Всички категории

8-те Най-Добри Сешоари

Хубавите сешоари са леки, лесни за използване и сушат косата бързо и тихо.


Прочетете нашето кратко ръководство и след това ще можете сами да изберете най-добрия сешоар за вашите нужди и бюджет.

Ако си купите нов сешоар на късмет има голям риск да попаднете на продукт, който просто няма да ви върши достатъчно добра работа.

Лошите сешоари са неудобни за използване, доста шумни и могат да оставят косата ви изпълнена със статично електричество – нито едно от тези неща не трябва да се отнася за продукт, който ще използвате редовно.

Нека обясним малко по-подробно основните неща около сешоарите за коса, техните предимства и недостатъци и как да определите кой е най-подходящ за вас.

Какво е важно при покупката на сешоар?

Повечето потребители биха се съгласили, че има едно нещо, което е най-важно.

Сешоарът да прави най-добре основната си функция – да суши коса бързо и лесно.

Също така е важно един сешоар да бъде:

 • Лесен за използване
 • Удобен за държане в ръка
 • Лек

Специални функции и вида на технологията, която използва са по-маловажни, но не и за пренебрегване.

Най-често използваният аксесоар за сешоар е концентраторът, а най-често използвана функция е тази за студен въздух.

Йонни, керамични или турмалинови сешоари – какво изобщо представлява всеки от тях?


Много сешоари използват технологии, които според производителите предоставят професионални резултати.

Какво обаче представляват те, нали в крайна сметка всичко накрая произвежда топъл въздух?

Йонни сешоари

Йонната технология подхранва косата като използва негативно заредени йони, които се създават като въздухът преминава през електрически ток.
Твърди се, че този тип сешоари сушат косата по-бързо, запазват влагата в косъма за по-здрав и красив вид на косата и произвеждат по-малко статично електричество, за да намалят начупването.

Керамични сешоари

Керамичната технология контролира топлината, за да предостави равномерно разпределение на топлината в косата, добавяйки блясък на косъма и защитавайки го от начупване и увреждане.

Турмалинови сешоари

При тях се генерират негативни йони с цел да се ускори сушенето на косата и да се намали образуването на статично електричество.

Няма конкретни доказателства, че изброените технологии наистина работят както се описват от производителите и че подобряват по какъвто и да било начин процеса на сушене на косата.

Какви функции трябва да има един сешоар?

Маневреност, размер и тегло

Ако можете разгледайте и подръжте избраният сешоар в магазина преди да го купите.

Проверете колко удобно се усеща сешоарът в ръката и дали е добре балансиран.

Копчета

Копчетата трябва да са лесно достъпни, лесни за натискане и добре обозначени, за да не ги бъркате.

Плъзгащите копчета трябва да са на нивото на пръстите и да бъдат лесни за плъзгане, защото ако не са поставени на правилното място ще ви бъде трудно да работите със сешоара интуитивно.

Стандартните копчета ще изискват да ги натиснете навътре, за да включат и изключат сешоара.

Те са по-лесни за използване, но могат да се натиснат инцидентно.

Различни опции за топлина и въздушен поток

Отделни опции за топлина и скорост на въздуха ще ви дадат повече контрол.
Най-високите настройки са идеални за премахване на влагата от косата, докато по-ниските са идеални за стилизиране на косата.

Опция за студен въздух

Осигурява бърз приток на студен въздух, което в много случаи е отлична опция за фиксиране на косата при правене на прически.

ХалкаЗа някои хора може би е добра идея да има халка, която да позволява сешоарът да се окачи на стената или в шкаф, за да бъде далеч от влажните повърхности в банята.

Концентратор

Той стеснява и концентрира въздушната струя точно където вие искате. Направен е за да суши точно определени места и да спомага за правене на прически.

Дифузер

Дифузерите са направени, за да изсушават къдрава коса като разделят въздушната струя на няколко и по този начин предотвратяват начупването на косата.
Има и дифузери, чиято функция е придаване на обем на косата.

Това става като се пренасочва въздушната струва към корените на косата.

Турбо функция

Турбо функцията увеличава силата на въздушната струя и по този начин ускорява сушенето.

Време ли е да смените стария си сешоар?

