Всички категории

6-те Най-Добри Системи За Пречистване на Вода

Замисляте се дали да започнете да пречиствате водата вкъщи, но не знаете коя филтърна система да изберете?

Или пък изобщо не сте сигурни дали вашата питейна вода се нуждае от пречистване?

Повече не се тревожете! Ще отговорим на тези и още въпроси, които имате относно почистващите филтърни системи. Нека ви помогнем да разберете дали имате нужда от тази покупка!

Водата е от съществено значение за живота. Kачеството на водата, която консумирате всеки ден, пък, неизменно може да е ключов фактор за здравето ви. За да сте сигурни, че няма да се изложите на риск, вече е почти задължително да инсталирате водни филтри в дома си.

Истината е, че шансовете да имате нужда от пречистваща филтърна система са доста по-големи днес. Много хора просто приемат, че тяхната чешмяна вода е чиста и здравословна, но това не винаги е така.

Водата от чешмата често съдържа примеси, дори когато изглежда добре и има приятен вкус. Някои примеси са относително безвредни, но други са токсични и могат да причинят доста вреди върху здравето.

Нуждите от филтриране варират от дом до дом, в зависимост от видовете замърсители, открити във водата, и начина, по който членовете на домакинството я консумират.

Ако водата е относително чиста и има сравнително малко инсталации, използвани за консумация от човека, евтините въглеродни филтри, които се слагат под мивката, биха свършили работа.

От друга страна, ако има токсини или ако водата съдържа високо ниво на минерали, може да се наложи филтрираща система, предназначена за пречистване на водата в цялата къща.

Нека ви помогнем да разберете от какво има нужда вашето домакинство!

В това ръководство сме ви представили всичко най-важно, което трябва да знаете за системите за пречистване на вода. А за да сме ви от още по-голяма полза, по-долу сме ви запознали и с някои от най-впечатляващите модели на пазара.

Какво представляват системите за пречистване на вода?

Филтрирането на водата е метод, използван за пречистване на нежелани химични съединения, органични и неорганични материали и биологични замърсители от водата.

С други думи, целта на филтрирането на водата е да осигури възможно най-чиста питейна вода. Процесът на филтриране намалява концентрацията на замърсители, като суспендирани частици, паразити, бактерии, водорасли, вируси и гъбички.

На практика е невъзможно да се определи качеството на водата въз основа на външния ѝ вид. Разработени са множество процеси – като физически, химични или биологични анализи, които са специално обособени за тестване на нивата на замърсяване.

Нивата на органични и неорганични химикали са някои от често срещаните параметри, анализирани за определяне на качеството на водата и нивата на замърсяване.

Водата от чешмата често се филтрира в съоръжение за пречистване на вода, преди да достигне до крайния потребител. Въпреки това властите тестват качеството на водата веднага след филтрирането й, преди да попадне в общинските захранващи линии, което обикновено дава резултати над изисквания стандарт. Това, което остава в неизвестност, обаче е възрастта на захранващите линии и тяхната дължина.

Не е необичайно тръбите да са на десетилетия и при продължително пътуване през тях, филтрираната вода може да се замърси с всичко, което срещне по пътя. Старите тръби могат да преразпределят микроорганизми, бактерии и вируси. В случай, че водата не се филтрира, вероятността от излагане на вредни замърсители се увеличава.

Именно заради това употребата на система за пречистване на водата във вашия дом е от голямо значение!

Същност и технология на пречистване

Водата, която има лоша миризма или лош вкус, може да бъде неприятна за гледане, да не говорим за пиене. А външният вид е най-малкото притеснение, което трябва да имате, при условие, че вашата вода е такава.

Водата е разтворител, което означава, че има способността да разтваря други вещества. Това е чудесно при определени обстоятелства, като например когато трябва да добавите перилен препарат към прането, за да изперете дрехите си. Но тази черта може да доведе до проблеми с питейната ви вода, когато мислите за дългото пътуване, което тя изминава.

