Всички категории

8-те Най-Добри Машинки за Подстригване

Представете си да имате възможността да оправяте косата си сами, без нуждата от чести посещения при фризьора.


Сега също така си представете да можете сами да контролирате каква да бъде прическата ви и да правите смели промени и естетически пипвания когато си поискате.

За да изпълните това ви трябва уред, който да ви помага в начинанието, но и същевременно да ви пести пари и време, както и усилия, но същевременно да ви позволява да експериментирате с външния си вид и да отговаря на изискванията ви за подстрижка.

Машинките за подстригване са много повече от просто уред за подстригване, които често са с форма на гребен и работят като ножици.

Мъжките машинки за подстригване имат всякакви форми и размери, за да задоволят различните нужди на потребителите.
Машинката за подстригване, независимо дали е професионална или не, може да послужи за направата на убийствена прическа или да съсипе косата ви напълно.
Всъщност, много мъже изпитват затруднения при избиране на уреди за лична грижа като електрическа самобръсначка, тример за брада и машинка за подстригване.

Почти няма мъж, който да не е бил пред дилема или дори голямо чудене на какво да се спре.

Въпреки че на пръв поглед изборът не изглежда толкова труден, в последствие на повечето им става ясно, че това е само привидно.

Какво представляват машинките за подстригване?


Машинките за подстригване са електрически уреди, чието предназначение е да режат коса. Те обикновено имат няколко стоманени ножчета във формата на гребен, които режат косата като се движат назад-напред също като ножици.

Машинките за подстригване са по-различни от тримерите, най-вече защото не се използват за тримиране на брада или къса коса, а за рязане на дълга коса. Именно поради тази причина, повечето от тях са налични с приставки за различна дължина на косата.

Машинките в по-скъпия клас имат по-силни мотори, за още по-лесна фризура в домашни условия.

Въпреки това, по-скъпа машинка за коса не винаги означава по-ефективна и добра от по-евтин вариант.

Всъщност, някои популярни и скъпи модели са по-тежки и големи, съответно по-трудни за използване, особено от начинаещи, за разлика от по-евтини модели, които са по-неизвестни, но по-леки и режат добре.

Какъв тип машинка за подстригване да не купувате никога


Преди да представим най-добрите модели машинки за подстригване, нека просто отметнем от кои машинки трябва да се бяга.

Избягвайте продукти, които могат да издерат или раздразнят кожата. Не се заблуждавайте, че ще свикнете с подобно нещо след време. Ако не ви хареса машинката от първия път, няма да стане по-добре след десетия.

Ако ще купувате използвана машинка за коса, нека покупката бъде от надежден уебсайт. Никога не купувайте използвана машинка преди да сте разгледали снимките на продукта внимателно.

Ако покупката няма да е онлайн, т.е. ще имате възможност да се запознаете отблизо с машинката, проверете я дали работи правилно и дали има наченки на ръжда по ножчетата.

Частите за машинки за подстригване на различни производители не са съвместими. Затова се опитайте да избягвате покупка на машинка с марка, която скоро е била пусната на пазара или обратното – вече не произвежда подобни продукти.

Като при всеки друг продукт и тук е добре да се стремите към покупка на марка, която е известна и се е отредила на пазара, за да можете лесно да си намерите части и нови приспособления в бъдеще.

Видове машинки за подстригване

Мъжките машинки за подстригване могат да се категоризират под два основни вида:

Професионални:

Както се очаква, професионалните машинки са на по-висока цена от тези за домашна употреба.

Целта е да се постигне отличен резултат при фризиране или евентуално с тях прохождащ фризьор да се издигне на професионално ниво. Професионалните машинки са известни с това, че имат красив дизайн, по-здрав мотор и могат да правят много по-сложни и интересни подстрижки.

Животът им е по-дълъг, въпреки това, че се използват много по-често. Имат и удължена гаранция.

Домашни машинки:

Домашните машинки за подстригване от друга страна не изискват стаж като фризьор, за да се ползват.

Те са семпли, достъпни ценово и изработени, за да позволят на всеки да се фризира сам от уюта на своя дом по удобно за него време.

Те са направени, за да се добавят малки щрихи към вече направена прическа или просто да поддържат настоящата прическа на потребителя.

Домашните машинки са по-леки, не са толкова скъпи и се използват много по-лесно.

За кого е подходяща машинката за подстригване?


И докато машинките за подстригване са подходящи както за професионална, така и за домашна употреба, въпреки това много лесно човек може да се нарани или да повреди прическата си, което може да отнеме месеци, за да бъде поправено.

Дръжте децата далеч от машинката и взимайте предпазни мерки, когато подстригвате детето си.

Децата имат много чувствителна кожа и една грешка от ваша страна може да ги одраска или нарани.

Препоръчваме ви да прочетете възможно повече за най-добрите модели машинки за подстригване преди да влезете в магазина и да си купите или да поръчате онлайн.
Трябва да имате подходящите умения и инструменти, дори и да използвате семпла машинка за подстригване в домашни условия.

