Всички категории

7-те Най-Добри Кухненски Везни

Ако все още правите първите си стъпки в кулинарния свят или, пък, желаете да обзаведете максимално пълноценно своята кухня, то сигурно вече сте осъзнали нуждата от кухненска везна.

Този малък уред е способен да превърне всяко ястие в шедьовър, улеснявайки готварското ви ежедневие значително!

Благодарение на кухненската везна вкусните ви рецепти ще се получават бързо и безпроблемно, като ще можете точно да измервате продуктите, които са ви необходими и да избегнете риска от грешки при приготвянето.

И не само това – кухненската везна би била отличен елемент във всекидневието ви, ако желаете да поддържате здравословен начин на живот!

Чрез нея вие ще можете да проследявате внимателно калорийния си дневен прием и ще бъдете изключително прецизни в храненията си…

Е, ако все още се чудите дали този уред ви е необходим, то ние сме тук, за да ви убедим!

В това ръководство ще откриете всичко най-важно за кухненските везни и покупката им, като в допълнение ще се запознаете и с някои от най-добрите предложения на пазара, които определено ще ви харесат.

Какви са предимствата на кухненските везни?

Удивително е как вдъхването на живот в различните рецепти е фактор, пряко повлиян от количествата съставки, използвани в тях.

Кухненската везна може изцяло да промени приготвянето на вашето ежедневно меню, както и на някои от по-специалните ястия в живота ви.

Но за да ви убедим в това, тук сме ви представили и някои от най-отличителните предимства на тези малки, но полезни кухненски уреди

Точно измерване

Всички знаем, че готвенето е изкуство, но рецептите са по-скоро наука, а науката изисква точни измервания.

По-голямата част от времето разчитаме на добрите старомодни мерителни чаши, за да свършим работата, но измерването по обем често може да доведе до неочаквани и недобри резултати.

Неправилното измерване на някои от съставките може да провали цялото ви ястие, затова прецизността в това отношение е от голяма важност.

Както се досещате, тук на помощ идват кухненските везни, които бързо и с лекота ще ви помогнат да бъдете максимално акуратни в приготвянето на любимите си ястия.

Контрол над храненето

Както намекнахме по-горе, ако се опитвате да бъдете по-осъзнати към храненето си, везната е чудесен начин да се справите с хранителния си режим.

С кухненската везна можете лесно да прецените размера на порциите, за да определите точно колко хранителни вещества и калории получавате чрез тях.

Частта с хранителния режим е не по-малко важна от тренировките, затова, ако искате да бъдете във форма ще се наложи да следите калорийния си прием.

И именно в този случай притежаването на електронна везна ще се окаже ваша ключова необходимост.

Улеснено почистване след готвене

Помислете колко мерителни чаши и купи ще ви се наложи да използвате за една дълга рецепта.

Е, използването на кухненска везна елиминира нуждата от тях, което означава, че тя не само ще направи измерването по-комфортно за вас, но и ще ви спести време за почистване.

Удобна употреба

Всички кухненски везни са с опростен дизайн и са изключително лесни за използване.

Това, което се изисква от вас, е единствено да настроите устройството според вашите предпочитания и изисквания. Толкова удобно!

Функционалност

Преобразуване на грамове в килограми? Оставете дългите изчисления в миналото.

Е, определено можете да спестите време за изчисляване на такъв тип закономерности, тъй като повечето везни са програмирани лесно да превключват режимите на измерване.

Практичност

Компактните размери на кухненските везни ги правят удобни за поставяне на кухненския плот без да заемат излишно място.

Перфектният достъп до тях, пък, съответно ще ви позволи да използвате устройството по всяко време с лекота.

Какви видове кухненски везни съществуват?

Повечето кухненски везни са лесни за използване и сравнително точни.

Моделите се разделят основно на два видадигитални и механични.

Ако се колебаете в този аспект, изборът ви трябва да зависи най-вече от това кои функции са най-важни за вас.

Механични везни

Механичните везни са максимално опростени, което ги прави лесни за употреба.

Като техни основни предимства можем да отчетем, че не се нуждаят от батерии, за да работят пълноценно, и често се предлагат на много ниски цени.

Този тип устройства вършат наистина чудесна работа за претегляне, но, пък, рядко могат да предложат повече функции от това.

Повечето модели са с ретро дизайн, което може да е търсен естетически ефект, ако вашата кухня е с винтидж интериор.

Освен това, те се почистват много лесно с вода, без това да крие риск от повреждане (дори някои предложения са подходящи и за почистване в съдомиялна).

Въпреки че са точни и класически, обаче, механичните везни не разполагат с много прецизен обхват, което ги прави неособено препоръчителни за претегляне на много леки продукти.

Дигитални везни

Цифровите дигитални везни в повечето случаи са с много компактни и съвременни дизайни, снабдени с допълнителни възможности и функции (лесно преобразуване, функция “тара” и съхраняване на данни).

Някои модели също така разполагат с таймер и часовник и функция за автоматично изключване, като дори има модели, които са програмирани специално за отчитане на калориите за различни храни.

Дигиталните модели са много практични и подходящи за претегляне дори и на много леки продукти (билки, подправки, ядки), а техни недостатъци са по-високата им цена и по-голямата им склонност към повреди.

