Всички категории

9-те Най-Добри Климатици за 2024

Всички ще се съгласим, че домашното пространство трябва да е преди всичко уютно. Ако цените дома си и ви е грижа за атмосферата в него, при всички положения ще искате да се погрижите и за температурните условия.

С подходящия климатик можете да се наслаждавате на идеалната температура както през лятото, така и през зимата.

Да, през зимните месеци можете да помислите за множество различни средства за отопление. Така или иначе обаче климатикът си остава сред най-предпочитаните.

Защо? Защото това е електроуред, който е способен да поддържа желаната температура при минимален разход на енергия. А сметките са един от най-определящите фактори, що се отнася до отоплителните възможности.

През лятото просто нямате друга алтернатива. Нищо на пазара не може да се съизмери със съвременните климатици спрямо отношението цена-качество.

Именно затова, ако искате да се чувствате комфортно в дома си, е необходимо да се снабдите с подходящия климатик. Благодарение на него ще прекарвате времето си вкъщи по тениска както през лятото, така и през зимата.

Как обаче да установите кое устройство е добро за вас? В момента се открива такова многообразие от продукти, че изборът на климатик може да се окаже необичайно сложна задача.

Подготвили сме това ръководство тъкмо за да ви помогнем да се справите с нея. В него ще откриете цялата необходима информация за климатиците и техните особености. Когато се запознаете с нея, ви гарантираме, че ще изберете точното устройство за себе си.

А за да ви улесним максимално, в края на статията си дори ще споделим с вас няколко от най-добрите актуални предложения в областта

Кои са основните предимства на климатиците?

Както вече ви споменахме, климатиците не са единствените средства за регулацията на температурата в едно домакинство. Кое обаче ги прави толкова добри и им печели популярността, на която се радват?

На първо място със сигурност трябва да поставим енергийната ефективност на тези устройства. Както през лятото, така и през зимата качествените модели се славят с максимална продуктивност при минимален разход на енергия.

Това ги прави изключително оперативни и в същото време изгодни.

Технологията се разви изключително много през последните десетилетия. В момента един климатик е готов да ви предложи серия различни настройки, благодарение на които да прецизирате работата му.

С помощта на подходящия уред можете не просто да изберете до градус желаната температура. Той ви позволява да насочвате въздушната струя в определена посока и да регулирате силата ѝ.

Можете също да накарате устройството да се включва и изключва в точно определен час.

Днешните климатици освен това са изключително тихи. В най-добрия случай почти не можете да направите разлика между работещото и неработещото устройство. Единствената промяна се свежда до променената температура (и атмосфера) в дома ви.

Това обаче не е всичко. Съвременните климатици се поддържат невероятно лесно. Извън периодичното почистване на филтрите и годишната профилактика, те не изискват в общи линии нищо друго от вас.

И не на последно място – съвременните климатици се инсталират изключително лесно.

Да не говорим, че ако нямате условия за подходящо стенно тяло, пазарът все още ви предлага страхотно многообразие от възможности.

Съществуват множество различни модели, които са подходящи за условията във всеки дом. Стига да знаете какво търсите, гарантирано ще намерите най-добрия климатик.

Какви видове климатици съществуват?

Вече научихте, че съществуват множество различни видове климатици. Кои обаче точно са те и какви са предимствата и недостатъците на конкретните модели?

Тези и много други въпроси със сигурност възникват у вас. Не се тревожете – в тази секция ще откриете отговорите, които търсите.

Климатици за прозорци

Съществуват специални климатици за прозорци. Тези устройства са сред най-компактните модели и са проектирани така, че да могат да се поставят в рамката на прозореца.

Устройството работи, като изтегля горещия въздух от помещението и на негово място вкарва студен въздух. Процесът в режим на отопление е аналогичен.

Капацитетът на най-малките климатици за прозорци може да варира между 5000 и 6500 Btu. Тези устройства могат да се справят с охлаждането на помещения с площ приблизително между 10 и 25 квадратни метра.