След като имате достатъчно опит с някоя машинка за начинаещи, можете да преминете към онези по-скъпи и сложни машинки.

Машинките за подстригване обикновено са издръжливи и могат да изкарат доста време ако се ползват само и единствено за подстригване на коса. Не забравяйте обаче, че правилната поддръжка също е ключова за дългия живот на уреда. Купете си машинка само ако смятате, че ще имате времето и възможността да я почиствате и смазвате добре.

Какво да търсите при машинките за подстригване?


Всяка машинка има свой уникален набор от характеристики и атрибути, които я различават от останалите модели на пазара.

Това често може да направи разбирането на ключовите характеристики трудна задача. Но не се тревожете.

Просто погледнете набързо следните неща, преди да достигнете до прибързани заключения:

Най-добрите машинки за коса се предлагат в комплект, който съдържа редица подходящи аксесоари.

Например, някои комплекти имат ножици за коса, които често се използват от фризьорите, за да се нанесат финални щрихи към прическата.

Всички комплекти машинки за подстригване имат сваляеми приставки и ножчета с различни дължини.

Ако сте от хората, които обичат да експериментират с косата си, потърсете модел, който има различни опции за дължината.

Ако сте мъж, който иска просто да поддържа прическата си, проверете каква дължина ви трябва и след това си изберете машинка, която има тази дължина като опция в комплекта.

Поддръжка:

Нормално е да започнете да използвате машинката си и с времето да забравите поддръжката й.

Но след като инвестирате в хубава машинка за подстригване, едва ли бихте искали да видите как ръждясва или се чупи преждевременно заради лоша или липса на всякаква поддръжка. Потърсете си модел, който лесно може да се мие и чисти.

Не забравяйте да смазвате периодично металните части на машинката.

Гаранция:

Помнете винаги да проверявате дребния шрифт в гаранцията, защото той съдържа важни детайли за нея. Да похарчите трудно изкараните си пари за машинка, чиято гаранция не е дори една година, трябва да ви накара да се замислите за здравината й.

Останете нащрек и се оглеждайте за подобни неща, защото независимо колко добре и изкушаващо изглежда една машинка, винаги може да е подмамващо.

Работа:

Най-добрите машинки за подстригване са тези с дълъг живот на батерията.

Също така се оглеждайте за важни работни характеристики като нивото на шум по време на работа и колко лесно минават ножчетата в гъста коса без да я увреждат.

Други характеристики:

Много комплекти машинки за подстригване на пазара имат допълнителни функции, които са трудни за пропускане.

За начало, има машинки с ножчета, които се самозаточват. Има други модели със сензори за движение и впечатляващи и мощни мотори.

Колкото повече функции има една машинка, толкова по-приятно е подстригването с нея.

Грижи и поддръжка

Машинките за подстригване, особено добрите, са направени да издържат дълго време.

Още повече, че ако ножчетата се смазват редовно, машинката ще ви подстригва още по-дълго.

Смазването на ножчетата намалява триенето между тях и така те не прегряват, горят кожата или накъсват косата ви.

Най-изненадващото обаче е, че някои машинки могат да изкарат дълги години, дори десетилетия, без изобщо да бъдат смазвани. Представете си ако тези продукти бяха смазвани редовно, колко още биха издържали.

Какво означава това? Означава да се насладите напълно на инвестицията, която сте направили.

Ако искате най-доброто срещу парите си, използвайте техниката за петточково смазване. Това включва по капка машинно масло от двата края на ножчето и една в средата му. След това поставете по капка на всеки край на другото ножче, там където се докосва с първото. Сега изключете машинката и премахнете със салфетка или кърпа излишното масло.

Много производители съветват и космите останали по машинката също да се премахват от остриетата след подстригване.

В тази статия сме разгледали едни от най-добрите машинки за подстригване, който можете да намерите на българския пазар.

1. Philips HC3400/15


Този модел е предназначен за домашна употреба. Има стилен дизайн и прекрасен синьо сив цвят. Дължината на косъма може да варира от 0,5 до 23 милиметра, благодарение на 13-те степени за дължина. Ножчетата на машинката са миещи се, за максимално добра поддръжка и хигиена. Захранването на машинката с кабелно, от електрическата мрежа. Броят на включените в комплекта приставки е една.
Купи сега

2. Remington HC5150


Машинката е предназначена за домашна употреба. Дизайнът й е много красив и изчистен, в черен цвят. Благодарение на 15-те си степени за дължина, машинката може да оставя косъм от 3 до 42 милиметра. Ножчетата са самозаточващи се за още по-голяма дължина на живота. Продуктът работи безкабелно, благодарение на презареждащата батерия, която може да издържи до 40 минути непрекъсната работа. На машинката има и индикатор за наличния заряд. В комплекта има стойка за зареждане на батерията, четка за почистване и масло за смазване.
Купи сега

