Всички категории

7-те Най-Добри Планери

Чудите се по какъв начин да се мотивирате, вдъхновявате и организирате лесно личния и професионалния си живот?

Е, правилното решение за вас може да се окаже планерът, който ще преобърне представите ви и ще внесе ред и хармония в ежедневието ви!


Това не е просто обикновен тефтер или органайзер. Планерът, сам по своята същност, би могъл да се превърне във ваш личен асистент.

С негова помощ ще управлявате ефективно времето си, като по този начин ще увеличите производителността си и ще намирате повече време за истински важните неща.

Планерите са специално разработени, за да помагат в балансирането между личните и професионалните ангажименти. Те са креативни, функционални, стилни и вдъхновяващи – подходящи за всички амбициозни мечтатели.

С удоволствие ще попълвате и постигате всички високи цели, които дори не сте си представяли, че можете да достигнете. Какво по-хубаво от това?

Ако ви е интересно да научите още за тези невероятни лични асистенти, прочетете нашето ръководство. По-долу може да разгледате и някои от най-добрите предложения за планери на пазара в момента, които със сигурност ще ви впечатлят.

Какво представляват планерите и кои са основните им предимства?

Хартиените планери, представляват вид календари, които ви помагат да следите задачи, срещи, идеи и т.н.

Те позволяват да следите дните, седмицата или месеца си разпределени наведнъж, по ясен и четлив начин.

Има различни видове планери, които са подходящи за различните предпочитания, важно е да откриете най-подходящия за вас. Можете да планирате нещата до минутата или просто да записвате няколко важни седмични бележки.

Много от модерните предложения имат място за записки, списъци със задачи и свободни полета, в които да допълвате информация.

Повечето хора искат баланс от достатъчно място за своите записи, но в книга, която лесно може да се побере в раницата им. Затова смятаме, че един планер би се вписал идеално във вашето ежедневие.

Както сигурно се досещате, предимствата му не са никак малко и определено си струва да чуете всяко едно от тях…

Организация на времето

Доста често хората си мислят, че нямат достатъчно време, за да свършат ежедневните си задачи и ангажименти. Всъщност изобщо не е така. Истината е, че просто не могат да организират времето си достатъчно добре.

Това се случва не рядко, понеже при наличието на повече задачи от обикновено, лесно може да се объркате и да не успеете да разпределите времето си правилно, за да ви стигне за всички ангажименти.

С наличието на планер, няма да имате такива проблеми, защото предварително ще сте разпределили времето си по равно за да успеете да свършите всичко навреме.

Планирайки задачите ще конкретизирате и точното време за изпълнението им и ще сте сигурни, че няма да бързате, защото сте си отделили достатъчно минути за работа.

Продуктивност

Продуктивността е много важна за всеки един човек, независимо на каква възраст е и в какво положение се намира.

Не бива да бъде пренебрегвана, а напротив, защото тя наистина ще ви накара да се чувствате много по-доволни и удовлетворени от самите себе си.

Честа грешка е, че обществото смята продуктивността за важен аспект само от гледна точка на професионалния живот. Всъщност тя носи последствия и за личния, било то добри или лоши.

Няма значение дали става въпрос за големи проекти или просто малки ежедневни задачки, които не са от голямо значение, гарантирано ще се почувствате отлично, когато отбележите тикчето срещу съответната цел, вместо да я отложите за утре.

Мироглед

Освен за себе си, планерът ви кара да изглеждате още по-организирани в очите на околните. А това носи доста позитиви и възможности след себе си, било то в личен или професионален план.

Всички харесваме организираните хора, срещи и мероприятия. Планерът е пръв помощник на всяко добре подготвено за ежедневието си момиче – можеш да записваш всичко, което ти предстои и което те вълнува.

Използваш ли планера по време на бизнес среща, със сигурност ще създадеш добро впечатление у своите партньори и клиенти, като на човек, който умее да внася ред в хаоса и е наясно какво прави.

Физическо здраве

Може би ще прозвучи странно, но планерите могат да са ви полезни дори и в това отношение.

