Всички категории

6-те Най-Добри Пени Борд Предложения

Пени бордовете добиха широка популярност в цял свят през последните години като бързо завладяха интереса и на подрастващите в България.

И това не е никак изненадващо…

Дълго време пени бордът беше смятан за малък прототип на скейтбордът, но истината е, че по характеристики се доближава повече до лонгборд предложенията.

Перфектен за каране от младите в градската среда – той е отличителен избор за всеки един човек.

На пазара се предлага широка гама от различни типове пени бордове, в различни цветове, дизайни и с различно качество.

В това ръководство ще откриете подробна информация за този тип борд и как да избере най-подходящия модел за вас.

За да ви улесним в покупката, пък, в края на ръководството, ще откриете и едни от най-впечатляващите пени бордове, които се предлагат на българския пазар.

Какво е пени борд и защо да го изберете?

Пени бордът лесно ще привлече вниманието ви с удобното си приложение и уникалния си стил.

Именно затова, този модел бордове бързо се превърнаха в тенденция сред запалените по карането в цял свят напоследък…

Практичност

Пени бордовете са бързо и приятно средство за придвижване в градската среда.

Карането им е лесно и не изиксва особени умения, с което цялостното преживяване се превръща в незаменима част от ежедневието.

Освен това колелцата му са по-големи в сравнение с типичния скейтборд, което улеснява справянето с бордюри и пукнатини. Дъската му, пък, е изработена от пластмаса, което го прави по-издръжлив вариант, така че да не се притеснявате, когато падате, докато се учите.

Универсалност

Колелцата на този тип бордове са големи (60-80 мм.) и с твърдост, подобна на тези на лонгборда. Това съответно предполага и по-висока скорост на движение и по-добро сцепление на асфалта.

С други думи, пени бордът може да се кара с лекота върху всякакви настилки– от прав и скоростен терен до рампи и зони с препятствия за изпълнение на трикове.

Така, че ако сте начинаещи и се чудите дали това е подходящият вид дъска за вас, бъдете спокойни. Това е чудесен вариант за вас, защото предлага предимството да е по-лек и удобен за пренасяне и да се откроява с изключителна приспособимост във всякакви условия.

Компактност

Пени бордът често е наричан по-малкия брат на лонгборда. Създаден е с идеята да носи ретро усещане и често в дизайна преобладават свежите цветове.

Най-впечатляващи са малкият му размер и теглото, което позволява да го пренасяте лесно с ръце или дори в раницата си. Това може да е много удобно, особено, ако карате в голям град, в който трафикът е често срещан

Устойчива конструкция

Въпреки че е създаден от пластмаса, пени бордът е много здрав и не се чупи лесно, защото е създаден да поема голяма тежест, упражнявана върху него.

Както споменахме, той е особено подходящ за каране в парка, на рампи и препятствия, както и на асфалтови пътища в града.

Какви характеристики трябва да имате предвид при избора на пени борд?

След като ви запознахме с пени борда като транспортно средство с много положителни страни, е време да ви информираме за характеристиките, върху които да помислите, докато избирате вашата дъска, за да бъде изборът ви най-пълноценен.

Размер

От съществено значение е да знаете точния размер, който ще подхожда на ежедневието ви.

Пени бордовете се предлагат в различни размери- съществуват такива, които са 22-инчови, 27-инчови и 36-инчови, а с различните размери идват различни ползи.

22-инчовата дъска за пени борд би била идеална за тези от вас, които обичат високата скорост. Този размер дъска вози плавно и стабилно и определено е супер избор за ежедневно използване.

Ако, пък, сте от хората, които желаят да използват пени борда както за ежедневието си, така и за свободното си време, 27-инчовата дъска би била универсална покупка за вас.

36-инчовите дъски, пък, са перфектни за вас, ако обичате да изпълнявате трикове. Бъдете спокойни, че този размер не е труден за пренасяне и лесно ще можете да я поставите под ръка или в раницата си.

Не забравяйте, обаче, да проверите и максималното поддържано тегло на пени борда, който сте избрали, защото размерите варират и спрямо това.

Материал

Следващото важно нещо, за което трябва да помислите при покупката, е материалът, от който е изработен бордът.

Най-практичен вариант са моделите от високоустойчива пластмаса, която да ви гарантира сигурност и спокойствие във всеки един миг. Най-важното е разумно да изберете удобна дъска, която има противоплъзгаща се повърхност за по-добро сцепление и контрол при каране и извършване на трикове.

Обръщайте внимание и на качеството на колелцата, които са от особена важност за плавното движение на вашия борд, както и за триковете, които ще изпълнявате. Задължително е тези колелца да са изработени от висококачествени и трайни материали.

Въпреки че наистина добрите откъм качество предложения са по-скъпи, трябва да помните, че вариантите със скромни цени едва ли ще издържат дълго, което ще изисква честа подмяна.