Да, те са сред най-малките, леките и евтините модели, които можете да откриете днес. С адекватната регулация на температурата в помещения с площ над 30 квадратни метра обаче няма да се справят.

Цените на най-компактните модели варират горе-долу между 300 и 600 лв.

Средните по размер модели разполагат с капацитет между 7000 и 8200 Btu. Подобни устройства се справят добре в помещения между 25 и 35 квадратни метра.

Цените обаче постепенно започват да пълзят нагоре, а размерът и теглото им могат да затруднят монтажа и демонтажа. Ще откриете климатици от тази категория на цени между 500 и 1500 лв.

Най-големите климатици за прозорци ще бъдат с капацитет между 9800 и 12500 Btu. Те ще се представят на ниво в помещения с площ между 35 и 55 квадратни метра.

Вече знаете какво да очаквате – размерът, теглото и цената на тези модели постепенно нарастват.

Преносими климатици

Така наречените “преносими” климатици са познати още като свободно стоящи климатици. Това са модели, предназначени за домове, в които конфигурацията на прозорците и строителните разпоредби не ви позволяват да инсталирате алтернативно устройство.

В някои случаи кондензът от машината може да бъде извеждан навън посредством специална инсталация. В други пък той ще се събира в определено отделение, което е част от тялото на устройството и което ще трябва да изпразвате периодично.

Капацитетът на преносимите климатици може да варира. Най-популярните модели обаче се поместват в диапазона между 9000 и 15500 Btu. В никакъв случай обаче не сравнявайте преносимите и алтернативните климатици само по този показател!

Последните тестове показват, че преносимите климатици не са толкова добри в охлаждането, колкото твърдят производителите. Имайте предвид също, че те са по-скъпи и използват повече енергия от прозоречните климатици с подобен размер например.

В същото време всичките им механични елементи се намират в помещението, в което работи устройството. Това на свой ред прави преносимите модели по-шумни от алтернативните варианти.

Поради същата причина, въпреки че са проектирани подвижни, преносимите климатици си остават доста тежки и тромави. В повечето случаи те тежат между 50 и 80 кг и придвижването им не е чак толкова лесна задача.

Цените на най-популярните модели ще варират приблизително между 500-600 и 1500 лв. Естествено, можете да попаднете и на модели, които напускат този ценови диапазон.

Сплит климатици

Това са конвенционалните климатици, които всички познаваме и използваме. Тези устройства се състоят от вътрешно и външно тяло, свързани с няколко тръби.

Двата компонента на тази климатична система си взаимодействат по възможно най-ефективния начин. Те се грижат за температурата в дома ви както през лятото, така и през зимата.

Големият им бонус е, че могат да бъдат изключително оперативни, без да се натрапват. Обикновено се инсталират в горния ъгъл на някоя стая и можете в общи линии да забравите, че са там.

Масивното им външно тяло върши почти цялата мръсна работа. Вътрешното тяло единствено насочва въздушната струя там, където ви е необходима. Именно заради това повечето подобни модели поддържат сравнително ниски нива на шумово замърсяване.

Конвенционалните климатици ви дават възможност да се погрижите за температурата само в едно определено помещение. Те са едно от най-добрите решения, освен ако не искате да инвестирате време, усилия и средства в инсталацията на централна климатична система.

Капацитетът на конвенционалните климатици може да варира значително. Също важи и за цените им. Именно затова е важно внимателно да подберете възможно най-подходящия модел с оглед на условията, при които имате намерение да го използвате.

Дръжте на качеството, тъй като устройствата от висок клас ще ви предложат най-висока енергийна ефективност. Да, те ще ви струват повече, но повярвайте ни, инвестицията ви ще си струва.

За какво трябва да помислите преди покупката на климатик?

Вече сме спокойни, че сте наясно с основните видове климатици. Разбира се, изборът на модел ще зависи от вашите предпочитания, но преди всичко ще зависи от условията, в които имате намерение да го използвате.

Преди да се насочите към магазина и да извадите портфейла си обаче, има няколко неща, за които трябва да помислите. Покупката на климатик винаги трябва да е предхождана от няколко предварителни съображения. Само те ще ви дадат възможност да се насочите към възможно най-подходящия продукт.

