Всички категории

7-те Най-Добри Косачки Робот

Роботизираните помощници могат да облагодетелстват всеки аспект от нашето ежедневие.

Технологиите се развиват със страхотни темпове, за да направят живота ни по-лесен и приятен.

Ако искате да се възползвате от последните въведения в света на градинарството, със сигурност си заслужава да обърнете внимание на косачките робот!

Тази статия при всички обстоятелства ще предизвика интереса ви, в случай че разполагате с тревна площ, за която трябва да се погрижите.

Особено когато нямате особено време за това, можете да оставите някой друг да свърши работата по косенето вместо вас. Тъкмо затова са създадени иновативните косачки робот, които успяват да ви освободят от част от задълженията по поддръжка на двора.

Те са не само доста ефективни, но и сравнително икономични помощници. Освен това са природосъобразни и действително успяват да ви спестят много работа.

На пазара в момента обаче се предлага страхотно многообразие от различни модели. Някои със сигурност си заслужават инвестицията, докато други могат да се окажат просто излишен разход.

Подготвили сме това ръководство, за да ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за косачките робот. Когато съберете необходимата информация, ще можете да прецените точно от какво се нуждаете.

А за да сме ви от максимална полза, най-долу ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения в областта…

Как работят косачките робот и кои са основните ползи от тях за вас и вашата градина?

Косачките робот представляват машини за косене на трева, които вършат работата си напълно самостоятелно. Това означава, че те не се нуждаят от вашето присъствие, а сами се ориентират откъде трябва да минат.

Самият принцип на косене вероятно ви е сравнително ясен, затова вместо с механичната, ще ви запознаем с интелигентната страна на нещата.

Предварително усъвършенстван софтуер се грижи роботизираните косачки да вършат работата си изрядно и пълноценно.

В повечето случаи тези машини минават по тревното пространство по произволен път. Това със сигурност успява да допринесе за предотвратяването на различни колесни следи, които иначе могат неприятно да бият на очи.

Някои косачки робот обаче имат възможност да си начертаят карта на моравата ви, за да намерят най-ефективния маршрут. Обикновено тези модели са по-ефективни и ви гарантират, че няма да оставят дори и стръкче тревичка неокосено.

Добре е да се погрижите и за инсталирането на специална зарядна станция, която се грижи вашата косачка робот да бъде винаги в готовност за работа.

Повечето хора предпочитат да скрият тази зарядна станция от погледа, така че да не пречи на дворния екстериор.

Освен това имайте предвид, че ще трябва предварително да закрепите периметърен проводник по границите на тревната площ за поддръжка. Той казва на робота къде са границите на моравата, която трябва да окоси.

Всички косачки робот представляват машини за мулчиране.

Това означава, че те не събират окосената трева, а вместо това я нарязват на фини парчета, след което я разпръскват.

Така окосената трева има възможност да се разложи по естествен път, а хранителните вещества, които се съдържат в нея, да се върнат обратно в почвата.

Косачките робот работят благодарение на батерии, което ги прави още по-природосъобразни.

Тези машини са страхотни! Не отделят никакви вредни емисии, а междувременно изцяло ви освобождават от задълженията по поддръжката на моравата.

Какво трябва да съобразите преди да се сдобиете с косачка робот?

Сигурни сме, че вече сте изкушени и искате възможно най-скоро да се сдобиете с един от тези страхотни градински помощници.

Имайте предвид обаче, че преди изобщо да насочите вниманието си към различните предложения на пазара, има няколко основни неща, на които трябва да отделите подобаваща доза от вниманието си.

Вашата морава

Особеностите на вашата морава не трябва да ви притесняват прекалено. При всички положения обаче трябва да съобразите избора си на косачка робот с тях.

Повечето съвременни модели са страхотни и не предявяват кой знае какви претенции към задължително малоразмерна тревна площ с правоъгълна форма и без препятствия по себе си.

Много от моделите нямат никакви проблеми с неправилни форми, наклони, детски играчки, басейни и пр. Някои дори могат да бъдат настроени за поддръжката само на определена зона от цялата тревна площ.

При всички положения обаче си заслужава да познавате особеностите на моравата си. При проучването на различните продукти трябва да обърнете подобаващо внимание на това дали те отговарят на вашите потребности. Само така ще успеете да направите добър избор и ще си гарантирате качествени резултати.

Задължително е да помислите за обема на тревното пространство, което искате да оставите за поддръжка на роботизираната си косачка.

