Всички категории

7-те Най-Добри Радиостанции

В живота е важно да имаме средство за връзка с останалите хора – в най-лошия случай това може да ни избави от беда и дори спаси живота.


Въпреки че смартфоните доминират пазара, радиостанциите все още са предпочитани и полезни за някои хора. Освен всичко те са евтини и по-надеждни от мобилен телефон на определени места и в дадени ситуации.

Независимо дали ще ходите на почивка, сред природата, на ски или просто търсите подарък за вашите деца – радиостанциите могат да ви бъдат от полза.

Препоръчително е обаче както с всичко друго така и с тях да направите информирана покупка.

В това ръководство ще научите всички важни неща, които трябва да знаете преди да закупите радиостанции.

Какво трябва да знаете за радиостанциите

Като цяло радиостанциите са много лесни за използване, дори и от малки деца.

Въпреки това ще ви представим някои от по-важните неща, които е добре да знаете.

Максимален обхватЕдин от най-важните фактори, които да обмислите преди да купите радиостанции е какъв максимален обхват имат те.

Обикновените радиостанции използват PMR446 честота и с мощност на предаване от 0.5 вата обхватът им достига до 10 километра. Но този обхват може да се достигне само при идеални условия, т.е. голяма надморска височина без никакви обекти и пречки между двете радиостанции.

Освен ако не използвате радиостанцията си от връх, за да се свържете с човек на отсрещен връх – едва ли ще постигнете подобен обхват.

В застроената градска среда максималният обхват, който можете да очаквате ще бъде много по-малък.

Въпреки това качествените радиостанции ще ви дадат адекватен обхват, който в повечето случаи е напълно достатъчен. Ако въпреки това големият обхват е важен за вас, то тогава можете да потърсите по-мощни и специализирани радиостанции.

За тях обаче може да ви потрябва разрешително, така че избирайте внимателно и се информирайте допълнително при нужда.

Брой радиостанцииКогато избирате радиостанции ще трябва да обмислите и колко броя ще ви бъдат необходими. Комплект от два броя може да е достатъчен ако отивате на къмпинг, но ако ще се използват за връзка между работници в голямо хале – вероятно ще имате нужда от много повече.

За щастие колкото повече радиостанции се купуват в комплект – толкова по-ниска става и цената за брой. Независимо дали искате два или двадесет броя – не трябва да се притеснявате, на пазара има всякакви опции.

Също така напред във времето ако имате нужда от допълнителни ще имате възможността да си купите и единични бройки.

Канали и кодове за поверителност

Обикновените радиостанции имат фиксирана честота на предаване и тя е PMR446. 

Повечето модели имат 8 или 16 канала, които позволяват да се донастрои честотата за комуникация. В допълнение към каналите има и определен брой кодове за поверителност.

Въпреки името, тези кодове не гарантират поверителността на предавания сигнал. Те реално ви позволяват да общувате свободно без да пречите на други хора, но това не гарантира, че сигналът няма да бъде прихванат или че няма да има смущения от други радиостанции в близост.

Вид на батериятаНякои радиостанции се захранват от обикновени батерии докато други са с акумулаторни (някои модели дори имат зарядно в комплекта).

Ако възнамерявате да използвате радиостанциите за повече от няколко дни и няма да имате достъп до електричество (например ако сте на къмпинг) – тогава радиостанции с обикновени заменяеми батерии са по-добрият избор.

От друга страна ако предпочитате по-голямото удобство и искате да спестите пари в дългосрочен план – изберете модел с презареждаеми батерии.

Активиране и предаване при глас

Активиране и предаване при глас (на английски VOX) е функция, която позволява да използвате радиото без ръце. В определени ситуации това може да бъде особено полезна екстра.

Когато се активира този режим на радиостанцията, микрофонът й работи през цялото време. При гласово разпознаване радиостанцията започва да предава и при спиране на говора – тя също спира.Не всички радиостанции имат такава функция, затова ако е важна за вас – проверете дадения модел преди да го купите.

Най-добрите радиостанции

Радиостанциите са сравнително нишов продукт, но много хора се оказват в ситуации, в които имат нужда от такива. За съжаление обаче често не сме запознати с продуктите на пазара и какво предлагат те.

За да ви помогнем в избора на радиостанции ще ви представим някои от най-добрите, които към момента можете да намерите на пазара.

1.Радиостанция Walkie-Talkie Motorola TLKR T41


Два броя радиостанции с обхват до 4 километра.

Предават на честота от 12.5 килохерца и имат 8 канала. Работят с три ААА батерии, с които може да издържат до 16 часа работа. Имат показател за заряда на батериите и заключване на клавишите.
Купи сега

2. Радиостанция PNI PMR R20


Този модел има функция за свободни ръце, която позволява да се свържат микрофонни слушалки. Радиостанцията има осем PMR канала и осем предварително програмирани канала.

Излъчването може да се кодира при нужда. Моделът разполага със шумоподтискане, сканиране на канали, таймер за изчакване и мониторинг на каналите.

Захранва се от вградена акумулаторна батерия с капацитет от 1200 милиампер/часа. Вградено фенерче.
Купи сега

3. Преносима радио станция PMR Motorola TALKABOUT T82 Extreme Quad


Комплектът включва четири радиостанции с максимален обхват до 10 километра.

Предават на честота 446 мегахерца и разполагат с 16 канала и 121 кода. Вградена батерия с капацитет от 800 милиампер/часа.

Радиостанциите имат заключване на клавишите, VOX, сканиране за канали и бутон за спешно повикване. Вграден LCD екран и функция фенерче.
Купи сега

4. Комплект радио станции приемане-предаване Cobra AM645


Комплектът се състои от две радиостанции с обхват от 8 километра.

Избор между осем канала. Използват три батерии ААА. Разполагат с VOX функция.
Купи сега

5. Радиостанция Midland G7 PRO 2017 C1090.06


Радиостанцията е с модерен дизайн и подобрен екран за по-добра видимост. Корпусът поддържа три различни вида батерии.

Подобрена функционалност, гъвкавост и производителност спрямо предходни модели. Обхватът в градска среда е 2 километра, на открито – 6 километра и в планината – 12 километра.

Възможност за избор от осем канала и 69 кода. Радиостанцията разполага със сканиране за канали и вибрация при входящо повикване.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Радиостанция Motorola TLKR T60


Този комплект от две радиостанции има пълен набор от функции, здрава и издръжлива конструкция и стилен дизайн. Вграден дисплей с течни кристали.

Осем канала, 121 кода и обхват до 8 километра. В комплекта са включени презареждаеми батерии. Система за свободни ръце и конектор за слушалки.
Купи сега

7. Комплект радио станции приемане-предаване Cobra AM245


Радиостанциите са комплект от два броя. Имат компактен дизайн и голям обхват – до 5 километра. Лесен избор на канал от общо осем канала.

Икономичен режим на работа за пестене на батериите. Ясен и отчетлив сигнал за входящо повикване. Вграден екран с индикация за заряда на батериите.

Автоматично заглушаване на шум. Жак за свързване на хендсфри. В комплекта има шест презареждаеми батерии.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!