Всички категории

6-те Най-Добри Лонгборд Предложения

Искате да внесете удобство, разнообразие, вълнение и приключенска нотка в ежедневието си?

Е, в такъв случай лонгбордовете са страхотен избор за вас!

Лонгбордът, който буквално преведено означава “дълга дъска” представлява вид скейтборд.

Историята на скейтбордовете датира още от 50-те години на 20. век като първоначалният им дизайн е замислен от група сърфисти, решили да се възползват максимално от слънчевите дни, дори и на сушата.

Разбира се, както сигурно се досещате първоначалните им модели са били много различни от това, което познаваме сега, а еволюцията им през годините води и до създаването на предложенията тип “лонгборд”…

Лонгбордовете са изключителен хит през последните десетилетия и се отличават с много положителни страни – бързина, качество и прецизност при предвижване и, разбира се, максимално удобство.

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за лонгбордовете като за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво прави лонгбордовете толкова популярни?

Със сигурност сте срещали хора по улиците, които се придвижват с лонгборд и може би сте се питали какво толкова виждат в тях….

Отговорът не е труден – забавление, развлечение, приятно прекарване и разнообразяване от сивото ежедневие!

Това, обаче, са само малка част от причините, които привличат хората към управлението на лонгбордове в ежедневието!

Ако търсите мотивация да пробвате и вие, тук сме формулирали няколко причини, с които да ви убедим в съвършенството на това модерно скейборд-предложение…

Забавно хоби

Може да гледате на лонгборда като на ново и здравословно хоби, което да усъвършенствате през свободното си време или през уикенда.

Инвестицията е много разумна, тъй като лонгбордът с прилично качество ще ви спести средства за придвижване с градски транспорт или личен автомобил, особено когато разстоянията не са много далечни и желаете да подишате свеж въздух..

Карането на лонгборд ще ви позволи да придобиете нови физически умения и да прекарате стойностно време с приятелите ви или със семейството ви като дори ще е изключително приятно и те да се включат в новото ви хоби.. Забавлението е гарантирано!

Независимо дали с близки хора или напълно сами, обаче, карането на лонгборд по плажове, паркове или велосипедни алеи е много приятно и релаксиращо занимание.

Така, че ако сте напрегнати след работа или търсите нещо, което да правите през свободното си време, наистина трябва да помислите за вземане на лонгборд – определено си струва!

Поддържане на добра форма

Втората най-основателна причина за купуване на лонгборд са предложенията за тренировъчен лонгборд.

Лонгбордът ви предлага нов вид кардио тренировки.

Той може да замести бягането като подобрява подвижността на ставите, особено в бедрата и долната част на гръбначния стълб.

След всяко каране ще усещате приятно разтягане в тези зони, тъй като при управлението на този тип скейтборд, бедрата, прасците и коремните мускули са подложени на усилена работа, но по нежен и неагресивен начин.

Подобряването на баланса ви също е друга голяма полза, която ще получите от карането на лонгборд.

Удивително е колко бързо могат да се подобряват вашите умения за балансиране, след като започнете да карате редовно, дори при по-ниски скорости.

Управлението на лонгборд всъщност е своеобразен вид спорт!

Лонгбордовете обикновено се използват и за пътувания и състезания по спускане, известни като “лонгбординг”.

„Денсбордът” което представлява танцуване по лонгборда, пък, също става все по-популярна активност, развиваща умения за стабилност.

Лесно придвижване

Трета ключова причина да закупите лонгборд е това, че той е лесен, бърз, забавен и екологичен транспорт.

Много хора си купуват лонгборд за пътуване до работа или училище като карането из града може да бъде забавно и ефективно в зависимост от това къде живеете.

За големите градове, особено, в които трафикът и задръстванията са константни, лонгбордът би оказал голямо положително влияние върху ежедневието ви.

А и независимо дали купувате лонгборд за градски каране или по-дълги пътувания до работното място, вие определено ще спестите от гориво, ще бъдете активни и във форма и ще направите нещо полезно за околната среда.

Само, разбира се, се уверете, че сте се научили да спазвате пътните правила и да носите подходящи предпазни средства за максимална сигурност!

