Всички категории

9-те Най-Добри Машинки за Подстригване

Представете си да имате възможността да оправяте косата си сами, без нуждата от чести посещения при фризьора.


Сега също така си представете да можете сами да контролирате каква да бъде прическата ви и да правите смели промени и естетически пипвания когато си поискате.

За да изпълните това ви трябва уред, който да ви помага в начинанието, но и същевременно да ви пести пари и време, както и усилия, но същевременно да ви позволява да експериментирате с външния си вид и да отговаря на изискванията ви за подстрижка.

Машинките за подстригване са много повече от просто уред за подстригване, които често са с форма на гребен и работят като ножици.

Мъжките машинки за подстригване имат всякакви форми и размери, за да задоволят различните нужди на потребителите.
Машинката за подстригване, независимо дали е професионална или не, може да послужи за направата на убийствена прическа или да съсипе косата ви напълно.
Всъщност, много мъже изпитват затруднения при избиране на уреди за лична грижа като електрическа самобръсначка, тример за брада и машинка за подстригване.

Почти няма мъж, който да не е бил пред дилема или дори голямо чудене на какво да се спре.

Въпреки че на пръв поглед изборът не изглежда толкова труден, в последствие на повечето им става ясно, че това е само привидно.

Какво представляват машинките за подстригване?


Машинките за подстригване са електрически уреди, чието предназначение е да режат коса. Те обикновено имат няколко стоманени ножчета във формата на гребен, които режат косата като се движат назад-напред също като ножици.

Машинките за подстригване са по-различни от тримерите, най-вече защото не се използват за тримиране на брада или къса коса, а за рязане на дълга коса. Именно поради тази причина, повечето от тях са налични с приставки за различна дължина на косата.

Машинките в по-скъпия клас имат по-силни мотори, за още по-лесна фризура в домашни условия.

Въпреки това, по-скъпа машинка за коса не винаги означава по-ефективна и добра от по-евтин вариант.

Всъщност, някои популярни и скъпи модели са по-тежки и големи, съответно по-трудни за използване, особено от начинаещи, за разлика от по-евтини модели, които са по-неизвестни, но по-леки и режат добре.

Какъв тип машинка за подстригване да не купувате никога


Преди да представим най-добрите модели машинки за подстригване, нека просто отметнем от кои машинки трябва да се бяга.

Избягвайте продукти, които могат да издерат или раздразнят кожата. Не се заблуждавайте, че ще свикнете с подобно нещо след време. Ако не ви хареса машинката от първия път, няма да стане по-добре след десетия.

Ако ще купувате използвана машинка за коса, нека покупката бъде от надежден уебсайт. Никога не купувайте използвана машинка преди да сте разгледали снимките на продукта внимателно.

Ако покупката няма да е онлайн, т.е. ще имате възможност да се запознаете отблизо с машинката, проверете я дали работи правилно и дали има наченки на ръжда по ножчетата.

Частите за машинки за подстригване на различни производители не са съвместими. Затова се опитайте да избягвате покупка на машинка с марка, която скоро е била пусната на пазара или обратното – вече не произвежда подобни продукти.

Като при всеки друг продукт и тук е добре да се стремите към покупка на марка, която е известна и се е отредила на пазара, за да можете лесно да си намерите части и нови приспособления в бъдеще.

Видове машинки за подстригване

Мъжките машинки за подстригване могат да се категоризират под два основни вида:

Професионални:

Както се очаква, професионалните машинки са на по-висока цена от тези за домашна употреба.

Целта е да се постигне отличен резултат при фризиране или евентуално с тях прохождащ фризьор да се издигне на професионално ниво. Професионалните машинки са известни с това, че имат красив дизайн, по-здрав мотор и могат да правят много по-сложни и интересни подстрижки.

Животът им е по-дълъг, въпреки това, че се използват много по-често. Имат и удължена гаранция.

Домашни машинки:

Домашните машинки за подстригване от друга страна не изискват стаж като фризьор, за да се ползват.

Те са семпли, достъпни ценово и изработени, за да позволят на всеки да се фризира сам от уюта на своя дом по удобно за него време.

Те са направени, за да се добавят малки щрихи към вече направена прическа или просто да поддържат настоящата прическа на потребителя.

Домашните машинки са по-леки, не са толкова скъпи и се използват много по-лесно.

За кого е подходяща машинката за подстригване?


И докато машинките за подстригване са подходящи както за професионална, така и за домашна употреба, въпреки това много лесно човек може да се нарани или да повреди прическата си, което може да отнеме месеци, за да бъде поправено.

Дръжте децата далеч от машинката и взимайте предпазни мерки, когато подстригвате детето си.

Децата имат много чувствителна кожа и една грешка от ваша страна може да ги одраска или нарани.

