Всички категории

8-те Най-Добри Мини Хладилници

Търсите начин да удължите свежестта на хранителните продукти, но нямате нужното пространство за голям хладилник?

Е, в такъв случай мини хладилникът ще ви свърши чудесна работа!

Отдавна са минали времената, в които на хората им се е налагало ежедневно да си набавят храна, за да бъде тя свежа и годна за консумация. В днешно време голяма част от обществото, особено в градовете, е усвоило режим на хранене, който се основава най-вече на пакетирани продукти, способни да издържат месеци.

В тази връзка хората разчитат главно на пазарите и супермаркетите, за да снабдяват дома си с нужните хранителни провизии. Именно затова и мнозина предпочитат да ходят на пазар само веднъж или два пъти седмично и да съхраняват всички продукти у дома, вместо да се разхождат всеки ден до магазина.

Всичко това не би било възможно без хладилникa. Благодарение на него хората могат да консумират храни, с които са се снабдили дни или дори месеци по-рано.

За съжаление, мнозина нямат нужното пространство за обикновен хладилник или, пък, искат да пренесат ползите от него извън кухнята. В такива случаи на помощ идва мини хладилникът.

Със своя компактен дизайн и ниска консумация на енергия, той е идеалното решение за тези, които поради някаква причина не могат да си позволят по-голямо съоръжение.

Ако се чудите за какво може да ви послужи един мини хладилник или вече сте взели решение да се сдобиете с такъв, но не знаете откъде да започнете – имате късмет!

В следващите редове сме ви подготвили най-важната информация, с която трябва да се запознаете преди да направите своя избор. В допълнение ще ви представим и някои от най-добрите мини хладилници на българския пазар към момента.

Какво представляват мини хладилниците и какви са предимствата им за дома?

Най-просто казано мини хладилникът е съоръжение, което функционира като обикновен хладилник, но е в по-малък размер. С изключение на тази разлика в големината, повечето са на практика идентични с обикновените хладилници, които ще откриете във всяка кухня.

Тази умалена версия на вече познатия ви уред е предназначена за помещения, които не могат да поберат голямо съоръжение, но все пак имат нужда от уред за съхранение и охлаждане на хранителни продукти.

Поради тази причина те най-често се срещат в тесни апартаменти, студия и офиси, общежития и дори каравани и кемпери.

Ако се чудите какво ги прави толкова популярни сред широката маса от хора ви препоръчваме да обмислите някои от неговите предимства.

Преносимост

Поради малкия си размер и лекотата, мини хладилникът е идеалното решение за тези от вас, които често обичат да пътуват или да ходят на къмпинг.

Това съоръжение лесно се побира в багажника на колата и може да се използва навсякъде, където има електричество и контакт.

Дори да не сте на почитатели на палатковите лагери, мини хладилниците ще ви послужат за обзавеждането на каравани и кемпери. Те са изключително подходящи за вграждане в някое ъгълче, за да не се налага да ходите до магазина всеки път, когато желаете студена напитка или свежа храна по време на път.

Компактност

Както вече стана ясно, мини хладилникът заема значително по-малко място от обикновения хладилник. Благодарение на това, той може да се побере дори в най-тесните помещения.

Неговата компактност го прави изключително подходящ за живущите в тесни апартаменти. Той може да бъде от полза и на собствениците на офиси и салони, които вече са обзаведени със значителен обем мебелировка и оборудване.

Мини хладилниците са подходящи и за тези от вас, които живеят на общежитие или квартира и, съответно, споделят пространството със съквартиранти.

Почитателите на туризма и къмпингуването същи могат да се възползват от компактността на мини хладилника. Причината за това е, че той чудесно се вписва в каравани, кемпери и палатки, където всеки сантиметър е от значение.

По същия успешен начин могат да бъдат монтирани в шкафове, както характерно формират част от минибара във всяка хотелска стая.

В допълнение към широкия набор от възможности за позициониране, малкият размер на мини хладилника води и до по-лесна поддръжка и почистване на съоръжението.

Енергоспестяемост

Повечето хладилници работят на основата на компресорколкото по-голям е той, толкова повече енергия използва.

В тази връзка мини хладилниците разполагат с далеч по-малки компресори от обикновените големи хладилници. Поради това те са много по-икономични и харчат значително по-малко енергия.

Ако това не е достатъчно, на пазара се предлагат и мини хладилници, които работят на батерии. Те са изключително подходящи за помещения, в които всички контакти вече са заети от друг вид техника.

Независимо дали сте студент с ограничени средства или собственик на офис, който вече генерира достатъчно разходи за електроенергия от всички компютри, осветителни и отоплителни тела, мини хладилникът значително ще облекчи бюджета ви.

Какви видове мини хладилници съществуват?

Тъй като мини хладилниците набират все повече популярност, на пазара се предлага голямо разнообразие от продукти. Трудно можем да изброим всички видове мини хладилници, но тук ще ви представим основните такива, които най-често може да срещнете в магазина.