Вашето пространство

Особеностите на вашето пространство са възможно най-ключовият фактор, с който трябва да се съобразите, когато си избирате климатик. Преди всичко от тях зависи кое устройство ще ви свърши работа и кое не.

От една страна, трябва да си дадете сметка, че не всички климатици ще работят ефективно във всяка стая. Важно е, на първо място, да съобразите избора на модел с размера на помещението, в което имате намерение да го инсталирате.

Важно е също да помислите за какво се използва помещението и колко от устройствата или уредите в него създават топлина. Бихте подбрали едно устройство за кухнята си и друго за спалнята си.

Качеството на изолацията ви, количеството, вида и разположението на прозорците, климатичната зона, в която живеете – всичко това може да бъде определящо.

Условията в дома ви ще ви насочат, първо, към кой вид климатик да се насочите. След това ще ви дадат възможност да се ориентирате колко точно мощно да бъде вашето устройство. Едва след това идват въпросите за цената, марката и т.н.

Бъдете съобразителни навреме, тъй като недобре подбраният климатик просто няма да си свърши работата. От една страна, той няма да се справя добре в помещението, в което е поставен, ако е неподходящ за него. За сметка на това обаче гарантирано ще повиши разходите ви именно поради невъзможността да се справи със ситуацията.

Всичко това води до натрупване на нерви, които бихте могли да си спестите с малко предварителни съображения.

Вашите нужди

Разбира се, условията са едно, а нуждите и желанията съвсем друго. Важно е обаче, когато си избирате климатик, да вземете предвид и индивидуалните си необходимости и предпочитания.

Помислете си внимателно точно защо се нуждаете от климатик, за какво, кога и колко ще го използвате.

Дали това ще бъде само допълнително отоплително средство? Дали ще разчитате на него единствено през лятото? Ежедневно ли ще го използвате, или ще го включвате само когато се почувствате дискомфортно? Колко точно облечени предпочитате да стоите у дома си?

Всички тези въпроси са важни и могат да наклонят везните ви към един или друг модел. Зависи кое устройство е способно да удовлетвори вашите желания и да задоволи вашите нужди.

Ако имате намерение да разчитате на климатика си като основно отоплително средство през зимата и охладително средство през лятото, изборът ви ще бъде един. Тогава вероятно ще предпочетете да се насочите към възможно най-висококачествения, стабилен и ефективен модел, който можете да откриете.

В случай че искате климатик, който само да помага на парното ви, от друга страна, е възможно и по-маломощно устройство да ви свърши работа. Ако ли пък имате нужда от климатик единствено през лятото, можете изобщо да си спестите отоплителните функции.

Познавайте нуждите и желанията си и при всички положения ще откриете точния модел, който да ги удовлетвори.

Вашият бюджет

Ясно е, че всеки човек разполага с различни финансови възможности. Естествено е също всеки човек да е склонен да отдели различно количество средства в различни ситуации.

Що се отнася до климатиците, няма защо това да ви притеснява. Ценовият диапазон на тези устройства е толкова широк, че абсолютно всеки потребител може да открие тъкмо онова, което търси.

Съветваме ви обаче предварително да поставите рамките на своя бюджет. Бъдете наясно колко средства сте готови да отделите за покупката на едно климатично устройство.

Това ще ви даде възможност да стесните необхватността на многообразието от модели на съвременния пазар. Когато сте изяснили бюджета си, ще се насочите към точно определени устройства, които влизат в него.

Още нещо. Бъдете реалисти. Дайте си сметка доколко точно имате намерение да разчитате на климатика си и какво изисквате от него.

Цените на подобни устройства се покачват в зависимост от функционалността, оперативността и надеждността на съответния модел. Колкото по-взискателни сте вие към бъдещия си климатик, толкова повече средства трябва да сте готови да отделите.

Запомнете, че скъпото качество често се оказва по-изгодно от изкушаващата ниска цена. Висококачествените устройства ще ви се отплатят с енергийната си ефективност и стабилност. Това на свой ред ще ви спести множество допълнителни разходи.