Цялата ни вода постоянно циркулира в околната среда в така наречения воден цикъл. В един момент се втурва през река или се носи високо в облак, в следващия тече от вашата чешма, стои в чаша на масата ви или пък тече в банята ви.

Как да разберете, че водата, която ще пиете – с нейната брилянтна способност да привлича и разтваря мръсотия – не е събрала всякакви гадости по време на пътуването си през Земята и атмосферата? Ако искате да сте сигурни, можете да я прекарате през воден филтър.

Процесът на филтриране и пречистване на водата отнема проблемната вода и я превръща в по-чиста такава, без мирис, вкус, утайка и замърсители. Филтрирането на водата работи по един от двата начина – физическо филтриране и химическо филтриране.

Физическото филтриране означава, че водата се прецежда, за да се отстранят на по-големи примеси. С други думи, физическият филтър е нещо като сито – може би парче тънка марля или много фина текстилна мембрана. (Ако имате електрическа кана, вероятно имате филтър като този, вграден в чучура за премахване на частици от варовик).

С другия метод за филтриране – химическата филтрация, водата се обработва с патентована интелигентна технология за отстраняване на примесите. Тя включва преминаване на водата през активен материал, който отстранява замърсяванията по химичен път.

Кои са основните предимства на пречиствателните системи за вода?

Независимо дали имате общинска водопроводна вода или използвате частна вода от кладенец, тя може да съдържа замърсители, които влияят негативно на вашето здраве.

Дори ако водата ви е без замърсители, минералните отлагания могат да причинят повреда на водопровода и уредите ви с течение на времето и да повлияят на вкуса на чешмяната вода. Също е възможно да доведат до суха и раздразнена кожа.

Най-добрият начин да се справите с тези проблеми е да филтрирате водата в дома си като ето някои от предимствата, на които ще се насладите, правейки това…

Безопасна питейна вода

Последиците от небезопасната питейна вода могат да бъдат ужасни. Замърсители като тежките метали могат да имат дълбоки последици за здравето в най-лошия случай или в най-добрия да направят водата ви неприятна.

Докато мнозинството от общинските водоснабдителни системи вършат отлична работа за третиране на нашата вода и гарантиране на качеството ѝ, винаги има опасност от повреди на системата, така че е най-добре да сте в безопасност. Но дори тази вода може да съдържа замърсители като олово, а често се добавят и химикали като флуор и хлор.

Единственият начин да разберете какво има във вашата вода е като я тествате. Инсталирането на система за филтриране на вода гарантира, че пиете и използвате чиста вода, а чистата вода означава, че е по-здравословна и с по-добър вкус.

Ако филтрирате водата си с ефективна система за филтриране, правите интелигентна инвестиция в здравето на вашето семейство.

Ползи за здравето

Тялото ни се състои от над 80% вода, така че водата е основата, около която се върти нашето цялостно здраве и благополучие.

Пречиствателите на вода гарантират, че тялото ни приема само чиста вода, която е лишена от замърсители и не съдържа никакви примеси. Следователно те могат да се считат за нашите най-добри приятели, които помагат да останем бодри и с добро здраве през целия си живот.

По време на обработката на водата, хлорът се добавя в питейна вода, за да се справи с вредните химикали и бактерии, но е пряко свързан с насърчаването на различни видове болести, като рак, както и дихателни и сърдечни проблеми.

Освен, че пиенето на замърсена вода е вредно за здравето, къпането с такава вода е не по-малко опасно! Вашето тяло абсорбира вредните замърсители през кожата. Химикалите като хлор, дори при нива, които се считат за безопасни, също могат да причинят дразнене и сухота на кожата.

Системата за филтриране на водата ще ви гарантира безопасно и спокойно използване на водата за всякакви нужди!

Намален риск от водопроводни проблеми

Дори безвредни минерали във вашата вода (да не говорим за вредните химикали, които биха могли да присъстват) могат да се натрупват с течение на времето и да причинят хаос във вашата водопроводна система.

Уредите, които водопроводна система използва, като кранове и съдомиялна машина, също могат да бъдат отрицателно повлияни от твърда или замърсена вода. Минералите, тежките метали и химикалите във вашата вода могат да им причинят корозия и сериозна повреда.

