Всички категории

9-те Най-Добри Раници за Училище

Раницата е основна част от училищния гардероб на всяко дете – от класната стая до допълнителните занимания, добрата чанта ще носи всички необходими принадлежности за един дълъг ден.

Именно затова е важно да намерите точния модел, който е удобен, стилен и достатъчно издръжлив, за да устои на ежедневната употреба.

Раниците се предлагат във всякакви размери, цветове, материи и форми, и помагат на децата да изразят собственото си чувство за стил. Още повече, че когато се използват правилно, те са невероятно удобни.

Най-добрите училищни чанти за деца са не само модерни на вид, но и достатъчно компактни, за да съхраняват лесно всички необходими вещи.

Но трябва да знаете, че те могат да натоварят мускулите и ставите и да причинят болки в гърба, ако са твърде тежки или не се използват правилно.

Учениците носят много неща – от учебници и лаптопи до бутилки за вода и кутии за обяд. Въпреки че една раница трябва да е достатъчно просторна, за да побере всички тези неща, тя не трябва да е по-голяма от гърба.

Добрата ученическа раница трябва да е достатъчно издръжлива, за да издържи на износването от поне четири години обучение, както и на допълнителни пътувания през уикенда или екскурзии.

Изборът на правилния модел изисква внимателно обмисляне, затова ви предлагаме да разгледате нашето ръководство, в което ще откриете всичко необходимо.

А за още по-голямо улеснение, сме подготвили и списък с някои от най-добрите раници за училище на българския онлайн пазар.

Защо изборът на правилната ученическа раница е важен?


Съвсем естествено е с всяка учебна година училищната чанта на вашето дете да става все по-тежка и по-тежка.

От по-дебелите учебници до допълнителните училищни пособия, които ще трябва да опаковат в раниците си, тежестта, която ще трябва да носят на гърба си, ще става все по-интензивна.

А да не говорим за личните устройства, които повечето ученици също носят…

Основното правило е, че децата не трябва да носят повече от 15% от телесното си тегло.


Но тъй като много ученици нямат предимството да оставят учебните си материали в шкафчетата си, постоянното движение напред-назад с тези големи тежести в крайна сметка ще повлияе на стойката им в дългосрочен план.

По този начин изборът на правилната училищна чанта за деца става решаващ, когато търсите начини да предотвратите детето да страда от болки в гърба и врата.

От всички различни опции в магазините за училищни чанти е известно, че ергономичните модели смекчават ефектите, свързани с напрежението.

Грешната раница ще обърка всичко и това наистина е проблем. Без да навлизаме в подробности, гръбнакът е една от най-важните части на тялото и наистина не искате да имате проблеми с него.

За щастие, вече има много модели, които са създадени да отговарят на натовареното ежедневие.

Те успешно пасват на нуждите на ученици, студенти и офис служители. Множеството им опции правят изключително лесно използването им при различни поводи, независимо дали е работа или свободно време.

За какво трябва да помислите преди да купите ученическа раница?


Преди да преминете към покупката ще се наложи да се запознаете с няколко основни аспекта, които ще са ви от голяма полза по време на избора.

Те ще ви подскажат какво да търсите и към какво по-конкретно да се насочите, за да сте напълно сигурни, че крайният продукт ще бъде идеалното училищно пособие за вашето дете.

Възраст и нужди на детето


По-малките ученици имат нужда от пространство за вещите си, като същевременно чрез ученическата раница се стремят да бъдат по-организирани и концентрирани.

Голямо предимство имат раниците с много вътрешни джобове и просторно основно отделение, което може да побере училищни тетрадки, учебници и папки със стандартен размер.

Относно дизайна на тези модели, са предпочитани пъстрите и свежи цветове, както и такива с любими детски герои.

От ергономична гледна точка е важно чантата за гръб да бъде изработена от лека и дишаща материя, така че да не спарва гърба на притежателя си.

В тийнейджърска възраст учениците имат нужда от себеизразяване и повече свобода.