Някои сешоари могат да бъдат доверен помощник в продължение на дълги години, но е важно да знаете кога е настъпил момента да го смените за нов и по-хубав.
Повечето сешоари в момента имат вградена защита, която автоматично изключва сешоара ако започне да прегрява.

По-старите обаче могат и да нямат подобна защита, което не е безопасно.

Когато сешоарът работи той засмуква въздух, но в него има и прах и други дребни частици.
С времето филтърът може да се задръсти и по този начин да пречи на засмукването на достатъчно въздух и съответно стария сешоар вече не е толкова ефективен.

Освен това подобно нещо може да причини прегряване на сешоара и дори можете да усетите миризма на изгоряло – знаци, които ви подсказват, че е време за нов сешоар.

Ако сешоарът ви издухва прекалено горещ въздух, имайте предвид, че може да причини повече щети на косата ви, отколкото ползи и отново е добре да се замислите за нов.

Ако сте решили, че е време да смените стария сешоар с нов, уверете се, че правилно ще изхвърлите стария.

Рециклирането на електронни отпадъци е отлично и предотвратява изхвърлянето на токсични метали в контейнерите за битови отпадъци, а освен това позволява на много от материалите да бъдат рециклирани и да се използват отново.

В случай, че не сте запознати с това как да изхвърлите стария си сешоар, можете да се допитате до близкия фризьорски салон.
Там често сменят сешоари и вероятно се отървават от старите по подобен начин и съответно ще могат да ви упътят.

Има ли съвети за безопасност що се отнася до използването на сешоар?

Сешоарите са едни от най-често срещаните битови електроуреди и могат да се намерят в почти всяко домакинство.

Въпреки това има опасности около тях.

Най-често се случва човек да бъде ударен от ток вследствие използване на сешоар, затова винаги е добре да бъдете внимателни.

Преди всичко се уверете, че сешоарът ви е в отлично и работещо състояние.
Не го използвайте ако кабелът е повреден.

Когато е възможно се стремете да не използвате сешоара във влажни и мокри помещения.

Ако сешоарът влезе в контакт с вода, веднага го изключете от копчето и от щепсела.

Винаги следвайте реда – изключване от копче и чак след това от контакта.

Най-добрите сешоари

Вероятно след всичко изчетено до тук, вече имате желанието да се сдобиете с наистина добър и хубав сешоар.

Представяме ви някои от най-добрите сешоари на пазара към момента. Има по нещо за всеки вкус и бюджет.

1. Сешоар Dyson Supersonic HD07Ако искате професионални резултати у дома – доверете се на този страхотен уред. Сешоарът използва ефекта Coanda, за да прикрие непокорните косми при по-дълги кичури. С него безпроблемно ще постигате ефекта на гладка и блестяща коса. Мощността му е 1600 W, 3 настройки на скоростта, 4 нива на температурата и 5 полезни функции.
Купи сега

2. Сешоар Remington D5220С този сешоар ще създавате перфектните прически безпроблемно. Йонният генератор задава до 90% повече йони за допълнителен блясък и антистатичен ефект. Мощност 2400 W, 2 настройки на скоростта, 3 нива на температурата и 5 функции. Получавате включени аксесоари – дифузер и концентратор.
Купи сега

3. Сешоар Rowenta Compact Pro CV4721F0Ако търсите многофункционален уред с мощна въздушна струя, керамично покритие и йонизационна функция – това е точният модел за вас! Получавате 2 скорости, 3 нива на температурата и 4 страхотни функции, които ще ви гарантират лесни и бързи прически всеки път. С мощност 2200 W и включени аксесоари – дифузер и концентратор.
Купи сега

4. Сешоар Valera Vanity PerformanceПри търсене на бърз и тих сешоар най-доброто решение е именно сешоарът Valera Vanity Performance. Благодарение на използването на технологията Smart Airflow, сешоарът Valera VANITY PERFORMANCE HOT PINK постига уникални характеристики при ниво на шума от само 69 db и осигурява намаляване на времето за сушене с 50%. Предназначен е и за професионална употреба с 2 настройки на скоростта, 3 нива на температурата и 3 функции.
Купи сега

5. Сешоар Philips HP8283Този сешоар измерва нивото на влагата на косата, като автоматично регулира температурата, за да запази естествената хидратация на косата. Грижата с йони ще запази косата ви права и лъскава за дълго време. Мощност 2300 W, 2 настройки на скорост, 3 нива на температурата и 2 функции. Получавате и включени аксесоари – дифузер и концентратор.
Купи сега