Какво трябва да вземете предвид при покупката на климатик?

Предварителните съображения са само първата стъпка към най-добрия избор. Ако искате да се снабдите с точния климатик, ви съветваме да проучите малко по-детайлно особеностите на тези устройства.

Съвременните климатици си имат куп характеристики и особености, на които си заслужава да отделите внимание. Ако искате най-доброто, е необходимо да ги познавате добре.

Размер и капацитет

Преди да задълбаете в останалите характеристики на един климатик, трябва да започнете с определянето на размера на устройството. Той, разбира се, трябва да бъде съобразен с особеностите на помещението, в което искате да използвате новата си придобивка.

Определящите фактори в случая действително са много. Те включват размера на помещението, подходящата позиция за инсталация на климатик и какво ли още не.

Всички те, струпани на куп, ще определят капацитета на климатика, подходящ за вас. Той се измерва в Btu.

Проста математика – за да измерите площта на помещението си, трябва да умножите дължината по ширината му. На базата на размера на помещението си ще можете да определите капацитета на климатика.

В никакъв случай обаче не взимайте решението си единствено въз основа на площта на помещението. Важно е също да вземете предвид височината на тавана, мястото, на което е инсталиран климатика, размера на прозорците и вратите и какво ли още не.

Определящи могат да бъдат още серия детайли. Ако става въпрос за охлаждане на сенчесто помещение например, можете да намалите капацитета на устройството с 10%. Съответно, в случай че помещението е извънредно слънчево, ще се наложи да увеличите капацитета на бъдещия си климатик с 10%.

Ако помещението се обитава от повече от двама души непрекъснато, тогава също ще се наложи да добавите мощност. Хората все пак излъчват топлина, особено при движение.

За да охладите една кухня пък, ще ви се наложи да добавите до 4000 Btu към сметките си. Работещите печки и други електроуреди отделят сериозно количество топлина, на което също трябва да обърнете внимание.

Всички тези сметки могат да бъдат извънредно сложни и затормозяващи. Въпреки че днес онлайн се откриват доста удачни калкулатори, ние ви препоръчваме да се посъветвате със специалист.

Качество

Колкото и да са изкушаващи евтините модели, качеството си заслужава, повярвайте ни.

Вече ви обърнахме внимание на това, че покупката на некачествен продукт може да се превърне в лоша инвестиция. Това е така, понеже в много от случаите нискокачествените устройства изразходват повече енергия, а в същото време не са така производителни.

Нещо повече, често се оказва, че подобни модели имат нужда от много повече грижи. И въпреки грижите, които полагате за тях, те неизбежно ще се износят по-бързо от своите висококачествени алтернативи.

Препоръчваме ви да се доверите на няколко ключови фактора. Това са: цената, производителя, гаранцията. Да, може да ви се струва повърхностно, но истината е, че реномираните производители неслучайно дават по-дълги гаранционни срокове и оценяват продуктите си по-високо.

Съществува обаче още един показател, спрямо който можете да отделите читавите климатици. Това е енергийният клас, към който даден модел принадлежи.

Енергийният клас на климатиците говори за тяхната енергийна ефективност. Колкото по-високо е оценено дадено устройство, толкова по-производително и в същото време икономично ще бъде то.

Това означава, че първоначалната ви инвестиция постепенно ще се изплати с по-ниски сметки, по-малко главоболия и повече комфорт. Доверете ни се, качественият климатик си заслужава.

Инверторната технология на този етап е най-добрата в това отношение. Именно затова ви препоръчваме да се насочите към подобни модели.

Функционалност

Естествено, климатиците имат една основна функция – да се грижат за температурата в дадено помещение. Съвременните модели обаче ви предлагат серия възможности, които да облагородят допълнително този процес. Колкото повече функции може да ви предложи дадено устройство, толкова по-добре.

Възможността да избирате измежду различни режими на работа например, е определяща. Сред тях могат да се включват: охлаждане, изсушаване, вентилация, отопление и т.н. Някои модели ви позволяват да контролирате и самия вентилатор, благодарение на което да си осигурите по-безшумна атмосфера.

