Всички категории

12-те Най-Добри Полилеи за Хол

Независимо дали търсите осветително тяло, което да украси вашия хол, да добави характер към стаята или просто да бъде фокусна точка, полилеите са класическият избор за добавяне на отличителен акцент в дома.

Светлината в дадено пространство може незабавно да промени настроението…

Точно поради тази причина изборът на правилния полилей е от изключителна важност в завършването на цялостния облик на вашия хол.

Полилеите са широко известни като една от най-елегантните и изискани интериорни декорации, които човек може да добави към своя дом. Те се предлагат в набор от зашеметяващи дизайни и покрития, които ще създадат смел стил във всяка стая.

Избирайки точната пропорция, стил и осветление, можете да създадете атмосфера, която да отразява вашата личност и вкус. Тези невероятни осветителни тела могат да бъдат перфектната декоративна част за вашия хол, но само, ако са избрани правилно.

Истината е, че при толкова много наличен избор решението може да бъде трудно. Затова сме ви предоставили някои полезни съвети, които трябва да имате предвид, когато пазарувате, за да си гарантирате, че ще получите полилея на мечтите си.

В края на ръководството ще откриете внимателно селектиран списък с възможно най-елегантните предложения за полилеи на българския онлайн пазар.

Кои са основните предимства на полилеите за хол?


Полилеите винаги са били символ на елегантност, разкош и класа и все още са идеалният избор за осветление на къщи и търговски помещения.

Тъй като на пазара ще срещнете разнообразие от различни видове е важно първо да разберете техните определящи характеристики, съчетани с чудесни предимства.

Ето и някои от най-основните предимства, които ще получите при избора на правилния полилей…

Красота

Полилеите, със своя сложен дизайн, несъмнено са красиви и привлекателни, дори когато светлините са изключени.

Това е произведение на изкуството, което може да служи като център на вашата стая. По този начин вашия хол никога няма да изглежда скучен и празен. Освен това ще привлече вниманието на всеки, който влиза в стаята ви за първи път.

Един обикновен полилей може да създаде атмосфера на романтика и блясък във вашия дом, правейки го да изглежда по-елегантен.

Наистина няма друго осветително тяло, което да може да се конкурира с предимствата и ослепителността на един полилей.

Спестено пространство


Лампите и другите осветителни тела могат да заемат значително пространство във вашата стая. Те могат да представляват опасност за безопасността, особено ако имате деца и домашни любимци, които тичат наоколо.

Полилей, който безопасно виси от тавана ви, няма да заема никакво пространство, освен това не крие риск от спъване.

Това означава, че можете да използвате допълнителното пространство за други основни и полезни принадлежности, като странични маси или рафт за книги.

Топла и уютна атмосфера

Без значение от дизайна, полилеите придават топло и гостоприемно усещане на всяка стая, което другите осветителни тела не могат да направят.

Светлините на вашия полилей се отразяват и пречупват в неговите призми, излъчвайки повече топлина в стаята ви.

Тези пречупвания придават на вашето пространство мек блясък, а не грубата и директна светлина, която произвеждат конвенционалните светлини.

Освен това конвенционалните и модерни осветителни тела могат да изглеждат твърде официални и студени. Ако искате да направите своя хол по-привлекателен, полилеят ще свърши отлична работа.

Той ще създаде тази размита и романтична топлина, карайки вас и вашите посетители да се чувствате като у дома си.

Какви стилове полилеи за хол разпознаваме?


Тези произведения на изкуството са се развили значително, откакто са се появили за първи път.

Производителите са взели под внимание нуждите и желанията на своите клиенти и са започнали да ги произвеждат в различни стилове, така че днес безпроблемно да откриете полилея на вашите мечти.

Предлагат се в много различни визии, за да паснат на вашия интериор или вашия специфичен вкус.

Кристални полилеи


Кристалните полилеи са най-популярни. Въпреки че се предлагат в много форми и размери, основното което ги свързва е че съдържат кристали.

Кристалите създават елегантен вид, като същевременно разпръскват светлината на полилея във всички посоки. Тези полилеи изглеждат невероятно и се открояват дори повече от другите модели.

Имайте предвид обаче, че трябва да бъдете доста внимателни и прецизни в поддръжката и почистването на този тип полилеи.

Стъклени полилеи

Стъклените полилеи се предлагат в много различни форми и дизайни, точно като кристалните.

Има модели с висящи парчета стъкло, други са с доста екстравагантни дизайни, а някои са максимално опростени и минималистични.

Освен това, подобно на кристалните полилеи, стъклените модели служат като страхотен център на всяко помещение. Тяхната яркост и разнообразие им позволяват да се открояват на много различни места.

Основното при тях е, че също трябва да сте много внимателни, както с монтирането, така и с поддръжката.

