Всички категории

7-те Най-Добри Протектори За Матрак

Домът е мястото, където се наслаждаваме на спокойствието и почивката си и не е чудно, че всеки детайл е важен за създаването на уют.

А за да бъде домът уютен и приветлив, е необходимо редовно да почистваме всички пространства.

Матракът е често подценявано кътче, чиято чистота, обаче, е ключова за комфорта и сигурността ни!

Почистването може да бъде доста трудна работа, особено когато става дума за почистването на матраци.

В матрака могат да се задържат мъртва кожа, акари, микроби и какво ли още не. Да, точно така – поставянето на чаршаф отгоре не е достатъчно, за да бъде предпазен матракът.

Ето защо на помощ идва протекторът за матрак. В последните години това приспособление е много популярно, защото предпазва матрака и е изключително лесен за изпиране.

В това ръководство ще откроите ценни съвети и насоки при избора. А по-подробно за същността и неговите тайни ще разкрием още в следващите редове…

Не пропускайте да стигнете и до края, където сме селектирали едни от най-добрите предложения за протектори за матрак на българския пазар!

Какво представлява протекторът за матрак и какви са ползите от него?

Протекторът за матрак често се бърка с топ матрак или подложка за матрак, като последните две добавят повече мекота и удобство.

Протекторът представлява калъф или постелка (в зависимост от вида), който предпазва матрака от различни фактори, които пък могат да повредят състоянието му.

Основната цел на протектора е максимално да удължи живота на матрака.
А както знаем различните петна, следи и микроби са трудни за премахване. Ето тук идва и основното предимство на протектора…

Пълноценна хигиена

Макар и да поддържат хигиената на спалното бельо, хората забравят за хигиената на матрака.

В ежедневието си всеки човек прекарва между 6 и 8 часа в леглото, което несъмнено е предпоставка за натрупването и развитието на различни микроорганизми.

Сред тях са бактерии като ешерихия коли, мъртва кожа, прах, акари, гъбички, косми от домашни любимци, пот, дървеници и много други.

Протекторът предпазва матрака от всички изброени неща. Организмите и мръсотията попадат върху протектора, който пък се пере лесно и тези малки приятелчета бързо могат да бъдат премахнати.

Почистването на протектора зависи от вас – може да е веднъж седмично, на две седмици, веднъж месечно – зависи изцяло от вас.

Редовното хигиенизиране и употребата на протектор предотвратяват възможността матракът да стане развъдник на различни неприятни микроорганизми.

Удобство при използване и почистване

Протекторът за матрак може да се маха и слага без проблем, което го прави лесен за пране и почистване.

Така няма да се притеснявате за “бели” от детето, домашния любимец и т.н., а добрата хигиена в спалното ви пространство ще е гарантирана!

Екологичен принос

Вярвате или не, протекторът за матрак е средство за опазване на околната среда.

Матракът се произвежда от материали, които не могат да се разграждат в природата по естествен път. Когато изхвърляте матрака си, то той или ще бъде изгорен, или ще бъде оставен да се разгражда в следващите около 500 години.

Използвайки протектор за матрак, вие удължавате живота на вашия матрак. По този начин по-рядко ще сменяте матрака – така ще предотвратите изхвърлянето му в околната среда.

По-здравословен начин на живот

Протекторът за матрак предотвратява появата на алергии.

Няма как да не поговорим по-обстоино за дървениците и акарите, които “обичат” да се развъждат в матрака.

Основната вреда върху човека се проявява най-вече чрез появата на астма или дерматит= Макар и двете състояния да са различни едно от друго, няма как да отречем, че и двете са изключително неприятни и опасни.

С протектора за матрак бързо и удобно можете да предотвратите развъждането на тези организми – чрез него можете да ограничите досега на тези гадинки до матрака си.

Комфорт и спокойствие по време на сън

Протекторът за матрак регулира температурата по време на сън.