3. Panasonic ER-GC50-K503


Още една машинка за домашна употреба, която изглежда невероятно съвременно и има красив и изпипан дизайн. Дължината на косъма може да бъде от 1 до 25 милиметра, благодарение на нагаждащата се приставка за дължина. Ножчетата са изработени от неръждаема стомана и могат да се мият. Машинката работи безкабелно, има акумулаторна батерия, която може да издържи дълго време. Времето от напълно изтощена батерия до пълен заряд е около 8 часа. Има наличен светодиоден индикатор за заряда.
Купи сега

4. BaByliss E695E


Машинката е с класически и изчистен дизайн, като се предлага в два цвята – син и черен. Предназначена е за домашна употреба, като се захранва с кабел от електрическата мрежа. Дължината на косъма може да бъде от 3 до 15 милиметра, като към машинката има четири приставки. Ножчетата са изработени от неръждаема стомана. В комплекта са включени още гребен и четка за почистване.
Купи сега

5. Philips HC5450/80


Тази машинка за домашна употреба има много стилен черно-сребрист дизайн. Създадена е за безпроблемна работа и да издържа дълго. Режещият елемент е иновативен, двойно заточен и с намалено триене, а ножчетата са изработени от здрав титан и са самонаточващи се. Има регулируем гребен за брада, както и такъв за коса за максимално бързо и гладко подстригване. Машинката е снабдена и с бутон за турбо мощност, който увеличава значително скоростта на рязане, за да минават ножчетата и през най-гъстата коса. Дължината на косъма може да се регулира от 0,5 до 23 милиметра благодарение на 24 настройки за дължина. Гребенът за брада също може да подстригва с дължина от 1 до 23 милиметра. Машинката работи безкабелно и само с едночасово зареждане на батерията може да изкара до 90 минути непрекъсната работа. Ножчетата са сваляеми и могат да се мият, като нямат нужда от никакво смазване.
Купи сега

6. Remington PG6045


Това е универсална машинка, която може да се справи с всичко, което и подадете. Тя е чудесен избор ако имате нужда да оформите косата и да поддържате тялото си. Освен машинка, този уред може да бъде и тример. Ножчетата са от титан, подсилен с хром, което ги прави много здрави и остри. Главите на машинката се сменят, те са общо пет на брой, като дават възможност с нея да се вършат много неща, не само подстригване. Главите са напълно миещи се. Машинката може да работи както с кабел, така и безкабелно, благодарение на вградената акумулаторна батерия, която издържа до 40 минути непрекъсната работа.
Купи сега

7. Wahl Home Pro 100


Тази машинка е предназначена за домашна употреба и има класически дизайн. Предимствата й са, че моторът може да издържа на дълги периоди работа без прекъсване и ножчетата й са самозаточващи се. В комплекта има осем приставки с дължина от 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 и 25 милиметра. Освен това в кутията ще намерите предпазител, четка за почистване и масло за смазване.
Купи сега

8. Braun HC5050


Машинката е невероятно стилна и красива, със съвременен дизайн и функционалност. Тя е напълно водоустойчива, за максимално лесно почистване и дълъг живот. Тя е перфектният инструмент за подстригване на всякакъв вид коса. Остриетата са екстремно заточени и напълно безопасни. Има система за запомняне на последно нагласената дължина на приставката, за да се подстригвате всеки път така, както най-много ви харесва. Моторът на машинката се задвижва не от една, а две акумулаторни батерии. С един заряд може да работи до 40 минути непрекъснати. Има и светодиоден индикатор за заряда на батериите.
Купи сега

Заключение

Отминаха дните, когато машинката за подстригване се считаше само за уред, който се ползва от фризьорите.

С появата на редица евтини и скъпи модели, лесни за ползване и по-сложни, професионални и за домашна употреба, машинките за подстригване са популярен уред за всекиго. В същото време този голям избор от машинки прави покупката на правилната от първия път почти невъзможна, не и без допълнителна помощ.

Точно заради това решихме да ви представим най-добрите модели, които можете да намерите на пазара.

Все пак искаме да направите информиран и правилен избор, който да подхожда на нуждите ви, а не да изпробвате голям брой неправилни машинки, докато попаднете на най-добрата.

Който и модел от представените от нас да изберете, подстригването и поддържането на прическата ви ще се превърне в истинско удоволствие.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
 1. Мая пише

  Не видях професионална машинка сред предложените 8… Защо никъде не пише какво е теглото на машинките?

  1. Емил пише

   Здравейте Мая,

   ръководството ни е насочено към крайни потребители, не към професионалисти. Ако вие сте професионалист в сферата, ще сме ви благодарни ако ни дадете съвети и насоки при изобра на машинка за подстригване.

   Ще подобрим нашето ръководство и ще включим тегло също, наистина сме пропуснали да отбележим ползите и недостатъците на по-леките или по-тежките машинки за подстригване.

   Поздрави!

 2. Cat skinner пише

  Ако тези са най-добрите, какво да кажем за Andis и OSTER?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!