Всички категории

12-те Най-Добри Преси за Коса

Правилната преса за коса е нещо повече от просто уред за блестящи прави кичури.

Пресата за коса е гъвкав инструмент за фризури, който може да бъде използван във всяка една ситуация и с най-различни цели.

Добрата преса за коса е дългосрочна инвестиция, а не нещо, което ще трябва да заменяте на всеки няколко месеца.

Именно затова изборът ви при покупката трябва да бъде максимално прецизен.
Надеждната преса за коса бързо ще придаде форма на прическата ви, без да причинява топлинни увреждания, накъсвания или неравни текстури на косъма.

Тя може да се използва не само за класическо изправяне, но и за направа на къдрици или придаване на обем.

Важно е да изберете пресата си с внимание, изцяло съобразявайки се с вашите нужди, цели и интереси.

Все още търсите идеалния модел за вас? Тук сте на правилното място.

В това ръководство ще ви представим всичко най-важно, което трябва да знаете за пресите за коса.

А най-долу сме ви запознали и с някои от най-добрите предложения за уреди в областта на пазара в момента.

Какво представляват пресите за коса и какви са основните им приложения?

Пресите за коса представляват компактни устройства с нагревателни плочи, използвани за стилизиране на косата.

Те са изключително удобни за употреба, а температурата им на обработка на косата е средно около 180 ºC.

Малка част от вас, обаче, сигурно знаят реално колко надеждна и ефективна може да бъде работата на пресите за коса в разкрасителната ви рутина.

Е, за да ви убедим в това, тук сме ви представили някои от основните приложения на тези малки, но функционални уреди.

Перфектно изправена коса

Като основно свойство на пресите, тяхната способност да изправят дори и най-бурния и непокорен косъм, е призната световно.

Благодарение на активната топлинна обработка на косъма при придвижване на плочите по дължините на косата, те са отличен избор ако искате да имате перфектно права коса.

За целта единственото, което се изисква от вас е да “издърпате” косата и да се насладите на ефекта.

А той от своя страна, междудругото, освен прецизен, резултатът от обработката с преса е и наистина дълготраен, така че прическата ви ще може да изглежда неповторимо през целия ден.

Фини къдрици

Модата на правите коси, обаче, някак все повече отминава, а прическите в стил “вълни” стават все по-популярни сред дамите.

Е, машите за коса са практичен избор в това отношение, но резултатите от тях често стават твърде груби и отчетливи.

Ако искате да постигнете лек, небрежен ефект, а в същото време прическата ви да изглежда елегантно и поддържано, пресите за коса са идеалния избор за вас.

За целта се изисква единствено да хванете кичура и да го увиете по диагонал около плоските плочи. Задържате няколко секунди и готово – визията ви е безупречна.

Обем

Пресите за коса имат и още едно много ключово свойство, което може да придаде на визията ви стил и свежест.

Използвани с помощта на четка в корените или снабдени със специалните приставки тип “вафли”, те могат да спомогнат значително за създаването на обем на прическата ви.

Стъпката с добавянето на обем може да ви се струва често ненужна, но имайте предвид, че е много важна за дамите с по-тънка или изтощена коса.

Удобство в прическите

Освен, че спомага постигането на идеална визия на косата, било тя права или къдрава, пресата за коса има още едно практично свойство – спомага цялостното създаване на прически.

Всички знаем колко красиво изглеждат добре подредените прически със свеж вид. Постигането им, обаче, може да е доста сложна задача.

Е, за целта, дори и да предстои да вържете косата си по малко по-специфичен начин, загладената с преса коса ще ви бъде много удобна за обработка.

Тя буквално ще прилегне и ще стане лека и практична за оформяне – нещо, което ще ви спести много напрежение и време в подготовката.

Грижа за косата

И ако дотук ви споменахме неща, които може би добре знаете, сега е време да ви изненадаме.  Да, пресите за коса спомагат и прецизната грижа за косата – колкото и странно да звучи това.

Преди години тези компактни уреди се свързваха с изключително изгаряне на косъма, водещо до неговото изтощение и накъсване.

Благодарение на новите технологии в областта, обаче, днес пресите имат дори доста полезни свойства в поддръжката на перфектната  коса.