Модерни полилеи


Модерните полилеи са осветителни тела с футуристичен стил. Те обикновено се предлагат в геометрични форми или минималистичен дизайн.

Модерните полилеи работят най-добре в домакинства с по-екстравагантен интериор или в стаи с модерен стил. Те не правят толкова очевидно изявление, но все пак успяват да допълнят останалата част от стаята.

Традиционни полилеи

Традиционните полилеи осигуряват така желания класически вид с елегантни извивки и допълнителни украшения.

Те могат да бъдат намерени във всеки цвят и покритие, въпреки че по-често срещаният традиционен полилей би бил блестящ, златен или по-тъмен.

По-новите въплъщения на стила може да имат тенденция към по-ярки цветове и полилеят може да бъде боядисан във всеки матов цвят, който можете да си представите.

Индустриални полилеи

Индустриалният дизайн, както показва и името му, е инспириран от промишлени сгради, складове и халета.

Той се отличава с това, че при осветителните тела има орнаменти, наподобяващи технически функционални детайли, като кранове, тръби и части от машини.

Общия вид изглежда суров и груб, като същевременно всичко е оригинално, автентично и естетично.

Осветителните тела в този стил напомнят на стари лампи, понякога поставени в кафези или бутилки. Общото усещане е за неподправен и първичен стил.

Рустик полилеи


Елементите от природата са очевидни в рустикалните полилеи. Използваните материали се състоят от дърво, желязо и дори понякога еленови рога.

Характеризират се с подчертаване на простотата и натурализма и намигване към американския запад.

Полилеите в този стил не са много често предпочитани, но са чудесни за ценителите на природата.

За какво трябва да помислите преди да закупите полилей за хол?


След като се запознахте с невероятните предимства и голямото разнообразие от стилове, идва ред и на останалите аспекти, които също имат значение.

Те ще ви помогнат да разберете от какво точно се нуждаете и ще ви ориентират по време на избора.

Дизайн

Основната причина, поради която искате да се сдобиете с полилей, вероятно е защото има красив вид. Това означава, че стилът е най-важното за повечето клиенти, обмислящи този избор.

Полилеят трябва да допълва цялостния вид на стаята, от декора до обзавеждането и мебелите.

Независимо дали вашият стил е модерен или традиционен, декоративен или минималистичен, трябва да подберете модел, който да подхожда на вашия дом.

Класическият стил е типът, който идва на ум, когато си представяте полилей за хол – декоративен дизайн, вдъхновен от стиловете на миналото. Този тип полилей е вечен като дизайн и все още е много популярен днес. Ако вашият интериорен стил е традиционен или декоративен, класическият полилей е идеалният избор.

Разбира се, това е просто пример, който можете да следвате като правило. Свободни сте да избирате и между останалите стилове, които изброихме по-рано, за да ги съчетаете перфектно с вашия останал дизайн.

Пространство


Размерът на вашия мечтан полилей ще зависи от размера на вашата стая. Той трябва да бъде основна точка на пространството и да допълва останалата част.

Твърде големите модели ще направят хола ви да изглежда по-малък, а твърде малките ще изглеждат като изгубени и не на място.

За да избегнете това, не забравяйте да закупите полилей, който е в пропорция с вашата стая.

Общото правило е да измерите височината и ширината на стаята си във футове и след това да добавите всяко число заедно.

За да получите по-бърза оценка на размера, измерете диагонално стаята, в която ще бъде осветителното тяло.

Каквото и да измерва във футове, просто използвайте това число, но в инчове за ширина на приспособлението.

Например стая с диагонал от около 6 метра би изглеждала най-добре с приспособление с ширина най-малко 50 сантиметра.

Лични нужди

Преди да вземете решение за полилей, най-добре е да помислите каква тема искате да бъде стаята. Вече можете да закупите полилеи, които се предлагат в много различни дизайни – от традиционни, модерни, съвременни и много други.

Темата на вашата стая трябва да има голямо влияние върху вашето решение и по очевидни причини.

Ако планирате нова, модерна тема, е много малко вероятно да искате да купите полилей с традиционен дизайн.

Изборът между един голям полилей или няколко по-малки зависи предимно от личните ви предпочитания и ще повлияе на стила на вашия хол. Хубаво е да обсъдите това решение и с останалите членове на семейството, за да вземете решение, което отговаря на нуждите на всички.

Какво трябва да имате предвид при закупуване на полилей за хол?


Въпреки че полилеите са многофункционални, все още има много фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате такъв.

Нужно е да бъдете внимателни и бдителни с всеки един аспект, за да успеете да си осигурите най-доброто за вас и вашия хол.

Материал

Помислете внимателно за материалите и покритията, когато избирате полилей, който да подхожда на вашия дом.