Чрез елиминиране на тези потенциално увреждащи фактори при източника можете да удължите живота на вашите тръби, бойлери за гореща вода и други домакински уреди.

Наличието на филтрирана вода, протичаща през вашите тръби, ще помогне на водопроводната система да издържи по-дълго, намалявайки разходите, които могат да се натрупат от евентуален ремонт.

Ползи за околната среда

Ако сте свикнали да купувате бутилирана вода, мислейки, че е в полза на здравето ви, помислете отново. Многократното закупуване на бутилирана вода струва много повече от инсталирането на система за филтриране на вода във вашия дом!

Вероятно сте запознати с истории и изображения за нарастващите разходи за околната среда от интензивната употреба на пластмаса в нашето общество, а пластмасовите бутилки са голяма част от потока от пластмасови отпадъци.

Повечето от тях завършват на сметища, където може да отнеме стотици години, за да започнат да се разпадат. Над 65% от пластмасовите бутилки, съдържащи „чиста вода“, се превръщат в отпадъци, пълнещи се всяка година. Да не говорим за процента на въглеродните емисии, използвани за транспортиране на бутилките по целия свят.

Освен това, много такива шишета съдържат химикали, които могат да проникнат във водата вътре, така че въвеждате само повече потенциални замърсители в тялото си.

Инсталирането на домашна система за филтриране ще ви даде чиста вода с по-добър вкус, без да се вреди на околната среда!

С какво трябва да се съобразите преди да купите система за пречистване на вода за вашия дом?

Покупката на такова устройство е отговорна и важна задача. Помислете прецизно върху следните елементи преди да направите инвестиция в система за филтриране на водата!

Вашите нужди

Водните филтри елиминират само специфичните замърсители, които се споменават в етикетите им. Бъдете наясно какъв вид замърсяване преобладава във вашето водоснабдяване.

Проверете списъка със замърсители, които водният филтър, който искате да закупите, елиминира.

Анализирайте ежедневната си консумация на вода въз основа на целта като пиене, миене, къпане и готвене.

Ако имате нужда от пречистване на водата за всичките си нужди, филтрите за цяла къща са подходящият вариант. Ако пречистването на водата се изисква само за пиене или къпане, тогава филтри за място като RO филтри, филтри под мивка и филтри за вода на плота са по-подходящи.

Ситуацията във вашия дом

Ако отчетът за водата и тестовете не покажат никакво опасно замърсяване във вашия водопровод, тогава проблемът може да е във вашата домашна водна система.

Проверете за течове във всички кранове и тръбопроводи около къщата ви. Уверете се, че околностите на къщата ви са чисти и няма запушен дренаж около захранващата линия.

Металните водопроводни тръби бавно натрупват ръжда и други органични замърсители поради влага. Тръбите в цялата къща трябва да се почистват на тримесечие, за да се предотврати органичен растеж и ръжда.

Водата с лош вкус всъщност е доста често срещана причина собствениците на жилища да инвестират в система за филтриране на вода.

Ако искате удоволствието и удобството да се насладите на освежаваща чаша вода направо от чешмата, помислете за инсталиране на въглеродна система за филтриране на вашата кухненска мивка и дозиране на питейна вода през отделен кран.

Бюджетът ви

Бюджетът на всяко домакинство е различен и затова няма еднозначен отговор от какво се нуждае всеки дом. Съветваме ви да определите колко средства имате възможност да инвестирате, преди да предприемете покупка на филтърна система за вода.

Разходите за поддръжка на всички категории филтри варират силно. Въпреки че много филтри могат да бъдат евтини, поддръжката като смяна на касети и маркучи е скъпа. Затова проучете подробно какви разходи за поддръжка и ремонт на вашия воден филтър ще се изискват, преди да ги закупите.

Филтрите за вода не са еднократна инвестиция. Те се нуждаят от редовна поддръжка в зависимост от качеството на патроните. Ако филтрите не се поддържат редовно, качеството на водата се влошава, маркучите могат да се задавят и консумацията на енергия се увеличава.

