Всички категории

7-те Най-Добри Мобилни Климатици

Търсите удобен, икономичен и изключително модерен вариант за осигуряване на перфектните температурни условия във вашия дом?

Е, в такъв случай мобилните климатици несъмнено ще грабнат вниманието ви!

Благодарение на компактния си размер и интелигентния си режим на работа, те придават на домашната обстановка допълнителен комфорт и пълноценност във всеки един момент…

Без монтаж или инсталация – всичко, което се изисква от вас е просто да ги ситуирате и включите!

Така че, не се колебайте и направете най-добрия избор за дома си още сега!

В това ръководство сме ви запознали с всичко най-важно, което трябва да знаете при избора на мобилен климатик, и сме ви представили някои от най-отличителните предложения за продукти в областта на пазара в момента…

Защо да изберете мобилен климатик?

Мобилните климатици са много модерен и иновативен начин за контрол на температурата в дома. Те са изключително практични, компактни и икономични, като същевременно се отличават с наистина висока ефективност.

За разлика от стандартните предложения на пазара, мобилните климатици са практични за употреба във всякакви условия, тъй като не изискват специална инсталация.

Междувременно, в ценови план, се предлагат на много достъпна стойност и именно това ги прави още по-привлекателно предложение.

Качествени и функционални – благодарение на множеството си пълноценни свойства на работа, те са перфектен избор за всеки дом…

Охлаждане

Какво по-хубаво от мечтано кътче хладина в дома през най-топлите летни дни?

Режимът на охлаждане е основен за всички модели климатици, било те стандартни или мобилни.

С помощта на фреони и прецизна вентилация, те могат да ви осигурят условия на спокойствие и прохлада във всеки един момент.

Не забравяйте, обаче, че охлаждащата функция може да бъде и много коварна за вашето здраве!

Именно затова, запомнете, че колкото и изкушаваща да е прохладата в дома, препоръчителната максимална разлика между температурата навън и вътре не трябва да превишава 10 градуса.

Отопление

Функцията на климатиците да извършват не само охладителна, но и отоплителна дейност, е наистина впечатляваща. Имайте предвид, обаче, че не всички модели на пазара разполагат с нея.

Моделите с отоплителен режим на работа са специално оборудвани с електрически нагреватели и термопомпа за целта.

Това е и причината този тип „универсални“ климатици попринцип да са по-енергоразхищаващи и неикономични.

Именно затова, е важно да съобразите много внимателно избора си на такова устройство с нуждите на вашия дом.

Модел с отоплителна функция, например, би бил перфектен избор за аранжировка на стая, която не разполага с централно отопление.  Ако, обаче, в дома ви има парно, радиатори, камина или печка, такъв климатик би бил по-скоро неоправдан, излишен разход за вас.

Понижаване на влажността на въздуха

Това е много полезна функция, присъща на повечето мобилни климатици, чиято основна цел е улавянето на влагата и поддържането на здравословни условия на живот в дома.

Нейната задача е да предотврати процесите на конденз в домашната атмсофера, с което съответно да редуцира развитието на мухъл.

Всички знаем колко вреден може да бъде той за начина ни на живот, нали така?

Е, влагоулавящата функция определено ще ви предпази от този риск и то по наистина много приятен и пълноценен начин.

Важно е да отбележим, че съществуват два вида влагоулавящи мобилни климатици – резервоарни и отходни.

Резервоарните мобилни климатици се отличават с компактен и практичен принцип на работа. Те всмукват влагата и я складират в специализирано казанче във вътрешността си. Това, обаче, налага наистина редовното им и прецизно почистване.

Отходните мобилни климатици, пък, са много по-улеснен откъм поддръжка вариант. Те всмукват по идентичен начин влагата от стаята, но след това директно я изхвърлят извън помещението през маркуч или специализирана тръба с изход, инсталиран в прозорец, стена или канализационен канал. Принципа им на действие, обаче, от своя страна, изисква много по-стратегически добро ситуиране в стаята.

Филтриране на въздуха

Благодарение на специалните си въздушни филтри с полимерна мрежа, мобилните климатици могат с лекота не само да контролират нивото на температура и влажност в дома ви, но и да вентилират атмосферата около вас.

Те всмукват въздуха, обработват го и след отсейване на фините прахови частици от него, го изкарват много по-пречистен и свеж обратно в помещението.  

Така, че несъмнено вентилиращата функция гарантирано ще ви осигури много здравословни условия на живот!

