Всички категории

7-те Най-Добри Сглобяеми Басейни

На пазара има изключително много различни откъм размер и вид сглобяеми басейни.


Именно този факт прави избирането на най-подходящия басейн прекалено сложно. Целта на това кратко ръководство е да помогне със задачата и да ви спести време и главоболия. 

В него ще ви представим по-важното около надземните басейни, а в края дори ще намерите конкретни предложения за някои от най-добрите модели на пазара.

Видове сглобяеми басейни

Истината е, че има десетки, дори стотици видове сглобяеми басейни ако те се разделят по различни характеристики и спецификации. За щастие обаче можем да ги категоризираме по-обширно в няколко основни вида.

Оптимални басейни

Както подсказва името, този вид надземни басейни могат да се напаснат към всеки заден двор или морава. Те са доста гъвкави, удобни и преносими. Съответно няма да ви се налага да обръщате прекалено много внимание на терена и къде ще поставите басейн от този вид.

Стоманени басейни

Този вид сглобяеми басейни са направени да бъдат здрави и солидни. Основният материал е стомана, но в конструкцията има и части от цинк, алуминий, поцинкована стомана и други. Този вид басейни са доста гладки и могат да се огъват лесно.

Хибридни басейни

Името подсказва, че този вид сглобяеми басейни са направени чрез съчетаване на два или повече материала. Именно по този начин се създава една по-стабилна, здрава, еластична и неподатлива на корозия конструкция. Обикновено хибридните басейни се правят от комбинация от стомана и смоли – два доста здрави и издръжливи материала.

Басейни от смола

Конструкцията на тези басейни обикновено е от пластмаса с изключение на стените. На тях може да се гледа като най-модерните и предпочитани модели надземни басейни. Те не ръждясват и не корозират дълго време.

Какво да вземем предвид при избора


Нека видим и основните съображения, които да вземете предвид когато избирате сглобяем басейн.

Размери

Това басейн с какви размери ще изберете зависи основно от мястото във вашия двор или морава. Също така трябва да проверите дали имате право да използвате надземен басейн там където живеете. Някои местни общини налагат подобни ограничения.

Също така може да се окаже, че вашите съседи имат против това да разположите басейн в двора или на моравата си.

За да избегнете излишни главоболия най-добре проверете за рестрикции в общината и уведомете съседите за намеренията си.

Форма

Сглобяемите басейни обикновено имат кръгла или овална форма. Отново, модел с каква форма ще изберете ще зависи от пространството, с което разполагате. И имайте предвид, че формата не е определяща. Много хора смятат, че овалните басейни са по-големи, но това не винаги е така.

Кръгъл басейн с диаметър от 7 метра всъщност съдържа повече вода от овален басейн с размери 4.5 на 9 метра.

Но въпреки това той е и по-евтин, защото конструкцията му се състои от по-малко части.

Предимството на овалните надземни басейни е, че те приличат повече на стандартен басейн, особено ако се изгради и подова конструкция около тях.

Дълбочина

Дълбочината на избрания басейн ще зависи от височината на стените му. Сглобяемите басейни обикновено имат три стандартни височини – 1.2, 1.3 и 1.4 метра. Колкото по-високи са стените – толкова повече вода ще поема басейнът и съответно ще бъде по-дълбок.

От кого ще се използва басейнътКогато избирате размерите и дълбочината на надземния басейн е добре да се замислите от кого най-често ще се използва той. Дали ще бъде предимно от възрастни или пък основно от деца? Ако ще се ползва от деца – колко големи и високи са те? Безопасността на по-малките и ниски деца трябва да се подсигури с по-ниски стени.

Изолационен слой за басейна

Изолационният слой (наричан още лайнер) спомага за защитаването на пода и стените на басейна.

Също така допринася за по-добрият цялостен вид на надземното съоръжение и за това да не протича вода от него. Има четири основни вида лайнери.

Припокриващ лайнер – буквално припокрива в горния край на басейна и се закрепва с помощта на защипващи ленти за ръба на стената.

Мънистен лайнер – има дебели винилови мъниста, които се захващат в релса в горната част на стената.

Универсален лайнер – това е универсална облицовка, която има дебел U-образен винил в горната си част, който се прикрепя към горната част на стената.

Разширяем лайнер – може да се разшири до определена дължина или дълбочина като това позволява да пасне на всеки басейн.