Най-основното и най-важното нещо, което трябва да правим, е по всякакъв начин да допринасяме за собственото си благосъстояние, а и на околните.

Дори най-дребните неща, биха донесли нещо съществено, което би се отразило по страхотен начин на организма ви.

Планерите ще ви помогнат да се грижите по-качествено за здравето си, като следите последните посещения при вашия лекар, например.

Освен това, ще можете да следите и физическото си състояние, като внимавате за тренировките и хранителния си режим.

Ментално здраве

Планерите са изключително полезни и за менталното ви здраве. Те ще ви помогнат да намалите притеснението и тревожността от напрегнатото ви ежедневие чрез планиране.

Чували ли сте за така наречената “Bullet Journal” система? С нея лесно ще проследявате и ще се справяте безпроблемно с ежедневните задачи и цели.

Тази система на организация в планера, например, ще ви помогне да следите психичното си здраве и тревожност.

Нормално е, когато имате много списъци със задачи, срещи, които да запомните и огромно умствено натоварване, да се чувствате стресирани, тревожни и претоварени.

Простият акт на записване на всички тези мисли и списъци освобождава умственото ви пространство. Това намалява стреса и тревожността.

Може би се питате – защо да не изпозлвам дигитален планер тогава? Е, в тази връзка, усещането да напишете вашите задачи и желания, ще ви донесе много по-голяма наслада ако го направите върху лист.

Освен това, известен факт е, че когато напишеш и пожелаеш нещо, то вече си изпълнил една част от него. Не губете повече време и организирайте всичко около себе си, за да се потопите в един по-пълноценен и хармоничен свят.

Също така повечето планери имат празни страници, на които свободно можете да изливате емоциите си под формата на дневник.

Това определено е много полезно, особено за по-интровертните хора, които споделят трудно. Не е изключено да записвате и мотивиращи за вас цитати, които биха могли да приповдигнат настроението ви.

Всеки се стресира, когато види препълнения график и се чуди как да не изпусне някоя важна среща или събитие.

С планерите със сигурност ще успеете да намалите тези тревожни мисли и да организирате така времето си, че да сте винаги спокойни, защото няма да забравите нищо неотложно.

А най-хубавото е, че може да планирате и свободното си време за релаксация.

Място за лични спомени

Неслучайно, по-рано споменахме думата личен асистент…

Всъщност е доста добра идея, да го използвате, като място, в което да споделяте вашите най-любими изживявания. Все пак, трябва да се разнообразявате от еднотипните задачи и да внасяте контраст в сивите дни.

Можете също така да залепите снимка или някой хартиен спомен, който да ви напомня за някого. По този начин винаги ще си спомняте за тези моменти и ще можете да ги запазите вечно във вашия таен планер.

А разглеждайки го, ще изпитвате само удоволствие и наслада и ще си спомняте с приятна носталгия.

Бюджетност

Планерите всъщност са на изключително достъпни цени. Това е една напълно заслужена инвестиция. Те ще се превърнат във вашите хартиени приятели, които със сигурност ще ви се отплатят във времето.

Смеем да твърдим, че ще станат неизменна част от вашия живот занапред, като същевременно ще ви служат с години или месеци, в зависимост от модела, който сте предпочели.

Какви видове планери разпознаваме?

Има доста видове, които биха били подходящи за различните търсения на потребителите. Хубаво е да подредите вашите приоритети и да изберете най-правилния тип, който да ви подхожда.

Важни са аспекти като формата, който може да бъде – дневен, седмичен, месечен или годишен. Също така общата дължина и продължителността на времето, в което бихте искали да го използвате.

Всички модели имат различни функции, качества и опции, които може да се подходящи за едни, но са други не чак толкова. Затова бъдете внимателни и помислете разумно и перспективно, когато правите подобен избор.

Седмични, месечни и годишни планери

Когато говорим за периода на обхват на планера, се съобразете добре с вашето ежедневие и позицията, която заемате, за да прецените най-добре от какво се нуждаете.

Количеството детайли, които попълвате на ден, ще ви подскаже от колко място имате нужда.

Ако предимно правите списъци, само със задачи, които трябва да изпълните, седмичният планер би ви свършил идеална работа.