Какви видове системи за пречистване на вода се предлагат и как работят?

Филтрирането на водата е част от обществото от 500 г. пр. н. е., когато гръцкият учен Хипократ разработил платнен филтър за пречистване на вода.

Оттогава хората са изобретили и изпробвали безброй методи за филтриране на водата си, от варенето й под горещото слънце до използване на въглен до хлор за убиване на микроорганизми.

Но как работи филтрацията днес? Някои от най-ранните методи за филтриране (като филтри с въглен) все още се използват в известен капацитет. Съвременната технология, обаче, отвори вратата за широка гама от различни методи за филтриране.

Преди да купите какъвто и да е вид вода за дома си, независимо дали е кана от магазина, филтър или дори охладител за вода, е разумно да знаете повече за различните методи за пречистване.

Някои подходи са по-добри за премахване на частици и замърсители от други. Нека ви запознаем с най-често срещаните сред тях…

Екранни филтри

Един от най-често срещаните видове системи за филтриране на вода е филтър, базиран на екран. По-голямата част от всички търговски и промишлени системи за филтриране първо започват със сито за филтриране на възможно най-много суспендиран материал, преди да се насочат към третиране или употреба.

Екранните филтри използват мрежесто сито (обикновено направено от полиестер или неръждаема стомана), за да улавят мръсотия, утайка и други отпадъци, които може да са във водата.

Тези филтри са едни от най-ранните инструменти за филтриране, разработени от човечеството, и остават високоефективен метод за пречистване на водата дори днес. Важно е обаче да се отбележи, че екранните филтри имат един основен недостатък: те са плоска, 2-D система. Стандартният екранен филтър няма никаква дълбочина и това означава, че екранът може да се запуши много лесно.

Мнозина заобикалят този проблем, като редовно почистват филтъра – като го премахват и почистват рутинно, или като използват самопочистваща се система. Тя автоматично премахва отпадъците и поддържа екрана напълно функционален през целия му жизнен цикъл.

Има различни нива на екранни филтри, които използват различни размери на мрежата, което ви позволява да определите колко частици улавя вашият филтър. Освен това, някои производители, са създали многослойни екрани, които улавят по-голям брой замърсители, докато водата се движи през тях.

Тези инструменти правят отстраняването на утайка, пясък и микроорганизми бърз и безболезнен процес, като по този начин улесняват получаването на чиста вода за вашия бизнес.

Мембранна филтрация

Когато филтрирането трябва да се извърши в много по-фина степен, отколкото филтрите за частици могат да управляват (под 10 микрона), мембранните филтри са решението! При тях системата използва хидростатично налягане, за да прокара водата през мембрана, улавяйки всякакви частици или замърсители.

Има три основни типа мембранна филтрация: микрофилтрация, ултрафилтрация и нанофилтрация. Докато тези три типа използват един и същ процес за филтриране на водата, те се различават по размера на частиците, които могат да уловят.

· Микрофилтрационните мембрани имат размер на порите около 0,1 микрона, което означава, че могат да улавят частици, но не и разтворени вещества. Те са способни да отделят големи суспендирани твърди вещества като колоиди, мазнини и бактерии, като същевременно позволяват на захари, протеини, соли и молекули с ниско молекулно тегло да преминават през мембраната.

· Ултрафилтрационните мембрани имат размер на порите от около 0,01 микрона, което означава, че могат да улавят по-малки частици и по-малки замърсители като вируси. Въпреки това, ултрафилтрацията не може да улови разтворени вещества.

· Нанофилтрационните мембрани имат размер на порите 0,001 микрона. Тъй като е един от най-малките налични пори (само мембраните за обратна осмоза са по-малки), този тип филтрация може да улови почти всички органични вещества, многовалентни соли и други частици във водата. В допълнение, нанофилтрационните мембрани са способни да отхвърлят многовалентни соли и по-големи молекули, като същевременно селективно отхвърлят различни количества едновалентни соли.