Нови познанства

Една причина, която не е за пропускане, е запознанството с нови хора, които се занимават със спортни дейности като каране на лонгборд. Ще се изненадате, че тези хора не са никак малко!

Ако искате да се занимавате главно с лонгборд за пътуване и релакс, вероятно ще намерите много готини приятели, с които да карате заедно.

Лонгбордът определено е подходящ за всеки, независимо от вашата възраст, размер и опит в борд-спортовете.

Независимо дали искате развлечение, удобство при пътуване до работа или разнообразие във физическа активност, винаги ще има нещо за вас, което лонгбордът може да предложи…

С него ще изградите здравословен начин на живот, добри тренировки, богат социален живот, ефективен транспорт и определено ще останете много доволни!

Лонгборд с каква дъска да подберете?

Стилът на дъската на лонгборд играе ключова роля за това колко стабилен е той, колко лесно се спира при управлението му и какво е движението му, като цяло..

Като общо правило е добре да имате предвид, че колкото по-високо е дъската от земята, толкова по-висок ще бъде центърът на тежестта, което води до по-малко стабилност и повече умора при натискане и спиране с крак.

От друга страна, пък, колкото по-ниска е дъската, толкова по-вероятно е да докосвате равнището при вземане на по-тесни завои.

Top Mount Longboards

Това е най-традиционната форма на дъска при лонгбордовете, която се отличава с висока икономичност.

Тя е монтирана над колесниците, така че центърът на тежестта е по-висок, отколкото при другите стилове на борда. Това прави тази дъска по-малко стабилна, но по-пъргава от други модели.

Тези дъски определено са най-гъвкавите и могат да се използват за спускане, фрийрайд и фрийстайл.

Drop Through Longboards

При тези дъски, колесниците са монтирани „през“ дъската, което ефективно намалява височината и дебелината им. Това увеличава стабилността на борда и намалява умората по време на каране и спиране, защото трябва да спускате крака си по-малко, за да докоснете земята.

Тези дъски са чудесни за дълги разстояния, фрирайд и спускане като лонгбордовете от тази категория предоставят голяма стабилност и при високи скорости, благодарение на понижения си център на масата.

Drop Deck Longboards

Тези дъски са може би най – странно изглеждащи, но са много ефективни за понижаване на центъра на тежестта, по – голяма стабилност и по-малко умора при каране и спиране.

Те са прикрепени по такъв начин, че зоната, върху която се движат краката ви, се намира под колесницата.

Double Drop Longboards

Тези дъски са възможно най – ниските, които се предлагат. Така нареченото “двойно падане” се отличава, тъй като дъската отново преминава през колесниците и заради това трябва да поставите краката си възможно най-близо до земята.

Това е най-стабилният стил на дъската, но е и най-рядко срещан поради високата си степен на трудност за конструиране, което може да го направи и най-скъп.

Тази форма, пък, обикновено се среща само на специалните дъски за спускане.

Pintail

Pintail е дъска, която има формата на листо и е леко вдлъбната. Това позволява лесно каране и следователно е чудесна дъска за начинаещи.

Pintail е най-популярният модел за развлекателно управление при класически лонгборд.

Fishtail

Можете лесно да разпознаете този модел лонгборд, тъй като формата му доста прилича на опашка.

Той има по – видима вдлъбнатина от предния модел, което ще ви даде повече контрол поради ниската си гъвкавост. Този контрол позволява голямо управление на скоростта.

Какво трябва да имате предвид при покупката на лонгборд?

За да изберете подходящия лонгборд, има много повече неща, които да вземете предвид, отколкото изглежда на пръв поглед – всичко от формата на дъската до лагерите на колелата оказва влияние върху вашето пътуване.

Тези дъски се предлагат в разнообразни форми, конструкция и имат различни характеристики – проектирани са за много стилове и способности на каране.

Ние сме тук, за да ви помогнем да изберете правилния лонгборд, който да изкарате на улицата възможно най-бързо! Първоначално трябва да помислите за следните фактори…

Колесници

Колесниците са металният механизъм за завъртане, който закрепва дългите колела към дъската.

Те се предлагат в широк спектър от стилове, като по-широките колесници осигуряват по-широк кръг на завиване, използващ движението на краката и тялото на ездача, за да завърти дъската.

