Всички категории

7-те Най-Добри Електрически Самобръсначки

Независимо от това дали купувате първата си електрическа самобръсначка или заменяте остарял модел, богатото разнообразие на пазара може да ви обърка.


Но не се притеснявайте, защото след прочитането на това ръководство ще можете бързо и лесно да изберете най-подходящата самобръсначка за своите нужди и предпочитания. Ротационна, с фолио или вибрационна самобръсначка? За сухо или мокро бръснене? Със захранване от мрежата или с батерия?

Прочетете това кратко ръководство и ще откриете най-удачния модел електрическа самобръсначка.

Видове електрически самобръсначки

Двата основни вида електрически самобръсначки са с фолио и ротационни.

Най-често ще срещате модели от тези две категории, затова ще ги разгледаме малко по-подробно.

Самобръсначки с фолио

Този вид самобръсначки имат режещо острие, което е покрито от много тънко парче извит метал, откъдето произлиза и името им. Тези самобръсначки се движат гладко по лицето ви и режат всяко косъмче, което проникне през фолиото.

Подходящи са за хора, които имат чувствителна кожа и се чувстват некомфортно и дори се обриват след бръснене.

Също са подходящи за хората, които имат къса брада или тънки косъмчета и искат да са гладко избръснати всеки ден.

Ротационни самобръсначки

Този вид самобръсначки имат три или четири кръгли глави. Под предпазната мрежа на главите се въртят ножчета и режат космите докато се движат по лицето. Главите са гъвкави и следват контурите на лицето.

Тези самобръсначки са отличен избор за хората, които имат по-дебели косми или по-гъста брада.

Ако кожата ви не е чувствителна – не изпитвате дискомфорт след бръснене и не се обривате, или просто не искате да се бръснете всеки ден – подобна самобръсначка е по-удачният избор.

Важни фактори при електрическите самобръсначки


След като изберете подходящия вид самобръсначка за вашата кожа и нужди, имайте предвид, че има и други фактори за обмисляне.

Аксесоари

Електрическата самобръсначка с отделни аксесоари ли е или те са включени в комплекта – вторият вариант е по-удачен защото ще ви спести време и пари. Ако планирате да пътувате често, електрическа самобръсначка с калъф за носене и включени аксесоари може да ви улесни доста.

Също така проверете дали в комплекта има четчица за почистване на самобръсначката, за да поддържате чиста.

Подмяна на ножчетата

Дори и най-надеждната електрическа самобръсначка в даден момент ще има нужда от подмяна на ножчетата. Затова е важно да подменяте ножчетата поне веднъж годишно, но това зависи от факта колко често се бръснете.

Проверете дали избраният модел самобръсначка има включени резервни ножчета в комплекта и ако не – дали те се продават отделно и на каква цена са.

Едно от предимствата на самобръсначките на големите марки е, че няма да ви се налага да се притеснявате за резервни ножчета.

Сухо или мокро бръснене

Обикновено какво бръснене предпочитате – сухо или мокро? Това ще повлияе върху избора на електрическа самобръсначка. Сухото бръснене е много бързо и лесно – подходящо за хора, които искат да се избръснат набързо и с добри резултати, например сутрин преди работа.

Мокрото бръснене е удобно донякъде, защото можете да го правите докато сте под душа, т.е. самобръсначката е водоустойчива и работи под вода.

Нещата опират до личните предпочитания на всеки потребител.

ПочистванеПовечето реакции и обриви по кожата обикновено произлизат от нечисти ножчета. Затова може би е добра идея да заложите на малко по-скъпа самобръсначка, стига тя да е лесна и удобна за почистване.

Някои ножчета имат възможност за лесно ръчно почистване, но някои по-скъпи самобръсначки имат самопочистваща функция, вградена в порта за зареждане.

Нивата на дълбочина на почистване могат да се регулират според това колко замърсени са ножчетата.

Захващане

За да бъде комфортно и удобно бръсненето, трябва да имате добър захват на самобръсначката. Дръжката й трябва да има ергономичен дизайн, който да ви позволява доброто захващане.

На пазара има самобръсначки с различни размери и форми, подходящи за левичари и десничари. Бъдете сигурни, че ще откриете правилния модел за вашия захват.

