Всички категории

13-те Най-Добри Раници

Да има къде да носим своите неща докато сме на път е от съществена важност за всеки от нас, особено в забързаното ни ежедневие.


От най-основните неща като храна и вода, през таблет, лаптоп, зарядни и чак до дрехи и обувки – раницата е един от най-ефективните и удобни начини да имаме всичко това до себе си когато сме в движение.

Но разбира се, на пазара има толкова много различни видове раници, че трябва да избираме внимателно ако искаме да намерим правилната, която да ни върши най-добра работа.  

Така че преди да купите първата раница, която ви хареса откъм дизайн в магазина или онлайн, обмислете какво основно ще носите в нея, къде ще я носите и колко дълго.

За да ви помогнем да направите по-информиран избор за раница, събрахме всички различни видове и техните основни характеристики.

1. Раници за лаптоп

Още един вариант на раница за ежедневно ползване, който е идеален за учащи и работещи хора, които често носят със себе си лаптоп, таблет и други.

Очевидно основната разлика с другите раници е, че тези имат отделение за лаптоп. Обикновено това отделение е само и единствено за лаптопа (или таблет).

Качествените раници за лаптоп имат силно омекотено и защитено отделение за допълнителна защита. Така че ако лаптопът е важна част от вашето ежедневие и не мърдате почти никъде без него – подобна раница би била най-удачна за вас.

При избирането съобразете размера на отделението с размера на лаптопа. И ако лаптопът ви е по-скъп и държите да е на сигурно място – препоръчваме ви да си вземете по-висококачествена раница.

Топ Предложения

2. Традиционни раници

Това са доказаните и добре познати на всички ни раници. Те могат да се използват за всяка ситуация – за училище, университет, работа и дори пътуване.

Съответно техните характеристики са следните – две презрамки, основно голямо отделение с цип, допълнителни джобове и семпъл дизайн.

Традиционните раници са популярен избор и много хора залагат на тях за своето ежедневие. В тях може да се съхранява и пренася почти всичко – от храна и вода до дрехи.

Не са особено подходящи за техника.

Топ Предложения

3. Дмаски мини раници

Няма много разлики с традиционните раници – единствената е, че са ориентирани към дамите откъм дизайн и материали. Идеята на тези раници е да бъдат разпознаваеми.

Дизайнът им е уникален, често по-малък и компактен.

Както традиционните раници, дамските имат основно отделение (понякога има и други по-малки), но вместо затваряне с цип те използват катарами и закопчалки.

И докато някои хора могат да решат, че това закопчаване не е толкова безопасно като с цип, за сметка на това то позволява да се съхраняват повече вещи в раницата и въпреки това тя да се закопчае безпроблемно. Така при нужда можете да напълните и дори препълните раницата, но няма да имате проблеми.

Дамската раница може да се използва в ежедневието, при пътуване и дори за спорт.

Топ Предложения

4. Ежедневни раници

Както подсказва името, тези раници могат да се използват за ежедневна употреба. Те са леки и това ги прави удобни дори при пътуване или походи. Най-голямото им предимство е конструкцията и използваните материали.

Обикновено тези раници са направени от водоустойчиви и устойчиви на късане и протриване материали.

Те са отличен вариант за начинаещи планирани и хора, които обичат да излизат сред природата.  И въпреки че ежедневните раници включват много и различни подвидове, обикновено от една такава можете да очаквате голяма здравина и надеждна защита на личните ви вещи във всякакви метеорологични условия.

Заради това, че са леки, тези раници могат да се носят дълго време без да изморяват. Освен това предоставят достатъчно място, за да вземете всичко необходимо за вашето ежедневие или поход.

Идеални са за едно и двудневни пътувания и походи.

Топ Предложения

Раница Heavy ToolsВиж Цената »5. Военни раница

Тези раници са тактични и за военни цели. Това ги прави едни от най-здравите и надеждни на пазара, подходящи за по-тежки условия.

Нещото, което ги отличава най-много е това, че са изработени от плътен и здрав материал.

Така военните раници издържат на триене, скъсвания, вода и всичко друго, което може да се срещне сред природата.

Ако искате раница, която да защитава максимално добре личните ви вещи – едва ли има по-добър избор. Подобна раница ще ви върши добра работа за пътувания и приключения на открито.

Можете да съхранявате спокойно личните си вещи, дори и най-важните.

Топ Предложения

6. Туристически раници

Тези раници имат подсилена рамка и са идеални за повече багаж и по-дълги пътувания и походи.

В тях можете да вземете всичко, което би ви било необходимо за всяко едно приключение.

Туристическите раници са направени, за да вършат две неща добре – да побират много багаж и да са удобни за носене. Самата метална рамка, която имат е висока и дава допълнителна опора.

Така тя позволява раницата да се носи без да натоварва излишно гърба и кръста.