Препоръчваме ви да прочетете възможно повече за най-добрите модели машинки за подстригване преди да влезете в магазина и да си купите или да поръчате онлайн.
Трябва да имате подходящите умения и инструменти, дори и да използвате семпла машинка за подстригване в домашни условия.

След като имате достатъчно опит с някоя машинка за начинаещи, можете да преминете към онези по-скъпи и сложни машинки.

Машинките за подстригване обикновено са издръжливи и могат да изкарат доста време ако се ползват само и единствено за подстригване на коса. Не забравяйте обаче, че правилната поддръжка също е ключова за дългия живот на уреда. Купете си машинка само ако смятате, че ще имате времето и възможността да я почиствате и смазвате добре.

Какво да търсите при машинките за подстригване?


Всяка машинка има свой уникален набор от характеристики и атрибути, които я различават от останалите модели на пазара.

Това често може да направи разбирането на ключовите характеристики трудна задача. Но не се тревожете.

Просто погледнете набързо следните неща, преди да достигнете до прибързани заключения:

Най-добрите машинки за коса се предлагат в комплект, който съдържа редица подходящи аксесоари.

Например, някои комплекти имат ножици за коса, които често се използват от фризьорите, за да се нанесат финални щрихи към прическата.

Всички комплекти машинки за подстригване имат сваляеми приставки и ножчета с различни дължини.

Ако сте от хората, които обичат да експериментират с косата си, потърсете модел, който има различни опции за дължината.

Ако сте мъж, който иска просто да поддържа прическата си, проверете каква дължина ви трябва и след това си изберете машинка, която има тази дължина като опция в комплекта.

Поддръжка:

Нормално е да започнете да използвате машинката си и с времето да забравите поддръжката й.

Но след като инвестирате в хубава машинка за подстригване, едва ли бихте искали да видите как ръждясва или се чупи преждевременно заради лоша или липса на всякаква поддръжка. Потърсете си модел, който лесно може да се мие и чисти.

Не забравяйте да смазвате периодично металните части на машинката.

Гаранция:

Помнете винаги да проверявате дребния шрифт в гаранцията, защото той съдържа важни детайли за нея. Да похарчите трудно изкараните си пари за машинка, чиято гаранция не е дори една година, трябва да ви накара да се замислите за здравината й.

Останете нащрек и се оглеждайте за подобни неща, защото независимо колко добре и изкушаващо изглежда една машинка, винаги може да е подмамващо.

Работа:

Най-добрите машинки за подстригване са тези с дълъг живот на батерията.

Също така се оглеждайте за важни работни характеристики като нивото на шум по време на работа и колко лесно минават ножчетата в гъста коса без да я увреждат.

Други характеристики:

Много комплекти машинки за подстригване на пазара имат допълнителни функции, които са трудни за пропускане.

За начало, има машинки с ножчета, които се самозаточват. Има други модели със сензори за движение и впечатляващи и мощни мотори.

Колкото повече функции има една машинка, толкова по-приятно е подстригването с нея.

Грижи и поддръжка

Машинките за подстригване, особено добрите, са направени да издържат дълго време.

Още повече, че ако ножчетата се смазват редовно, машинката ще ви подстригва още по-дълго.

Смазването на ножчетата намалява триенето между тях и така те не прегряват, горят кожата или накъсват косата ви.

Най-изненадващото обаче е, че някои машинки могат да изкарат дълги години, дори десетилетия, без изобщо да бъдат смазвани. Представете си ако тези продукти бяха смазвани редовно, колко още биха издържали.

Какво означава това? Означава да се насладите напълно на инвестицията, която сте направили.

Ако искате най-доброто срещу парите си, използвайте техниката за петточково смазване. Това включва по капка машинно масло от двата края на ножчето и една в средата му. След това поставете по капка на всеки край на другото ножче, там където се докосва с първото. Сега изключете машинката и премахнете със салфетка или кърпа излишното масло.

Много производители съветват и космите останали по машинката също да се премахват от остриетата след подстригване.


В тази статия сме разгледали едни от най-добрите машинки за подстригване, който можете да намерите на българския пазар.