Тук факторите, които са важни при избор на раница отново остават ергономичната форма, удобното пространство, разпределено с големи отделения за учебници и пособия и малки джобове за аксесоари.

Дизайна на тези чанти за гръб отново трябва да бъде уникален и неповторим, с пъстри цветове и десени. Любими са камуфлажните и абстрактните форми и шарки.

Тийнейджърите в тази възраст предпочитат ученически раници с външен джоб за своите електронни джаджи като таблет, смартфон и слушалки.

Капацитет


Изберете раници с джобове, слотове и разделители за равномерно разпределение на тежестта.

В допълнение към използването на двете презрамки и осигуряването на раницата да стои на правилната височина, помислете за раници, които предлагат и разделители, за да спомогнат за равномерното разпределение на допълнителното тегло.

По-тежките предмети трябва да се поставят по-близо до гърба на човека в раницата, а по-леките предмети могат да стоят по-далеч от тялото.

С множеството отделения идват и множество възможности. Училището не е едно и също всеки ден или семестър. Наличието на раница, която е разделена на различни части, е просто бонус.

Освен това, наличието на повече отделения и вътрешни джобове улесняват равномерното разпределение на тежестта в раницата.

Личен стил и интереси на детето


Въпреки че сме поставили тази точка доста ниско в нашия списък, вие или вашето дете може да мислите по различен начин.

И това е напълно нормално, защото раницата покрива голяма част от тялото на детето. Естествено е да се съобразите със стила му, но просто ви препоръчваме първо да разгледате другите точки.

Детето ви ще носи своята раница до и след училище всеки учебен ден. Докато правилното прилягане и доброто качество са най-важните фактори, които трябва да търсите, стилът все още е елемент, който трябва да имате предвид.

Искате да знаете, че детето ви наистина харесва раницата, която ще използва през годината. Училището вече не е само за книги. Много институти са приели таблети, лаптопи и други интелигентни елементи в класната стая.

Запитайте се какво трябва да носи ежедневно и купувайте съответно. Това може да звучи очевидно, но ако купувате раница за вашето дете, не забравяйте да поговорите с него/нея за нуждите му.

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате ученическа раница?


Останалите фактори, които ще трябва да вземете предвид също са от голямо значение и неслучайно ги споменаваме в това ръководство.

Важно е да бъдете внимателни дори и с най-малките аспекти, защото неминуемо се отразяват при крайния резултат.

Размер

Ширината на раницата трябва да бъде относително пропорционална на широчината на човека.

Например, малко дете не трябва да избира раница с размер на възрастен. Освен това, височината на раницата трябва да се простира от приблизително два инча под лопатките до нивото на талията или малко над талията.

Презрамки


Потърсете широки презрамки с подплата за раменете, за да предложат повече комфорт и да предпазят раменете от прекомерен натиск.

Децата растат, носят различни неща в раницата си и всичко това изисква регулируеми презрамки.

Така че просто няма причина да нямате регулируеми презрамки. Уверете се, че сте закупили раница с добро качество, която държи здраво дължината, която регулирате.

Евтините раници често се провалят в това. Те ще се плъзгат, променяйки дължината си сами, веднага щом има малко тежест в раницата ви.

Висококачествените презрамки ще „запомнят“ дължината ви. Това означава, че каишката ще има малка извивка, ако държите същата дължина за по-дълго време.

Така че можете да промените дължината и лесно да се върнете към обичайната, която харесвате.

Качество


Ще откриете, че качеството и цената могат да варират значително. Евтините раници с ниско качество обикновено издържат от няколко седмици до няколко месеца.

Избягвайте разхлабени, неравни или небрежни шевове, които могат лесно да се разкопчаят.
Проверете за протрити ръбове на тъканта, които могат да се разплитат, и подминавайте раниците с тези недостатъци.

Материал

Обикновените раници са изработени от синтетични и естествени материали, включително кожа.

Когато избирате модел, обърнете внимание на качеството на материала и водоустойчивостта (особено ако носите джаджи в раницата си).

Тук си струва да обърнете внимание на качеството на аксесоарите. Каква е ползата от водоустойчив материал, ако циповете се намокрят.