Някои модели се справят безпроблемно с по-големи площи. Други обаче не са така мощни и са предвидени за обслужването на по малоразмерни морави.

Някои машини дори успяват да се справят с извънредно големи тревни площи от по няколко декара. Подобни косачки биха могли без особени затруднения да поддържат дори един стандартен футболен стадион.

Освен това при всички обстоятелства трябва да обърнете внимание на това какъв е наклонът на вашата морава.

Определени модели не са така ефективни, когато трябва да преодолеят някои по-сериозни наклони. Други обаче са проектирани тъкмо за ефективно справяне с подобни предизвикателства.

Освен в това, ако по тревната ви площ са позиционирани обекти от разнообразен порядък, няма как да си спестите закупуването на модел със специализирани сензори за разпознаване на обекти.

В описанието на всеки продукт би трябвало да намерите необходимата информация за особеностите му.

Ако предварително сте помислили за спецификата на моравата си, лесно ще се ориентирате кои косачки са подходящи за вас.

Вашите нужди

Преди да се сдобиете с роботизирана косачка, е добре да помислите за потребностите, които искате да задоволите с нейна помощ.

Трябва да си дадете сметка колко често имате намерение да косите тревата си. Освен това си помислете дали една косачка робот ще може да се справи със задачите, които ѝ поставяте, напълно сама.

Ако трябва да окосите две разделени тревни площи например, ще ви се наложи или да се снабдите с две независими косачки робот, или да преместите едната и без друго сравнително скъпа машина в процеса на работа.

Помислете си дали в подобна ситуация изобщо си заслужава да инвестирате в косачка робот. Машината така или иначе ще изисква вашето присъствие, за си свърши работата.

Определено си заслужава предварително да отделите подобаващо внимание на собствените си потребности.

Помислете си за всяка възможна ситуация, в която може да ви се наложи да използвате бъдещата си косачка робот. Вземете всяка една от тях предвид по време на проучването си и със сигурност ще започнете да отсявате предложенията по-лесно.

Ако една машина не може да отговори на вашите нужди, значи просто не си заслужава да ѝ обръщате внимание.

Вашият бюджет

Бюджетът винаги се превръща в ключов фактор, независимо за каква покупка става въпрос. Имайте предвид, че роботизираните косачки определено не са сред най-евтините машини, с които можете да се сдобиете.

Те са по-скоро лукс и улеснение, отколкото нещо от първа необходимост. Освен това все още са сравнително комплексно проектирани роботи, тепърва навлизащи сериозно на пазара сред конвенционалните си конкуренти.

Повечето косачки робот в момента струват между хиляда и няколко хиляди лева. И сами си давате сметка, че те са една сериозна инвестиция, която не всеки обикновен човек може да си позволи. На повечето хора им се налага да поддържат моравата пред къщата си със собствени усилия.

Така или иначе все пак можете да попаднете на модели, които да отговарят на вашите финансови изисквания.

Разбира се, за да стесните избора си на косачка робот, на първо място, трябва да определите границите на бюджета си. Преценете каква сума сте готови да инвестирате и това със сигурност ще стесни избора ви.

Имайте предвид обаче, че не си заслужава да се сдобиете с косачка робот, която просто се вписва в бюджета ви. Ако една машина не е подходяща за особеностите на вашето тревно пространство и не задоволява вашите потребности, инвестицията в нея просто не си заслужава.

При подобаващо търсене вероятно ще успеете да откриете подходящ модел, който отговаря на изискванията ви и се вписва в бюджетните рамки, които сте си определили.

Ако не откриете нещо подобно обаче, ви съветваме да насочите вниманието си към алтернативните методи за поддръжка на морава.

Какво още трябва да вземете предвид?

Е, вече сме спокойни, че си давате сметка за важността на всичко, за което трябва да помислите предварително. Изборът на подходящата косачка робот обаче със сигурност не може да се определи само с тези съображения.

Тези иновативни машини притежават куп характеристики и особености, на които трябва да отделите подобаващо количество внимание. Само така ще имате възможност да се сдобиете с нещо наистина стойностно, което си заслужава инвестицията.

Капацитет

Капацитетът на една косачка робот в общи линии се определя от размерите на тревната площ, които машината може да обслужи за определено време. Колкото по-голяма е окосената площ и колкото по-кратко е времето, необходимо за окосяването ѝ, толкова по-мощна е конкретната косачка робот.