Дали чрез щадяща парна технология, или чрез наситена кератинова грижа, те често ви гарантират не само идеални резултати в прическата, но и внимателно отношение към косъма.

Какви видове преси за коса разпознаваме?

Пресите за коса се предлагат в наистина широко разнообразие, но най-точно можем да ги класифицираме според вида на плочите им.

Има три основни вида плочи, които се използват при пресите за коса – керамични, титаниеви и турмалинови. 

Всеки вид има своите плюсове и минуси, а за да направите най-добрия избор определено трябва да сте запознати малко по-подробно с тях.

Преси за коса с керамични плочи

Моделите с керамични плочи са класически, добре познат и много удобен избор.

Те са добри проводници на топлината и се нагряват бързо, което прави процеса по оформяне на косата много по-практичен.

Освен това, те разпределят равномерно топлината и следователно рискът да изгорите косата си или ефектът да е по-краткотраен също намалява.

Тук е важно да отбележим, че е важно да подбирате преси за коса, които имат плочи, изработени от керамика, а не просто керамично покритие.

Покритието може да падне след няколко използвания, което съответно да причини увреждане на косата.

В общ план, обаче, моделите с керамични плочи са универсални и подходящи за всеки тип коса, така че са отлично решение в бюджетен диапазон.

Преси за коса с титаниеви плочи

Пресите за коса с титаниеви плочи, пък, са сред фаворитите на дамите през последните години.

Те са отлично решение за гъсти и непокорни коси, тъй като се нагряват по-добре от пресите с керамично покритие и поддържат постоянна температура за равномерен резултат.

Идеалният завършек се дължи най-вече на изработката им от лек материал, който има активен йонен заряд – тайната на блестящата и гладка прическа.

Звучат съвършени, но и тук има едно “ако”.  Ако имате тънка и рядка коса, по-добре избягвайте този тип преси, понеже високата температура може да доведе до увреждания на косъма.

Преси за коса с турмалинови плочи

Турмалинът е кристален материал, който се среща естествено в природата. Той се натрошава и се използва като покритие в плочите за пресите за коса.

Това е най-луксозният и надежден избор, особено ако обичате фризурите с преса и закупувате уреда за ежедневна употреба.

Турмалиновите плочи правят косата по-гладка и по-блестяща като изцяло премахват статичното електричество.

Освен това се открояват с много практични свойства на работа, което гарантира винаги идеален завършек във всеки един момент.

Моделите в това отношение, обаче, често са в по-високия ценови диапазон, така че инвестицията в тях трябва да бъде внимателно преценена.

Какво друго трябва да имате предвид при покупката на преса за коса?

Когато сте преценили преса с какъв тип плочи желаете да закупите, е време да се отнесете сериозно и към още няколко фактора в избора.

Тук е важно да споменем, че решението, което взимате, има пряко значение за вашето удобство, здравето на косата ви и сигурността ви. Бъдете внимателни!

Форма на плочите

Може да мислите, че пресата за коса е просто…права. Но ръбовете на тези уреди за фризура могат да повлияят на гъвкавостта им.
Ако плочите и външните ръбове на пресата са леко закръглени, тогава би било по-лесно да използвате уреда и като преса за къдрене.

Правите преси с остри ръбове, пък, не са толкова гъвкави, но пък гарантирано ще допринесата за по-правата ви коса с дълготраен ефект.

Ширина на плочите

Тук трябва да знаете едно – колкото по-широки са плочите, толкова по-бързо ще успеете да обработите косата си.

Разбира се, обаче, ако планирате да пътувате с пресата си за коса и като цяло да я пренасяте редовно, определено би ви се искало тя да е с малко по-тесни плочи, които лесно могат да се поберат в чантата ви.

Ширината на плочите, обаче, няма значение само за практичността.

По-широките плочи прилагат повече топлина, което има отношение и към здравето ви.

С други думи, ако сте с фина и тънка коса, добър избор са моделите с по-тесни плочи, които няма да излагат на риск от увреждане косата ви.

Аналогично, ако сте с доста плътен косъм, отлично решение, което ще обикнете, са моделите с по-обемни плочи.