Дизайн

Съществуват изключително разнообразни дизайни за бордове, сред които да избирате.

Ретро дизайнът на пени бордовете, например, ги прави изключително интересни за каране, а защо не и за тематични летни фотосесии.

Сред пени бордовете преобладават предимно шарените дизайни и ярките цветове, които привличат вниманието.

Изберете цвят и дизайн, който ще отговаря перфектно на ежедневието ви и ще е перфектното цветно допълнение към вашия аутфит.

Не забравяйте, че с малко въображение и стикери или бои, можете да направите дъската си с индивидуален и уникален дизайн, който да отговаря напълно на вашия стил.

Как да управлявате пени борда си най-пълноценно?

Имайки предвид, че е много вероятно да карате пени борда си в града, сред натовареното от автомобили движение, е важно да напомним, че безопасността трябва да е на първо място сред приоритетите ви.

Пени бордът позволява перфектно маневриране и ще е страхотен начин за придвижване, ако умеете да го карате разумно.

На първо място е редно да споменем, че, ако сте начинаещи е важно да се учите да карате на безопасно място, например в парка.

Изберете пространство с максимално равна настилка, която няма да ви затруднява допълнително и потърсете подкрепа от приятел за баланс.

Никога не се качвайте на борда без протектори за ръце, колене и лакти, както и предпазна каска!

Тези предпазители не са случайни и могат да ви предпазят от сериозни наранявания, а каската може да спаси и живота ви…

Когато се движите по натоварен с хора и превозни средства път е много важно да бъдете внимателни и съобразителни.

Спирайте, когато е необходимо и носете пени борда в ръце, докато преминете до по-безопасен терен.

Добър съвет за безопасност е и да носите спортни обувки с противоплъзгащи равни подметки.

Уверете се, че подметките ви са винаги сухи и карайте само по-подходящи терени.

Как да почиствате вашия пени борд?

Поддръжката на пени борда може да бъде най-разнообразна, но винаги трябва да присъства в рутината ви.

Някои хора обичат да свалят колелцата и да използват миеща машина, която определено да направи повърхността на борда възможно най-чиста.

Други просто използват обикновен почистващ спрей и кърпичка или гъба, за да почистят повърхностните замърсявания. Всичко зависи от вас и какво имате на разположение.

Само имайте предвид, че намокрянето на лагерите никога не е добре за тях. Ето затова е добре да следвате тези няколко стъпки…

  • Разглобете дъската. За целта използвайте гаечен ключ, с който да свалите колелцата. Внимавайте да не загубите малките части. Ако смятате, че ще се затрудните със сглобяването можете да си направите видео, докато разглобявате.
  • Събирайте малките части в купичка. За да не загубите малките гайки и елементи, които ще са ви необходими при обратното сглобяване, ги запазете в малка купичка.
  • Извадете внимателно лагерите от колелцата. Тях можете да почистите в купичка с алкохол. Подсушете ги старателно.
  • Почистете внимателно всяка част, след което подсушете пени борда.
  • Сглобете го обратно и се наслаждавайте на пълноценно забавление.

 

Е, след като ви запознахме подробно с пени бордовете, вероятно ще искате да разгледате най-добрите предложения на пазара…

Вижте какво подбрахме за вас!

1. Пени борд Action OneТози портативен пени борд е с уникален дизайн, който ви отнася в космоса. Той е подходящ, както за начинаещи, така и за по-напреднали. Гумите му имат покритие, което омекотява използването и при каране моделът е сравнително безшумен.
Купи сега

2. Пени борд LandsurferТози пени борд е с отличителен външен вид и ярки оранжеви колелца, с които няма да останете незабелязани на пътя. Корпусът му е изработен от устойчив алуминий. Подходящ е и за начинаещи и е много удобен вариант за използване в града.
Купи сега

3. Пени борд MaximaТози детски пластмасов пени борд е изключително подходящ за начинаещи скейтъри. Моделът притежава качествена дъска, изработена от здрава пластмаса, която е релефна против приплъзване. Идеална е за деца, които искат да открият забавлението от карането.
Купи сега

4. Пени борд DHS FreedomТози пени борд е в ярко червен цвят и е подходящ, както за деца, така и за подрастващи. Универсалния му стил го прави подходящ за момчета и момичета, а жълтите силиконови колелца предоставят плавно и удобно каране.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Пени борд Mad CruiserТози пени борд е с атрактивен дизайн и функции. LED-колелата му са изработени от полиуретан, а лагерите са със стандарт ABEC 7, който гарантира бързо и удобно каране. Основата, пък, притежава ленти за по-добро сцепление, а светлините впечатляват околните.
Купи сега

6. Пени борд Smart PulseТози пени борд е предназначен за начинаещи и напреднали скейтъри. Качествените материали, от които е направен, предлагат гъвкавост и лесна работа, а светещите колела са допълнителен акцент в уникалния дизайн.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!