1. Тример за брада и коса Panasonic ER-GC71-S503Този тример е предназначен за домашно ползване. Разполага с две приставки, които заедно предлагат 38 настройки на дължината за максимален контрол и широк набор от възможности за стилизиране. Извитата ергономична дръжка улеснява употребата и осигурява комфорт, а подвижните остриета от стомана режат прецизно. Продуктът е водоустойчив и работи на батерия, която издържа до 40 минути и се зарежда бързо.
Купи сега

2. Машинка за подстригване Braun HC5050Следващият продукт е със стилна визия и елегантен черен цвят на корпуса, който лесно може да измиете под вода, благодарение на водоустойчивото му покритие. Предназначен е за домашна употреба като разполага с 16 настройки за подстригването.Машинката е снабдена със специална система за запаметяване Safety Lock, която помни последния режим, на който е била настроена тя, дори и да махнете приставката. Това го прави подходящ продукт за всички, които искат да спестят време в забързаното си ежедневие. LED индикаторът свети когато батерията започне да се изтощава, както и по време на зареждане. Може да зареждате устройството чрез кабел, а по време на употреба да отстраните кабела и да местите машинката в продължение на 40 минути.
Купи сега

3. Машинка за подстригване Kiepe FuelТази машинка е предназначена за професионална употреба и включва пет приставки с дължини от 1.5, 3, 6, 10, 13мм. Бръсначите са от титан и разполагат с диамантено покритие и система за защита на кожата. Продуктът може да работи както с кабел, така и без, като батерията издържа цели 120 минути и се зарежда само за 70 минути. Освен машинката, в комплектът са включени и четка за почистване, гнездо за зареждане, калъф за ножчетата, както и бутилка със смазващо масло.
Купи сега

4. Машинка за подстригване Philips HC3400/15Още една машинка за домашно подстригване, която, обаче, разполага с една приставка и 13 степени от 0.5 до 23 мм. Продуктът работи с кабел, а ножчетата са изработени от стомана, освобождават се бързо за лесно почистване и се самонаточват за максимална и дълготрайна острота.
Купи сега

5. Машинка за подстригване BaByliss E695EТози продукт разполага с цели осем приставки, между които да избирате дължината на подстрижката. Предназначен е за домашна употреба, а ножчетата от неръждаема стомана режат гладко и прецизно. Машинката е компактна и лека и работи с кабел. В комплекта са включени и гребенче, четка за почистване на уреда, както и специално масло за смазване на бръсначите.
Купи сега

6. Машинка за подстригване Remington HC5150 AlphaСледващото ни предложение е снабдено с 2 приставки, благодарение на които може да избирате между 15 дължини за подстригване – от 1 до 42мм. Захранва се с кабел, но при нужда може да се използва и на батерия, която издържа до 40 минути. Продуктът разполага също с ергономична и удобна дръжка, както и стоманени бръсначи. Към уреда ще получите и четка за почистване, както и масло за смазване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Тример Cecotec 4219Този тример има модерен LED дисплей, който показва времето на работа, процента на батерията и дали уредът е заключен. Бръсначите му са от стомана и са с дълготрайно покритие от титан. Продуктът може да работи на кабел, но има и преносима функция чрез литиева батерия, която се зарежда напълно за 90 минути и издържа до два часа. Комплектът включва и осем приставки, калъф, четка за почистване и масло.
Купи сега


8. Машинка за подстригване Philips HC5450/80Тази машинката предлага 24 нива за подстрижка – от 0.5 до 23 мм и специален гребен за брада с 23 регулируеми дължини. За максимална ефективност титановите ножчета са със самонаточваща се функция, а уредът разполага с бутон, който увеличава скоростта на работа. Продуктът работи със захранващ кабел, но може да функционира и със зареждаща се батерия, която издържа 90 минути. Към уредът ще получите и твърд калъф за допълнителна защита при съхранение и пътуване.
Купи сега

9. Машинка за подстригване Wahl 1395-046 HomePro 100 SeriesПоследното ни предложение също е предназначено за употреба у дома. Стоманените ножчета са самонаточващи се. Машинката разполага с осем приставки, между които да избирате дължината за подстрижка. Моторът е мощен и с вибрации за непрекъсната употреба, като захранването става посредством кабел. В комплекта са включени също чантичка за пренасяне на уреда и четка за почистване.
Купи сега

Често задавани въпроси

Има ли рискове при употребата на машинка за подстригване?

Всички модерни машинки за подстригване се произвеждат с функции за безопасност. Още преди първата употреба на продукта е удачно внимателно да прочетете листовката към него, където подробно трябва да са описани всички инструкции за обезопасяване.

Важно е никога да не оставяте машинката или адаптера към нея близо до вода или изложен на влага. Тъй като работят с електричество, всякакви течности по повърхността или вътре в устройството може да го повредят или да навредят на вас докато го използвате. Употребата на едно и също устройство от няколко души също крие рискове. В случай, че някое от лицата страда от заразна болест, то може да зарази останалите чрез биологичния материал, останал по не добре почистения бръснач.

Колко често трябва да почиствате машинката за подстригване?