Температура

Високата температура означава по-бързо и по-ефективно изправяне, но не всички видове коса имат нужда от преси за коса с най-висока температура.

За да намалите увреждането на косата си, помислете за купуване на преса за коса, която предлага настройване на температурата, а после използвайте най-ниската настройка на топлината, която ви дава желания резултат.

Евтините преси за коса понякога се нагряват неравномерно, което води до неравна текстура и потенциално “изгаряне” на части от косата.

Повечето по-висококачествени предложения, обаче, имат интелигентни сензори на всяка плоча, които осигуряват достатъчна температура за стилизиране на косата без прегряване.

Предложенията варират в наистина широко разнообразие от температурни диапазони, а изборът зависи най-вече от структурата и състоянието на косата ви.

Моделите предлагащи нагряване до около 150 ºC, например, са изключително щадящи, но и често не гарантират дълготрайни резултати.

Универсален избор, създаващ перфектен баланс между сигурност и ефективност, са тези с нагряване около 180 ºC. Недостатък при тях, обаче, е че изискват доста по-голяма прецизност при оформяне на косата за постигане на дълготраен завършек.

Ако, обаче, имате гъста коса и желаете наситени и съвършени резултати, може да заложите на предложение с температура над 210 ºC. Тези варианти за преси, обаче, са много високоефективни и трябва да сте отговорни при употребата им, за да не увредите косата си. За целта ви препоръчваме при закупуване на модел с много висока температура, при възможност да заложите на предложение с щадяща, парна технология.

Цена

Има разлика между цена и стойност.

Лесно е да се втурнете в магазина и да си купите първата евтина преса за коса, която видите. Ако го направите, обаче, вероятно ще трябва да повторите покупката след няколко месеца. Тогава, обаче, косата ви може да изглежда значително по-зле.

С други думи – проблемът с евтините преси за коса е, че те се чупят по-бързо, та дори да прегреят, като същевременно могат да увредят косата ви значително, прилагайки неравномерна топлина върху косъма.

По-скъпите преси за коса
предлагат по-голяма стойност. Пресата ви ще издържи с години и няма да ви се налага да пръскате пари за скъпи продукти за коса, за да поправите увреждането, причинено от по-евтината преса за коса. С времето може дори да спестите пари, тъй като няма да трябва постоянно да заменяте счупената си преса с нова.

Как да използвате пресата си за коса максимално пълноценно?

Пълноценното използване на пресата за коса има силно влияние върху доброто състояние на косата ви и вашето лично удовлетворение от процедурата.

Накратко казано – трябва да бъдете отговори, за да видите идеалните резултати.

Често хората пренебрегват определени стъпки в грижата за косъма и уреда, вярвайки, че “има време” докато последствията си проличат. Уви, това не е така!

Неправилното и невнимателно използване на пресата, може буквално да съсипе косата ви за секунди (колкото и щадяща да е технологията на модела), та дори и да доведе до опасна повреда на устройството.

На първо място вземете предвид подготовката и грижата за косата си!

Всички искат сияйна и перфектно оформена коса. Уви, това не трябва да е за сметка на нейното здраве.

Съветваме ви да не настройвате уреда на много висока температура, особено ако косата ви е тънка или изтощена, тъй като това гарантирано ще я изгори.

Каквото и да е състоянието на косъма ви, обаче, винаги използвайте термозащитен продукт преди топлинна обработка. В противен случай отново рискуване увреждане.

Освен това е препоръчително да разресвате внимателно косата си преди оформянето с преса, за да я “укротите” и “подредите”. Ако не го направите рискът от оплитане на косъма е много по-висок, а това ще доведе до сериозен дискомфорт.

Използвайте пресата с леки, плавни движения!

Не само подготовката, но и цялостната употребата на пресата трябва да бъде внимателно съобразена със запазването на здравето на вашата коса.

За целта, ви съветваме да бъдете много методични и фини в използването на уреда, да избягвате резки движения или агресивен подход в обработката на косата.

Това сигурно ви се струва доста ненужен съвет, но е важно да бъдете прецизни в този аспект, за да си спестите доста проблеми, свързани с накъсване на косъма.

Също така, по време на оформянето се стремете минимално да повтаряте движенията на пресата върху един и същи кичур.