Помпи и филтриране

Помпа и филтрираща система са от съществено значение за поддържането на чист надземен басейн. Помпата кара водата да циркулира, а филтърът я пречиства. Има три основни вида филтриращи системи:

Пясъчни филтри – тази често използвана система използва пясък в самата помпа и преминавайки през него водата се почиства от останки.

Пълнителни филтри – в самият филтър има пълнител, в който остават уловените отпадъци при преминаването на водата. Тези филтърни системи работят при по-ниско налягане от пясъчните.

Диатомични филтри – тази система използва филтри с вкаменени екзоскелети от диатоми. Това е фина прах, която улавя всички останки и боклук във водата, включително най-малките, които преминават свободно през пясъчните филтри.

Предимства на сглобяемите басейни


Стандартните басейни имат потенциала да повишат цената на недвижимия имот, което не важи за надземните.  Те обаче също имат предимства и именно заради това са предпочитани от не малко хора.

Ценова ефективност

Едно от най-големите предимства на сглобяемите басейни е по-ниската цена. Стандартните басейни могат да достигнат цена от няколко хиляди до няколко десетки хиляди лева. Сглобяем басейн може да се намери и за няколко стотин лева.

Преносимост

Сглобяемите басейни са преносими и могат да се транспортират лесно. Това означава, че ако решите да се преместите можете да разглобите басейна и да го вземете със себе си. Така няма да изгубите инвестицията, независимо колко голяма е тя.

Поддръжка

За разлика от стандартните басейни надземните не трябва да се поддържат целогодишно. Когато времето стане по-хладно можете бързо и лесно да източите и разглобите надземния басейн. През зимните месеци просто го съхранявайте на сухо и закрито място, а когато времето се стопли можете да го инсталирате отново.

Безопасност

Ако имате малки деца сглобяемият басейн е много по-безопасен за тях в сравнение със стандартен такъв.  Влизането и излизането от басейна става много по-лесно, а дълбочината не е прекалено голяма.’

Най-добрите сглобяеми басейни

Дойде моментът да ви представим някои от най-добрите надземни басейни на пазара. Просто изберете този, който най-много се доближава до вашите изисквания и бюджет.

1. Басейн Intex с помпа 2000 литра, 3.66 м x 76 смНадземен басейн с кръгла форма. Обемът му е 6503 литра. Изработен е от здрав PVC материал и има метална конструкция. В комплекта е включена и помпа.

Диаметърът на басейна е 366 сантиметра, а дълбочината му е 76 сантиметра.
Купи сега

2. Басейн Intex Prism Ultra FrameСглобяемият басейн е с правоъгълна форма. Обемът му е 10 874 литра. Изработен е от издръжлив PVC материал. В комплекта е включено платно за покриване и стълба.

Размерите на модела са 488 сантиметра дължина, 244 сантиметра ширина и 107 сантиметра дълбочина.
Купи сега

3. Сглобяем басейн с метална стена GRE FIJIМоделът е с овална форма и обем от 14 550 литра. Направен е от здрав PVC материал и има метална конструкция. В комплекта е включен филтър и стълба за по-лесно влизане и излизане.

Размерите на басейна са 500 сантиметра дължина, 300 сантиметра ширина и 120 сантиметра дълбочина.
Купи сега

4. Детски надуваем басейн Intex Easy SetДетски надземен надуваем басейн с кръгла форма и обем от 7290 литра. Изработен е от полиестер, полиетилен и полипропилен.

В комплекта е включена и помпа. Диаметърът на басейна е 396 сантиметра, а дълбочината му е 84 сантиметра.
Купи сега

5. Басейн Intex Prism Ultra FrameБасейнът има кръгла форма и обем от 8592 литра.

Изработен е от PVC материал и има метална конструкция. В комплекта е включена помпа и стълба.

Размерите на
модела са диаметър от 366 сантиметра и дълбочина 99 сантиметра.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

6. Басейн Intex Easy Set без филтър, 2.44 м x 76 смНадземен басейн с кръгла форма и обем от 2419 литра. Изработен е от PVC и полиетилен. Не са включени помпа и филтър.

Диаметърът на модела е 244 сантиметра, а дълбочината му е 76 сантиметра. Тежи едва 8 килограма.
Купи сега

7. Сглобяем басейн с метална стена GREСглобяем надземен басейн с кръгла форма и обем от 7690 литра. Материалът на изработка е издръжливо PVC с метална конструкция.

В комплекта са включени филтър и стълба. Диаметърът на басейна е 450 сантиметра, а дълбочината му е 90 сантиметра.
Купи сега

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!