Всички категории

8-те Най-Добри Ластици за Фитнес Тренировка

Ако искате да добавите допълнително натоварване към тренировките си или пък планирате почивка или бизнес пътуване, но искате да се поддържате във форма, то фитнес ластиците са отличен избор.


Предимството на ластиците е, че ви дават множество варианти за тренировка на цялото тяло, но с допълнителното удобство, че са изключително леки и преносими.

Обикновено имат плосък дизайн с ръкохватки и ленти за глезени – така можете бързо и лесно да решите дали ще тренирате горна или долна част на тялото. 

Ластиците за тренировка са подходящи дори за напреднали и фитнес ентусиасти.  Често се използват от професионални бодибилдъри, но освен това предпочитани и от пауърлифтъри и кросфитъри.

В това кратко ръководство ще ви представим всичко по-важно за фитнес ластиците като по този начин ще можете да направите по-подходящ избор и цялостно по-информирана покупка.

В края му дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите ластици на пазара.

Как да изберете ластици за тренировка

Съпротивлението на ластиците е очевиден фактор, който трябва да се вземе предвид при избора. Също така обаче има и допълнителни неща, на които е добре да обърнете внимание.

Едно от големите предимства на фитнес ластиците е, че можете да ги носите навсякъде със себе си и съответно да тренирате по всяко време.

Ако искате да използвате ластиците за трениране на долната част на тялото, то тогава задължително изберете такива, които вървят с ленти за глезените. Самите ленти е добре да се захващат лесно, но и да са достатъчно здрави. Обикновено се избират такива с велкро лепенки.

Съответно ако искате да тренирате горната част на тялото, ластиците трябва да имат и ръкохватки.  Обърнете внимание на формата им и преценете дали ще ви бъдат удобни за държане.  Това е важен фактор, който не трябва да пренебрегвате.

Видове фитнес ластици


В действителност има много повече видове ластици за тренировка отколкото повечето хора предполагат. Разликата в тях е, че са направени за постигане на различни фитнес резултати. Основните видове са следните:

Компактни ластици

Това са ластиците за тренировка, които най-често се срещат във фитнесите. Имат фиксирани ръкохватки и са идеални за упражнения за горната част на тялото, ръце и крака. Предлагат се с различно съпротивление и обикновено се правят от латекс.

Плоски ластици

Плоските фитнес ластици се предлагат в два основни вида.  Едните се водят ленти за тренировка, а другите са кръгли ластици и наподобяват обръч. Името на основният вид фитнес ластици идва от това, че те са плоски на форма. Често се използват при рехабилитация и пилатес.

Ластици за крака

Както подсказва името, тези ластици имат ленти за глезените и се използват основно за трениране на долната част на тялото.

Ластици с карабинери

Отново латексови ластици, които имат карабинери в краищата си и това позволява закачането на всякакви ръкохватки към тях. Предлагат се в различна дължина и дебелина. Изключително преносими са и могат да се ползват навсякъде.

Осморки

Тези ластици се наричат осморки (понякога и папийонки) заради формата си, която наподобява цифрата.  Те са идеални за тренировки на горна част на тялото и ръцете. Обикновено дължината им е стандартна – 20 инча.

Ластици за набиранияТези ластици са дълги и здрави, което е очаквано след като ще се ползват при набирания. Имат различно съпротивление според това до каква степен искате да усложните набиранията си. Обикновено се използват в комбинация с лост за набиране в домашни условия или фитнес.

Рингове

Тези ластици са с кръгла форма и наподобяват разтегателен обръч. Може да имат две ръкохватки от страни, които не са толкова гъвкави. Отличен избор са за трениране на долната част на тялото.

Често задавани въпроси

Защо да използвам ластици за тренировка?

Ластиците са отличен преносим вариант за по-пълноценна тренировка и могат да заменят тежестите и дъмбелите.  Заради съпротивлението, което оказват има много по-голямо натоварване по време на тренировка. Също така те са особено леки и достъпни ценово.

Могат да се сложат в чанта, раница или куфар и да се носят навсякъде, съответно имате възможност да тренирате по всяко време.

Фитнес ластиците са гъвкав и универсален начин да поддържате форма, независимо дали сте вкъщи, на почивка или в командировка. Благодарение на ниската си цена те могат да се вземат и държат под ръка дори без реалната нужда да се използват постоянно. 

Просто купувате един комплект и така винаги когато искате да разнообразите тренировката си или пък ви се наложи да заминете – можете бързо и лесно да използвате ластиците.

Ако пък до сега не сте тренирали, но искате да изградите една по-здрава мускулатура и цялостно по-добра физика, то включването на ластици в упражненията още от самото начало може да ви помогне значително.

Ластиците за тренировка могат да се използват и от хора, които просто искат да направят един качествен стречинг след ставане.

Каквито и спортни цели да имате, ластиците са безопасен, сигурен и лесен начин да ги постигнете по-бързо.

Ластици с какво съпротивление да избера?Някои модели ластици за тренировка се предлагат в комплект. Този комплект съдържа ластици с различно съпротивление и така лесно можете да използвате тези, които намирате за най-подходящи за настоящата си тренировка. Обикновено краката са много по-силни от ръцете и съответно за тренирането им се изискват ластици с по-голямо съпротивление.

В комплектите обикновено ластиците са с различен цвят според съпротивлението. Но дори и да не са оцветени, обикновено има разлика в дебелината и дължината им.

Има четири основни форми на съпротивление при фитнес ластиците.

  • Леко съпротивление

Тези ластици са по-тънки и имат около 1.5 килограма съпротивление, което не е много. Това ги прави идеални за начинаещи и хора, които се подлагат на рехабилитация.