Разбира се, всичко това зависи от множество фактори. Определено има значение какъв е обхватът на рязане на машината. Освен това не бива да пренебрегваме и това доколко са издръжливи нейните батерии.

Ако вашата тревна площ си има някакви особености като обекти или наклон, които трябва да се преодолеят, това също ще се превърне във фактор за представянето на косачката робот.

Така или иначе най-мощните роботизирани косачки могат да се справят с тревни площи от по 5-6000 квадратни метра. В много от случаите обаче за окосяването на 1000 квадратни метра на различните машини са им необходими някъде между 12 и 15 часа.

Разбира се, това не би трябвало да ви притеснява. На практика идеята на роботизираните косачки е да вършат работата си без необходимостта на вашето участие в нея.

Батериите на повечето косачки робот са доста издръжливи и все пак в определен момент се изтощават. Много от моделите обаче имат възможност сами да отиват до станцията си и да презареждат батериите си, когато това се наложи.

Освен това обикновено обхватът на рязане на повечето модели варира някъде между 20 и 30 сантиметра. Колкото по-голям е той обаче, толкова по-ефективно ще се представя определена машина.

Нашата препоръка е винаги да се стремите към възможно най-мощния модел, който можете да си позволите. С негова помощ окосяването на моравата ви със сигурност ще се случва бързо, безпроблемно и качествено.

Дизайн

Разбира се, естетическата страна на нещата далеч не е за пренебрегване. Със сигурност предпочитате една елегантна машина да лази бавно из градината ви, вместо съседите ви да се чудят какво странно същество е проникнало в двора ви.

Косачките робот, за щастие, като цяло са едни доста футуристично и привлекателно изглеждащи машини. По време на търсенето си със сигурност ще попаднете на най-разнообразни модели с различни цветове и вариации във формите.

Препоръчваме ви да насочите вниманието си към онези от тях, които малко или много се вписват в атмосферата на вашия двор. Разбира се, винаги можете да се спрете на някой от по-неутралните модели, които се сливат с тревата или поне не правят натрапчиво впечатление.

Ако искате да сте малко по-провокативни обаче и винаги да имате възможност да откривате косачката си само с един поглед, ви препоръчваме да се насочите към някой от по-ярките цветове.

Особено добра идея е да си потърсите такъв модел, който отговаря на преобладаващите цветове на растенията в градината ви. Е, това се отнася до случаите, при които имате такива, разбира се.

Извън естетическата страна на нещата обаче, има още нещо, на което трябва да обърнете внимание по отношение на дизайна. Става въпрос за различните системи за косене, които косачките робот използват. В повечето случаи говорим за система с фиксирани или така с въртящи се остриета.

Фиксираните остриета се въртят около оста си и доста напомнят конвенционална косачка. Тази система е една идея по-шумна, небезопасна и не така икономична, но за сметка на това постига страхотни резултати.

При алтернативния вариант се проектират въртящи се дискове, към които обикновено се прикрепят по 3 остриета. Тази система е по-иновативна и не така ефективна. Ако обаче остриетата влязат в контакт с нещо по-твърдо, се изместват настрани и не засядат.

Функционалност

Функционалността на една косачка робот далеч не се определя единствено от нейния работен капацитет. Тези машини са снабдени с множество различни функции и екстри, които да допринесат за пълноценното изпълнение на тяхната работа.

Различните видове механизми за контрол на работния периметър при всички положения са определящи за това доколко вашата бъдеща косачка робот ще се ориентира в работната среда, в която сте я поставили.

Освен това много от моделите ще изискват вашето участие в подрязването на краищата на моравата. Съществуват обаче и такива, които се справят с тази прецизна задача достатъчно добре благодарение на прецизното си проектиране.

Трябва да се вземе предвид и това, че в много от случаите на косачките робот им се налага да оперират при различни атмосферни условия. Ако искате да се освободите от постоянното съобразяване с климата, със сигурност трябва да си потърсите достатъчно защитен модел.

Това доколко функционална е защитата на една машина, може да определи доколко си заслужава да инвестирате в нея.

В много от случаите роботизираните косачки, които не са добре защитени от атмосферни влияния, се оказват прекалено рядко използвани. И сами си давате сметка, че не си заслужава да влагате средствата си в нещо, което само събира прах.

Когато говорим за различни видове защити, е редно да обърнем внимание и на системите за безопасност.