Имайте предвид обаче, че за да е напълно ползотворна и пълноценна, тя има нужда от значителна поддръжка. Именно затова, ви препоръчваме да почиствате старателно с вода или ненатрапчиви препарати филтрите на климатика си с вентилиращ режим, поне веднъж седмично.

Какъв вид мобилен климатик да закупите?

Според начина си на работа, мобилните климатици биват два основни вида – конвенционален и инверторен.

Конвенционален климатик

Конвенционалните мобилни климатици се отличават с доста опростен, но високоефективен метод на действие.

Този вид климатици се включват и изключват в процеса на контролиране на температурата в помещението като компресорът им винаги работи с фиксирана скорост и пълна мощност.

Техният основен недостатък, обаче, че поради принципа им на работа, те имат висок енергиен разход, което ги прави доста неикономични.

Инверторен климатик

Инверторните мобилни климатици са много предпочитан избор през последните години. Това се дължи на интелигентния им работен режим, свързан с ниска енергийна консумация и удобна система за управление.

Този тип климатици работят с неконстантна мощ и скорост на компресора. Точно това им и помага да регулират температурата в стаята по много фин и прецизен начин.

Те определено изпъкват с множество предимства през конвенционалните предложения, като единственият им недостатък, е значително по-високата им цена. Тя, обаче, също изцяло се оправдава от перфектното им качество на работа.

Мобилен климатик с какъв капацитет на мощност да подберете?

Много важна задача при покупката на мобилен климатик е да прецените модел с каква мощност би бил най-подходящ избор за вашия дом…

Както сигурно се досещате – колкото по-голяма е стаята, от толкова по-мощен мобилен климатик се нуждае тя. Да, това е така, и е наистина много важно да спазвате внимателно това съотношение.

Имайте предвид, че при избора на мобилен климатик правилото „колкото повече, толкова повече“ не е изцяло релевантно. В случая говорим за икономичност и практичност.

Ненужно мощният модел, например, няма да направи малката ви стая кой знае колко по-добре температурно регулирана, но пък гарантирано ще увеличи сметката ви за ток поне двойно.

Именно затова, бъдете много прецизни в това отношение и запомнете, че нямате нужда от излишни разходи!

А относно самия ви избор, той трябва да бъде съобразен с наистина много фактори – коефициента на осветеност, ориентацията, типа изолация, интериорния баланс на стаята, в която планирате да разположите устройството, и естествено, най-вече, нейния обем.

Най-често капацитетът на мощност на мобилните климатици се изчислява в британската термална единица (BTU), чието най-оптимално съотношение с домашната квадратура, сме ви предоставили за ваше улеснение:

  • За помещения с размер до 10 кв.м. се нуждаете от мобилен климатик с мощност не повече от 8000
  • За помещения с размер около 25 кв.м. се нуждаете от мобилен климатик с мощност около 9500
  • За помещения с размер около 40 кв.м. се нуждаете от мобилен климатик с мощност приблизително 11 000 BTU.
  • За помещения с размер над 50 кв.м. се нуждаете от наистина мощен мобилен климатик с мощност над 12 000 BTU.

Какво друго трябва да имате предвид при избора на мобилен климатик?

След като сте избрали какъв вид мобилен климатик желаете да подберете и с какви функции и мощност е най-добре да бъде той, за да удовлетвори нуждите на дома ви, е време да се съобразите и с още няколко неща в търсенето си…

Енергийна ефективност

Както споменахме, освен много удобни и продуктивни, мобилните климатици попринцип се отличават и с изключителна икономичност.

Както сами може да се досетите, най-впечатляващи са предложенията разполагащи с енергиен клас А и А+. Те ще ви осигурят перфектното съотношение между пълноценни условия на живот у дома и финансов комфорт.

Ниво на шум

Това също е много важен аспект, на който трябва да обърнете внимание при избора си.

Попринцип, колкото по-тих и безшумен е климатика, толкова повече комфорт и спокойствие е склонен да осигурява той.

Съветваме ви да заложите на предложение с ниво на шума до 65 децибела. Всички модели с по-висок шумов режим са непрактичен избор, който ще създава ненужно напрежение и дискомфорт в ежедневието ви.

Размер и дизайн

Съобразете избора си на размер и дизайн на климатика най-вече спрямо спецификите на стаята, в която планирате да го разположите.

Не забравяйте, че идеята на мобилните климатици е да създават перфектни условия в дома ви без това да е за сметка на вашия личен комфорт.