6. Сешоар Braun HD380Ако търсите мощен уред, лесен за употреба – това е вашето топ попадение. С мощност 2000 W винаги ще постигате бързи и добри резултати. Благодарение на компактния и ергономичен дизайн ще работите лесно, без никакви специални усилия. С 2 настройки на скоростта, 3 степени на температурата, 3 полезни функции и страхотен дизайн, който ще пасне идеално на стила на всяка дама.
Купи сега

7. Сешоар Babyliss Pro Silence 6613DEТози модел е сред най-тихите на пазара. Възползвате се освен от бързо, но и ефективно сушене със страхотни и дълготрайни резултати. С удобен дизайн, лесен за употреба и с мощност 2200 W. Получавате 2 настройки на скоростта, 3 нива на температурата, 4 функции и включени аксесоари – дифузер и концентратор.
Купи сега

8. Сешоар Remington Keratin Protect AC8002Ако обичате обемната и блестяща коса – доверете се на сешоара Remington Keratin Protect. Предназначен е както за домашна, така и за професионална употреба. В страхотен златист цвят и мощност 2200 W. Разполагате с 2 настройки на скоростта, 3 нива на температурата и 4 функции. Получавате също включен аксесоар – концентратор за още по- професионални резултати.
Купи сега

9. Сешоар Elekom ЕК – 8210 RБлагодарение на този професионален сешоар ще получите също толкова професионални резултати. Той е с мощност 2300 W, 2 степени на регулиране на температурата, 2 степени на регулиране на въздушната струя и 2 броя концентратори в различни размери.
Купи сега

Често задавани въпроси

Вредно ли е всекидневното сушене на косата със сешоар?

Разбира се, че е вредно! Колкото и качествен уред да използвате, колкото и добри продукти да нанасяте, вие пак ще доведете косата си до лоши последици при прекомерно ползване. Последствията могат да бъдат – тънка и суха коса, разделени краища и други неприятни проблеми. Избягвайте както честото сушене със сешоар, така и миенето на косата. Препоръчително е да извършвате тази процедура до 2 пъти седмично, съответно по този начин ще намалите и нуждата от сушене.

Как да защитя косата си, докато използвам сешоара?

На първо място, винаги преди да използвате сешоара си нанасяйте добра и надеждна термозащита, която да ви гарантира сигурност при термична обработка. Не приближавайте твърде много устройството до косата и се старайте да не задържате дълго време на едно място. И като последен съвет – опитвайте се да използвате по-ниски температури на сушене. Повечето нови модели разполагат с различни степени на температурата – изберете най-подходящата за вашия тип коса.

Кои са основните признаци, че сешоарът ми не работи правилно?

Освен, че изпуска въздух, сешоарът също така засмуква такъв. При този процес филтърът може да се задръсти от прах, косми или други вредни частици. Когато това се случи вашето устройство спира да функционира толкова ефективно. Сешоара започва да загрява често и дори понякога се случва да усетите миризма на изгоряло. Това са ясни знаци, че вече може би е време да подмените вашия сешоар с нов.

Сешоарът ми постоянно прегрява. Какво да направя?

Вече споменахме какви са причините затова. Ако проблемът не може да се отстрани и става все по-зле, най-добрият вариант е да го замените. Защото прегряването води до издухването на прекалено горещ въздух, който може да причини сериозни щети върху косата ви. Що се отнася до електрически уреди, винаги трябва да бъдете внимателни и отговорни.

3/5 - (29 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
4 Коментари
 1. Силвана пише

  Колебая се между сешоар philips и сешоар remington.

  Има много модели в емаг, технополис, техномаркет, зора и метро. Повечето модели са на промоция в момента.

 2. Илияна пише

  сгъваем сешоар на dyson добра идея ли е?

  Колебая се между него и philips hp 8232 00.

 3. Ивана пише

  Някой купувал ли е сешоар от кауфланд или лидл?

  Има ги на добри цени там.

 4. Теодорос Битас пише

  За мен Parlux е най-добрия професионален сешоар. Не виждам да е включен във вашата публикация. Препоръчвам го на 100%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!