Всички категории

6-те Най-Добри Мелачки за Домати

Доматът е сред популярните зеленчуци, използвани предимно за приготвянето на салати, ястия, както и за сосове, туршии и т.н.

За готвенето, приготвянето на сосове и зимнина обаче е нужна специфична обработка.

За целта е необходимо доматите да се обелят и пасират, а ако трябва да правите всичко ръчно, то това би било много трудоемко и би отнело много време…

Ето защо можете да се доверите на мелачката за домати!

Този домакински уред улеснява целия процес и често може да се използва и за меленето и на други хранителни продукти.

Важно е обаче да се доверите на правилната мелачка за домати. На пазара се предлагат различни видове мелачки за домати, които се различават по своя капацитет, качество, екстри, цени и т.н.

Нужно е да изберете мелачка, която да подхожда на вашите изисквания и която отговаря на вашите нужди. По този начин целият процес на обработване на домати ще бъде много по-лесен и ефективен.

В следващите няколко реда ще ви представим какво по-точно представлява мелачката за домати, както и съвети, с чиято помощ да изберете най-подходящата мелачка за вас…

Какво представлява мелачката за домати и защо е необходима?

Мелачката за домати е уред, който мели доматите, като в процеса премахва т.нар. кожа и семките. Обикновено мелачките за домати могат да произведат доматен сок, паста или каша.

Някои мелачки за домати са предназначени за домашна употреба, други пък – за използване в индустриална среда.

Мелачката за домати е наистина необходим уред особено за домакинствата, които често използват домати за приготвянето на ястия.

Любителите на паста и пица определено биха останали доволни, ако бързо и лесно могат да си приготвят сос от пресни домати и да се насладят на страхотния вкус.

Също така е много удобна за направата на зимнини като лютеница, кетчуп, лютивки и т.н. Обикновено за направата на зимнини се използват големи количества домати, а за тяхното бързо преработване мелачката е абсолютно необходима!

Ръчното обработване на доматите включва няколко етапа – премахване на кожата, премахване на семето и намачкване на доматите – целият този процес може да отнеме ден или два.

Мелачката за домати върши всичко това едновременно, което не просто улеснява цялата работа, но и значително забързва целия процес.

Също така е добре да споменем, че мелачката за домати обикновено може да се използва и за меленето на месо, плодове или зеленчуци.

Добре е да имате това предвид, тъй като така ще можете да използвате уреда за различни цели и така той ще бъде много по-полезен за вашето домакинство.

Когато купувате мелачка за домати можете да се поинтересувате за възможностите, които този уред предоставя.

За какво трябва да помислите преди да си купите мелачка за домати?

Преди да си закупите мелачка за домати, е добре да помислите за няколко неща, които са от голяма важност при избора на този уред…

Колко домати ще мелите?

Ако планувате да мелите голямо количество домати, то ръчните мелачки или тези с по-малък капацитет биха били неефективни за вашите нужди.

Същото е и в обратната ситуация – ако разполагате с по-малко количество домати, което искате да мелите, то голямата мелачка за домати би била неподходяща.

Ето защо е добре да помислите за количеството домати, което смятате да мелите, като за целта е необходимо да потърсите мелачка, която да има нужния за вашите цели капацитет.

Колко често ще използвате мелачката?

Честотата на употреба на мелачката също има важно значение. Ако ще използвате мелачката често, то тогава си заслужава да вложите средства в мелачка, която е с повече екстри, по-добро качество и съответно с по-висока цена.

Но ако ще използвате мелачката веднъж в годината, за да направите зимнина, то можете да се доверите на по-обикновена и евтина мелачка – тя определено ще ви свърши страхотна работа.

Само за домати ли ще използвате мелачката?

Както споменахме по-горе, мелачката за домати може да се използва и за мелeнето на
други хранителни продукти.

Ако искате да закупите мелачка, която да използвате за различни цели, то е добре да потърсите мелачка, която да бъде мултифункционална и да има повече екстри.

За целта може да не търсите мелачка, която да бъде предназначена конкретно за домати, а да бъде мелачка за плодове, зеленчуци и месо или нещо от този сорт.

Не забравяйте, че мултифункционалната мелачка би била много по-удобна за домакинството и би била по-полезна и ефективна за вас и вашето семейство.

Ако все пак ще използвате мелачката само за домати, то тогава е добре да потърсите специфична мелачка, която по най-добрия начин да отговаря на вашите нужди.

Какво трябва да имате предвид при избора на мелачка за домати?

Когато избирате вашата мелачка за домати, помислете за следните неща…

Дизайн

Дизайнът е от голямо значение, особено когато мелачката ще се използва в домашни условия. Всяка кухня е пълна със съдове, уреди и приспособления – би било добре да намерите мелачка за домати с компактен дизайн, който да бъде удобен за всеки дом.