Той обикновено е направен от дишащ памук, което позволява регулация на телесната температура.

С други думи – протекторът предпазва от прегряване, което пък предотвратява изпотяването.

Практичен избор при малки деца

Всички знаем, че малките деца преминават през фазата на “намокряне на чаршафите”.

Обикновено това се случва, когато детето се учи да не използва памперси, а да се довери на гърнето или тоалетната. Разбира се, този етап от развитието е нормален, но е съпътстван с доста неприятни неща – намокряне на чаршафи, завивки, матрак…

Докато чаршафът и завивките могат успешно да се изперат и да изсъхнат, то с матраците не е точно така.

Матракът няма как да бъде почистен напълно и остатъци от урината могат да останат завинаги – било то и под формата на петно. Също така е много трудно да изсъхне – може да отнеме дни.

По тази причина е добра идея да поставите протектор на леглото, където спи детето – така няма да се притеснявате за евентуални щети.

Достъпна цена

Разбира се, на пазара могат да се срещнат и протектори на по-високи цени, но проучванията показват, че обикновено са на разумни цени.

Тази малка инвестиция може да ви спести много по-големи разходи – като покупката на чисто нов матрак.

Какви са видовете протектори за матрак?

На пазара се предлагат различни видове протектори за матрак, като всеки вид има своите особености.

Когато избирате протектор е необходимо да помислите за модела, който ще пасне най-добре на вашия матрак и който ще бъде най-удобен за вас.

Нека видим кои са типовете протектори за матраци!

Протектор с цип

Протекторът с цип обхваща целия матрак, като по този начин предоставя сигурна и пълна защита на матрака.

Основното предимство на този тип протектори е, че обгръща матрака като калъф и го предпазва максимално.

Недостатък обаче е фактът, че този протектор е труден за сваляне, тъй като се налага да повдигате матрака. В тази връзка е важно да споменем, че протекторът с цип е подходящ за матраци, които не са с механизъм за повдигане.

Протектор с еластични ленти

Този тип протектори покриват матрака само от горната му страна, като се захваща за четирите ъгъла с помощта на еластични ленти.

Начина за захващане е сигурен и същевременно е много лесно да се махне – това е най-голямото предимство за този тип протектор.

В тази връзка е добре да кажем, че този тип протектор е най-удачен за използване за матраци, които имат повдигащ механизъм.

Неговият недостатък е, че не обгръща целия матрак – той предпазва само горната част, с която имаме най-чест контакт.

Протектор с ластик

Протекторът с ластик наподобява добре познатите чаршафи с ластик. Чрез тази технология протекторът обгръща матрака и пасва идеално на неговата форма и размер.

По този начин протекторът предпазва матрака от всички страни, с изключение на подматрачната зона.

Този протектор е сравнително лесен за слагане или махане, а това е наистина удобно, особено когато протектора трябва да се изпере или почисти.

Предимството на протектора с ластик е, че може да се използва за всички видове матраци – със или без повдигащ механизъм.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате протектор за вашия матрак?

Протекторът за матрак притежава чудесни качества и ползи, заради които си заслужава да закупите един.

За да направите разумна покупка на протектор за матрак, е необходимо да помислите за някои неща, които са от голямо значение…

Размер

Размерът е първото и основно нещо, което трябва да имате предвид при закупуването на протектор за матрак.

Подобно на вече познатото спално бельо (чаршафи, одеяла и т.н.), протекторите за матрак имат различни размери, което, разбира се, ги прави подходящи за различни по размер матраци.

За да направите успешна покупка, трябва да изберете протектор, който да отговаря на размерите на вашия матрак.

Така протекторът ще го покрие плътно и ще го предпази, а същевременно няма да се образуват гънки.

Плътност

Плътността показва доколко всъщност протекторът предпазва матрака.

Качествените протектори се познават по това, че колкото по-плътен е протекторът, толкова по-защитен е матракът.