Повечето рамки за полилеи са изработени от метал и се предлагат в различни покрития.

Античният месинг е чудесен избор за традиционните интериори и е идеално допълнение към мебели от тъмно дърво и наситени цветни стени.

За по-съвременен привкус на класически дизайн изберете бляскаво, полирано хромирано покритие. Опитайте се да съчетаете покритието с други метални акценти в стаята, като дръжки на вратите и аксесоари.

Имайте предвид, че материалите също влияят на цвета, така че трябва да имате предвид цвета на светлините.

Топло жълто или студено синьо – всяка опция работи по-добре с някои материали от други.

Размер на полилея


Размерът на полилея, който изберете, може да определи как ще изглежда окончателният ви интериорен дизайн.

Големите полилеи са идеални за онези зони, които са широко отворени и просторни.

Можете също така да решите, че закупуването на няколко по-малки полилея би било по-подходящо за вашата стая, отколкото закупуването на един голям полилей.

Независимо от това, бъдете разумни, когато избирате полилей, за да сте сигурни, че избирате размер, който ще изглежда добре в областта, в която искате да го инсталирате.

Тип крушка

Всеки тип осветително тяло има нужда от своите крушки. Много полилеи ще изискват няколко крушки, а други по-специфични модели.

Помислете предварително какъв тип крушка изисква вашият полилей и дали сменянето ще бъде лесно, когато се наложи да го правите.

Не забравяйте и за нюансите, силата на светлината и това как се справят по отношение на потреблението на енергия.

Ако трябва да конкретизираме, LED крушките се представят най-добре в последната точка. Те ще ви спестяват пари всеки месец от сметките ви за енергия и няма да се налага да се притеснявате за смяната им за известно време.

Добра идея е да изберете икономични опции и възможност за използване на затъмняване (промяна на интензитета на осветеност).

Качество


Качеството, естествено се определя както от материалите използвани за направата на полилея, така и от цената.

Опитайте се да намерите златната среда между двете, като така ще си гарантирате нужното качество.

Повечето модели предлагани на пазара всъщност са с доста добро качество, така че е трудно да попаднете на полилей, който няма да отговори на вашите очаквания.

Но все пак, ако сте решили да заложите на някои от по-скъпите предложения, уверете се, че те включват гаранция.

Цена

Тъй като сме на тема купуване, най-добре е първо да определите колко сте готови да похарчите.

Полилеите за хол се различават по форма и размер и както можете да предположите, цените също.

Ако сте си задали нисък бюджет, най-добре е да филтрирате всички опции, които не са в зададения от вас ценови диапазон.

Струва си да се отбележи, че изборът на по-евтин вариант не винаги означава, че вашият полилей ще бъде по-малък или по-малко стилен.

Като алтернатива, ако сте надхвърлили и сте си поставили много по-голям бюджет, тогава имате по-голяма колекция, от която да избирате.

Можете да сте сигурни, че колкото по-голям е бюджетът ви, толкова повече гъвкавост ще имате при избора.

Как да се грижите най-добре за полилея в хола си?


Когато избирате полилей, жизненоважно е да помислите как планирате да запазите качеството му във времето.

След като е вече монтиран, остава да се грижите да поддръжката му, като го почиствате редовно, за да удължите високото му качество.

Повечето полилеи са изработени от деликатно стъкло или кристал и имат много малки сложни мъниста и други детайли, които събират много прах.

Отделете повече време и внимание за тях, когато ги почиствате, за да избегнете повреда.

Преди да започнете с почистването се уверете, че сте взели всички мерки за сигурност…

Първо проверете, дали полилеят е изключен и електрическите крушки са изстинали.

За да почистите кристали върху полилей, използвайте памучните си ръкавици (това също ще предпази от пръстови отпечатъци) и избършете праха без помощта на почистващ препарат за стъкло, вода, оцет или алкохол, ако е възможно.

Бъдете внимателни с препаратите, които избирате…


Ако обаче имате упорити петна, пригответе почистващ разтвор, който е една част изопропилов алкохол към четири части дестилирана вода в спрей бутилка.

Поставете малко количество върху ръкавицата си и използвайте само върху кристалния елемент (уверете се, че не използвате тази смес върху металната част) и подсушете веднага със суха кърпа.

Уверете се, че сте отстранили остатъците от течността напълно, тъй като е възможно да остави водни следи, които са магнит за прах.

Не забравяйте за поддръжката между основните почиствания…

Между дълбоките почиствания, забърсвайте полилея си от прах на всеки два до три месеца с кърпа за прах.

За метални или барабанни полилеи използвайте чист сух парцал. Може също да е необходима прахосмукачка с маркуч за лесно почистване паяжини.

Това ще ви спести много време и усилия, когато дойде време за основното почистване и ще запази интензитета на светлината все така бляскав.