Общо погледнато, съществуват два основни вида колесници – за обратно движение и конвенционални (вертикални кранове) като в днешно време най-популярни и разпространени са моделите, разполагащи с втория тип.

Въпреки че обикновено се счита, че имат повече сцепление, конвенционалните колесници имат много различно, по-омекотено усещане, което често се предпочита от много лонгбордисти. Те са и значително по-гъвкави, което е основната причина ездата на лонгборд с тях да е гладка и удобна.

Колела

Що се отнася до колелата, лонгбордовете имат големи, меки колела, което ги прави бързи и подходящи за управление върху всякакви повърхности.

Те, също така, буферират препятствията на пътя като камъчета и пукнатини, което прави по-дългите пътувания с тях много по-удобни.

И макар, че традиционните скейтбордове имат по-малки колела, които ги правят идеални за баланс и трикове, те доста лесно могат да бъдат изхвърлени от пътни препятствия – нещо, нехарактерно за лонгборд предложенията.

Колелата, както самис е досещате, играят и огромна роля в характерностите на предвижването ви, ззащото осигуряват сцепление между вас и пътя, което влияе на скоростта и способността за завиване.

Има няколко различни фактора, с които трябва да се съобразите при покупката и които диктуват това как ще се представят колелата. Те са форма, ширина и височина, дурометър и стил на сърцевината.

Стил на каране

Всеки лонгборд предоставя възможност за различни стилове на каране.

Първото нещо, което трябва да вземете предвид при избора на стил, е мястото, където живеете и карате.

Ако живеете на равнинно място, например, вероятно няма да карате по много хълмове, а ако живеете в планината, най-вероятно ще минавате през тях.

Имайте това особено предвид при избора на модел, за да сте сигурни, че закупувате най-удобния и качествен за вас вариант.

Съобразете се и с това как планирате да използвате лонгборда в ежедневието си..

Лонгборд за свободен стил каране, например, е подходящ за развихряне на креативността ви. Той включва много технически умения като плъзгане, трикове на борда, обикновено каране и танци, и много други. Този тип управление е добър начин за начинаещи да усвоят умения за контрол на борда, но също така е изключително приятен за напреднали и експертни лонгборд любители.

Офроуд управлението на лонгборд, обаче, е свързано с преминаване на хълмове възможно най-бързо, като същевременно запазвате контрол. Обикновено в този случай трябва да сте в присвито или прибрано положение на дъската си, за намалена устойчивост на вятър и повишена стабилност. Този вид не е особено предназначен за хора без особен опит в областта.

Тежест

Средното тегло на лонгборда може да бъде от 3 до 6 кг., като то зависи от размера на дъската и теглото на колесниците и колелата.

Тази характеристика в моделите варира в зависимост от стиловете на управление, за които са предназначени те, и има най-вече значение за вашето удобство при пренасяне и съхранение на лонгборда…

Например, ако разгледаме лонгбордовете за танци, теглото на такава им често достига до 6 килограма. Причината е, че дъската на този тип скейт-предложения трябва да е доста голяма за изпълнение на танцови движения.

От другата страна, пък, лонгбордовете за обикновено придвижване могат да бъдат доста леки, а именно 2 – 3 килограма.

Кои са най-полезните мерки за безопасност, които трябва да следвате при управлението на лонгборд?

Лонгбордът може да бъде чудесен начин да се освободите от стреса, натрупан през седмицата.

Но колкото и хубаво да звучи това, винаги трябва да сте сигурни, че сте предприели необходимите мерки за безопасност, за да не се стига до наранявания при управлението.

Уви, тази част от подготовката е също толкова ключова, колкото и това да се уверите, че използвате подходяща техника на каране…

Бъдете много прецизни и внимателни и имайте предвид някои от най-задължителните елементи за безопасно “лонгбордиране” …

Каска

Започваме с очевидното. Първото и най-важно правило е да защитете главата си, като носите подходящо прилепнала, закопчана каска при управлението.

Също така ви съветваме да не използвате слушалки по време на возене, защото особено ако карате лонгборд по улицата, е важно добре да чувате какво се случва с трафика около вас.

Високоговорителите за мобилен телефон или раница са по-добър вариант, ако все пак държите да карате с музика.