Ако, обаче, търсите по-функционален модел, с който да извършвате повече дейности, да отбелязвате важни срещи, събития и по-стриктно следене на задачите, по-добрият вариант е месечният планер.

С него ще се чувствате по-спокойни и свободни да попълвате всичко необходимо.

Ако, пък, се стремите още по-на високо ниво на планиране – доверете се на годишните предложения. Има стандартни годишни планери и академични версии, които обикновено започват през лятото или началото на есента.

На този вид ще можете да се радвате много по-дълго време и да записвате всяка подробност около вас. За някои потребители може да им се сторят доста “тромави” версии, но всичко зависи от личните предпочитания.

За тези, които предпочитат да изпипват ежедневието си до най-малкия детайл – определено годишният ще е най-добрия избор.

Единственото нещо, което може да ви спре да закупите академичен планер през януари, е, че повечето производители не разполагат с текущата година, така че е по-добре да изчакате няколко месеца за това.

Датирани и недатирани планери

И тук става въпрос за личен избор, но ще се опитаме да опростим информацията, за да улесним и вашата покупка.

Ако решите да вземете планер с дати, то тогава всичко ще е строго организирано и ще се наложи да се водите по този стандарт.

Някои хора предпочитат именно този вариант, за да бъдат улеснени в това отношение.

Ако имате конкретни цели и следвате точни графици, този тип ще бъде по-подходящия вариант, но имайте предвид, че няма да имате пълната свобода на разместване и т.н (разбира се винаги са възможни поправки).

Ако изберете недатиран планер, тогава ще можете да планирате напълно свободно. Всъщност, голяма част от хората разчитат на този тип, за да не се ограничават.

С него винаги можете да продължите откъдето сте спрели, без да губите страници за следващи дни.

Хората, които работят по голям проект, планират сватба или се фокусират върху конкретна цел, може също да предпочетат недатиран плановник, за по-голяма гъвкавост или за съхраняване на всичко в една книга.

Вертикални и хоризонтални планери

Често ще виждате планери, в които всяка седмица обхваща две страници, и дни, разпределени хоризонтално или вертикално.

За хората с подробни графици или дълги списъци със задачи, бихме препоръчали формата на колоните на вертикалните оформления.

А за тези, които обичат да правят си бележки или да рисуват, може да харесат по-скоро хоризонталното оформление повече.

Изборът в това отношение, с риск да се повторим, отново е изцяло персонален.

Тематични и универсални планериАко сте от хората, които предпочитат да внасят цвят в скучното си ежедневие, тематичните планери ще ви свършат отлична работа.

Те съдържат тематични дизайнерски страници от всеки тип, за да ви разсеят и мотивират допълнително.

Доста хора държат на този вид и използването на такъв планер им доставя по-голямо удоволствие от обикновения.

Съществуват различни тематики, които отговарят на различните вкусове и свободно можете да избирате според вашия вкус – фитнес, пътувания, уелнес и т.н.

Универсалните планери са предназначени по-скоро за по-сериозна работа.

Някои дами предпочитат този по-изчистен дизайн за по-лесна употреба.Ако вие също държите на семпъл дизайн, то този тип предложения са по-подходящи за вас.

Разбира се, винаги имайте предвид, че можете да разнообразите дори и най-обикновения, универсален планер с ваши рисунки или стикери, които да подобряват настроението ви.

Какво да имаме предвид при закупуването на планер?

Има няколко основни фактора, с които несъмнено трябва да се съобразите при покупката на планер.

Макар и много надеждни и практични, планерите мога да бъдат и доста объркващи и неудобни, ако не сте подбрали идеалния за вас. Именно затова избирайте внимателно!

Размер

Както знаете, размерът е много важен фактор, когато става въпрос за подобна вещ, която ще е с вас навсякъде и по всяко време.

Затова е важно да изберете подходящ размер планер, който да ви е удобен за пренасяне винаги и навсякъде.

Най-често предпочитани са джобните планери, които са “винаги под ръка”. От друга страна, обаче, за да е пълноценен органайзера, той трябва да е достатъчно голям, за да побира разпръснатия почерк и многото задачи и идеи.