 

Е, надяваме се, че сме били достатъчно полезни с нашите съвети…

Сега дойде време да се насладите на някои от най-интересните предложения на пазара, сред които някои класически и семпли дизайни, но и някои изключително дизайнерски и екстравагантни предложения.

1. Полилей vidaXLПолилей за хол в традиционен стил с бял корпус и златисти абажури. Този модел е с матово покритие и е подходящ за всеки индивидуален дизайн. Максималната мощност на полилея е 40 W, а размерите са компактни – 25-50 см.
Купи сега

2. Полилей Trendafi LED 920Кристален полилей в елегантен дизайн, подходящ както за хол, така и за спалня. Моделът притежава прозрачен кристален абажур, който не блокира светлината и възпроизвежда интересни отражения. Височината му се регулира според нуждите на потребителя – 40-80 см, материалът използван за направата на тялото е метал, а размерите – 80-40 см. Полилеят е с гланцово покритие и златист корпус, а максималната му мощност е 600 W. За този модел се препоръчват крушки led sms brayton 12w / 16W E14.
Купи сега

3. Полилей Candelluc TobagoКласически полилей с изчистен дизайн, подходящ за всеки хол. Моделът е изработен от метал в матиран хром и е с бели, матирани стъкла. Височината може да се регулира според нуждите, а източниците на осветление са цели 5. Максималната мощност на полилея е 300 W, а размерите са компактни и функционални – 52-72-52 см.
Купи сега

4. Полилей KlausenКласически полилей с 5 броя източника на светлина, подходящ както за дневна, така и за спалня. Той притежава бели стъклени абажури, златист корпус и метално тяло. Максималната мощност на модела е 60 W, а размерите – 31-62 см, като пасва перфектно на малки и големи пространства.
Купи сега

5. Полилей LustreКристален полилей с висулки, който предлага възможност за студена, топла и неутрална светлина. Моделът е с изключително луксозен дизайн, който ще стои страхотно както във всекидневна, така и в спалня. Корпусът и абажурите са в красив сребрист цвят, тялото е метално, а покритието е гланцово. Осветителното тяло има възможност и за дистанционно управление и е със захранващо напрежение е 230 V, а размерите – 30-60см.
Купи сега

6. Полилей Rivani 7229-2Полилей с 2 броя източника на светлина и възможност за студена, топла и неутрална светлина. Моделът е предназначен за всяко помещение, благодарение на чудесния си дизайн, който пасва перфектно на всеки интериор. Основното тяло и абажурите са изработени от акрилни материали, в бели цветове и матово покритие. Максималната мощност е 60 W, а размерите – 40-20-8-40 см.
Купи сега

7. Полилей Rea Toolight APP890-CPЛампа за хол с интересен дизайн и възможност за LED осветление. Моделът е изработен от висококачествен MDF материал и е с височина 110 см. Полилеят е направен в изчистен и приятен цвят, подходящ за всеки интериор.
Купи сега

8. Полилей Eggo 3Този чудесен полилей в класически дизайн е подходящ за всякакви помещения, като разполага с 3 източника на светлина. Тялото на модела е изработено от метал, белите абажури от стъкло, а корпусът е бронзов. Максималната мощност на осветителното тяло е 60 W, а размерите – 52-25 см.
Купи сега

9. Полилей Trendafi LED Ruihe363Полилей с махало с керамична фасунга и възможност за регулиране на височината. Моделът притежава гланцов черен скелет и прозрачен кристален абажур, който не спира светлината и възпроизвежда интересни отражения. Подходящ е за различни помещения, с максимална мощност 600 W и размери – 110,2-110,2-25,11 см.
Купи сега

10. Полилей CouperЧудесен полилей за дневна с висулки, излъчващ неутрална светлина. Осветителното тяло е изработено от висококачествен метал с гланцово покритие и златист корпус. Моделът е с тип цокъл E27 и с енергиен клас А.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

11. Полилей TrandafiИзящен полилей с уникален дизайн, подходящ за всяко помещение и всеки интериор. Този невероятен модел разполага с цели 6 източника на светлина и красиви висулки. Изработен е от висококачествен алуминий, който гарантира здравина и качество и златист корпус за още по-добра визия. Максималната мощност на полилея е 600 W, а размерите – 80-50-80 см.
Купи сега

12. Полилей Maytoni Modern DallasТози страхотен полилей с висулки разполага с цели 25 източника на светлина, за да озари и изпълни с топлина цялото пространство. Моделът е подходящ за всякакви помещения, благодарение на красивия си и стилен дизайн. Тялото на полилея е изработено от метал, корпусът от хром, а стъклените абажури са в опушен цвят и гланцово покритие. Височината му е цели 135.4 см, максималната мощност 28 W и диаметър 69 см.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!