Филтри за обратна осмоза

Терминът “осмоза” се отнася до феномена на преминаване на разтворител (като вода) през полупропусклива мембрана в разтворено или разтворимо вещество. Когато това се случи, водата ще се разтвори и ще „вземе“ част от молекулите на разтвореното вещество, което води до смес от вода и разтворено вещество, която е еднакво концентрирана от двете страни на мембраната.

Обратната осмоза, както подсказва името, обръща това явление – премахване на частици от източник на вода чрез използването на мембрана.

При обратна осмоза, полупропускливата мембрана не позволява на водата да разтвори разтвореното вещество. Вместо това той действа като бариера, която предпазва материал като минерали или микроорганизми от преминаване през филтриращата система. Чрез този метод можете да получите пречистена вода без остатъци.

В сравнение с традиционните технологии за филтриране, които разчитат на сито или филтър за отстраняване на частици, обратната осмоза е процес на разделяне, задвижван от налягане. Той използва полупропусклива мембрана и принципите на филтриране с кръстосано течение.

Обработката на водата с обратна осмоза осигурява най-доброто ниво на филтрация. Следователно това е много ефективен процес за отстраняване на замърсители като пестициди, антибиотици, нитрати, захари, разтворими соли и др.

Механични филтри

Основната идея на механичното филтриране е физическото отстраняване на утайката, мръсотията или всякакви частици във водата с помощта на бариера.

Механичните филтри могат да бъдат доста различни. Започвайки от мрежа, която филтрира големи отломки, до керамичен филтър, който има изключително сложна структура за ултра-фино филтриране на организми.

На филтър, който използва механично филтриране, обикновено се дава микронна оценка, която показва колко ефективни са филтрите по отношение на размера на частиците, които е способен да отстрани. Често срещаните оценки, които може да видите, включват:

· 5 микрона – Ще премахне повечето частици, видими с просто око.
· 1 микрон – Ще премахне частици, които са твърде малки, за да се видят без микроскоп.
· 0,5 микрона – Ще премахне и най-малките частици във водата.

Абсорбиращи филтри

Абсорбцията във водните филтри най-често се извършва от въглерод, който е много ефективен при улавяне на замърсители, пренасяни от вода. Причината, поради която въглеродът абсорбира замърсителите толкова лесно, е, че има огромна вътрешна повърхност. Тя е пълна с кътчета и пукнатини, които могат да улавят химически примеси като хлор.

Най-често срещаните домашни филтри съдържат гранулиран активен въглен, който намалява нежеланите вкусове и миризми чрез абсорбция. По-скъпите филтри използват въглеродни блокови елементи, които обикновено са по-ефективни и имат микрон за отстраняване на частици.

Разнообразие от различни вещества могат да се използват за направата на въглерод за филтри, включително дърво и кокосова черупка, като филтрите от кокосови черупки са по-ефективни, но и по-скъпи.

Йонен обмен

Йонообменът е процес, използван за омекотяване на твърдата вода чрез обмен на магнезиеви и калциеви йони, намиращи се в твърдата вода, с други йони като натриеви или водородни йони.

За разлика от инхибирането на котлен камък, йонообменът физически отстранява твърдите минерали, намалявайки варовика. Това прави водата подходяща за приложения, където се поддържа при постоянна висока температура, например в търговски кафемашини.

Йонообменът най-често се извършва с помощта на йонообменна смола, която обикновено се предлага под формата на малки перли.

Какво трябва да имате предвид, когато купувате система за пречистване на вода?

Трябва да помислите за няколко ключови момента, които ще ви очакват, ако решите да закупите система за пречистване на вода.

Нека разгледаме основните такива, за да сте максимално подготвени при покупката…

Инсталация

В зависимост от вида система за пречистване на вода, който ще изберете, ще трябва да сте готови за видовете инсталация в дома ви.

Все пак има няколко стъпки, които са сходни при всяко монтиране на филтърна система и които е добре да имате предвид преди да направите избора….

1. Увийте тефлонова лента около стъпалата на тръбния фитинг.

2. Завийте фитингите в капачката на главата и фиксирайте здраво с регулируем гаечен ключ.