  • Средно съпротивление

Тези ластици са идеалната отправна точка за физически активни хора, които искат да прогресират в тренировките си. При тях съпротивлението е от 3 до 6 килограма.

  • Голямо съпротивление

Това са значително по-дебели ластици, които имат съпротивление до 9 килограма. Използват се от хора, които имат физическа сила и тренират редовно.

  • Много голямо съпротивление

Тези ластици предоставят най-голямото възможно натоварване. Съпротивлението им може да достигне над 10 килограма. Препоръчват се за силни и добре подготвени физически хора, които искат по-интензивна и тежка тренировка.

Какви са предимствата от използването на ластици?Предимствата са много и зависят от целите и начина на използване. С ластици за тренировка можете да оформите мускулатурата си, да поддържате мускулите си в кондиция, да се раздвижите и възстановите след контузия или просто да разнообразите или направите по-тежка тренировката си.

Фитнес ластиците са безопасен и лесен начин да направите тренировките по-интересни и да предизвикате себе си още повече.

В зависимост от упражненията и съпротивлението на ластиците, можете да правите наистина тежки и качествени тренировки от уюта на своя дом. Също така можете да изолирате по-добре дадени мускулни групи и така да наблегнете на тяхното развитие.

Ластиците за тренировка са евтини, преносими и лесни за съхранение, което ги прави идеален избор за дома и на път.

Не се подлъгвайте, че се използват само от хора, които правят леки упражнения и тренировки като цяло. Ластиците с голямо съпротивление могат да изпотят и натоварят до краен предел дори един здрав и добре подготвен физически атлет.

Тренировка за крака, ръце, гръб, гърди или задни части – няма такава, в която да не можете да включите спортните ластици.

Най-добрите ластици за тренировка

Дойде и моментът, в който ще ви представим някои от най-добрите ластици на пазара поне към този момент.

Просто изберете тези, които най-добре отговарят на вашите изисквания, бюджет и очаквания за тренировки и започнете с изграждането на едно по-добро и здраво тяло.

1. Комплект фитнес ластици за трениране Armageddon SportsКомплект за трениране от 11 части. Включва жълт ластик със съпротивление от 4.5 килограма, син ластик със съпротивление от 9.1 килограма, зелен ластик със съпротивление от 13.6 килограма, черен ластик със съпротивление от 18.1 килограма и червен със съпротивление от 22.7 килограма.

Освен това в комплекта има две ръкохватки с омекотяващо покритие, система за захващане към врати, две ленти за глезени и чанта за пренасяне.
Купи сега

2. Фитнес ластици за тренировка Prima FitКомплект от 5 броя ластици за тренировка, всеки с различно съпротивление. Могат да се ползват за упражнения, рехабилитация, йога, пилатес и други. Идеални са за оформяне на мускулите на краката, бедрата, задните части, раменете и ръцете.

Съпротивлението на ластиците е както следва: светлорозов – 4 килограма, розов – 6 килограма, тъмно розов – 8 килограма, виолетов – 10 килограма и лилав – 15 килограма.
Купи сега

3. Ластици за тренировка GYM777Ластиците са 5 на брой за по-пълноценни тренировки и различно натоварване. Комплекта включва две ръкохватки, две ленти за глезени, система за захващане към врата и чанта за носене. Ластиците са с дължина от 1.2 метра и съпротивление както следва: черен – 10.3 килограма, син – 9 килограма, червен – 6.8 килограма, зелен – 4.5 килограма и жълт – 2.2 килограма.

Ластиците не трябва да се разпъват повече от път и половина нормалната им дължина с цел безопасност и трябва да се държат далеч от пряка слънчева светлина.
Купи сега

4. Комплект текстилни тренировъчни ластици за бедра Iron InsideЛастици с високо качество, с чиято помощ можете да имате по-стегнати бедра, крака и задни части. Комплектът съдържа 3 броя текстилни ластици за тренировки в домашни условия. Те са идеални както за жени, така и за мъже.

Ластиците са със съпротивления до  27 килограма, до 40 килограма и до 54 килограма. Включена е и торбичка за съхранението им.
Купи сега

5. Ластици за тренировка и фитнес – 6 броя GYM777Комплект от 6 броя фитнес ластици с дължина от 60 сантиметра и широчина 5 сантиметра всеки. Изработени са от натурален латекс.

С тяхна помощ можете да правите упражнения за бедра, крака, гръб и ръце. Всеки ластик предлага различно съпротивление и съответно натоварване по време на тренировка.
Купи сега

6. Ластична лента за упражнения, набирания и тренировка Armageddon SportsЛастична лента със съпротивление от 5 до 15 килограма, която може да се използва за упражнения, набирания и цялостни тренировки.

Продуктът е напълно приложим за всеки, независимо от възрастта и пола.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Комплект фитнес ластици Vivo VIVOO002Комплект от 6 броя ластици за фитнес и тренировки. Според съпротивлението им те са с различен цвят – зелен, жълт, червен, черен, син и светло син. Могат да се използват за спорт, фитнес, рехабилитация, оформяне на тялото, загуба на тегло и физиотерапия.

Подходящи за кросфит, йога, пилатес и фитнес ентусиасти.
Купи сега

8. Комплект ластични ленти от плат MAXIMA 310496Това е комплект от 3 броя кръгли ластични ленти, които могат да се ползват за йога, фитнес, пилатес, кросфит и физиотерапия. Ластиците са здрави и силно разтегливи – до два пъти дължината си. Имат повърхност против хлъзгане, която е приятна при допир с кожата.

Най-лек е оранжевият ластик, след това средно натоварване дава зеленият, а най-стегнат е синият. Комплектът има и чанта за по-удобно съхранение и пренасяне.
Купи сега

3.6/5 - (5 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!