Налакътници и наколенки

Всеки, който кара, знае, че падането от време на време е неизбежно. Тъй като през повечето време то е непредвидимо, носенето на налакътници и наколенки може да бъде добър начин да запазите най-податливите на удар части от тялото в безопасност.

Не забравяйте да проверявате и състоянието на екипировката ви понякога, за да сте сигурни, че не е за смяна.

Добро техническо състояние на лонгборда

Уверете се, че бордът, който ще карате е в оптимална стабилност.

Обърнете внимание на съставните му части, за да сте сигурни, че всичко е изрядно преди да тръгнете.

Уви, не е никак приятно да ви се налага да извършвате ремонтни дейности по време на пътуването, колкото и леки да са те…

Научете се да падате…

Колкото и да звучи нелепо, както споменахме падането е неизбежно и е добре да научите някои „безопасни“ методи за падане, за всеки случай..

Ако се окажете на ръба и имате няколко секунди да реагирате, знаейки правилния начин да паднете, може да ви спести сериозни болки.

Например, най-основния съвет, който можем да ви дадем е това, че ако се изтъркаляте от дъската точно преди падането може да предотвратите някои по-неприятни наранявания.

Спазвайте правилата на пътя

Загатнахме го и по-горе, но е добре да ви го напомним пак – когато карате лонгборд на пътя, винаги следете да не представлявате пречка за шофьорите на автомобили.

Оставяйте колите да ви подминават безпрепятствено и карайте в обозначена за вашето предвижване велоалея (а ако няма такава – възможно най-встрани на пътя).

Също така, тук е важно да ви споменем и още един ключов съвет – не карайте срещу движението, а заедно с него!

Карайте по светло

Когато карате през нощта, рискувате да не видите неща, които могат да бъдат опасни за вашето предвижване, като стъкла, камъни, дупки и др.

По-лошо от това, обаче, е че вечер и самите вие сте трудно забележими. Това създава някои особени предпоставки, излагащи на риск здравето ви, особено в участъци с по-засилен трафик.

Ако все пак решите да карате през нощта, задължително се снабдете със светлоотразители, които прецизно разположете по каската и дрехите си!

Е, време е да ви представим и някои от най-добрите предложения за лонгбордове на пазара в момента…

1. Лонгборд ActionOne ABEC-7Това е класически лонгборд от категорията Freestyle с Top Symmetrical Cuttaway board, който предлага висока устойчивост, както и отлична гъвкавост. То е добре изграден и притежава издръжливост с максимално тегло на товара до 100 кг. Има дължина 105,5 см и ширина 22 см. Може да се ползва от начинаещи и много напреднали.
Купи сега

2. Лонгборд Raven TorexТози лонгборд е създаден за скорост, адреналин и комфорт. Може да се кара по всякакви повърхност, от асфалт до офроуд. Има изключително здрава и професионална конструкция. Максималното препоръчително тегло, което може да поеме е 100 кг.
Купи сега

3. Лонгборд ArubaТози дървен лонгборд може да се управлява от възрастни и деца! Дори да сте начинаещи ездачи, не се тревожете, защото бордът “Aruba” определено е подходящ и за вас. Издържа до 100 кг, а дизайнът му е изключително интересен и отличаващ се.
Купи сега

4. Лонгборд Pegas ScandalПредставяме ви един лек и многоцветен лонгборд, подходящ за малки и големи. Без значение дали сте нов в карането или имате богат опит зад гърба си, тази дъска ще ви даде всички предимства, които има на пазара. Подарете си висок адреналин и невероятни изживявания с лонгборд Pegas Scandal!
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Лонгборд “Suva” Apollo“Suva” Apollo е лонгборд с модерен дизайн, предназначен за каране в града. Дългата дъска предлага идеален баланс между твърдост и гъвкавост, както и добър контрол и стабилност, дори при високи скорости. Формата му е Drop through. Ниският център на тежестта и междуосието му от 72,4 см гарантират безпроблемно влизане в завоите, дори при високоскоростно каране.
Купи сега

6. Лонгборд HawaiiТози “хавайски” лонгборд може да се управлява от начинаещи и много напреднали. Дървен и многоцветен, бордът издържа до 100 кг. Подходящ е за различни терени и предлага качество и комфорт.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!