Именно затова, разглеждайте обстойно различните предложения на пазара и заложете на този вариант, който най-добре съвпада с очакванията ви.

Система за управление

Управлението на мобилните климатици бива три основни типа – чрез бутони, чрез дистанционно или чрез софтуеър.

Управлението чрез бутони е най-класическият вариант. При него, контролният панел на климатика  е инсталиран върху самия корпус на устройството и командите към него могат да се въвеждат само и единствено там. Този тип управление, обаче, става все по-непредпочитано през годините, тъй като отнема една идея повече време и енергия.

Управлението чрез дистанционно е може би най-често срещано през последните години. При него, както се досещате от името му, командите към климатика се изпращат по сигнален път от външно устройство (контролер). Недостатък на този тип управление е, обаче, е че отново не се отличава с голяма практичност, тъй като сигналите му трябва да се подават от разстояние не повече от 10 м.

Управлението чрез софтуеър, обаче, ще реши всеки ваш проблем с практичността. То е иновативен вариант, който, обаче, все още е не особено масово разпространен. Това нововъведение е присъщо само на някои от най-новите модели климатици, разполагащи с Wi-Fi и интелигентен интерфейс. При тях, вие може да свържете климатика с телефона си и така бързо и лесно да го управлявате, дори и от много голямо разстояние. А единственият недостатък на този тип управление е невинаги стабилния му процес на работа, който предстои да бъде усъвършенстван.

Допълнителни функции

През последните години технологичният напредък е факт. Именно на това се дължи и впечатляващото развитие на функционалността при мобилните климатици.

С колкото повече полезни допълнителни свойства е моделът, който сте избрали, толкова по-практичен за вас ще бъде той!

Именно затова, ви съветваме при възможност да заложите на модели, разполагащи с различни режими и таймери на работа, снабдени със специализирани сензори и датчици за контрол на терморегулацията.

 

И след като ви запознахме с всичко най-важно, което трябва да знаете за мобилните климатици, нека ви представим и най-добрите предложения за такива на пазара…

1. Star LightТози изключително впечатляващ мобилен климатик разполага с интелигентен процес на работа и 3 основни функции – охлаждане, вентилация и влагоулавяне. Моделът е с мощност 12 000 BTU и разполага с енергиен клас А, ниво на шум 65 децибела и стандартен дизайн.
Купи сега

2. VivaxАко сте в търсене на класически, компактен и много удобен мобилен климатик, то този модел определено ще ви хареса. Той разполага с мощност 9000 BTU, енергиен клас А, ниво на шум 50 децибела и 3 основни фунцкии – охлаждане, вентилация и влагоулавяне.
Купи сега

3. HagenТози мобилен климатик несъмнено ще ви впечатли с отличителния си дизайн. Моделът разполага с интелигентен режим на работа, включващ 4 основни функции – охлаждане, отопление, влагоулавяне и вентилация. Също така, разполага с енергиен клас А, мощност 9000 BTU и ниво на шум 54 децибела.
Купи сега

4. TurbionaireТова е изключително компактен мобилен климатик, разполагащ с 3 скорости на работа и 3 основни функции – охлаждане, вентилация и влагоулавяне. Моделът е страхотен избор за аранжиране на офиси и малки стаи и разполага с мощност 7000 BTU, енергиен клас А и ниво на шум 65 децибела.
Купи сега

5. Argo SwanТози функционален мобилен климатик с 3 скорости на работа и регулируеми клапи определено ще ви хареса. Моделът разполага с 3 основни функции – охлаждане, влагоулавяне и вентилация, мощност 8000 BTU, енергиен клас А, ниво на шум 50-65 децибела и много компактен дизайн.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Inventor MagicТози мобилен климатик с 3 степени на работа комбинира в себе си богата функционалност, стилен дизайн и отличителна ефективност. Моделът разполага с 4 основни функции – охлаждане, отопление, вентилация и влагоулавяне, мощност 12 000 BTU, енергиен клас А, ниво на шум 64 децибела и интелигентен интерфейс.
Купи сега


7. AuxАко сте в търсене на изключително мощен и продуктивен мобилен климатик, подходящ както за домашна, така и за индустриална употреба, то този е идеалният избор за вас. Моделът комбинира в себе си мощност от 12 000 BTU, енергиен клас D, ниво на шум 62 децибела и висок работен капацитет с комфортна система за управление.
Купи сега

3.6/5 - (22 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!