Към това може да се прибави и опцията за настройка на режим на сън. При него не просто вентилаторът ще редуцира скоростта (и съответно шума си), но и самата температура ще се оптимизира.

Регулируемият термостат, от друга страна, днес е може би задължителен за едно климатично устройство. Благодарение на него можете да настроите на избрана температура и да оставите всичко останало в ръцете на устройството. То ще я поддържа по оптимален начин, без дори да се усетите.

Таймер функциите също са важни. Те ви позволяват да настроите устройството за автоматично включване и изключване. Това ви дава възможност да намалите разходите си за енергия, тъй като устройството ще работи само когато е желано.

Възможността за Wi-Fi връзка и контрол през мобилно устройство също не бива да се пренебрегва. Благодарение на нея контролът над климатика ви е само на една ръка и няколко клика разстояние.

Съществуват още множество различни опции, а освен това продължават да се появяват и нови. Всичко това е чудесно. Имайте предвид обаче, че всяка допълнителна екстра ще покачи цената на вашия климатик.

Тъкмо затова ви съветваме да си помислите кои в действителност са функциите, от които се нуждаете. Дайте си сметка коя от опциите ще използвате и кои от тях можете да пренебрегнете. Така ще успеете да си спестите малко излишни разходи.

Дизайн и инсталация

Вече знаете, че съвременният пазар предлага на своите потребители различни видове климатици. Разбира се, всяко от тези устройства си има индивидуален дизайн, инсталира се и се използва по определен начин.

Съществуват обаче няколко фактора, които са ключови за всички климатични устройства, независимо от техния вид.

Що се отнася до дизайна, това, което ви засяга, са няколко въпроса. От една страна, важно е въздушната струя да може да се насочва в максимално много посоки, и то максимално прецизно. Това ще ви даде възможност да настроите въздушния поток тъкмо така, както се чувствате най-комфортно.

От друга страна, с оглед поддръжката на един климатик, важно е филтрите на устройството да бъдат лесно достъпни. Необходимо е периодично да почиствате филтрите на климатика си. Именно затова, колкото по-лесно се случва това, толкова по-добре.

Що се отнася до инсталацията на устройството, добре е да вземете няколко въпроса предвид.

Прозоречните климатици например обикновено се справят добре с издухването на въздуха в една посока. Ако прозорецът ви не е централно разположен обаче, стаята може да не се охлажда равномерно. Тогава е добра идея да проверите дали климатикът ви може да духа наляво-надясно.

Конвенционалните двутелесни климатици обикновено се инсталират в горния ъгъл на стаята на малко разстояние от прозореца. Така се оптимизира контролът над температурата.

Устройството блокира различната температура, най-лесно проникваща през прозорците на външната ви стена. По този начин атмосферата в стаята до голяма степен се капсулира и може да бъде по-лесно обслужвана. Възможността да насочите въздушната струя към центъра на помещението, си остава фактор.

За да извлечете максимална полза от климатика си, той трябва да бъде правилно инсталиран. Важно е всички устройства да бъдат разположени хоризонтално, за да се оттичат правилно. Също така е добра идея да преместите всички устройства, които генерират топлина (като телевизор, лампи и т.н.) далеч от климатика си.

Вентилация

Въпросът за вентилацията е централен, когато става въпрос за климатици. И то във връзка с няколко специфични момента.

От една страна, всички преносими климатици трябва да се вентилират подобаващо. В идеалния случай през прозорец или стена. Възможно е също вентилационният маркуч да бъде поставен през леко отворена врата в друга стая или коридор.

Ако не можете да вентилирате климатика си, трябва да помислите за алтернативен модел. Изпарителните охладители на въздух са чудесна алтернатива на климатиците от по-ниския ценови диапазон.

Сплит устройствата обаче, разбира се, също са чудесен вариант. При тях въпросът с вентилацията не стои, тъй като проблемите се решават благодарение на комбинацията от вътрешно и външно тяло.