Както вече споменахме, повече хладилници работят с компресори, затова и обикновените мини версии също разполагат с такъв.

Този вид хладилници са снабдени със система от тръбички и намотки, по които тече изпарена течност.

Благодарение на нея вътрешността на съоръжението и хранителните продукти в него се охлаждат.
Предимството им е, че са дълготрайни и се приближават възможно най-много до вече познатия ви обикновен хладилник.

Съществуват и термоелектрични мини хладилници.

Те са изключително енергийно ефикасни и не издават много шум по време на работа. В допълнение са и една идея по-леки от другите видове, което ги прави и по-лесно преносими.

Те са базирани на ефекта на Пелтие. Това е термоелектричен ефект, при който токът задвижва поток от топлина от единия до другия край на уреда. Недостатъкът на този вид мини хладилници е, че докато едната страна се охлажда, другата се затопля.

Това ги прави подходящи, ако ще съхранявате само напитки, които не изискват замразяване. В случай, че възнамерявате да държите в хладилника месо или млечни продукти, които изискват постоянна температура, най-удачно е да се насочите към друг вид хладилник.

Друг вариант са мини хладилниците, които са предназначени специално за напитки.

Те обикновено са с ограничен брой настройки на температурата и са оборудвани главно с поставки за бутилки и кенчета.

Преди да закупите подобен вид продукт трябва да се уверите напълно, че имате нужда именно от него.

Вероятно се досещате, че хладилниците за напитки не са удачни за съхранение на хранителни продукти, които не реагират добре при смяна на температурата.

Какво друго да имате предвид при закупуването на мини хладилник?

Макар мини хладилникът да е далеч по-малка покупка от големия кухненски хладилник, той все пак е сериозна инвестиция.

Именно затова добре трябва да обмислите всички негови характеристики, за да сте сигурни, че средствата ще са оправдани и уредът ще съвпадне с вашите очаквания.

Нужди

Мини хладилникът е изключително адаптивен уред и може да намери приложение на множество места.

При покупката е задължително да сте наясно с точните цели и нужди, които ви подтикват да се сдобиете с мини хладилник. До голяма степен те ще определят точно какви характеристики трябва да притежава бъдещата ви придобивка.

Внимателно обмислете каква е вашата ситуация – дали сте любител на туризма в нужда от място за съхранение на храна по време на път? Или, пък, обичате да каните гости и искате да оборудвате парти зоната във вашия дом с мини хладилник, където напитките да са на една ръка разстояние?

Тази стъпка е изключително важна – мини хладилник за напитки не би свършил работа на тези от вас, които работят в офис и се нуждаят от място, където да съхраняват предварително подготвената закуска или обяд, например.

Позициониране

Друга важна част, на която да обърнете внимание, е мястото, на което възнамерявате да позиционирате мини хладилникът.

Поради своята компактност и преносимост, той може да бъде разположен както на плота, така и на пода или в шкаф.

Забележете, обаче, дали желаното място не е в непосредствена близост до врати и прозорци. Обикновено тези локации са с най-променлива температура, което може да се окаже пагубно за мини хладилникът.

Може да сте сигурни, че ако го поставите на място с по-висока температура, то мини хладилникът няма да достигне максимална ефикасност.

За да избегнете това се уверете предварително, че покупката ви е предназначена за условията, на които ще я държите. В противен случаи рискувате тя да се пренатоварва при работа, за да смогне на променливата среда, и така да се повреди по-бързо.

Дизайн

Разбира се, когато избирате мини хладилника е добре да съобразите цветовата гама и вида материал, от които той е изработен. Особено ако ще го държите на открито е добре той да пасва на интериорния дизайн в помещението.

Важна част от оформлението на всеки мини хладилник е разположението на вратите.

На пазара се предлагат както такива с една врата, които предлагат семпла и изчистена визия, така и хладилници с две врати. Последните най-често разполагат с хладилна и фризерна част, а вратите са разделени, за да се поддържа стабилна разликата между температурите в двете отделения.

Ако, пък, възнамерявате често да местите хладилника, най-добре е да си вземете такъв с регулируема врата.

Тъй като може да сменяте посоката на отваряне, този тип продукти са изключително гъвкави що се отнася до позициониране. Спокойно може да ги оставите навсякъде, без да се притеснявате от близки ъгли, стени или мебели, които може да пречат на отварянето.

Нива на температурата

Най-оптималната температура за работа на мини хладилниците е между 1 и 4 градуса по Целзий. В този диапазон хранителните продукти ще се запазят свежи достатъчно дълго, а напитките ви няма да замръзват съвсем.

Имайте предвид, че за улеснение на потребителя голяма част от мини хладилниците на пазара разполагат с регулируем термостат. Той често предлага няколко нива на охлаждане, между които да избирате – от 1 до 7 или 10 например.

Фризер

В днешно време голяма част от храните, които консумираме, са замразени или изискват специална температура. За съжаление, част от мини хладилниците на пазара не разполагат с фризер за сметка на малкия размер, затова добре трябва да обмислите какви са вашите лични нужди.