Светодиоден интерфейс

С напредването на технологиите все повече електрически самобръсначки стават още по-съвременни. Така някои модели вече имат светодиоден интерфейс, който най-често показва заряда на батерията и дали тя има нужда от презареждане.

Мобилност

Възможността да вземете самобръсначката и принадлежностите й когато сте на път не е за подценяване. Ако трябва да се бръснете “в движение”  и често ще носите самобръсначката си на път, не избирайте модел, който е прекалено голям и работи само с кабел.

Трябва да помислите и за захранването

Имате три основни вида на захранване на електрическите самобръсначки.

Всеки от тях работи достатъчно добре, затова изберете най-удобния.

С батерии – самобръсначките работят с поставянето на една, две или повече батерии. Подобна самобръсначка е добър вариант ако ви трябва нещо мобилно, но се уверете, че винаги имате комплект батерии под ръка.

С кабел – сравнително непрактични, освен ако не планирате да се бръснете само вкъщи и съответно нямате контакт в банята или наблизо. Кабелът може да ви се пречка докато се бръснете, но пък никога няма да ви се налага да се притеснявате, че не сте си купили батерии или не сте заредили вградената батерия.

С презареждаема батерия – както подсказва името, тези самобръсначки имат вградена батерия в корпуса, която се презарежда. След бръснене просто поставяте самобръсначката на зарядното или ако предпочитате – просто я зареждате непосредствено преди бръсненето. Така ще си гарантирате, че винаги ще имате заряд при нужда.

Цена

Както при повечето електрически устройства – колкото повече функции и екстри искате и колкото по-надеждна е марката – толкова повече ще трябва да платите. Според заделения бюджет можете да си вземете евтина електрическа самобръсначка, която вероятно ще смените скоро, да заложите на нещо от средния клас или да инвестирате повече и да вземете надеждна самобръсначка от висок клас, която ще ви служи дълго време.

Всичко зависи от бюджета и личните ви нужди и предпочитания.

Вземете предвид цените на резервните ножчета, колко лесно се намират, колко струват допълнителните аксесоари и други подобни разходи. В повечето случаи има зависимост и колкото по-скъпа е самобръсначката, толкова по-скъпи са и резервните части.

Повечето хора предпочитат да заложат на модел със здрави и издръжливи самозаточващи се ножчета, за да намалят до минимум разходите в бъдеще за ножчетата, тъй като те са най-големия консуматив.

МаркаИма няколко големи марки на пазара, за които се знае, че правят наистина качествени електрически самобръсначки.

Това са Ремингтън, Филипс, Панасоник и Браун.

Ако не сте имали електрическа самобръсначка до сега, препоръчваме да се придържате към познатите марки и продукти. А ако сте използвали различни модели до сега и имате любима марка – можете да заложите отново на нейн продукт.

В случай, че искате промяна – сменете сегашната си марка с друга, но от доказаните. Така ще бъдете сигурни, че сте си дали парите отново за нещо качествено и от по-висок клас.

Най-добрите електрически самобръсначки на пазара

Когато става дума за избор на самобръсначка има множество фактори, които трябва да се вземат предвид.

В това ръководство ви представихме най-важните.

Преценете добре и си купете подходящ модел, който ще отговаря напълно или до голяма степен на личните ви нужди и предпочитания.

В случай, че не можете да се ориентирате към конкретни модели, ние ще ви помогнем и с това.

Предлагаме ви някои от най-добрите електрически самобръсначки, които към момента можете да намерите на пазара.

1. Самобръсначка Philips S5550/44


Тази самобръсначка ви защитава десет пъти повече от обикновените ножчета. Разполага с изцяло миещи се глави със заоблена форма, технология Акватек и бърза система за рязане на ножчетата.

Осигурява 20% повече мощност.

Зарежда се за час и издържа до 50 минути безкабелно бръснене. Има индикатор за батерията и възможност за заключване при пътуване. Може да се използва за сухо и влажно бръснене. Има LED таймер, защитен капак, функция бързо зареждане и други.

Може да служи и като тример.
Купи сега

2. Самобръсначка Braun 5030S


Тази уред работи с висококачествена технология за прецизност и мощност, като осигурява по-ефикасно бръснене, даже и в проблемните зони, докато същевременно ви предоставя комфорт. Има технология Флекс моушън за по-малък натиск по кожата и намаляване на нейното раздразнение.