Дори да не я използвате често, машинката за подстригване изисква редовна поддръжка. Правилното почистване ще осигури не само дълготраен живот на продукта, но и качествена хигиена и минимален риск за всеки, който го употребява. Редно е да почистване космите и остатъчния биологичен материал от машинката и бръсначите след всяка употреба. За ваше улеснение почти всички съвременни продукти се продават с допълнителна четчица за премахване на мръсотията.

Също така е препоръчително да почиствате бръсначите в дълбочина колкото се може по-редовно. Ако нямате възможност да изпълнявате тази задача всеки път, старайте се да осигурите цялостна поддръжка поне веднъж на месец. За целта е най-добре да използвате специален спрей и да се съобразите с указанията в листовката за подходящия метод за почистване.

Какво да правите когато машинката ви не подстригва добре?

Понякога машинките, особено по-старите, дърпат космите вместо да ги режат или, пък, изобщо не успяват да ги захванат. В такива случаи е добре да се снабдите със специално олио и да третирате бръсначите с няколко капки от него. Така те ще станат по-гладки и ще функционират с правилната скорост. В случай, че бръсначите продължат да дърпат космите, вероятно трябва да ги подострите или да ги замените с нови. Лошото подстригване може да се дължи и на проблем със захранването. Уверете се, че батериите на машинката не са за смяна. Ако продуктът разполага с адаптер, проверете дали проблемът не е в самия кабел.

Как да подобрите работата на машинката за подстригване?

За да извлечете максимума от вашата придобивка първо трябва да се уверите, че я използвате правилно. Не третирайте косата и брадата си преди да сте ги изсушили добре, тъй като водата може да затрудни работата на продукта и да накара бръсначите да ръждясат.Когато използвате машинката винаги подбирайте правилният накрайник – инструкции за това може да откриете в листовката на всеки продукт. При подстрижката винаги се уверявайте, че ножчетата са насочени в правилната посока, че са достатъчно раздалечени едно от друго, както и че са добре закрепени. Разбира се, добре поддържаните машинки дават най-добрите резултати. Именно затова не пропускайте редовното почистване на продукта, както и третирането с олио, което да държи бръсначите в отлично състояние.

Можете ли да използвате машинката за подстригване върху домашния любимец?

Не е препоръчително да използвате машинка, предназначена за човек, върху домашния си любимец. Рискът да нараните животното е голям, а звукът и вибрациите от продукта може да го подплашат и отново да доведат до сериозни последици. В допълнение, козината на домашния любимец се различава значително от човешката коса и брада. Дори и да сте внимателни, самата машинка може да не се справи със задачата и да се задръсти или повреди окончателно. Много по-удачно е да вложите в специална машинка за подстригване на домашни любимци, която е по-лека и е специално пригодена за животинска козина.

Заключение

Отминаха дните, когато машинката за подстригване се считаше само за уред, който се ползва от фризьорите.

С появата на редица евтини и скъпи модели, лесни за ползване и по-сложни, професионални и за домашна употреба, машинките за подстригване са популярен уред за всекиго. В същото време този голям избор от машинки прави покупката на правилната от първия път почти невъзможна, не и без допълнителна помощ.

Точно заради това решихме да ви представим най-добрите модели, които можете да намерите на пазара.

Все пак искаме да направите информиран и правилен избор, който да подхожда на нуждите ви, а не да изпробвате голям брой неправилни машинки, докато попаднете на най-добрата.

Който и модел от представените от нас да изберете, подстригването и поддържането на прическата ви ще се превърне в истинско удоволствие.

3.2/5 - (32 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
7 Коментари
 1. Мая пише

  Не видях професионална машинка сред предложените 8… Защо никъде не пише какво е теглото на машинките?

  1. Емил пише

   Здравейте Мая,

   ръководството ни е насочено към крайни потребители, не към професионалисти. Ако вие сте професионалист в сферата, ще сме ви благодарни ако ни дадете съвети и насоки при изобра на машинка за подстригване.

   Ще подобрим нашето ръководство и ще включим тегло също, наистина сме пропуснали да отбележим ползите и недостатъците на по-леките или по-тежките машинки за подстригване.

   Поздрави!

 2. Cat skinner пише

  Ако тези са най-добрите, какво да кажем за Andis и OSTER?

 3. Силвия пише

  Какво мислите за машинка за подстригване от лидл и в кауфланд? или тези в техномаркет и технополис са по-добри?

 4. Trifon пише

  Какво ви емнението за филипс машинка за подстригване обмислям закупуването на комбинирана машинка за подстригване и бръснене от емаг

 5. Ivan пише

  Много съм доволен от машинка за подстригване philips. Върши страхотна работа а и филипс са реномирана марка. Някой беше писал за мозер, но не мога да дам мнение. Има и много американски машинки за подстригване, за които съм чувал добри неща.

 6. Iliyan пише

  машинка за подстригване ремингтон или филипс, това е въпросът!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!