Обикновено капацитетът на подобна раница е около 55 литра, но разбира се има и по-малки, както и по-големи. Що се отнася до дизайн и презрамки – всичко е направено така, че да бъде ергономично и максимално удобно, дори при дълго носене.

Ако ще ползвате често туристическата си раница, уверете се, че сте избрали качествен модел за да бъде всяко ваше пътуване или поход достатъчно приятно.

Топ Предложения

7. Раници с една презрамка

Още наричани раници за през рамо, тези модели са отлична алтернатива на традиционните. Разликата е, че имат една презрамка, която се прехвърля през рамо.

Така можете да носите по-удобно личните си вещи – независимо дали отивате на училище или работа.

Дали ще изберете раница с една презрамка или традиционна – зависи изцяло от личните ви предпочитания. Единствената разлика ще е в това как носите раницата. Самото съхранение е същото – имате едно основно голямо отделение с цел и евентуално допълнителни джобове.

Понякога раниците с една презрамка могат да бъдат по-малки като размер от традиционните за по-лесно и удобно носене.

Топ Предложения

8. Ръчни раници

Както можете да предположите от името, тези раници комбинират удобството на ръчна чанта и раница.

Основното нещо, което ги различава от останалите видове е, че са по-лесно преносими.

Имате възможността да носите подобна раница по два начина – за дръжките в ръка или с презрамките на рамо.

Ако харесвате дизайнът на традиционните раници, ръчните също ще ви допаднат, защото не се различават особено много… с изключение на добавените дръжки.

Топ Предложения


🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

9. Мешки

Раниците тип Мешка са може би най-леките и са удачен избор за хората, които имат нужда от допълнително място за носене на лични вещи.

Мешките са от плат и се затварят посредством връзка, която се стяга. В тях е най-удобно да се носят дрехи и обувки, включително и за спорт. Те са идеален избор в ситуации, в които трябва да вземете допълнителен багаж някъде със себе си.
Също така са популярни сред учениците, които ги ползват и като ученически чанти.

Мешките имат само едно голямо отделените и обикновено нямат допълнителни джобове.

Ако искате изключително лека и удобна раница за носене на лични вещи и най-вече дрехи, мешката е един от най-добрите ви варианти.

Топ Предложения

10. Водоустойчиви раници

Това е по-специализиран тип раници, който е идеален за използване на открито. Както подсказва името им те са водоустойчиви и са изработени от здрави и плътни материали, за да издържат на различните метеорологични условия. Обикновено са една идея по-малки от туристически и други подобни модели специализирани раници.

Перфектни са за използване през уикенда докато сте на поход или къмпинг.

Водоустойчивите раници обикновено са по-здрави от ежедневните и са добър вариант ако искате нещо по-здраво и издръжливо. Особено препоръчително е да си вземете такава раница ако живеете в район с по-влажен климат и често преливане на дъждове.

Този тип раници са по-леки в сравнение с туристическите, но и могат да поберат по-малко неща.

Топ Предложения

11. Сак с презрамки

Още една добра комбинация – този път между спортен сак и раница. 

Предимството тук е, че имайте дизайн и конструкция на сак, но с възможността да го носите на раменете си като раница.

Сакът с презрамки е идеален за пътуване и спорт. В него можете да носите всичко необходимо – дрехи и тоалетни принадлежности и в същото време това да става по най-удобния за вас начин.

А най-хубавото е, че саковете с презрамки са по-уникални и се отличават от множеството раници, които виждате в ежедневието си. Ако искате да се отличите от тълпата – това е вашият вариант.

Топ Предложения

12. Раница с колелца и телескопична дръжка

Още една отлична комбинация, този път между куфар и раница. Тези раници са отличен вариант ако искате да пренасяте лични вещи и това да става по най-удобния за вас начин.

Размерите са много по-компактни отколкото при куфар.

Същевременно можете да носите раницата си както на раменете, така и да я дърпате за дръжката.

Ако летите често, но с малко багаж – раницата с колелца и телескопична дръжка може да е по-удачният вариант вместо по-голям куфар.

Топ Предложения

13. Раници с хидратираща система

Изключително подходящ избор за авантюристи – катерачи, бегачи, колоездачи, туристи и т.н.

Тези раници предлагат всичко, от което може да имате нужда в подобни ситуации – от съхранение и пренасяне на лични вещи и багаж, чак до редовното ви хидратиране.

Дизайнът е ергономичен и удобен за носене, а вещите ви ще бъдат защитени и на сигурно място. Но най-важната характеристика е системата за хидратиране. Тя ви позволява да съхранявате вода в раницата и съответно да пиете когато имате нужда.

Ако искате да комбинирате удобство с оцеляване докато сте на поход или другаде – това е един от най-добрите варианти за раница.

Топ Предложения

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!