За щастие, днешните производители на така наречените “лични асистенти”, ще ви предложат поне няколко възможности за избор, когато става въпрос за размер, а най-добрият избор определено си остават моделите в среден размер (А5).

Качество на хартията

Огромна част от купувачите изобщо не обръщат внимание точно на този аспект. Има обаче някои неща, които трябва да знаете относно хартията и биха ви били полезни за в бъдеще.

Има два основни типа канцеларските материали, а именно така наречените плътни и по-прозрачни листи.

Плътната хартия поема повече мастило, но въпреки това не позволява отпечатване върху следващи страници.

При прозрачната хартия, пък, можете да видите какво сте написали от другата страна.

Независимо дали листа е тънък или дебел, той не трябва да прозира и да се отразява на другата страна, защото това би довело до объркване.

Затова бихме ви препоръчали наистина да обръщате внимание и да избирате по-качествени материали.

Също така, внимавайте и с писалките, които използвате, защото ако са от типовете, които изпускат много мастило или използвате некачествени маркери, отново можете да навредите на планера си.

А разбира се, никой не иска това да се случва. В този смисъл освен добра хартия, подбирайте и стандартни химикали или моливи, за да бъдете по-спокойни.

За тези, които обичат да използват цветни маркери, пък, първо се уверете за сигурността върху отделен лист и след това го използвайте върху записките си. Иначе редът може да се превърне в хаос.

КорицаАко не обръщате внимание на хартията, то вече корицата на планера няма как да не я забележите. Все пак, малко или много, всеки “съди по корицата”, колкото и да не си го признаваме…

Най-добрият избор, който можете да направите, е този, с твърди корици, особено ако сте избрали месечен или годишен планер.

Хартиените помощници с твърди корици, ще ви гарантират най-добро качество и издръжливост във времето.

Износването на меките корици става много по-бързо и за отрицателно време планерът ви може да заприлича на подметка.

Меките корици често заблуждават с интересния си дизайн и доста дами се изкушават да си купят точно такъв модел, уви те не са особено добро решение, освен ако не използвате само и единствено седмични планери – тогава няма проблем.

Ако, обаче, искате да разчитате дълго време на своята удобна придобивка и тя да е винаги в брилянтен вид, определено заложете на твърдите корици. Тези модели също предлагат страхотни дизайни, така че няма да сгрешите.

СтранициПовечето планери включват различни страници, като всеки модел е индивидуален за себе си.

Едни от най-функционалните модели включват мотивиращи цитати или месечни цели, списъци с благодарности, важни дати, които не трябва да забравяме, бюджети и финансови отчети.

В зависимост от предназначението на самия планер ще срещнете и различни други варианти…

Например планерите за пътувания включват много интересни съвети, Bucket List за пътувания (нещата, които искаш да направиш поне веднъж в живота си по време на пътуване) и много други.

А тези модели, които са подходящи за спортистите, например, включват страници за рецепти, режими и различни тренировки.

С тях организирането ще ви се стори, като детска игра и в същото време ще ви бъде забавно и приятно, докато ги попълвате.

Екстри

Неслучайно ви казахме, че това не са просто едни скучни тетрадки или календари. Всъщност планерите предлагат и екстри, които освен да ви разнообразят, ще ви бъдат и от истинска полза.

Предлагат се модели с преден или заден джоб, в който можете да държите важни документи, например.

Разпознаваме и такива с еластична лента, която ще ви гарантира, че помощникът ви ще стои винаги плътно затворен винаги и навсякъде.

За да внесете настроение и положителни емоции във всеки един момент, можете да поставяте стикери на избрани места от вас като включително има планери, чиито дизайни са специално предвидени за това.

Подвързия

Важно е, планерите да бъдат с плосък дизайн, защото все пак ще пишете в тях и трябва да ви бъдат удобни.

Много от тях са спираловидно подвързани, а друга част подшити – изборът е въпрос на вкус.

И двата вида ще ви позволят да пишете върху тях. Разликата е, че можете да обърнете едната страна на планера зад другата, когато сте със спираловидна подвързия, а при подшитите модели това удобство липсва.