Остриетата на всяка косачка робот би трябвало да са подобаващо обезопасени. Много от машините обаче са проектирани и със различни системи за защита от деца.

Ако едно мъниче щъка по моравата около косачката ви постоянно, определено е добре то и машината да бъдат в безопасност. Така двата дребосъка няма да си пречат взаимно. Що се отнася конкретно до косачката робот, тя ще може да върши работата си спокойно и безпрепятствено.

Качество

В много отношения роботизираните косачки се справят по-качествено с поддръжката на една тревна площ от обикновения човек.

Това е така, защото една подобна машина за разлика от вас има възможност да минава през моравата ви всеки ден. На свой ред тази редовна поддръжка води до далеч по-консистентни и качествени резултати от тези, които един обикновен човек постига.

Освен това ежедневната поддръжка на моравата води до подсилване на самата трева, която се подрязва редовно. Не бива да пропускаме и факта, че редовната работата на косачката робот ви осигурява един съвършен изглед, когато и да погледнете към тревната си площ.

Всекидневното използване на косачка робот ще поддържа всяко стръкче от тревата във вашия двор винаги на идеалната височина.

Друг ключов фактор, който определя качеството на една морава, се определя от пътя, по който се движи вашата косачка робот. В повечето случаи тези машини модифицират траекторията си всеки път, при който засекат периметърния проводник.

По този начин през една и съща тревиста зона се минава многократно, и то от напълно различни ъгли. Резултатът е една идеално окосена тревна площ, на чието съвършенство ви остава единствено да се наслаждавате.

Естествено, качеството на една косачка робот се определя от множество различни фактори. В повечето случаи обаче може да се приложи правилото, че колкото по-висока е цената на даден продукт, толкова по-прецизни резултати ще ви гарантира той.

Така или иначе ако една подобна машина е достатъчно качествено изработена, тя ще ви свърши страхотна работа. За да откроите качествените косачки обаче, трябва да обърнете внимание както на тяхната хардуерна изработка, така и на възможностите, които софтуерът им ви предлага.

Колкото по-интелигентна е вашата роботизирана косачка, толкова по-добре за вас.

Ограничителен кабел

В случая визираме въпросния периметърен проводник, за който вече неведнъж стана въпрос. В много от описанията на различните продукти ще го срещнете и като “ограничителен кабел” или нещо подобно. Бъдете спокойни, независимо какви са названията му, става въпрос за едно и също нещо.

Въпросният кабел, както вече знаете, се поставя по границите на периметъра, който искате да бъде окосен от вашата косачка робот.

Зарядната станция на вашия роботизиран помощник генерира сигнал, който преминава по цялата дължина на кабела. Всеки път, когато косачката ви засече този сигнал или влезе в контакт с периметърния проводник, тя ще променя посоката си.

Това позволява на вашата машина да премине съвсем сама по цялата площ на предвидения периметър. След като това се случи, тя ще предостави на ваше разположение идеалните резултати, които очаквате.

Имайте предвид, че когато инсталирате въпросния ограничителен кабел, трябва да се погрижите да избягвате всякакви по-големи предмети. Освен това проводникът трябва да се полага по цялата дължина на всяка стена или всеки ръб, до който искате да достигне вашата косачка робот.

Погрижете се да инсталирате ограничителния кабел правилно. Това ще ви осигури спокойствие и ще ви гарантира постигането на желаните крайни резултати.

Ако не се съобразявате с инструкциите за инсталация обаче, има сериозен шанс вашата косачка робот да напусне ограниченията, които предварително сте поставили, или пък да се срещне с нежелано големи и твърди обекти по пътя си.

По-надолу в статията ни ще откриете основни насоки за правилното инсталиране на цялостната система, която координира работата на косачката ви.

Приспособления

Извън ограничителния кабел при всички обстоятелства трябва да обърнете внимание на още няколко ключови елемента, които вървят заедно с бъдещата ви косачка робот. Става въпрос за зарядната станция на машината, както и за насочващия кабел.

Вече знаете, че зарядната станция на вашата косачка робот се включва в цялостната инсталация на системата. Това е мястото, на което вашият верен помощник в поддръжката на тревните площи ще се върне, когато батерията му отслабне.

Зарядната станция на една косачка робот обаче далеч не отговаря единствено за нейното зареждане. Тя е ключов компонент от цялостната инсталация, тъй като именно тя изпраща сигнали през ограничителния кабел до машината и се грижи за навигирането ѝ през цялата тревна площ, предвидена за косене.