Отделните елементи са с отделно окачване и са със система Микро моушън.

За едрите контури е предназначена системата МакроМоушън с 40-градусовият накрайник за бръснене.

Има заключване на главата, издръжлива батерия с бързо зареждане и може да се използва както за бръснене, така и за подстригване на брада и мустаци.
Купи сега

3. Самобръсначка Remington Titanium-X F7800


Самобръсначката е с две метални пластини, които са със захващащ тример. Има самостоятелно огъващи се фолиа и работи с флекс и пивот технология. Наличен е и тример, който е с титаниеви остриета.

Батерията работи дълго и се зарежда бързо.

Уредът е с поставка за зареждане, LCD дисплей, пътна чантичка и изпълнява сухо бръснене и подстригване на брадата и мустаците. Има въртяща се глава и нехлъзгаща се дръжка.
Купи сега

4. Самобръсначка Philips S7510/41


Самобръсначката на Филипс осигурява гладко и комфортно бръснене, като е чудесна за чувствителна кожа. Има и тример за брада с технология Смарт клик. Разполага с комфортни пръстени, които са с покритие от микроперли за безпроблемно бръснене без раздразнения.

Може да извършва както сухо, така и мокро бръснене. Ножчетата са специално предназначени за защитаване на кожата и извършване на отлична работа. Възможно е движение на главите в пет направления.

Батерията издържа до 50 минути бръснене и може да се зареди бързо.
Купи сега

5. Самобръсначка Braun Series 9 9290CC


Уредът е със специализирани аксесоари за улавяне на повече косъмчета едновременно, като има почистваща станция на базата на алкохол с пет функции за лесно почистване на самобръсначката само с един бутон.

Може да извършва сухо и влажно бръснене.

Острието е покрито с титан.

Уредът е с пет бръснещи ножчета и осигурява удобство, комфорт и чудесни резултати, като същевременно предпазва кожата от раздразнение.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Самобръсначка Panasonic ES-SL41-S503


Този модел самобръсначка на Панасоник е предназначен както за сухо, така и за влажно бръснене. Това е електрически уред, който е предназначен за домашна употреба и за нормална кожа.

Разполага с осцилиращи остриета, като материалът на трите ножчетата е инокс. Самобръсначката е акумулаторна, издържа 21 минути бръснене и се зарежда напълно за 8 часа.

Главата може да бъде измивана с вода.
Купи сега

7. Електрическа самобръсначка Philips OneBlade Pro QP6520/20


Тази електрическа акумулаторна самобръсначка е с литиево-йонна батерия, като издържа сравнително дълго време за бръснене и бързо се зарежда. Работи с технология Уан блейд и е с осцилиращи остриета, като е предназначена за и за сухо, и за влажно бръснене.

Има нехлъзгаща се дръжка, водоустойчива е и главата може да се мие с вода. Създадена е така, че да може да се ползва за бръснене и подстригване на брада.
Купи сега

3.4/5 - (40 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
  1. Петков пише

    Благодаря ви. Научих неща които не се упоменава в описанието на продукта. Дълги години. Ползвах ” Харков” безупречна. Надеждата. Със самонаточващи ножчета. Работеща с кабел. Повече от 20 години работни. / Обемна и тежка / скъса се решетката. Не се внасят Руски стоки. Стария модел ” Харков” от 70.те години и тогавашния модел ” Pfilips” са едо към едно. Пазя като реликва двата модела. Невероятно здрави. Сега искам да си купя нова самобръсначка с въртящи ножчета. Моля ако знаете колко Немски фирми произвеждат такива? Напишете ги на емел tekizov abv.bg. И към кой модел ми препоръчате. Благодаря за вниманието.

  2. Rosen Shopov пише

    Много добри препоръки.Благодаря за съветите

  3. Таня пише

    Благодаря ви много за всички тези разяснения който сте си направили труда да напишете.Лутах се в избора си с седмици и бях притеснена,че немога да се ориентирам.Много ми помогнахте,БЛАГОДАРЯ.Бъдете здрави и все така полезни на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!