3. Преди да инсталирате филтъра, изключете водоснабдяването.

4. Включете кран, за да облекчите налягането в линията.

5. Определете най-доброто място за инсталиране на филтъра.

6. Ако вашите тръби нямат хлабина, са необходими фитинги за плъзгане, за да се гарантира, че краищата на тръбата и водния филтър правят сигурна връзка.

7. Изрежете част от тръбата с помощта на тръборез, в зависимост от вида на тръбите, които имате. Поставете кофа отдолу, за да изтече останалата вода.

8. Шлифирайте неравностите от края на фиксираната тръба – тази, която няма да отрязвате.

9. Поставете натискащия фитинг от едната страна на филтърния модул в тръбата докрай.

10. Изрежете и шлайфайте тръбата. Натиснете го в един от фитингите на плъзгащите се съединения.

11. Задръжте хлъзгащата връзка до тръбата, за да получите приблизително измерване на мястото, където трябва да отрежете тръбата от другата страна на монтажа.

12. Изрежете тръбата с тръбореза и след това шлифирайте неравностите от края.

13. Натиснете хлъзгащото съединение върху тръбата, доколкото можете.

14. Докато натискате разединяващата скоба към освобождаващата яка на плъзгащия се край на фитинга, плъзнете фитинга върху другата тръба, така че късата медна тръба да влезе в монтажния натискащ фитинг.

15. За заземена електрическа система монтирайте меден проводник, като използвате скоби, за да ги закрепите.

16. Поставете филтъра в контейнера. Не забравяйте, че той ще трябва да се подменя от време на време.

17. Включете отново захранването с вода. Воала! Водата в дома ви ще бъде готова за консумация!

Размери

Помислете за размера на филтъра, който искате за вашия дом. Големият филтър е най-добрият, тъй като означава увеличено водоснабдяване и по-дълъг сервизен интервал.

Също така, трябва да проверите размера на порта на филтъра, тъй като той влияе на галоните в минута и налягането на водата, която тече във вашата къща.

За един среден дом идеалният размер на филтъра за цяла къща трябва да бъде 10 x 50 см. От друга страна, големите домакинства може да се наложи да инсталират филтри с по-големи размери.

Електричество

Електричеството играе жизненоважна роля, когато става въпрос за пречистватели на вода. Много от тях не работят без електричество и са полезни за домове с тежък недостиг на електроенергия.

Ултравиолетовият (UV) филтър не би работил, ако няма ток, тъй като го използва за производство на ултравиолетово лъчение, което елиминира бактериите.

RO система също не би работила без електричество, тъй като е необходимо, за да осигури достатъчно водно налягане за RO мембраната.

Пречиствателите с активен въглен не изискват електричество, точно както филтрите за утайки и ултрафилтрите (UF).

Докато RO и UV системите премахват бактериите, които причиняват заболявания, пренасяни от водата, неелектрическите пречистватели могат да се отърват само от някои от химикалите, разтворени във вода, заедно с микробите и пясъка. Препоръчително е да изберете пречистватели на вода, които работят на електричество.

 

Впечатлихме ли ви?
Сега е време да ви представим и някои от най-добрите предложения за системи за пречистване на вода на пазара в момента…

1. Система за филтриране на питейна вода Aquaphor Osmo CrystalOsmo Crystal е често срещан избор за домакинствата, които търсят класическа система за обратна осмоза. Надеждността и лекотата на поддръжката оправдават дълготрайната популярност на тази система. Има елегантен и ергономичен дизайн. Подмяната на филтъра се извършва за няколко минути и не е нужда помощ от специалист. Системата филтрира по 190 литра на ден! Също така има и резервоар с вместимост от 8 литра.
Купи сега

2. Филтър за питейна вода Aquaphor TopazПредставяме ви този ултракомпактен и достъпен филтър за кран за интензивно пречистване на водата! Тази стилна приставка към кранчето има превключвател за режим (пречистване/непречистване). Чрез комбинация от влакнести и гранулирани адсорбенти, изпечени във въглероден блок с използването на DFS технология, той ефективно премахва вредните примеси от водата. Успява да премахва от водата активен хлор, петролни продукти, фенол, пестициди, тежки метали. Капацитет на филтриране е 750 литра.
Купи сега