Материя и качество

От важно значение са и материите, от които е направен протекторът. Добре е да се доверите на дишащи материи, които да не запаряват кожата ви, но същевременно ефективно да предпазват матрака.

Видът на материята определя и качеството на самия протектор – материите с доказано качество и устойчивост удължават живота на протектора.

Вид на протектора

Важно е да изберете този тип протектор, който ще бъде най-подходящ за вашия матрак и който ще бъде удобен за вас.

Помислете добре и за вашите нужди, за възможните фактори, които биха навредили матрака – така ще направите избор, който да задоволява вашите очаквания.

Имайте предвид и качествата, които всеки вид притежава – помислете за плътността, материята, цената, начинът на поставяне и махане и т.н

Цена

Както вече споменахме, протекторите се предлагат на сравнително достъпни цени, които все пак варират.

Протекторите, изработени от по-качествени материи, са по-скъпи, но пък имат и по-дълъг “живот”.

Все пак е добре да се съобразите с бюджета, с който разполагате – протекторът за матрак не е единственият разход, който едно домакинство има.

 

Надяваме се, че нашите съвети са ви били от полза!

В следващите редове ще ви представим и някои от най-добрите протектори, които се предлагат на българския пазар.

По този начин се стремим да ви улесним максимално при избора на протектор за вашия матрак!

1. Протектор за матрак Sleepmode + Water ProtectПротекторът за матрак е водонепромокаем, като освен от намокряне, той предпазва матрака и от замърсяване. Изработен е от водоустойчива материя, която има непромокаем слой. Начинът за прикрепяне към матрака е чрез ластични ленти, които се поставят в четирите края на матрака.
Купи сега

2. Протектор за матрак TED SafeCleanПротекторът за матрак е изработен от памук и полиестер, като памукът е от лицевата страна, а полиестерът е на гърба. Протекторът има водоустойчива мембрана, която предпазва матрака от намокряне. Той защитава матрака от изцапване и износване. Протекторът предотвратява изплъзването и намачкването на чаршафите, което пък спестява доста неудобства с постоянното оправяне на спалното бельо.
Купи сега

3. Протектор за матрак Green FutureТози протектор е изработен от 100% микрофибър, което осигурява максимален комфорт по време на сън.Качествената материя осигурява дълготраен живот както на протектора, така и на матрака. Протекторът Green Future притежава и водоустойчив слой, който пък успешно предотвратява намокрянето на матрака.
Купи сега

4. Протектор за матрак Sleepmode GuardПротекторът е изработен от висококачествен памук, а пълнежът му е от полиуретанова пяна, която осигурява допълнителна плътност. Ключово предимство за този модел е, че е хипоалергенен, което означава, че не само предпазва матрака, но и вас самите от появата на алергии и дразнение.
Купи сега

5. Протектор за матрак Medico Linen OrganicПротекторът за матрак е изработен от висококачествен плат, който има високо съдържание на лен и термоизолационен слой MICROWAVE. Ленените влакна са изключително устойчиви. Ленът е лесен за поддръжка и почистване, като в същото време не задържа петна и мръсотия. Протекторът е антибактериален, антиалергичен и е удобен за пране в пералнята.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Протектор за матрак B-Sensible CottonТози протектор за матрак се захваща за матрака по същия начин, по който се захващат и чаршафите с ластици. Това го прави изключително удобен за поставяне и махане. Горната част на протектора е направен от памучна хавлия и дишаща непромокаема Dermofresh мембрана. Протекторът предпазва матрака както от намокряне, така и от износване, изцапване.
Купи сега


7. Протектор за матрак Somnart HypoAllergenicMedПротекторът за матрак е изработен от микрофибър и полиестер, които в комбинация осигуряват дълъг живот на матрака. Този модел е изцяло ватиран; в четирите му краища има еластични ленти, които осигуряват лесното му и стабилно закрепяне за матрака. Той е и хипоалергенен.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!