Това важи особено за модерните раници, щедро ароматизирани с красиви, но не винаги висококачествени фитинги.

Водоустойчивост


Важно е раницата да има защитно покритие, за да може съдържанието да се поддържа сухо (джаджи, ценности).

За производството на някои модели се използват водоустойчиви мембрани, запечатани джобни ципове и отделни филмови вложки.

Потърсете именно такива, за да сте сигурни, че вещите на вашето дете ще са в безопасност, дори и при лоши метеорологични условия.

Ергономичен дизайн

Ергономичният дизайн е съобразен с детската и младежка анатомия. Обикновено такива модели имат широки и меки презрамки, ортопедичен и анатомичен гръб и широк колан за кръста.

Благодарение на ергономичния си дизайн, ученическите раници разпределят правилно тежестта от раменете към гърба и кръста и поддържат тялото на ученика изправено.

Ергономичните раници са изработени от съвременни материи и с форма, която не изкривява гръбначния стълб в тази ранна детска възраст.

Подплата


Това може да осигури по-голям комфорт на децата, особено когато раницата се носи по-близо до гърба. Освен това ги предпазва от убождане с остри предмети или ръбове (моливи, линийки, тетрадки и др.).

Цена

Цената е определящ фактор за всяка покупка, затова и ние не пропускаме да споменем и този аспект.

Но когато избирате раница за училище, ви препоръчваме първо да обърнете внимание на по-важните неща, свързани с безопасността и удобството на ученика.

Както вече разбрахте, тези училищни аксесоари са пряко свързани с правилната стойка на вашето дете, така че най-добрият вариант е да заложите на по-скъп, но за сметка на това по-качествен модел, който реално ще издържи доста дълго време.

Какво друго трябва да имате предвид за ученическите раници?


Претоварването с учебници, оборудване за фитнес и ученически пособия може да направи раниците тежки и трудни за носене.

Ако не се носят правилно, както вече споменахме, могат да създадат неприятни проблеми в бъдещ план. Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат в избора и ще улеснят детето ви до голяма степен…

Съществува ли “правилно тегло” на ученическата раница?


Поддържайте теглото на раницата до 15% от телесното тегло на вашето дете. Важно е раниците да не тежат прекалено много.

Носенето на тежка раница променя начина, по който децата ходят и ги излага на риск от падане, особено на стълби или други места, където раница изкарва ученика от равновесие.

По време на избора, е добра идея да вземете със себе си в магазина няколко лични вещи, които обикновено носите в раницата си.

Поставете ги в раницата, за да получите по-добро усещане за разпределение на теглото и т.н.

Трябва също така да знаете, че без значение колко добре е проектирана раницата, по-малкото тегло винаги е по-добре.

Насърчавайте децата да използват шкафчето или бюрото си често през целия ден, вместо да ги носят в раницата.

Кое е най-правилното разпределение на ученическата раница?


Използвайте всички отделения на раницата, като поставяте по-тежки предмети, като учебници, най-близо до центъра на гърба.

Уверете се, че децата използват и двете презрамки. Чанти, преметнати през рамо или през гърдите не са толкова ефективни при разпределяне на тежестта като чанти с две широки презрамки.

Стегнете презрамките достатъчно, за да може раницата да прилепне плътно към тялото. Важно е тя да лежи равномерно в средата на гърба и да не се спуска към задните части.

Уверете се, че децата ви ви уведомяват, ако изпитват болки в гърба, изтръпване или дискомфорт.

Също така, ако видите, че детето ви изпитва неудобство при поставяне или сваляне на раницата, не го пренебрегвайте – това е още един знак, че тежестта е неравномерно разпределена.

 

Надяваме се, че сме успели да заинтригуваме интереса ви, като същевременно сме били достатъчно полезни относно избора.

А ето и обещаните предложения, между които със сигурност ще откриете най-добрата ученическа раница за вашето дете.