Уви, макар често пренебрегван, този аспект има ключово значение за вашия комфорт – не го пропускайте.

 

Надяваме се, че нашето ръководство ви е било интересно и полезно.

Побързайте да разгледате и топ предложенията ни, за да започнете да попълвате вашите планери възможно най-скоро!

1. Планер Aesthe LifeТози планер се откроява със стилна визия, изключително съдържание и впечатляващ дизайн. Той е недатиран, но при желание може да се датира. Носи със себе си удобства, като джоб за листове, ламинирани разделители за месеците с индексиращи табове (+стикери за поставяне на месеците върху тях) и др. Изцяло двуезичен и с емблематична подаръчна кутия. Изпълнен с вдъхновение и мотивация под формата на цитати, съвети и насоки. Създаден е за амбициозни дами с вкус, в удобен и компактен размер.
Купи сега

2. Планер RICH GIRLАко искате да бъдете по-мотивирани и успешни в бъдеще – доверете се на този страхотен модел. Той ви гарантира много по-спокоен и щастлив живот. С предварително вписани дати, които ще улеснят ежедневието ви на високо ниво. Освен, че можете да го започнете по всяко време на годината, този планер е персонализиран с вашите имена и се изработва специално за всеки. Това го прави неповторим сред всички останали. Страниците включват цитати, месечни цели, списъци с благодарности, важни дати и др. В универсален размер и твърди гланцови корици. С иновативно подвързване без спирали и луксозна хартия с копринени нишки. Планерът съдържа и интересни бонус страници. Това не е всичко… Получавате и безплатни екстри, като комплимент – брандирана кутия и книгоразделител.
Купи сега

3. Планер ColoryС него безпроблемно ще планирате задачите и събитията, които ви предстоят. Получавате страници за бележки, хоризонтално седмично разпределение, подходящо за списък със задачи и 12 разделителя за всеки месец. Издръжлив и здрав модел, изработен с твърда двойна корица и спираловидна подвързия. Недатиран и изработен ръчно в компактни размери.
Купи сега

4. Планер Brunnen Blue 2021Ако търсите джобен планер, който да вземате навсякъде с вас, бихме ви препоръчали точно този модел. Получавате перфорирани страници за бележки, интересни факти и карти. Освен това имате 6 страници месечен планер за текуща година и още 6 за следваща. Корицата е изработена от изкуствена кожа и е с подшита подвързия. Планерът е датиран и както споменахме с много удобни размери.
Купи сега

5. Фитнес и уелнес планер Aesthe Life COCO WELLNESSАко сте от хората, които обичат да тренират и да спазват строгоопределени режими, този модел ще се превърне в идеалния помощник в това отношение. Той обхваща 12 седмици, разделени на три фази по четири седмици, като включва и подготовъчен раздел. Предлага се в два варианта – бял и черен. Съдържа мотивиращи цитати, планиране на цели, свободни полета, страници за любими рецепти и др. Със стандартен размер, твърди корици и метална спирала.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Планер за пътувания Aesthe Life COCO TRAVELLERТова е луксозен дизайнерски планер за пътувания, екскурзии и пътешествия. С него лесно ще организирате почивката си и ще записвате най-важните си моменти. Той позволява планиране на всяко едно от следващите ви 7 пътувания до най-малкия детайл. С невероятен дизайн и пристига при вас ръчно опакован в емблематична подаръчна кутия. Има различни полета, като съвети за пътувания, списък със забележителности, поле за вдъхновения и др. Удобен размер, с твърди корици и сребриста метална спирала.
Купи сега

7. Фнансов планерАко желаете да сте напълно наясно къде отиват парите ви, ще трябва да организирате бюджета си. С този планер бихте се справили идеално със задачата. Той ще ви помогне да планирате месечния бюджет и проследявате приходите и разходите ви. Съдържа дневник на приходите и разходите, месечен бюджет, годишен преглед, страница за проследяване на спестяванията и др. Изработен е от твърда корица и спираловидна подвързия, с удобен размер.
Купи сега

5/5 - (1 vote)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!