Въпросът за вентилацията обаче ви засяга и в много по-пряко потребителски план. Той е свързан с въздушния поток, който самото устройство може да ви осигури.

Вече ви обърнахме внимание на това, че е доста добра идея да се насочите към устройства, които ви осигуряват повече контрол в това отношение. Да можете да регулирате силата на въздушната струя (т.е. скоростта на вентилатора), както и нейната посока, си струва.

Така ще имате възможност да оптимизирате работата на устройството и да редуцирате до минимум неговия шум. Разбира се, ако това представлява проблем за вас.

Колкото по-прецизен контрол над въздушния поток имате, толкова по-добре.

Как да използвате и да поддържате климатика си?

Е, вече знаете всичко необходимо за климатиците и техните особености. Разбира се, подобни устройства си имат още редица специфики, но нашата цел беше да засегнем най-важните от тях. И то с оглед избора на подходящ продукт, който засяга най-директно самия потребител.

Вие вече спокойно можете да се ориентирате в пазарната ситуация. Тъкмо затова сме уверени, че ще изберете точното устройство за себе си.

Имайте предвид обаче, че това е само първата стъпка. Ако искате климатикът ви да работи винаги на сто процента, трябва да знаете как точно да го използвате и да се грижите за него. Тъкмо затова в тази секция сме ви подготвили няколко ключови съвета и насоки в тази посока

Как да оптимизирате охлаждането и отоплението?

Ако искате да улесните максимално охладителната дейност на своя климатик, има няколко действия, които можете да предприемете.

От една страна, добра идея е да изключите всички допълнителни източници на топлина. В случай че това е възможно, разбира се.

Бихте могли също да разчистите пътя на въздушната струя от излишните препятствия. Това ще ѝ осигури възможност по-лесно да произведе приятния си ефект.

Ако можете да се освободите от въздушните “течове”, това също би било чудесно. Обикновено зоните около вратите и прозорците могат да бъдат свързани с известна въздушна пропускливост. Уплътнете максимално и така ще си спестите разхода на неупотребен прохладен въздух.

Блокирането на директната слънчева светлина с тента или по-плътни завеси също може да помогне. Така климатикът ви няма да се налага да се бори с този велик свой опонент слънцето.

Еко режимите също могат да са ви полезни. Те ще се погрижат вашият климатик да произвежда максимален охладителен ефект при минимален разход на енергия.

Всички тези съвети важат и когато става въпрос за отоплителната дейност на вашия климатик. С това изключение, че естествено, слънчевата светлина и всички останали източници на топлина ще бъдат добре дошли.

Обръщайте внимание на филтрите си редовно!

Редовната грижа за един климатик до голяма степен се изчерпва с обслужването на неговите филтри. Именно затова трябва да им обръщате подобаващо внимание.

Въздушните филтри на една климатична система улавят прах, косми от домашни любимци (и не само) и други замърсители. Те предотвратяват намесата на тези замърсители в работата на вашето устройство.

С течение на времето обаче тези филтри се замърсяват или запушват. Замърсеният въздушен филтър на свой ред със сигурност ще доведе до затормозяването на вашия климатик.

Именно затова смяната или почистването на филтрите са жизнено важни за вашия климатик. Ако извършвате процедурата веднъж месечно, това може да помогне за предотвратяването на редица проблеми.

А дали да смените, или да почистите филтрите си, зависи единствено от техния вид. Някои модели позволяват само периодичното почистване, докато други изискват смяна всеки път.

Планирайте професионална поддръжка!

Когато става въпрос за климатици, има много неща, които невинаги можем да видим. Те обаче постепенно се натрупват и в даден момент могат сериозно да объркат дадено устройство.

Именно затова е добра идея веднъж или два пъти годишно да викате професионален техник, който да обслужи вашия климатик. По този начин си гарантирате, че устройството ще остане максимално оперативно за възможно най-дълъг период от време.

Професионалният техник може да обърне внимание на: електрически и механични компоненти, нивата на охлаждащата течност, целостта на въздуховодите и др. Дори и да разбирате от тези въпроси, професионалистът си е професионалист – доверете му се.