Ако все пак държите на фризера, то трябва да обърнете внимание и на това дали той е вграден или е отделен от хладилното отделение.

В случай, че двете отделения са пряко свързани, то знайте, че разликата между температурите ще се поддържа по-трудно. Това означава, че фризерът може да не е надежден що се отнася до поддържане на храните в замразено състояние.

Обмислете дали не е по-добре да вложите в напълно отделен фризер или да потърсите мини хладилник, в който фризерът не е част от главното отделение.

Функции

Мини хладилниците се произвеждат в огромно разнообразие, за да отговарят на изискванията на определени групи купувачи. Именно затова отделните продукти предлагат и различаващи се допълнителни функции, между коите да избирате.

Препоръчително е да се сдобиете с хладилник, чиито рафтове лесно се местят, за да не изпитвате затруднения при почистването.

Голяма част от мини хладилниците са снабдени и със специални поставки за лед, яйца или бутилки. Някои от по-големите модели може дори да включват отделения за свежо съхранение на плодове или млечни продукти.

Енергийна ефикасност

Както вече споменахме, мини хладилниците използват далеч по-малко енергия от обикновените такива.

Макар енергийната ефикасност да е заложена по принцип, все пак трябва да обърнете внимание на това какъв клас е вашата бъдеща придобивка. С цел да облекчите както природата, така и вашия джоб, е добре да се стремите към мини хладилници, които са от енергиен клас А+ и нагоре.

Ефикасността на мини хладилника зависи и от това колко често го отваряте и използвате. Колкото по-дълго стои отворен, толкова повече ще трябва да работи впоследствие, за да навакса изгубената температура. Ако искате продуктът да не харчи много се старайте да го щадите възможно най-много и да не го отваряте прекомерно.

 

Е, надяваме се предоставената информация да ви бъде от полза в избора на вашия нов мини хладилник.

Ако все още изпитвате колебания и не знаете откъде да започнете ви препоръчваме да разгледате следните ни предложения, които за момента са сред първенците на пазара у нас…

1. RETRO Star-Light MBM-48RBLТози мини хладилник предлага стилна визия, която е постигната чрез изчистената кубична форма и елегантния черен цвят. Разполага само с една врата, която се отваря надясно. В допълнение към обема от 47 л., той е снабден и с механичен контрол на температурата, един рафт в отделението и два от вътрешната страна на вратата.
Купи сега

2. NEO BC-51Следващото ни предложение е с вместимост от 46 л. и специална система за охлаждане Neo Frost и вътрешно осветление. Разполага с една врата, която се отваря надясно, а зад нея ще откриете хладилно и фризерно отделение.За лесна организация на хранителните продукти хладилното отделение е снабдено с общо шест рафта, а фризерът – с две подотделения.
Купи сега

3. Star-Light FTTM-113FSSОще едно предложение с една врата, чиято посока на отваряне, обаче, може да се регулира. Хладилникът работи с компресор и разполага с елегантно покритие от инокс. Общият му обем е от 113 л. разделен между хладилната и фризерната част. Докато фризерът няма специални разделения, хладилното е снабдено с пет стъклени рафта, както и поставка за яйца и отделение за свежо съхранение.
Купи сега

4. Crown GN 1101Този мини хладилник също разполага с фризер. Заедно с него общия обем на продукта е 81 л. Уредът е снабден и със система за механичен контрол на температурата, а единичната врата с ляво отваряне му придава изчистена визия.
Купи сега

5. Edesa EFS-0812 WHСледващото ни предложение е мини хладилник е с общ обем от 97 л., който се разделя между две отделения – хладилно и фризерно. Съоръжението разполага с една врата, чието отваряне може да се регулира, както и вътрешно осветление.В самия хладилник ще откриете два стъклени рафта и три полици на вратата, както и поставка за яйца и отделение за зеленчуци.
Купи сега

6. Liebherr TX 1021Още един мини хладилник с компактна кубична форма и една врата, която може да отваряте и в двете посоки. Обемът на фризерната част е 6 л., а на хладилната – 92 л. В допълнение е снабден с два стъклени рафта, четири полици на вратата, както и поставки за яйца и бутилки и отделение за свежо съхранение.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

7. Exquisite KB 05.1-15Този мини хладилник е с компресор и макар да не разполага с фризер, предлага много други екстри. Разполага с нетен обем от 45 л. и единична врата, която се отваря и в двете посоки. Във вътрешността ще откриете два стъклени рафта и две полици на вратата.В допълнение към тях, хладилникът е снабден със система за автоматично размразяване и механично управление на температурата чрез термостат. Освен регулируемите рафтове и крачета, уредът разполага и с LED осветление.
Купи сега


8. ELITE MB-0572Последното ни предложение е стилен черен мини хладилник в кубична форма. Елегантната визия е завършена с единична врата, а в общия обем от 50 л. ще можете да съхранявате евтино хранителните си продукти, благодарение на енергоспестяващата функция.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!