Така лесно ще можете да поместите мелачката в някой шкаф или подходящ ъгъл, където да не ви пречи, когато не я използвате.

Капацитет

Както вече казахме, мелачката за домати трябва да може да отговаря на вашите нужди и която да може да поеме количеството домати, което смятате да мелите.

В тази връзка е важно да подчертаем, че за да изберете мелачка с подходящ капацитет, който да ви върши работа за различните цели, за които ще използвате уреда – за готвене, за зимнина или за двете заедно.

Електрическа или ръчна

Мелачките за домати се различават и по това, че могат да бъдат електрически или ръчни.

Електрическите мелачки за домати пък се различават по оборотите и степените на работа и са много ефективни, когато трябва да се обработи голямо количество домати.

Ръчните мелачки за домати са по-скоро удобни за обработката на малко количество домати – например за сос за спагети, пица или друг вид ястие.

Ръчните мелачки не са ефективни за големи количества домати, тъй като това би създало доста неудобства на човека, който работи с мелачката.

Качество

Качеството определено не е за пренебрегване, когато става дума за домакински уред. Мелачките за домати с доказано качество винаги са за предпочитане, но те обикновено имат и по-висока цена.

Ако често ще използвате мелачката, то тя несъмнено трябва да бъде устойчива и да притежава “дълъг” живот.

Материал

Различните мелачки за домати се произвеждат по различни начини, като най-често те са пластмасови или метални.

Разбира се, металните мелачки са много по-издръжливи и са много по-подходящи за обработка на голямо количество домати.

Пластмасовите пък са подходящи по-скоро за употреба, свързана с по-малко количество домати, тъй като те много по-лесно биха се счупили или повредили.

Цена

Цената винаги е определяща при закупуването на домакински уреди. Когато избирате мелачка за домати, не пренебрегвайте цената и средствата, които сте предвидили да похарчите.

Ако дадена мелачка не отговаря на размера на вашите средства, то можете да направите компромис и да изберете нещо по-достъпно за вас.

Все пак всяко домакинство има по-важни разходи, които не бива да се пренебрегват.

Как да използвате мелачката за домати по най-добрия начин?

Различните мелачки за домати имат различни начини за употреба.

Някои от тях изискват постоянно пълнене на контейнера за домати, почистването на отпадъчния материал, други пък изискват чисто практическа работа (ръчните мелачки) като въртене на манивела и др.

Най-добрият начин, по който можете да използвате една мелачка, е да следвате упътването ѝ (ако притежава такова) и да я почиствате редовно, за да не се задръсти.

Също така е добре да не препълвате контейнера за домати, за да може мелачката да работи правилно и да не се претоварва.

 

Мелачката за домати е наистина полезен уред…

След като ви представихме основните характеристики на мелачката за домати, както и съвети за правилен избор, то е време да ви представим и най-добрите мелачки за домати, които се предлагат на българския пазар…

1. Мелачка и сокоизстисквачка за домати Velocissima


Тази мелачка за домати е изработена от инокс. Този уред може да се използва както за мелене на домати, така и за мелене на месо.

Мелачката е мултифункционална, като може да се използва и като сокоизтисквачка. Уредът може да се закрепи здраво и стабилно за масата, което допълнително улеснява работата.
Купи сега

2. Мелачка за домати Zass


Тази мелачка представлява приставка, която може да се прикрепи към машина за мелене на месо.

Мелачката за домати е предназначена за домашна употреба и е съвместима с машини Zass.
Купи сега

3. Ръчна сокоизстисквачка за домати ERTONE


Ръчната сокоизтисквачка може да превръща доматите в доматен сок. Тя може да се използва и за приготвяне на сокове и пюрета от меки плодове или зеленчуци.

Тя се задвижва с помощта на ръчна манивела. Сокоизтисквачката е направена от неръждаема стомана и пластмаса, подходяща за обработка на храни.
Купи сега

4. Мелачка за домати / меки плодове Harlem


Мелачката за домати е подходяща за обработката на домати и други меки плодове и зеленчуци. Тя е ръчна и притежава манивела, с която се задвижва.

В контейнера на мелачката можете да добавите до 2 килограма плодове или зеленчуци. Мелачката е много лесна за използване и почистване. Тя е изработена от чугун, което я прави изключително устойчива.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Мелачка IPEE AMIRAL


Тази мелачка е подходяща както за обработка на домати, така и на меки плодове без костилка.

Тя превръща плодовете и доматите в сок или пюре, като успешно премахва люспите. Мелачката е ръчна и се задвижва чрез манивела.
Купи сега

6. Ръчна мелачка за домати OTI


Ръчната мелачка за домати е изработена от пластмаса, подходяща за обработка на храни, и неръждаема стомана.

Тя може да се прикрепя към масата или плота за по-голямо удобство. Мелачката се задвижва с манивела и притежава ваничка, в която се поместват доматите. Изключително лесна за почистване и употреба.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!