия си каяк и да гребете винаги, когато това е възможно.

 

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко за надуваемите каяци и тяхната употреба, както обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Надуваем каяк Intex Explorer K2


Intex Explorer K2 е един страхотен надуваем каяк, проектиран специално за гребане по двойки. Седалките му са с удобни облегалки и могат да бъдат регулирани спрямо особеностите на гребците. Лодката издържа общо тегло до 160 кг, дълга е малко повече от 3 метра, широка 90 см и висока 51 см. Размерите ѝ я правят достатъчно стабилна и в същото време оперативна. Корпусът е изработен от винил, който е устойчив на взаимодействие с околната среда. Трикамерната въздушна система ви гарантира, че дори при инцидент каякът ще остане над водата. В комплекта са включени ръчна помпа, подложки и две гребла.
Купи сега

2. Надуваем каяк Intex Challenger K2


Представяме ви още един надуваем каяк, произведен от Intex. Challenger K2 е една идея по-дълъг, но в същото време по-тесен и по-нисък от Explorer K2. Това прави тази лодка значително по-бърза, но малко по-нестабилна. Каякът отново е двуместен, като облегалките на седалките са подвижни и могат да осигурят достатъчно пространство на краката ви. Лодката е проектирана със специални мрежички, в които можете да съхранявате багаж или различни аксесоари. В комплекта са включени още въже, ремонтни средства, помпа и две двойни алуминиеви гребла.
Купи сега

3. Надуваем каяк Bestway Hydro-Force


Този надуваем каяк е проектиран за употреба от един гребец. Изработен е от PVC и е конструиран с класическа триделна система с три независими въздушни камери. Производителите са намерили идеалния баланс между дължина и ширина, така че да ви осигурят маневреност, скорост и стабилност. Лодката е създадена специално за приятни пътешествия през топлото време от годината в сравнително спокойни води. Подът на каяка е здрав и твърд, а той самият разполага с преден и заден шнур за съхранение на различни багажи. Продуктът върви заедно с класическо алуминиево гребло, ръчна помпа и ремонтна пластира, така че с него получавате всичко, от което се нуждаете.
Купи сега

4. Надуваем каяк Aqua Marina Steam ST-312


Aqua Marina Steam ST-312 е надуваем каяк за един човек от най-висок клас. Лодката тежи едва десетина килограма, а в същото време е дълга малко над три метра и широка точно 80 см. V-образният под на каяка в комбинация с тези размери го превръщат в истински състезател във водата. Конструкцията е изключително стабилна – плавателният съд е изработен от PVC, а палубата му върви с drop-stitch (капковиден шев) технология и двойна стена с дебелина от 7 см. Регулируемата седалка разполага с висока облегалка, мека възглавница и джобове за съхранение на различни принадлежности. Носът на кърмата е оборудван със система за защита от водни пръски. Системата за бързо отводняване на този продукт го прави идеално средство за дългосрочни приключения.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Надуваем каяк Excursion INTEX Pro K1


Този надуваем каяк също е от изключително висок клас и отново е произведение на Intex. Идеален е за развлекателно пътуване в спокойни води. Лодката може е проектирана за гребане от един човек и се отличава със стабилна трислойна високомолекулна PVC конструкция. Удобната седалка се регулира без проблеми и върви заедно с надуваема бустер подложка за повдигане. В носа и кърмата има отделение за съхранение на различни вещи. Под корпуса е инсталиран подвижен скег, който значително допринася за стабилното движение на каяка. Лодката е проектирана с множество удобни дръжки и специална поставка за крака на един етаж. В комплекта е включено всичко необходимо, а за да бъде пренасянето на новата ви придобивка възможно най-удобно, и специална чанта за носене.
Купи сега


6. Надуваем каяк Dynamic 330


Надуваемият каяк Dynamic 330 е създаден за гребане по двойки и издържа общо тегло на пасажерите до 200 кг. Дълъг е 330 см, широк 94 см и висок 40 см. Тези размери го правят достатъчно стабилен и в същото време оперативен при движение във различни водни басейни. За трикамерната конструкция е използван PVC материал, който е достатъчно здрав и надежден, а самата конструкция – стабилна и ефикасна. Препоръчително е тази лодка да се използва в сравнително спокойни води. В комплекта са включени две идеални гребла, както и стабилна транспортна чанта, която ви осигурява максимално удобство.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!