При по-качествените преси на висок градус 1 път е напълно достатъчен. При по-ниски температури, обаче, може да преминете през кичура около 2-3 пъти, за да сте сигурни, че резултатът ще е перфектен.

Уви, обаче, ако дърпате косата си и преминавате с пресата през всеки неин кичур около 5, 6 или дори 7 пъти, шансът да я увредите е много висок. 

Избягвайте да изправяте мокра коса или такава, обработена със стилизант!

Няма как да не споменем този аспект от употребата на пресата, когато говорим за запазване на добро състояние на косата.

Често срещана грешка е хора, чиято коса е обработена с пяна, лак или гел да решават да използват преса.

Това действие, често придружено и с плътно изпарение от косъма, наподобяващо пушек, води до буквалното изгаряне на косата.

Подобен е и казусът около използването на преса върху мокра коса.

Някои дами споменават, че тази тяхна практика води до по-бързото изсъхване на косата в перфектно права форма. Уви, обаче, това действие е много рисково за здравето и сигурността ви.

Ако целите такъв резултат, много по-добър вариант е да заложите на електрическа четка за изправяне, например.

За перфектен завършек на прическата- фиксирайте!

След като сте постигнали идеалната визия на косата ви, използвайки, разбира се, пресата по максимално надежден начин, е време да си гарантирате дълготраен завършек.

Тук вече идва ролята и на стилизантите, които фино и нежно ще направят прическата ви устойчива на всякакви условия.

 

Време е да ви запознаем и с някои от най-отличителните предложения за преси за коса на пазара в момента…

1. L’Oréal Professionnel Steampod 3.0Тази преса за коса работи с парна технология с двойна плоча и е изключително практична и ефективна.

Моделът е с максимална температура на загряване 210ºC, регулируема топлина и изключително бърз процес на загряване.

В дизайнерски план, пък, открояваме компактна, тънка и лека, но много елегантна конструкция с въртящ се кабел и резервоар за вода.

Основно предимство: Пълноценна защита на косъма от увреждане
Основен недостатък: По-ниска максимална температура на работа
Купи сега

2. DYSON CorraleТази преса за коса разполага с гъвкави манганови плочи, отлична функционалност и отличителна прецизност в работата.

Моделът е с максимална температура на работа 210ºC, интелигентна система за загряване и три настройки на температурата.

Откъм дизайн, пък, пресата е иновативна, удобна и стилна. Разполага с възможност за употреба с или без кабел и практичен дисплей за максимален комфорт по време на използване.

Основно предимство: Прецизен и дълготраен резултат
Основен недостатък: Доста висока цена
Купи сега

3. Philips StraighCare EssentialКератинови плочи с термозащитен слой, йонна грижа и изключително прецизни резултати – тази преса за коса ще ви достави всичко това с лекота.

Моделът разполага с максимална температура на загряване 230ºC, бърз нагревателен процес и прецизна функционалност.

Дизайнът му, пък, е много елегантен и практичен, плочите са по-тесни и заоблени, а кабелът – въртящ се.

Основно предимство: Допълнителен блясък на косъма
Основен недостатък: Една идея по-къси плочи
Купи сега

4. Remington S8605Благодарение на керамичните си плочи с обогатено масло от шеа, тази преса за коса ще ви осигури надеждни резултати и максимална грижа за косата с лекота.

Моделът е с максимална нагревателна температура 230ºC, изключително бърз процес на загряване в рамките на 15 секунди и възможности за регулация и контрол над температурата.

В дизайнерски аспект предложението е фино, леко и стилно. Удобно е за употреба във всякакви условия, стига да е максимално обезопасено от удари. Кабелът му, пък, е дълъг и въртящ се.

Основно предимство: Бързо загряване
Основен недостатък: По-фина конструкция
Купи сега

5. Rowenta Liss & CurlНежна, функционална и ефективна – тази преса за коса с йонен генератор И керамични плочи е идеалният избор 2 в 1 за изправяне и къдрици.

Моделът е с регулируема температура и максимална степен на нагряване 230ºC.

Дизайнът му, пък, е стилен и комфортен, с удобен LED-дисплей и гъвкава система на плочите.