 

Е, надяваме се нашето ръководстов да ви е било от полза!

А сега, след като вече знаете всичко необходимо за климатици и техните особености, както ви обещахме, ще споделим с вас и няколко от най-добрите предложения сред разнообразието от продукти на пазара в момента…

1. Климатик Samsung AR35


Като за начало ви представяме един чудесен климатик, произведен от Samsung. AR35 е устройство, което ви предлага страхотно качество на доста достъпна цена. Капацитетът му възлиза на 12000 Btu, а страхотната му инверторна технология го прави изключително енергийно ефективен. Именно това помества този климатик в енергийния клас А++. Моделът разполага с редица разнообразни функции, които го превръщат в наистина страхотно предложение. Сред тях са: бързо охлаждане, режим за сън, автоматичен контрол над посоката на въздушния поток и др.
Купи сега

2. Климатик Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE


Представяме ви Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE. Това е един невероятен хиперинверторен климатик от най-висок клас. Устройството разполага с капацитет от 9000 Btu, работи изключително безшумно и ви предлага невероятна енергийна ефективност. При охлаждане този модел принадлежи към енергиен клас А++, а при отопление – към енергиен клас А+. Този климатик работи изключително ефективно, стилен е и може да ви предложи страхотен контрол благодарение на Wi-Fi адаптер опцията си.
Купи сега

3. Климатик GREE GWH12ACC-K6DNA1A-Fairy-II-Wi-Fi


Климатикът GREE GWH12ACC-K6DNA1A-Fairy-II-Wi-Fi е още един чудесен модел, който работи с прецизно проектирана инверторна технология. Именно тя му осигурява висока сезонна енергийна ефективност. При охлаждане моделът спада към енергиен клас А++, а при отопление – към енергиен клас А+. Освен това обаче този модел разполага със серия иновативни функции. Той може например да се самопочиства, да само саморазмразява и ефективно да стерилизира над 90% от микробите във въздуха. Посредством взаимодействие с дистанционното си този климатик успява да регулира работата си, за да поддържа избраната температура без проблеми.
Купи сега

4. Климатик Bosch CL3000iU-W3.5E/CL3000i-3.5E Climate 3000i


Споделяме с вас и един инверторен климатик, произведен от Bosch. Този модел работи с фреон R22 и ви предлага капацитет от 12000 Btu. Той поддържа високи нива на енергийна ефективност и принадлежи към енергиен клас А++, що се отнася до охлаждането, и енергиен клас А+, що се отнася до отоплението. Продуктът ви предлага редица разнообразни функции, които да направят употребата му максимално ефективна. Сред по-иновативните са функция за изсушаване на въздуха, страхотна i-Clean технология за почистване и невероятен безшумен режим на работа.
Купи сега

5. Подов климатик Daikin FVXM35A/RXM35R Perfera


Daikin са сред водещите производители на климатици в света и това в никакъв случай не е случайно. Техните продукти са едни от най-добрите, оперативни и надеждни предложения на пазара в момента. Ние ви представяме Daikin FVXM35A/RXM35R Perfera – устройство, проектирано за подова инсталация. Този алтернативен дизайн в никакъв случай не отстъпва на конвенционалните модели. Климатикът разполага с капацитет от 12000 Btu. В същото време принадлежи към енергиен клас А++, независимо дали става въпрос за охлаждане, или за отопление. Устройството е изключително енергийно ефективно и върви заедно с почти всяка възможна функция, за която можете да се сетите.
Купи сега

6. Климатик Whirlpool SPIW309A2WF


Климатикът Whirlpool SPIW309A2WF е един стабилен и оперативен модел, който е готов да удовлетвори вашите нужди. Капацитетът на устройството възлиза на 9000 Btu, а то самото принадлежи към енергиен клас А++. Технологията 6th sense позволява на този климатик да се грижи както за регулацията на температурата, така също и за регулацията на влажността. Специалната му технология за сън ви предлага 4 различни работни модуса в зависимост от възрастовите особености на спящия. А страхотният HEPA+ филтър на този модел се справя с 99,9% от микробите и бактериите във въздуха.
Купи сега