Какво друго да имате предвид при избора на кухненска везна?

След като уточнихме основните характеристики на кухненските везни, е редно да споменем и какво допълнително е добре да съобразите при покупката си

Капацитет и чувствителност

Помислете за какви продукти ви е най-необходима везната, за да определите колко капацитет ви е нужен.

Някои особено чувствителни везни са с по-малък обем на претегляне, което ги прави идеални за обработка на леки продукти като билки, подправки, ядки и други подобни съставки.

Ако обаче планирате да претегляте големи разфасовки с месо или плодове и зеленчуци, е по-добре да заложите на модел с висок претегателен лимит (15 кг., например).

Размер

Размерите на везните варират значително и трябва да съобразите избора си най-вече с вашите нужди.

Добра идея е, ако разполагате с пространство, разбира се, да вземете везна с платформа с големи размери, така че да имате място за претегляне на различни храни.

Ако моделът е с вградена купа, пък, се уверете се, че тя може да се отстранява от везната, за да я почиствате лесно и безпроблемно.

Дизайн

Ако съхранявате везната си на кухненския си плот, например, е много важно да изберете модел, който да се вписва добре и да допълва интериора на вашата кухня.

Съществува голямо разнообразие от цветове и стилове кухненски везни, най-често изработени от неръждаема стомана, което им придава наистина елегантен вид.

Стабилност

Уверете се, че везната, към която сте насочили интереса си разполага с неплъзгаща основа и седи стабилно на повърхността.

В противен случай, тя ще се движи, когато натискате бутоните и това няма да е никак приятно за вас.

Цена

Кухненските везни могат да струват от под 20лв до над 100лв.

Имайте предвид, обаче, че както при повечето уреди, по-високата цена не винаги означава, непременно перфектно качество.

Избирайте разумно, според вашите ежедневни нужди и бюджета, с който разполагате..

Как да използвате вашата кухненска везна?

Използването на кухненските везни е по-лесно, отколкото си представяте.

Често моделите са с доста опростен дизайн и малко на брой бутони, с които се свиква наистина бързо.

Подготовката е първата стъпка към прецизното измерване.

Като за начало поставете везната на предварително почистен и подсушен плот, за да избегнете нежелано разклащане и плъзгане.

Включете и поставете смесителната купа върху горната част на везната.

В този момент ще видите теглото на купата, изписано на дисплея. Тази стойност, обаче, не ви е никак полезна.

Точно затова натиснете бутона за нулиране на теглото, за да гарантирате акуратност на изчисленията си в това отношение.

Бъдете внимателни и последователни при употребата, за да сте сигурни в доброто измерване!

Изсипете първата съставка в купата, докато дисплеят покаже претегленото количество.

Ако рецептата ви изисква повече измервания, на този етап отново имате възможността да нулирате теглото, след което да добавите следващата си съставка към предходната. Така допълнително ще улесните процеса си на готвене.

 

Сега, след като добре сте „претеглили“ всички плюсове и минуси между кухненските везни, ви предлагаме да разгледате и нашите предложения…

1. Кухненска дигитална везна SAPIRДигитална кухненска везна SAPIR е с елегантен дизайн, компактен размер и лесна за употреба. Уреда е снабден с удобен LCD дисплей и изключително лесна за почистване стъклена повърхност.
Купи сега

2. Кухненска везна ELITEКомпактната, дигитална кухненска везна Elite разполага със семпъл дизайн и ще бъде вашият верен помощник в кухнята. Моделът притежава сензор с висока точност и капацитет 5 кг. Везната се почиства лесно и се съчетава перфектно с кухненския декор.
Купи сега

3. Кухненска везна AdlerЕлектронната везна Adler ви предлага удобство в кухнята с елегантен дизайн. Платформата на везната е от закалено стъкло с дебелина 4 мм, притежава 4 броя високо прецизни тензометрични сензора, а гумените крачета на устройството му осигуряват максимална стабилност.
Купи сега

4. Кухненска везна с купа HeinnerКухненската везна HKS-5SL ви помага да добавите точно толкова, колкото ви е необходимо от всяка съставка, за да впечатлите всички с любимите си рецепти. Максималният капацитет на претегляне е 5 кг., а везната позволява и претегляне на течности.
Купи сега

5. Kухненска везна PROFICOOKKухненската везна Proficook предлага разнообразие от регулируеми мерни единици, лесен за използване LCD дисплей и купа с капацитет 2л. Корпусът и купата са изработени от неръждаема стомана, което прави везната удобна, стабилна и надеждна.
Купи сега

6. Кухненска везна EmosКухненска везна EMOS e практичен аксесоар за всяка кухня. Тя е елегантно решение със стилен, компактен дизайн и впечатляващ максимален капацитет от 15 кг.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Кухненска везна FIRSTСемпло и практично допълнение към вашата кухня – кухненската везна First ще ви помогне да преоткриете любимите си рецепти. Перфектна за домашна употреба, тя е снабдена с функция за измерване на течности и капацитет 5 кг..
Купи сега

8. Кухненска везна BEURERГотвенето може да е забавно с практичната кухненска везна KS 19 от Beurer. Тя разполага с модерен, свеж дизайн за вашата кухня и ултра тънка, лека и лесна за почистване конструкция с LCD дисплей.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!