1. Ученическа раница Strigo As5 Abstract SportЕргономична ученическа раница подходяща както за по-малки ученици, така и за тийнейджъри. Моделът притежава няколко удобни отделения: основно, вторично и отделение за шише. Закопчаването е с цип и регулируеми удобни презрамки, които ще се погрижат за правилната стойка на вашето дете. Раницата е изработена от полиестер и е подплатена с водоустойчив материал, който успешно ще предпази всички предмети. Тя е с компактни размери и капацитет, който е достатъчен да побере всичко необходимо и в страхотен дизайн с интересен принт.
Купи сега

2. Ученическа раницаТози модел притежава едно основно отделение за учебници и тетрадки и един голям джоб отпред на раницата като аксесоар. Раницата е с анатомичен гръб, който ще осигури много по-голямо удобство и комфорт по време на носене. Оборудвана е и с меки презрамки, които се регулират лесно и е допълнително олекотена. Моделът е изработен от полиестер, закопчава се с цип и е в черен матов цвят.
Купи сега

3. Раница Herlitz Loop plusЦветна раница с ергономичен дизайн, регулируеми презрамки и светлоотразителни елементи. Моделът е оборудван, притежава основно отделение, отделение за книги, отделение за документи и за шише. Освен тези чудесни допълнителни отделения раницата има и моливник, калъф и мешка. Закопчава се с катарама, изработена е от полиестер, в компактни размери и интересен дизайн.
Купи сега

4. Раница Gabol DragonУченическа раница с интересен дизайн и удобни размери. Моделът разполага с две отделения подходящи за учебници, документи, лаптоп, таблет и др. Има джоб отпред и допълнителни странични джобове, подходящи за бутилки. Презрамките са подсилени и омекотени и мрежест гръб за допълнителен комфорт. Раницата е с ергономичен дизайн, закопчава се с цип и е в графитено сив цвят.
Купи сега

5. Раница CoolPack Basic PlusТози модел е много удобен и подходящ както за деца в начално училище, така и за студенти. Има две отделения и профилиран и подсилен гръб покрит с мрежа за по-добра вентилация и комфорт. Притежава и специално отделение за лаптоп или други мобилни устройства, подплатени регулируеми каишки и странични джобове за бутилки. Изработена е от полиестер, закопчава се с цип и е многоцветна.
Купи сега

6. Раница St.Majewski Football RangeФункционалната раница на St.Majewski е оборудвана с 3 основни отделения затворени с цип, 2 външни джоба с ластик и един допълнителен вътрешен джоб с цип. Моделът е с облицован интериор, джобен органайзер с ключодържател и гумени подметки. Освен всички тези екстри, раницата притежава ергономичен гръб за допълнителен комфорт, меки презрамки с регулируема дължина и каишка на палубата. Изработена е от водоустойчив материал, със солидна дръжка, метални ключове и отразяващи елементи.
Купи сега

7. Ученическа раница Derform SOY LUNA IIЧудесен детски модел с анатомичен гръб, три основни отделения и два странични джоба. Раницата е с подплатени широки регулируеми презрамки, които успешно се грижат за безопасността и комфорта на учениците. Има възможност за носене в ръка, благодарение на допълнителната малка дръжка и светлоотразителни ленти за безопасност. Моделът се закопчава с цип, с компактни размери и интересен дизайн.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

8. Ученическа раница Tiger Mini Little TravelersВисококачествена детска раница снабдена с ергономичен омекотен гръб с вентилационна система и регулируеми презрамки. Просторното основно отделение осигурява достатъчно място за необходимите пособия за предучилищна подготовка, а освен него има и отделение за бутилка и джоб за обяд. Раницата се закопчава с цип, изработена е от полиестер, в много компактни размери и интересен дизайн.
Купи сега

9. Раница Junior LEGO Core LineРаница с принт Star Wars подходяща за по-малките ученици. Моделът разполага с удобни отделения и допълнителен джоб за аксесоари. Снабдена е с регулируеми каишки, защита на гърба за по-голяма безопасност и светлоотразителни елементи. Закопчава се с цип, изработена е от полиестер, с компактни размери и в черно-бял цвят.
Купи сега

Рейтинг
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!