И сами разбирате, че без зарядната станция работата на косачката робот ще стане невъзможна не само поради липса на захранване.

Повечето косачки робот обаче трудно намират пътя обратно до своя “дом”. Обикновено за навигирането на машината до зарядната станция отговаря специален насочващ кабел.

Той доста прилича на ограничителния кабел, но неговата функция е напълно различна. Насочващия кабел се прокарва от зарядната станция до зоната за косене, обградена от ограничителния кабел. Оптималният вариант е това да се случи през центъра на въпросната работна зона.

В момента, в който зарядът в батерията на косачката робот намалее до определена степен или пък машината достигне до края на своята програма, тя ще започне да се движи в произволни посоки, докато не пресече насочващия кабел.

Когато вашата косачка успее да засече насочващия кабел, ще го последва по най-прекия възможен път обратно до зарядната си станция.

В повечето случаи тези четири компонента (косачка, зарядна станция, ограничителен и насочващ кабел) изчерпват цялостната система за косене. Благодарение на координираната им работа вие можете да се наслаждавате на почти магически винаги идеално поддържана тревна площ.

Как да инсталирате и използвате косачката си робот най-добре?

Е, вече знаете какво се крие зад магията на роботизираните косачки. Ние сме сигурни, че след натрупаните знания сега ще имате възможност да направите най-добрия възможен избор.

Закупуването на една косачка робот обаче е едва първата стъпка по пътя към идеалната градина. За да работи пълноценно вашата машина, трябва да знаете как точно да инсталирате цялостната система и какво се изисква от вас след това.

В тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки. Последвайте ги и със сигурност ще се справите с инсталирането и използването на бъдещата си косачка робот възможно най-добре.

Поставете зарядната станция и заредете батериите!

За да си спестите време, при подготовката на зоната за косене, можете да започнете от позиционирането на зарядната станция. Така ще имате възможност да оставите косачката си робот да се зарежда, докато доизпипате всичко останало.

Зареждането на една подобна машина обикновено не отнема повече от час и половина или два.

Можете да поставите зарядната станция в периферията на площта за косене на възможно най-равна повърхност. Оставете малко пространство около нея и се уверете, че станцията не е изложена на пряка слънчева светлина.

Зарядната станция трябва да бъде извън обхвата на пръскачките ви и достатъчно близо до източник на захранване.

Погрижете се за окабеляването!

Вашата косачка робот вече се зарежда. Сега би трябвало да имате достатъчно време, за да се погрижите за останалата част от инсталацията на системата.

Определете зоната за косене и положете ограничителния кабел по нейните ръбове. Прикрепете го към земята със специалните пирони, които би трябвало да вървят заедно с него. Сега вече вашата косачка робот би трябвало да знае точно докъде се простира пространството, за което да се погрижи.

Поставете “островчета” от проводника около цветните лехи и храстите си, ако имате такива. Така ще предотвратите попадането им под остриетата на вашата косачка.

Остава ви да се погрижите за насочващия кабел. Свържете го към зарядната станция и го опънете до противоположния най-далечен край на зоната за косене. След това трябва да прикрепите свободния край към периметърния проводник. Накрая и двата кабела се свързват към зарядната станция.

Подгответе градината си!

Всички предмети с височина над 10 сантиметра трябва да бъдат премахнати от тревната площ за косене. Внимавайте за различни малки играчки, конци, маркучи и други потенциални проблемни предмети.

Освен това се уверете, че сте запълнили всички по-големи дупки по моравата си с малко горна почва или пясък.

Ако не изпълните тези предписания, рискувате, когато настроите и включите косачката си робот, да възпрепятствате или дори застрашите работата ѝ.

Поддържайте косачката си робот!

Ако предварително сте се погрижили за всичко необходимо, от вас не се изисква кой знае какво повече. Косачките робот нямат нужда от особена поддръжка, тъй като нямат нужда от изпразване. Окосената трева също няма нужда от събиране.

Повечето производители обаче обикновено препоръчват смяна на остриетата поне веднъж годишно. По този начин ви гарантират, че ще извлечете най-доброто от възможностите на косачката си робот.

Разбира се, всяка допълнителна грижа към тези верни роботизирани помощници на градинаря, само може да допринесе за пълноценната им работа. Така или иначе, ако възникне някакъв проблем, най-добре е се обърнете към специализирана помощ.