Основно предимство: Отлична функционалност
Основен недостатък: По-къс захранващ кабел
Купи сега

6. Golden CurlТази преса за коса е функционална, удобна и много стилна – идеален избор, който ще пренесе фризьорския салон в дома ви.

Моделът разполага с десет нива на температурна регулация, степен на нагряване до 230ºC и йонна система за допълнително заглаждане на косъма.

Дизайнът му също е впечатляващ – лек, нежен и елегантен. Пасва на всеки стил и придава чувство на изисканост по време на оформяне на косата, а дългият му кабел прави употребата му много практична.

Основно предимство: Изключително лека и практична конструкция
Основен недостатък: По-дълго време на загряване
Купи сега

7. Valera Swiss’x Agility IonicТази професионална преса за коса е снабдена с турмалинови плочи и йонизираща система за максимална защита на косъма.

Предложението разполага с максимална температура на нагряване 230ºC и бърз загряващ процес и обещава прецизни резултати в областта на изправянето.

Откъм дизайн, пък, уредът е много практичен. Снабден с дълъг, въртящ се кабел и удобна конструкция, той е отличен избор, който, обаче, разполага с по-тесни и къси плочи, изискващи по-голямо внимание при стилизиране.

Основно предимство: Отлично работно качество
Основен недостатък: По-компактна конструкция
Купи сега

8. Braun Satin HairТази преса за коса с керамични плочи е изключително практичен избор за ежедневна употреба.

Моделът разполага с максимална нагревателна температура 200ºC, контрол на загряването и оптимална функционалност.

Отъкм дизайн предложението е нежно, изчистено и стилно. Удобно е за употреба, а дигиталният му дисплей гарантира още по-голяма прецизност в контрола при оформянето на прическата.

Основно предимство: Изискан и елегантен дизайн
Основен недостатък: По-ниска максимална температура
Купи сега

9. OTTO brandЙонно керамично покритие, смела функционалност и ефективна инфраред парна технология – тази преса за коса несъмнено ще ви впечатли.

Моделът е максимална температура на нагряване 230ºC, бърз процес на загряване и отличителна функционалност.

Откъм дизайн, пък, пресата е снабдена с широки, незалепващи плочи, непромокаем кабел и неповторим стил.

Основно предимство: Перфектна прецизност на работа
Основен недостатък: По-специфична за поддръжка конструкция
Купи сега

10. UpGrade LargeТази преса с титаниеви плочи и инфрачервена ламинираща технология ще направи косата ви мека, нежна и прецизно изгладена.

Моделът разполага с максимална степен на загряване 230ºC, регулируема температура и удобна система за управление на действието.

В дизайнерски план предложението е фино, семпло и много практично. Разполага с въртящ се шиниран кабел и комфортни размери.

Основно предимство: Пълноценна система за управление
Основен недостатък: По-нещадяща косъма технология
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

11. Silk’n GoSleekУниверсална, функционална и много практична – тази преса за коса несъмнено е страхотен избор.

Моделът разполага с керамични плочи, степен на нагряване до 200ºC и регулируема температура.

Откъм дизайн, пък, той е много комфортен за употреба, разполага с 4 приставки и елегантен стил.

Основно предимство: Отлично съотношение изгодна цена-оптимално качество на работа
Основен недостатък: По-къс захранващ кабел
Купи сега

12. BaByliss I-PROТази преса за коса с титаниеви плочи и йонизираща функция ще ви гарантира перфектно изправена коса с дълготраен ефект.

Уредът е с максимална температура на затопляне 230ºC, бърз процес на нагряване и множество настройки, приспособени към нуждите на всеки тип коса.

В дизайнерски аспект, пък, предложението е фино и стилно. Удобно е за употреба във всякакви условия, а конструкцията му е изключително стабилна и устройчива.

Основно предимство: Максимално прецизна грижа за косъма
Основен недостатък: Една идея по-къси плочи
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
  1. Илияна пише

    Каква е разликата между маша и ретро преса за коса? Стават ли тези преси за къдрици?

  2. Sonya пише

    Remington keratin protect в техномаркет, емаг или зора?

  3. Траяна пише

    Преса за ситни вафлички с приставки или шишове за коса има ли в кауфланд или технополис?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!