7. Климатик FUJITSU ASYG12LMCE/AOYG12LMCE


FUJITSU е другото голямо име, когато става въпрос за сферата на климатичните технологии. Моделите им действително са сред най-добрите и се радват на позитивните отзиви на доволните си потребители от години насам. Този модел е проектиран с капацитет от 12000 Btu. В същото време, що се отнася до енергийната му ефективност, той принадлежи към енергиен клас А++. Устройството е елегантно, изчистено, многофункционално и стабилно. То ви предлага редица различни опции, но преди всичко ви гарантира надеждна и отговорна поддръжка на желаната температура по възможно най-деликатния начин.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Климатик YAMATO OPTIMUM YW12T1


Климатикът YAMATO OPTIMUM YW12T1 е проектиран с чудесна инверторна технология, която се грижи за неговата оперативност и енергийна ефективност. Моделът разполага с капацитет от 12000 Btu и работи с фреон R32. Принадлежи към енергиен клас А++ при охлаждане и енергиен клас А+ при отопление. Устройството се монтира лесно, работи безшумно и ефективно и може да бъде контролирано посредством Wi-Fi връзка. Моделът е проектиран с миещ се филтър, което ще ви спести допълнителните разходи. В същото време ви предлага редица многообразни функции, от които можете да се възползвате спокойно.
Купи сега

9. Климатик Heinner Onix Eco Smart Inverter Wi-Fi


За финал ви представяме климатикът Heinner Onix Eco Smart Inverter Wi-Fi. Това е модел, който се представя стабилно във всяко отношение. Проектиран е с капацитет от 12000 Btu и принадлежи към енергиен клас А++. Устройството разполага със серия от разнородни режими на работа, от които можете да изберете възможно най-ефективния. Всичките му останали функции са там, за да направят неговата употреба максимално приятна и удобна за вас самите. Това, което отличава този продукт обаче, е преди всичко неговият оригинален и елегантен дизайн. Обърнете внимание на изящната форма и несравнимото покритие на панела. Ако си търсите нещо, което да разчупи атмосферата в дома ви, това е устройството за вас.
Купи сега

3.2/5 - (47 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
10 Коментари
 1. Румен пише

  Прочетох но мисля, че не сте посочили модели на Мицубиши в категорията. Според мен това много добри климатици, с история и доказани във времето, а част от моделите са с плазма филтър.

 2. Георги пише

  Нещо, не съм съгласен с вашата класация, даже доста!

  1. Емил пише

   С какво точно не сте съгласни?

   Емил

 3. Пепи пише

  Без митсубиши в класацията,сериозно.Тая класация е правена от някой аматьор.

 4. Уилис Кериър пише

  Като цяло статията е с маркетингова стратегия! Линковете водят все до един и същи търговец. Използван е професионален копирайтър за самата статия. Много по качествени модели и марки климатици не са споменати изобщо, примерно като Mitsubishi. Да неговорим че на 8-смо място са сложили Midea и то модел Blanc. Търговеца е сложил тези модели от които печели най-много.
  Един съвет – Климатици от магазин за перални и телевизори не си купувайте!

 5. Judy пише

  Полезни и подробни данни за климатиците.

  Предложения:
  1) Давайте и английските имена на функциите, за да може да се търси и на англисйки сайтве, на сайтовете на производителите.
  2) Давайте пълни данни, сега те в много случаи са непълни. Английските имена в 1) биха помогнали да се допълни инфорацията.

 6. Васил пише

  Дайкин само високият клас

 7. Ivo пише

  Климатиците MITSUBISHI и TUSHIBA въобще не фигорират в топ марките!

 8. Петър Кирчев пише

  “Колко точно трябва да е размера на климата?” и след това дрън дрън 2.5кW за малко помещение, а за по-голямо може да достигне до 6кW нищо ТОЧНО не видях в пояснението на заглавието на тази точка. Не бяхте полезни!

 9. Петър Кирчев пише

  Извининете ме видях тамблицата по-късно! 🤗

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!