Е, надяваме се нашето ръководство да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за косачките робот, както обещахме, ще споделим с вас няколко от най-добрите предложения на пазара в момента, които подбрахме специално…

1. Косачка робот Ambrogio L35 Basic


Косачката робот Ambrogio L35 Basic е подходяща за поддръжката на всякакви тревни площи до 1200 квадратни метра. 4-лъчовите ѝ ножове са изработени от стомана и, разбира се, имате възможност да регулирате височината, на която да поддържат тревата ви. Машината може да се справи с някои доста сериозни наклони. Междувременно този модел има възможност да работи в до 8 зони и да се справи с тяхното окосяване възможно най-бързо и ефективно. С помощта на блутот можете да превърнете смарт устройството си в дистанционно, което да управлява косачката.
Купи сега

2. Косачка робот Gardena smart Sileno life Set


Тази косачка робот може да се справи с всяка морава, стига размерите ѝ да не надвишават 1000 квадратни метра. Литиево-йонните ѝ батерии издържат до 65 минути, но въпреки необходимостта от редовни зареждания, машината може да се справи с окосяването на тревата ви бързо и ефективно. Металните ѝ остриета имат ширина на рязане от порядъка на 22 см. Освен това с помощта на специално приложение имате възможност постоянно да бъдете в течение с всичко, което се случва в двора ви.
Купи сега

3. Косачка робот Supoman SPM14-340


Косачката робот Supoman SPM14-340 е още едно страхотно предложение, което искаме да споделим с вас. Предназначена е за поддръжката на тревни площи с големина до 800 квадратни метра. Едно зареждане осигурява на машината до около 2 часа работа без прекъсване. След това цикълът ѝ на зареждане трае около 3 часа и косачката е готова отново за действие. Този модел работи изцяло автономно и може да се справи с поддръжката на моравата ви винаги, когато имате нужда от това.
Купи сега

4. Косачка робот Villager Villybot 2.0


Това е едно от най-достъпните предложения, на които вероятно ще попаднете по време на търсенето си. Косачката робот Villager Villybot 2.0 разполага с добре разработена сензорна система, която ѝ позволява да се справи с поддръжката на тревните ви площи, стига те да не са по-големи от 400 квадратни метра. Батерията ѝ издържа само 45 минути, а максималната височина на рязане, която моделът ви предлага, възлиза на 5 см. Ширината на рязане е от порядъка на 18 см.
Купи сега

5. Косачка робот YARD FORCE AMIRO 400i


Тази интелигентна косачка робот разполага със специални сензори за дъжд, които я връщат обратно в станцията при възникване на неподходящи условия за работа. Тя може да работи напълно автономно или изцяло под ваш контрол с помощта на специално смарт приложение. Тази машина е подходяща за поддържане на тревни площи с размер до 400 квадратни метра и наклон до 25%. Ширината ѝ на рязане възлиза на 16 см. Освен това само след 100 минути зареждане косачката робот YARD FORCE AMIRO 400i веднага има готовност за около един час работа без прекъсване, което я прави доста ефективна.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Косачка робот Redback RM24A-15


Косачката робот Redback RM24A-15 е още едно страхотно предложение, което искаме да ви представим. Тя може да обслужва тревни площи с големина до 1500 квадратни метра. Междувременно го прави при максимална скорост от 0,5 м/с и ширина на рязане от цели 24 см, а минималната височина, на която може да остави тревата, е под 3 см. Капацитетът на батерията ѝ възлиза на цели 4 Ah, които се зареждат за около 3 астрономически часа. Машината е проектирана със специални сензори за дъжд и препятствия, които да ѝ осигурят винаги безпроблемна работа.
Купи сега

7. Косачка робот Robomow RX 12u


Може да се каже, че косачката робот Robomow RX12u е нещо като страхотен мини вариант на всички предходни машини, които споделихме с вас. Тя може да се справи само с около 150 квадратни метра тревна площ, но затова пък ще го направи максимално бързо и ефективно. Страхотният ѝ дизайн може да я направи почти невидима при някои условия. Големите ѝ колела се грижат за безпрепятственото ѝ придвижване, а металните остриета подрязват тревата с ширина на рязане от 18 см. С нея можете да поддържате височината на моравата си винаги между 1,5 и 4,5 см.
Купи сега

4/5 - (6 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!