3. Система за филтриране на питейна вода ADVA S ClassИнтелигентна система ADVA S Class за биосигурност, преструктуриране, витализиране, отстраняване на хлор, флуор, тежки метали и омекотяване на водата. Водата във вашия дом ще бъде преструктурирана, биологично активна и лечебна. Системата ADVA осигурява ефективна биосигурност на водата и защитава здравето на вашето семейство! Базирана само на електро-физични процеси, тази система за пречистване премахва вируси, бактерии, микроорганизми и патогени от водата. ADVA System S Class работи без консумативи, реагенти и химикали.
Купи сега

4. Система за филтриране на вода Aquaphor Morion OSMO-M-050Aquaphor Morison Osmo – удобен и компактен филтър за обратна осмоза с подаване на чиста вода от 5 литра. Мащабът печели и подобрява вкуса на любимите ви напитки и ястия. Прави водата безопасна и полезна за всички членове на семейството. Тази пречиствателна система премахва всички примеси от вашата вода и я обогатява със здравословни минерали. Ефективна е дори при ниско налягане на водоснабдяването! Също така е икономична за използване. Това е универсален професионален уред за пречистване на вода за вашата къща. Подходящо за всяко семейство и домакинство.
Купи сега

🔒 Този продукт е заключен! 🔒

Този продукт е на едно от последните места, но може да се окаже най-подходящият за вас. Въведете вашия e-mail адрес, за да го отключите!

Loading...

5. Филитрираща система My Water Aqua DuoПредставяме ви механично-въглеродна филтрираща система с двоен воден филтър. С нея ще имате възможност за инсталиране на главната водопроводна тръба, водеща към сградата. Разполага с прозрачен корпус, който ще спомогне за визуалното оценяване на степента на износване на касетите. Така няма да пропуснете момента за смяна! Системата премахва механични и химически примеси от водата. Най-подходяща е за малките домакинства, поради вместимостта ѝ. А в различна конфигурация е възможно да поръчате и допълнителният патрон.
Купи сега


6. Система за филтриране на вода Hidrotek RO-50G-N03Този продукт представлява изключително компактна и бюджетна система за пречистване на водата в дома и офиса! Системата е с обратна осмоза и има пет степенно филтриране. Капацитет ѝ е 190 литра на ден и има 7.5 л стоманен резервоар. Размерите ѝ са 490 х 240 х 410 мм. Притежева интелигентна система за контрол на водата и напомняне за смяна на касетата. Предназначена е за поставяне директно на мивката!
Купи сега

3.3/5 - (15 votes)
АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА BESTO.BG

Абонирайте се и научавайте първи за нови и непубликувани продукти! БЕЗПЛАТНО Е 😉

Приятели, радваме се, че стигнахте дотук.

Опитахме се да покрием всичко най-важно, но е много вероятно да сме пропуснали нещо, затова сте тук вие, да ни поправите. Оставете коментар с вашия опит при избора на подобен тип продукти, препоръчайте продукт, който използвате, или просто ни напишете какво ви беше най-полезно да прочетете.

Всеки коментар е изключително ценен както за нас, така и за всички потребители.

Подобни
3 Коментари
  1. Здравка Иванова пише

    Здравейте! Интересува ме мнението Ви за филтриращата система за вода на Цептер. Ако може да направите сравнение в принципността на филтриране на водата и качеството на изработката на системата. Цените им са високи, дали това е само заради марката, или действително качеството на системата им е висока????

  2. Иван пише

    Това е само заради марката!

  3. Венцислав пише

    Здравейте! Имам пречиствателна станция ADVA A CLASS . Имате ли някакви наблудения за тази система , понеже не съм сигорен , че това което пише за нея е реално . Премахва хлора и омекотява водата ,а по смесителите и плочките пак имам бели варовикови капки .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван!